θα θελα.... :PQuote:
Originally posted by mariafc
σμαρτακι κανεις διαιτα? ι
Printable View
θα θελα.... :PQuote:
σμαρτακι κανεις διαιτα? ι
ρε συ έχω θέμα το μεσημέρι δεν πεινάω και πεινάω το βράδυ γαμώτι, ακόμη να το αντιστρέφω... ακόμη και αν φάω πολύ το μεσημέρι δεν μπορώ να ελέγξω καλά το βραδινό μου. Οπότε τρώω πιο ελαφριά το μεσημέρι αφού δεν καταπιέζομαι για να έχω και ένα μεγαλύτερο απόθεμα για το βραδινό χωρίς πολλές τύψεις. Τι να πω οι παρενέργειες της ανισορροπίας του οργανισμού μου, που θα πάω θα στρώσω... Πάντως με το μεσημεριανό μου καραχόρτασα! Και το απόλαυσα και πάρα πολυ!Quote:
Ελι με το μεσημεριανό σου χόρτασες? Γιατι σκεφτομαι μηπως η πεινα η βραδυνη ερχεται γιατι τις 2 τελευταιες μερες βλεπω πιο ελαφριά γεύματα
Εν τω μεταξυ περιττο να σου πω οτι γελαω μονη μου καθε φορα που διαβαζω ενα δαχτυλο, δυο δαχτυλα φέτα. Εγω παιρνω το μαχαιρι και οπου κάτσει η μπίλια. χαχαχα Ενταξει πλακα κανω ξερω πανω κατω τη σωστη μεριδα απλά φαντασιωνομαι την εικονα να μετραω δαχτυλα και ψοφαω στο γέλιο.
Χε χε χε ναι με τα δάχτυλα έχει πλάκα. Ο διατολόγος μου μου έχει πει ότι η ενδεδειγμένη ποσότητα για φέτα είναι τρία δάχτυλα και για γραβιέρα δύο :smilegrin:. Τα μετράω για να έχω μία αίσθηση της ποσότητας μιας και για εμένα έχει ιδιαίτερη σημασία να προσέχω τις ποσότητες που τρώω. Προσπαθώ να τρώω ισορροπημένες ποσότητες και να δοκιμάζω τον εαυτό μου αν με καλύπτουν. Και πράγματι τις περισσότερες φορές μπορεί το ματι να μην χορταίνει αλλά το στομάχι μου μένει ικανοποιημένο :)
Βuongiorno κι απο μενα!! παρακολουθω μερες τωρα τα τριωρα και τις δυαδες κ τις περισσοτερες φορες πλεον τρωω κι ετσι.. Ειναι σουπερ, ειμαι γεματη ενεργεια σχεδον ολη μερα, δεν πειναω ιδιαιτερα (αν και σε καθε γευμα η σνακ θα θελα να τρωγα κι αλλο, κι αλλο.. αλλα κρατιεμαι!) Ειμαι 1.77 και περιπου 63 κιλα. Δεν ζυγιζομαι πλεον καθολου συχνα! Δεν θελω να χασω,αλλα με τιποτα και να βαλω (εχω ηδη βαλει 6-7 κιλακια για μου ρθει περιοδος, η οποια δεν μου κανει τη χαρη..) Θελω να καταφερω να τρωω σωστα και υγιεινα, να καταφερω να τρωω απο ολα, χωρις να στερουμαι τιποτα. Θα γραψω τα χθεσινα μου λοιπον!
