-
Σήμερα μου είπε ένας πολύ καλός γιατρός (ειδικός παθολόγος βέβαια,αλλά με μεγάλη καριέρα) το εξής - Το 60-80% που τρέχουν στον καρδιολόγο έχουν αγχος..Απ αυτούς ζουν οι καρδιολόγοι κάνοντας συμπτωματική θεραπεία( και καλά κάνουν) ενώ όλα αυτά τα ψυχοσωματικά μπορούν να λυθούν στην ρίζα τους με εναν ΚΑΛΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ..Ο οργανισμός του ανθρώπου στην κακή καθημερινότητα μου είπε,εκκρίνει κατεχολαμίνες,επινεφρίνη,κ ορτιζόλη,αδρεναλίνη, που φυσιολογικά αυτές οι ορμόνες φυσιολογικά παραγονται για να σωσουν τον άνθρωπο απο μεγάλους κινδύνους οπως επίθεση αγριου ζώου!!!Δυστυχώς δεν εχει δευτερο στόμα ο εγκέφαλος να μας πει-φίλε δεν την παλεύω,κάνε κάτι!! και προσπαθεί με τους αμυντικούς του μηχανισμούς να μας προφυλάξει..
-
πολύ καλός άνθρωπος,να ναι καλά,απάντησε σ όλες τις ερωτήσεις μου,και τον ζάλισα κανονικά...
-
Πολυ σωστη η προσεγγιση του γιατρου ετσι ειναι..αλλα κ ο ψυχιατρος θα σε φορτωσει με φαρμακα..Μονοι μας πρεπει να βρουμε την λυση για ποιο λογο παθαινουμε αυτο το πραγμα το ξερω ειναι πολυπλοκο αλλα μονο εμεις πρεπει να γινουμε οι γιατροι του εαυτου μας..Κ αυτα τα λεω για να τ'ακουσω κ εγω!!!
-
Ρε παιδιά σήμερα τι να πώ πραγματικά,σήμερα ημουν μια χαρά το πρωί,και λέω μια χαρά θα πάμε,πήγα για καφεδάκι και οπως πήγα να γελάσω μ ένα φίλο που ελεγε τα δικά του,ενα δυνατό διπλό "γκντουπ" μαζί με τράνταγμα του θώρακα..Αποτέλεσμα μου κόπηκε το γέλιο,τα παιξα,ο φίλος με ρώτησε =τι έπαθες ρε μαλάκα? πας καλά?γελάς και σοβαρεύεις στα καπάκια? και φυσικά ήθελα να φύγω απο κει και να ερθω σπίτι..Απο τότε οταν ξαπλώνω η παίρνω βαθιές ανάσες εχω πάλι έκτακτες...Οτι να ναι δηλαδή,δε πα να γ....ουν θα με τρελάνουν?ούτε για καφέ δε θα βγαίνω?
-
Μπορεί να σε έπιασαν οι έκτακτες Μάνο, επειδή ήπιες καφέ και μπορεί να σε πείραξε. Η καφεΐνη επηρεάζει πολύ τις αρρυθμίες και όσοι έχουν προδιάθεση για αρρυθμίες σίγουρα επηρεάζονται από την καφεΐνη.
-
Παιδιά καλησπέρα!ελπίζω να είστε όλοι καλά και με όσο το δυνατό λιγότερες αρρυθμίες..ήθελα να ρωτησω,έχει ψάξει ποτε κανεις το θέμα του ablation(κατάλυση);εγώ μες το καλοκαίρι το συζήτησαν μ'εναν νοσοκομειακό γιατρό που θεωρειται απ'τους καλύτερους σ'αυτον τον τομέα και μου είπε οτι για ablation βάζουν κοσμο που έχει καταγεγραμμένες 4.500 έκτακτες και πανω μέσα σ'ενα 24ωρο.μου είχε καρφωθει η ιδέα να εκανα κάτι τετοιο,αν και ενέχει κάποιους κινδύνους,μπας και ξενοιαζα,αλλά μου λέει η περιπτωση σου δεν είναι σε καμια περιπτωση για κατάλυση.αυτά,ήθελα απλα να μάθω αν το'χει ψάξει και κανεις άλλος και τι του ειπαν.keep on fighting!!!
-
Το ablation απ οσο ξέρω είναι για να καταστρέφει κάποια παραπληρωματικά δεμάτια στο ηλεκτρικό σύστημα τις καρδιάς που την διεγείρουν αυτόματα,και ξεκινάνε συνήθως υπερκοιλιακές ταχυκαρδίες,και κάποιες αρρυθμίες..Γίνεται καταστροφή των δεματίων με υψησυχνο ρεύμα,απ όσο ξέρω δεν είναι για τις αθώες εκτακτες συστολές..
