Ελπίζω μόνο να μην είναι λογιστές!
Printable View
τιποτα δεν θελω .................
ειναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ να ακους για φεραρι ενω αλλοι δεν εχουν να φανε.
Εχω μια γνωστη φοιτητρια στην αθηνα, που οι γονεις της πληρωνουν τα κερατα τους για να ζει σε καινουρια διαμερισματαρα 110 τετραγωνικα μονη της 500 ευρω το μηνα, να εχει πανακριβα χομπι που στοιχιζουν 400 ευρω το μηνα, να κανει ζωαρα καθε μερα ολη μερα εξω, σε συναυλιες, σε καφεδες, σε μπαρ απο δω απο κει με φιλες φιλους, ψωνιζει οτι θελει παει ταξιδια στο εξωτερικο κανει οτι γουσταρει, και γυρναει και κλαιγεται και γκρινιαζει οτι δεν περναει καλα. Αμα ζουσε με 500 ευρω το μηνα και να επρεπε να πληρωνει και το νοικι με αυτα, ηθελα να δω τι θα ελεγε. Θα συνερχοταν. Γιατι ειναι απλα παρα πολυ κακομαθημενη, όπως οσοι δεν εχουν δουλεψει για να επιβιωσουν και δεν εχουν νιωσει τι παει να πει δεν εχω. Και μετα λεω οριστε αυτη εχει τοσα και γκρινιαζει, το ιδιο πραγμα ειμαστε και οσοι εχουμε λιγοτερα, γιατι καποιοι θα εχουν ακομα λιγοτερα και απο εμας. Και καταλαβαινω οτι κανεις δεν πρεπει να γκρινιαζει.
Εντάξει, η φίλη σου μπορεί να ναι αχάριστη και να μην εκτιμά αυτά που έχει και να ''κλαίει άδαρτη'' που λένε...
ούτε έμενα προσωπικά μ αρέσει η γκρίνια κι κλάψα (σε κανέναν δε νομίζω ν αρέσει)...
μα υπάρχουν συνάνθρωποί μας που διαμαρτύρονται, δεν γκρινιάζουν απλώς .......και διαμαρτύρονται έχοντας δίκαια αιτήματα... κι αυτοί είναι κυρίως οι άνθρωποι που δουλεύουν για να επιβιώσουν και δεν μπορούν πλέον... σίγουρα κάποιος, π.χ. ένας άνεργος θα είναι σε χειρότερη μοίρα απ΄αυτούς.. μα σκέψου ότι.................
ναι μεν υπάρχουν και χειρότερα αλλά υπάρχουν και καλύτερα..οφείλουμε ως άνθρωποί (που σέβονται κυρίως τον εαυτό τους) να τα βλέπουμε και τα δυο....
καθήκον μας είναι να θέλουμε να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη ..κι όχι απλώς υποφερτή...........
Ο ανθρώπινος πόνος είναι προσωπική υπόθεση και δεν μετριέται, να πεις δλδ "ο ένας πονάει τόσο και δικαιούται να κλαφτεί τόσο"...
Μ' αυτή τη λογική όλοι θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι απ' τη ζωή μας και να είμαστε ευτυχισμένοι γιατί κάπου σε αυτόν τον κόσμο σίγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι με περισσότερα προβλήματα... Για σκέψου δηλαδή... Μία μάνα που χάνει παιδί της δεν έχει δικαίωμα να στεναχωρεθεί και να πενθήσει επειδή μία άλλη μάνα έχει χάσει τα δύο παιδιά της. Ομοίως, οι Έλληνες δε θα πρέπει να διαδηλώνουμε για την κατάστασή μας επειδή εκατοντάδες εκατομμύρια στην Αφρική είναι πραγματικά εξαθλιωμένοι και σίγουρα σε πολύ χειρότερη κατάσταση από εμάς... Οπότε ίσως αυτή είναι η λύση: να γίνουμε Αφρική για να "συνέρθουμε λίγο, οι κακομαθημένοι Έλληνες" όπως λες!
Έπειτα διαφορετικές αντοχές έχει ο καθένας μας στα διάφορα στρεσ(σ)ογόνα γεγονότα της ζωής. Ένας μπορεί να πάθει κατάθλιψη και να αυτοκτονήσει με αφορμή μία ερωτική απογοήτευση ενώ ένας άλλος μπορεί να έχει φάει του κόσμου τις απογοητεύσεις και τις απορρίψεις και να συνεχίζει κανονικά τη ζωή του χωρίς να χαμπαριάζει...