08 00 νερο + σπιρουλινα
08 20 1 ροδι
γιαουρτι πληρες αλλα χωρις την πετσα (αρα, ποσο % περιπου??- δεν εχω ιδεα..αν ξερει καποια ας ενημερωσει) 250γρ
2-3 κριτσινια με αλευρι ζεα ολικης (φτιαγμενα απτα χερακια μου)
10 00 τρεξιμο μιση ωριτσα
πιο μετα 1 τσαι
11 30 2-3 ντοματινια+ροκα
cottage + 2 κριτσινια "ζεα"
14 30 μακαρονια ολικης με μανιταρια+πιπεριες( μικρη μεριδα- δεν ειχε αλλα,γ αυτο!)+ μια μπουκια κανονικα μακαρονια
μαλλον με κρεμα γαλακτος (δεν ηθελα να ρωτησω-αλλος μαγειρεψε)+ λιγο κοτοπουλο που ηταν μεσα σ αυτα τα μακαρονια+ μια μπουκια πολυσπορο
κουνουπιδι σαλατα
16 30 1 τσαι
18 30 1 ροδι
γιαουρτι 250 γρ
21 00 2 αυγα
σπανακι(λιγο λαδι) + 2 ντοματινια
2 κριτσινια "ζεα"
Με δημητριακά ε? Το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια!!! Λέω "αφού είναι σαν γιαούρτι, ίσως θα του ταιριάζουν τα δημητριακά!"Quote:
Originally posted by Eli
Μπράβο Καίτη μου πόσο χαίρομαι που το αντιμετωπίζεις ως γιορτή, γιατί πραγματικά είναι!!! Συγχαρητήρια εύχομαι το σώμα σου σύντομα να βρει τις ισορροπίες του και να βρεις και εσύ την ησυχία σου! Πράγματι οτιδήποτε κάτω από 60 σε ύψος 1.70 θεωρώ ότι είναι υπερβολικό. Εγώ να φανταστείς δεν έχω παίξει κάτω από 65 ποτέ! Είμαι βέβαια και βαρυκόκαλλη ακόμη και αδύνατη ήμουν κάπως νταρντανέ να το πω με ανοιχτές πλάτες και περιφέρεια. Έτσι είναι ο σωματότυπος μου αλλά και στα 70 είμαι πολύ καλά. Τώρα ως στόχο έχω τα 70 ελπίζω να τα καταφέρω να τα ξαναδώ κάποια στιγμή στη ζωή μου :(
Χαίρομαι που λάτρεψες το κεφίρ! ʼντε σε περιμένω να σου δώσω κατοικίδιο μύκητα :lol:. Εγώ προτημώ να τον πίνω σκέτο και ειδικά το βράδυ προ ύπνου γιατί μου κόβει και πάσης φύσεως λιγούρες οπότε διπλό κέρδος. ʼλλοι το τρώνε με δημητριακά (δεν το προτιμώ) και άλλοι το βάζουν και ως ντρέσινγκ σε σαλάτες.
Ασε, τι θυμήθηκα! Είχα ένα αγόρι που η μητέρα του ήταν ρωσίδα και είχαν ένα μύκητα σε ένα βάζο και όταν το έβλεπα έτρεχα μακριά!!!! χαχαχαχχα !!! λες να 'ταν αυτό???
Όσο γι'αυτό που είπες...να βρει το σώμα μου την ισορροπία του, τι να πω, απ'το στόμα σου και στου θεού τ'αφτί! Μακάρι...μακάρι....
Νομίζω πως έχει αλλάξει τόσο πολύ ο τρόπος που του φέρομαι, τώρα νιώθω πως είναι να αγαπάς τον εαυτό σου...
Ναι ρε κοπελιά και εγώ πεθαίνω στα γέλια καθε φορά με τα δάχτυλα της Έλης!!!!αχαχαχαχαχχααχχαχαQuote:
σμαρτακι κανεις διαιτα? Νομιζω παντως οτι ακομα και οταν κανουμε διαιτα χρειαζονται τετοιου ειδους μερες οπου παιρνουμε θερμίδες συντηρησης ας πουμε.
Εχω διαβασει και νομίζω οτι ειναι και σωστό οτι πρεπει να το κανουμε αυτο για να δινουμε ετσι καποια ωθηση στον μεταβολισμό μας καθώς δεν πρεπει επουδενί να συνηθιζει σε ενα συγκεκριμενο αριθμό θερμίδων. Αμα τρωμε καθε μερεα 1400 θερμίδες ε πολύ λογικά αμα αυξησουμε εστω και λίγο θα υπαρχει πρόβλημα.