-
Καλημέρα παιδιά σε όλους. Όσον αφορά το ablation που ανέφερες litoa, εγώ το έχω ψάξει αρκετά, τόσο στο ίντερνετ, άλλα έχω πάει και σε αρρυθμιολόγο στο Ωνάσειο, στον Θεοδωράκη που θεωρείται από τους καλύτερους. Αυτό που σου είπε ο γιατρός, που συζήτησες έχει δίκιο. Δεν ξέρω αν είναι από 4500 έκτακτες και πάνω, πάντως πρέπει να έχεις αρκετές χιλιάδες έκτακτες το 24ωρο για να σου κάνουν κατάλυση, δηλαδή πρέπει να έχεις όλη την ώρα. Βέβαια κατάλυση γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις, όπως κολπική μαρμαρυγή, παραπληρωματικά δεμάτια κ.α. Όταν εγώ πήγα στον Θεοδωράκη, μόνο που δεν γέλαγε. Μου έκανε καρδιογράφημα και εκείνη την ώρα δεν είχα καμία. Του έδειξα το χόλντερ που είχα βάλει και μου είπε πήγαινε κοριτσάκι μου σπίτι σου δεν έχεις τίποτα. Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι και 50 και 100 να έχεις την ήμερα είναι πάρα πολύ ενοχλητικό και δεν σε αφήνει να ζήσεις, γιατί πριν δεν τις είχα και τώρα που τις απέκτησα με ενοχλούν. Άσε που πλήρωσα 100 ευρώ για 10 λεπτά εξέταση. Πάντως μιλάω σοβαρά, αν κάναν κατάλυση για τόσο λίγες έκτακτες, εγώ θα είχα κάνει, για να απαλλαχτώ μια και καλή από αυτό το βάσανο.
-
Εγω δεν το εχω "ψαξει" καθολου αυτο(καταλυση),αλλα κατι εχω ακουσει.....αν ειναι για τοσες πολλες αρρυθμιες,εγω καταλαβαινω με το φτωχο μου μυαλουδακι(γιατι εχουμε γινει κατι σαν γιατροι του εαυτου μας...)οτι οι τοσες πολλες μπορουν "κατι" να σου κανουν στην καρδια....αλλα και πιο λιγες να εχεις,ειναι ψυχοφθορες!Περιμενω να περασουν λιγες μερες για να φυγουν τα πολλα εξοδα με το ανοιγμα των σχολειων & το ξεκινημα των φροντιστηριων,για να βαλω holder.Θελω να κανω και υπερηχο θυροειδη γιατι κανω μια φορα τον χρονο,οχι οτι εχω προβλημα αλλα εχω ταση...εκανα & εξετασεις αιματος,τα τ3 και τ4 ηταν νορμαλ.Εκανα και για χοληστερινη,περυσι ειχα 160(μικρου παιδιου!),τωρα εχω 216!!Βεβαια επαιξε ρολο το καλοκαιρι με τις μπυρες,τα σουβλακια & ολες τις κρεπαλες...θα προσεξω λιγο,δηλαδη το βραδυνο περισσοτερο και σε δυο μηνες θα ξανακανω.Οσο με τις αρρυθμιες....καποιες φορες που νιωθω βαρος στο στερνο(και ειναι πολλες αυτες!),παιρνω τα ακουστικα του πιεσομετρου που εχω(!!)και παρακολουθω την καρδια μου και δεν καταλαβαινω τις αρρυθμιες σαν αλλες φορες που κανουν "μπαμ".....οποτε αυτο το βαρος στο στερνο μου δημιουργει την αισθηση της αρρυθμιας.....θα ξεκαθαριστει αυτο με το holder αλλα πρεπει να περιμενω δυστυχως γιατι δεν ειναι μονο το οικονομικο,θα φαινονται και τα καλωδια του holder οποτε δεν γινεται τωρα που φοραω ακομα καλοκαιρινα,ουτε δεν γινεται να μην βγω απ το σπιτι,πρεπει να περιμενω να κρυωσει καπως να βαλω μια μπλουζα που δεν θα φαινονται τα καλωδια(ασε που τωρα που εχει ζεστη,δυο φορες τουλαχιστον ειμαι στο ντουζ & ετσι παλι δεν γινεται!
-
παιδιά κάτι μου λέει οτι αν δεν λύσουμε μέσα μας το θέμα,μια ζωή κάτι θα μας τρώει..Σήμερα είναι η καρδιά,αύριο θα είναι το κεφάλι( ένας γνωστός μου είχε φτάσει σ άλλα επίπεδα,τι αξονικές και μαγνητικές εγκεφάλου,τι υπέρηχους ανω κάτω κοιλίας,30 χρονων,ώστε καποιος δικός του του είπε-πήγαινε σ έναν ειδικό να μιλήσεις θα μας τρελάνεις όλους,και οντως τα ξεπέρασε όλα),απλά εμείς εχουμε επιλέξει να φοβόμαστε την καρδιά γιατί είναι η πηγή ζωής και είναι πολύ σοβαρό..