Επίσης τα χρήματα ως γνωστόν δε φέρνουν την ευτυχία. ΝΑΙ, μπορεί αυτή να νιώθει δυστυχισμένη με τόσο χλιδάτη ζωή όντας και κακομαθημένη και κάποιος άλλος που ζει με 500 ευρώ να μη νιώθει δυστυχισμένος! Και έχει κάθε δικαίωμα να εκφράσει τον πόνο της αν έτσι το αισθάνεται (πες το γκρίνια, πες το όπως θες)! Όπως επίσης και ο καθένας έχει το δικαίωμα να μην ακούει την γκρίνια της αν δεν του αρέσει...
Κατανοώ γιατί φαίνεται προκλητικό να κουκλοφορεί με φερ(ρ)άρι όταν οι άλλοι δεν έχουν να φάνε, αλλά δική της είναι η ζωή και έχει κάθε δικαίωμα να την κάνει ό,τι θέλει. Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι τα πράγματα... Θέλω να πω ότι δεν κάνει κακό σε κανέναν ζώντας με αυτόν τον τρόπο, όπως και εσύ δεν κάνεις κακό σε κανέναν έχοντας ίντερνετ και μιλώντας τώρα εδώ μαζί μας, την ώρα που εκατομμύρια στον κόσμο δεν έχουν να φάνε... Κοινωνικές ανισότητες υπάρχουν εδώ και χιλιετίες. Το θέμα είναι όχι να ρίχνουμε ο ένας το φταίξιμο στον άλλον, αλλά να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε για να τις περιορίσουμε, όπως εννοεί και ο IVAN.
εγω λεω οτι η γκρινια και η αγνωμοσυνη ειναι οτι χειροτερο μπορεις να κανεις, ειτε εχεις 10000000000 ειτε 1000 ειτε 1. το ιδιο ασχημο ειναι να γκρινιαζεις. και τα λεω σε εσας για να τα ακουω κι εγω που ελεγε και ενας παλιοφιλος. τωρα κατι αλλα που πιασατε και λετε εγω δεν τα ανεφερα καν.
Λιλ , εγω ανεφερα την φερραρι , κ τοσβησα αμεσως . Ειτε εχω την δυνατοτητα να παρω ειτε οχι , ποτε δεν θαπαιρνα , μονο κμονο για να μην προκαλω . Η γκρινια και η μεμψιμοιρια ειναι η καλυτερη συνταγη για να σου πανε ολα στραβα . Δεχομαι την ζωη οπως ερχεται , δεν παραπονιεμαι για τιποτα , δεν κλαψουριζω , κ αν μπεις στο προφιλ μου , θα δεις οτι εχω ανοιξει 43 θρεντ , ολα του στυλ , ελατε ρε παιδια να συζητησουμε , ουτε σε ενα δεν παραπονιεμαι για κατι . Αναγνωριζω οτι ειμαι απο τους ευνοημενους , αλλα αν δεν μπορεις να χαρεις τιποτα , τι να τα κανεις . Ματαιοτης ματαιοτητων .
μπορεις να παρεις εκατο φερραρι αν θες μαγκαιβερ. εμενα με τσινιξε λιγο που το εγραφες σε ενα φορουμ που εχουμε οι περισσοτεροι καποια αλλα προβληματα. αλλα μπορει να ηταν και δικο μου ψυχολογικο αυτο. γραφε οτι θες εκφρασου ελευεθρα. μακαρι να ειχα κι εγω λεφτα για φεραρι και γαι διακοπες στη χαβαι.
άφραγκος έχω περάσει πολύ καλύτερα απο εποχές που δεν ήξερα τι να κάνω με τα λεφτά που είχα στην τσέπη μου
Δεχεσαι την ζωη οπως ερχεται γιατι εχεις ζεστα και μετρητα!!Εγω δεν σε κατηγορω που εισαι εδω μεσα,εγω αν ειχα τα λεφτα σου καθε μερα θα σας εγραφα και απο ενα διαφορετικο νησι οπου θα βρισκομουν!Δεν λεω για Ευρωπες γιατι σε αεροπλανο δεν μπαινω!Πηγαινε κανα ταξιδι ρε ανθρωπε ή εν παση περιπτωσει στειλε μου κανενα τριχιλιαρο!χαχαχαχα
Λόγο ύπαρξης.
θα ήθελα να φάω μια φλασιά σαν τότε που άφησα το πακέτο μισογεμάτο πάνω στο γραφείο και δε κάπνισα για ένα μήνα.