Εγω δεν μετραω θερμίδες. Βεβαια εγω ειμαι αλλη περιπτωση εσυ δεν εχεις θεματα διαταραχων απλά θελω να σου πω οτι το σημαντικό ειναι να ακολουθουμε ενα σωστό πρόγραμμα διατροφής και οπως λεει και η ντοκτορ Ελι θα μας ανταμειψει ειπε αυτη που δεν το πιστευει και θα παθει υστερια οταν ξαναζυγιστει:roll:
Ελι με το μεσημεριανό σου χόρτασες? Γιατι σκεφτομαι μηπως η πεινα η βραδυνη ερχεται γιατι τις 2 τελευταιες μερες βλεπω πιο ελαφριά γεύματα
Εν τω μεταξυ περιττο να σου πω οτι γελαω μονη μου καθε φορα που διαβαζω ενα δαχτυλο, δυο δαχτυλα φέτα. Εγω παιρνω το μαχαιρι και οπου κάτσει η μπίλια. χαχαχα Ενταξει πλακα κανω ξερω πανω κατω τη σωστη μεριδα απλά φαντασιωνομαι την εικονα να μετραω δαχτυλα και ψοφαω στο γέλιο.
Πάντως αυτό που λες ότι σε περιόδους δίαιτας χρειάζονται κάποιες μέρες με λίγο παραπάνω φαγητό το ξέρω κι εγώ! Λέγονται μάλιστα cheat days!!! Και χρησιμεύουν ιδιαίτερα όταν μετά από περίοδο δίαιτας ο οργανισμός συνηθίζει και ρίχνει το μεταβολισμό του οπότε σταματάμε να χάνουμε κιλά! Με μία cheat day παίρνει τα πάνω του!
Όλοι αυτό παλεύουμε καρδιά μου :), μία ευχούλα κάνω να το καταφέρουμε όλοι μας!Quote:
Όσο γι'αυτό που είπες...να βρει το σώμα μου την ισορροπία του, τι να πω, απ'το στόμα σου και στου θεού τ'αφτί! Μακάρι...μακάρι....
Νομίζω πως έχει αλλάξει τόσο πολύ ο τρόπος που του φέρομαι, τώρα νιώθω πως είναι να αγαπάς τον εαυτό σου...
Το κεφίρ προέρχεται από τον Καύκασο οπότε στην Ρωσία φαντάζομαι πρέπει να κυκλοφορεί πολύ ;). Για να φτιάξεις κεφίρ βάζεις σε γυάλινο βάζο τον μύκητα και προσθέτεις γάλα και το αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες περίπου να γίνει η ζύμωση. Οπότε για κάτι τέτοιο μου ακούγεται. Εσύ που είσαι και γιαουρτού δοκίμασε τον συνδυασμό λογικά θα σου αρέσει πολύ! Εγώ πάλι έχω κακή σχέση με τα γιαούρτια, μπορώ να φάω μόνο στραγγιστό και κάνα χωριάτικο πρόβειο με πέτσα που είναι πιο γλυκά όλα τα υπόλοιπα απλά με ξινίζουν πολύ. Τώρα το πως πίνω το κεφίρ μην τα ρωτάς απλά λατρεύω το αποτέλεσμα που προσφέρει στον οργανισμό μου. Σαν τροφή δεν το απολαμβάνω κιόλας, αλλά ηρεμεί απίστευτα το στομάχι μου, μου παίρνει τα φουσκώματα και λειτουργεί και το εντεράκι ρολόι, οπότε πως να μην το λατρεύω!Quote:
Originally posted by zouzouka
Με δημητριακά ε? Το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια!!! Λέω "αφού είναι σαν γιαούρτι, ίσως θα του ταιριάζουν τα δημητριακά!"