-
Μαρια,αυτό ακριβως που λες.μπορεί οι καρδιολόγοι να μην τις θεωρουν πολλές αυτές που έχουμε,αλλά για εμας ειναι.και είναι και ενοχλητικές και τρομαχτικές..είναι κάτι που πριν δεν ειχαμε και δε συνηθίζεται με τίποτα..(ουτε τα πονάκια,το βαρος κ.τ.λ)ευτυχώς εγώ δεν πλήρωσα επισκεψη,γιατί είχα παει στον ευαγγελισμό..πάντως κι εγώ αν μου λέγαν οτι μπορω να κάνω ablation μάλλον θα το εκανα,αν και είπαμε δεν είναι και η πιο ακίνδυνη διαδικασία.
-
Καλημέρα παιδιά, τι κάνετε; Καιρό έχουμε να τα πούμε, πώς πάτε από το γνωστό θέμα; Εγώ σήμερα από το πρωί, μόλις άνοιξα τα μάτια μου τσούπ, να σου και η έκτακτη, έτσι για να μου πει καλημέρα. Ωραία λέω αφού αρχίσαμε από τώρα καλά θα πάμε σήμερα. Τι να πω.
-
Γεια χαρά σε ολους!εγώ είμαι σχετικα καλά,υπο φαρμακευτική αγωγη βέβαια +μαγνήσιο που μου είπε να παίρνω ο καρδιολόγος για να δουμε μήπως βοηθήσει.εσύ Μαρια δεν εχεις δοκιμάσει καθόλου κάποιο φάρμακο έστω για ενα μικρο χρονικό διαστημα μήπως σε βοηθήσει;δε λέω οτι είναι ο,τι καλυτερο,αλλά καμια φορά χρειαζεται,τι να κάνουμε..πεσμένα τα πραγματα στο φόρουμ,ελπίζω για καλό..καλη δυναμη!!
-
Καλημέρα σε όλους παιδιά, ελπίζω να είστε καλά. Δεν μου έχουν δώσει κανένα φάρμακο litoa για να με βοηθήσει, ούτε και μαγνήσιο, γιατί στις εξετάσεις αίματος που είχα κάνει, το μαγνήσιο ήταν σε καλές τιμές. Βέβαια έχω διαβάσει στο ίντερνετ ότι ακόμα και αν είναι σε καλά επίπεδα στο αίμα, μπορεί να υπάρχει έλλειψη μαγνησίου στον οργανισμό. Δεν ξέρω τι να πω, ορισμένες φορές σκέφτομαι μήπως δεν έχω βρει τον κατάλληλο γιατρό ακόμα για να με βοηθήσει και να με πάρει στα σοβαρά... Συμφωνώ μαζί σου, ότι από την στιγμή που έχουμε πρόβλημα και τα φάρμακα βοηθάν πρέπει να τα παίρνουμε, εγώ αυτής της άποψης είμαι. Εσύ έκανες εξετάσεις αίματος και έχεις χαμηλό μαγνήσιο ή σου το έδωσε έτσι κι αλλιώς; Καρδιολόγος σου είπε να το πάρεις; Πριν ξεκινήσεις την θεραπεία με φάρμακα είχες πολλές έκτακτες ή λίγες; Συγγνώμη για τις ερωτήσεις μου, απλά προσπαθώ να παίρνω γνώμες και εμπειρίες από ανθρώπους που έχουν το ίδιο πρόβλημα με μένα, μήπως βρω κάτι που θα με βοηθήσει περισσότερο. Καμιά φορά μπορεί να πας σε εκατό γιατρούς και να μη σε βοηθήσει κανένας και να πας σε έναν ακόμα και να σου βρει μια λύση, εγώ έτσι πιστεύω.
-
ΝΑ ΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ, ΕΙΧΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΙΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΜΕΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΠΩ. ΒΛΕΠΩ ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΕΔΩ. ΟΜΟΙΟΠΑΘΕΙΣ ΟΛΟΙ , ΟΛΟΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΡΡΥΘΜΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΦΕΤΟΣ 44 ΧΡΟΝΩΝ ΤΙΣ ΕΧΩ ΑΠΟ 19 , ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΨΩ ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ Μ ΑΥΤΟ. ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΡΕΧΩ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΠΙΔΥΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΟ 90 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΑΡΡΥΘΜΙΩΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΦΑΩ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΠΕΣΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ. ΑΠ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ. ΙΣΩΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΙΣΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΙΩΘΕΙΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΕΣ Η ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ. ΤΙ ΝΑ ΠΩ . ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΞΕΦΟΒΙΘΕΙ. ΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ ΜΕ ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΕΣΤΩ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΚΑΝΩ ΤΑ ΤΣΕΚ ΑΠ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΩ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΝΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ NI2COS ΣΤΟ GMAIL . ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΣΕ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