Quote:
πάει καιρός, ε; είμαι καθαρός από αλκοόλ 6 μήνε και 17 ημέρες. κι αυτή μου η πορεία, από τον Ιούλιο και δώθε, ήταν πολύ μοναχική αλλά αφάνταστα μαχητική! έχω και 3 μέρες να καπνίσω, λίγα νευράκια, αλλά εντάξει έργο που έχουμε ξαναδεί.....χθες, πήγα να εισπράξω πάλι απογοητεύση από κάποιο άτομο. ένιωσα ότι με ισοπέδωσε, με όλους όσους ο ίδιος παραδεχόταν ότι δεν τον βοηθούν στην ανάρρωση του. σα να μιλούσε με όλους όσους ήταν στο δωμάτιο χθες με τις ώρες στο τηλέφωνο όλους αυτούς τους μήνες. βέβαια, είπε \"ευχαριστώ κάποιο μέλος γιατί μου στάθηκε κάπως ξεχωριστά από τα άλλα μέλη όλο αυτό το διάστημα\". κι από εδώ πάνε κι άλλοι. λοιπόν, δεν γίνεται άλλο αυτή η κατάσταση. τι θέλω, να οδηγηθώ ξανά σε υποτροπή, κι αυτή τη φορά ίσως και τελεσίδικη; δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, πιο εξευτελιστικό και πιό χυδαίο να σε έχει ο άλλος δεδομένο! να ξέρει ότι όποτε του γουστάρει θα σε πάρει τηλέφωνο κι εσύ θα είσαι εκεί για να το σηκώσεις και να ακούσεις από τη μεγαλύτερη εξυπνάδα του, μέχρις ότι βλακεία βάλει ο νους. κάθε μέρα που περνάει δικαιολογώ όλο και λιγότερο και συμπεριφορές και ανθρώπους! \"είναι άρρωστος\", \"έχει σχιζοφρένεια\", \"έχει κατάθλιψη\", \"έχει....έχει...έχει...\". όλα είναι τελικά θέμα αποδοχής. όλα είναι θέμα του πόση θέληση έχεις για να ζήσεις. αποδοχή: ο κόσμος είναι αυτός που είναι, δεν μου αρέσει και πολύ αλλά καλούμαι να ζήσω μέσα σε αυτόν και με αυτόν, αλλιώς ας πάω να φουντάρω στο Θερμαϊκό ή όπου αλλού. θέληση να ζήσω σημαίνει -για μένα- ότι θα κάνω τα πάντα, μα τα πάντα για να επιβιώσω. στο κάτω της γραφής οι περισσότεροι αυτό δεν κάνουν; τώρα το έμαθα καλά: η ζωή -καλώς ή κακώς, δεν με αφορά- είναι μια ΣΧΕΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΗ ΣΤΗ ΒΙΑ! από τη στιγμή που το απόδεχτηκα, κατανόησα ότι το να ζήσω ή όχι και το πως θα ζήσω ήταν κατά 99/100 στο χέρι μου! θέλω και πρέπει να ζήσω κατά πως καταλαβαίνω εγώ την έννοια \"ζω\" και \"ζωή\". ότι μου σταθεί εμπόδιο σε αυτή τη προσπάθεια, ακόμα και άθελα του -σημασία έχει το αποτέλεσμα, ΠΟΤΕ Η ΠΡΟΘΕΣΗ!- θα πυροβοληθεί στο κεφάλι, για σιγουριά ότι δεν θα το ξανασηκώσει για να μου χαλάσει την όποια ωραία μου γαλήνη! στο ένα χέρι το συναίσθημα και στο άλλο η λογική. κι αυτά τα δύο, για κανένα λόγο δεν πρέπει να ξανασυναντηθούν. για να μη ξαναπιώ, για να μη ξανακαπνίσω, για να μη ξανακλάψω, για να μη ξαναματώσω, για να μη ξανανιώσω τη ξεφτιλα του ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ!!! καλημερούδια!