Ασε, τι θυμήθηκα! Είχα ένα αγόρι που η μητέρα του ήταν ρωσίδα και είχαν ένα μύκητα σε ένα βάζο και όταν το έβλεπα έτρεχα μακριά!!!! χαχαχαχχα !!! λες να 'ταν αυτό???
Μπράβο Αγγελάκι χαίρομαι που μπαίνεις στο κλαμπ και προσπαθείς να φτιάξεις και την διατροφή σου! Πιστεύω ότι σιγά σιγά θα έπρεπε να παλέψεις με το μυαλό σου να μην σε απασχολούν τα λιπαρά στα τρόφιμα και να αφήσεις τον εαυτό σου λίγο πιο χαλαρό σε αυτό το θέμα. Στο κάτω κάτω τα λιπαρά από καλές τροφές τα χρειάζεσαι στη φάση που βρίσκεσαι ;). Θα βοηθήσουν στο να έρθει και η περίοδος σου. Μου αρέσει που γράφεις και το νερό με την σπιρουλίνα στην αρχή της ημέρα σου χιχιχιχιχι :lol:. Έχεις περάσει από ανορεξία Αγγελάκι μου ε; Πάντως το παλεύεις με την διατροφή σου μια χαρά, συνέχισε την καλή δουλειά και ότι χρειαστείς είμαστε και εμείς εδώ :bigsmile:, πολύ καλή μέρα μπράβο σου!Quote:
Originally posted by ~aggelaki~
Βuongiorno κι απο μενα!! παρακολουθω μερες τωρα τα τριωρα και τις δυαδες κ τις περισσοτερες φορες πλεον τρωω κι ετσι.. Ειναι σουπερ, ειμαι γεματη ενεργεια σχεδον ολη μερα, δεν πειναω ιδιαιτερα (αν και σε καθε γευμα η σνακ θα θελα να τρωγα κι αλλο, κι αλλο.. αλλα κρατιεμαι!) Ειμαι 1.77 και περιπου 63 κιλα. Δεν ζυγιζομαι πλεον καθολου συχνα! Δεν θελω να χασω,αλλα με τιποτα και να βαλω (εχω ηδη βαλει 6-7 κιλακια για μου ρθει περιοδος, η οποια δεν μου κανει τη χαρη..) Θελω να καταφερω να τρωω σωστα και υγιεινα, να καταφερω να τρωω απο ολα, χωρις να στερουμαι τιποτα. Θα γραψω τα χθεσινα μου λοιπον!
08 00 νερο + σπιρουλινα
08 20 1 ροδι
γιαουρτι πληρες αλλα χωρις την πετσα (αρα, ποσο % περιπου??- δεν εχω ιδεα..αν ξερει καποια ας ενημερωσει) 250γρ
2-3 κριτσινια με αλευρι ζεα ολικης (φτιαγμενα απτα χερακια μου)
10 00 τρεξιμο μιση ωριτσα
πιο μετα 1 τσαι
11 30 2-3 ντοματινια+ροκα
cottage + 2 κριτσινια "ζεα"
14 30 μακαρονια ολικης με μανιταρια+πιπεριες( μικρη μεριδα- δεν ειχε αλλα,γ αυτο!)+ μια μπουκια κανονικα μακαρονια
μαλλον με κρεμα γαλακτος (δεν ηθελα να ρωτησω-αλλος μαγειρεψε)+ λιγο κοτοπουλο που ηταν μεσα σ αυτα τα μακαρονια+ μια μπουκια πολυσπορο
κουνουπιδι σαλατα
16 30 1 τσαι
18 30 1 ροδι
γιαουρτι 250 γρ
21 00 2 αυγα
σπανακι(λιγο λαδι) + 2 ντοματινια
2 κριτσινια "ζεα"
Υ.Γ. Το τέλειο με αυτή τη διατροφή είναι ότι πράγματι σου δίνει πολύ ενέργεια για δράση! :lol: και εκτός αυτού σε κάνει και πιο χαρούμενο και αισιόδοξο άνθρωπο! Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσο αλλάζεις μετά από 2 βδομάδες που κάνεις τέτοια διατροφή. Εγώ στην αρχή δεν μπορούσα να κάτσω στον κ@λο μου :lol:.
Εχω περασει απο βουλιμια, οχι ανορεξια!! Την ορεξη μου βασικα ποτε δεν την εχασα!! χαχαχαχχα.. Κι εγω απορω πως ημουν τοσο αδυνατη, αφου θερμιδες επαιρνα κι ας τα εβγαζα μετα.. Μαλλον επειδη γυμναζομουνα κιολας και βραδυ δεν ετρωγα σχεδον ποτε.. Αχ τα σκεφτομαι και δε μπορω, ανατριχιαζω! ΕΛΕΟΣ.. Καιρος για μια καινουργια αρχη!
Καλα κεφιρ πινω χρονια τωρα και δεν το αλλαζω με τιποτα! Ειναι τελειο. Μολις εφαγα το απογευματινο μου, κεφιρ με 1 βασιλικο χουρμα και goji berries.Δεν ειχα κανα φρεσκο φρουτακι.. Ηταν απολαυστικοτατο. Ταιριαζει με τα παντα το κεφιρ. Με κορν φλεικσ,κουακερ, μπισκοτα,πιτες, φρουτα -αποξηραμενα ειδικα- , με ξηρους καρπους και λιγο μελακι..
aggelaki να σε ρωτησω που βρισκεις το goji berries;;;;;
Καλύτερα Αγγελάκι μου που δεν έχασες και την όρεξή σου ένα πρόβλημα λιγότερο πίστεψέ με ;). Χαίρομαι που έχεις αφήσεις πίσω σου αυτή την κατάσταση και προχωράς στην ζωή σου :thumbup:
Alma libre εγώ τα goji τα παίρνω από ένα ξηροκαρπάδικο κοντά μου που έχει μεγάλη γκάμα από άψητους ξηρούς καρπούς στην Λ. Ηρακλείου στην Νεα Ιωνία. Αλλά είμαι σίγουρη ότι θα τα βρεις και σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα.
Σε ευχαριστώ Eli
Στα καταστηματα με βιολογικα θα τα βρεις σιγουρα, αλλα αρκετ ακριβα. 12 ευρω περιπου τα 250γρ. Πλεον επειδη εχουν "διαφημιστει" αρκετα και στην ελλαδα τα φερνουν παρα πολλοι χυμα με πολυ χαμηλοτερη τιμη. Κατα τη γνωμη μου ειναι ιδια ποιοτητα.. Προσοχη στην ποσοτητα επειδη εχουν πολυ καροτινη-β. Πριν κανα 2 χρονια που τα πρωτοδοκιμασα ετρωγα με τις χουφτες και ειχα γινει πορτοκαλοκιτρινη!
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλες ~aggelaki~ !!!
Κοριτσια να ρωτησω για δυαδα τι μπορω να φαω τωρα ;
δυο ρυζογκοφρετες με μαρμελαδα και λιγα αμυγδαλα ή
1/2 γιαουρτι με αμυγδαλα ή πορτοκάλ με λιγα αμυγδαλα ????????:question::question::question::question::q uestion:
Σαν 2αδες καλες ειναι και οι 3 εποιλογες. Να ακους το σωμα σου και την ορεξη σου! αυτο που επιθυμεις και νιωθεις οτι χρειαζεσαι εκεινο να τρως! και επειδη ικανοποιεισαι τρως και μικροτερη ποσοτητα σε σχεση με κατι που δεν σου αρεσει και τοσο! Και καλο ειναι να εχουμε και ποικιλια. Σημερα αυτο, αυριο κατι αλλο, μεθαυριο κατι αλλο.. ετσι παιρνουμε απο ολα τα θρεπτικα συστατικα..