πολλα..ζωη,αυτο που ζηλευω αυτο το καιρο που πιανουν οι ζεστες ειναι οι παρεες που καθονται στα μπαλκονια και κουβεντιαζουν,τρωνε..τοσο μακρινο ονειρο.
ναρκωτικα! οσο περισσοτερα τοσο καλυτερα. τα βραδια χρειαζεται κατι να ξεφευγουμε μακρια.
να κόψω το κωλοτσιγάρο.
οχι,δεν εχω φιλους.
Σιγουρα μετραει αυτο , αλλα οταν λεω δεχομαι την ζωη , εννοω οτι δεχομαι και την πολυετη κτθλψη , χωρις να βαρυγκομω , κ οταν λεω κτθλψη , εννοω πχ , εχω να βγω για ενα καφε εστω απο το 2010 , στην θαλασσα απο το 2004 . Ταξιδι ? ειναι σαν να μου λες να παω στην Σεληνη . Θαθελες λοιπον να ησουν στη θεση μου ?
Σαφως τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια μονο υλικες απολαυσεις..Αν εχεις τοσο σοβαρη καταθλιψη γιατι δεν κανεις κατι γι'αυτο?
Κανω οτι μπορω , γιατρο , φαρμακα , αλλα αν δεν αντιμετωπιστει εγκαιρα η κτθλψη ( ειχα πεσει σε σκιτζη , μεχρι το 2010 ) χρονιζει , κ μετα δυσκολευουν τα πραματα . Παραμενω αμετανοητα αισιοδοξος ομως , κ αυτο ειναι καλο . Αλλωστε , τοχω ξαναγραψει , η ευτυχια κ η δυστυχια ειναι επιλογη . Μπορει να ακουγεται δυσνοητο , αλλα καποιοι θα το καταλαβουν . Κ εγω εχω αποφασισει να μην ειμαι δυστυχης . Η ευτυχια δεν ειναι μια διαρκης κατασταση , βρισκεται σε μικροπραματα , ειναι στιγμες , η περιοδοι .
μας χοντροδουλευεις αλλα δεν πειραζει..Εχουμε και αλλες εγνοιες! :)
Καταλαβαινω τους ανθρωπους που δεν εχουνοικονομικη ανεση , δικαιολογουν την ' κακοπεραση ' τους ( ας μου επιτραπει η εκφραση ) στην ελλειψη χρηματων . Αναβαλλουν την ευτυχια τους , μεχρι να αποκτησουν ( αν ειχα χρηματα θα εκανα το ενα το αλλο ) . Σας πληροφορω , εχοντας φιλους με μεγαλη οικονομικη ανεση , οτι μολις αποκτησεις χρηματα , δεν θα κανατε τιποτα απο αυτα που ονειρευεστε . Ειναι στην φυση του ανθρωπου , να επιθυμει αυτο που δεν μπορει να εχει . Ακουγεται παραδοξο , οσο δεν εχεις χρηματα , θες να κανεις ενα σωρο πραματα , οταν αποκτησεις την δυνατοτητα , δεν θελεις να κανεις τιποτα απ αυτα , γιατι ? γιατι απλως μπορεις να τα κανεις . Φυσικα δε λεει να εισαι στην ζορικη βιοπαλη , αλλα τα χρηματα ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΑ . Αυτα που σε κανουν ευτυχη , δεν χρειαζονται ιδαιτερη ανεση , κ το λεω με πασα βεβαιοτητα .
ΥΓ δεν αναφερομαι στους ματαιοδοξους ανθρωπους , αυτοι ειναι ουτως η αλλεως χαμενοι .
YΓ 2 Οταν ακουω ανθρωπους που μιλανε για ταξιδια σε μακρινα μερη , καταλαβαινω οτι προσπαθουν να ξεφυγουν απο κατι , απο το οποιοδεν προκειται ποτε να ξεφυγουν , διοτι το κουβαλανε παντα μαζι τους , ειναι ο ιδιος τους ο εαυτος ( αποψη μου , βεβαια )
Κοριτσι καλημερα..Επιτηδες δεν εκανα κουοτ :D πιστεψε με δεν αξιζει τον κοπο να ασχοληθει κανεις με τον μαγκαιβερ..Λεει πραγματα που δεν κολλανε σχετικα με τον πλουτο του και την ασθενεια του και επιτηδευμενα δεν εκανα κουοτ για να επιβεβαιωθω χαχα!
Λοιπον σε πολλα θεματα παρουσιαζει το προβλημα του ως απλη καταθλιψη,πιο περα λεει οτι εχει απο το 2010 να βγει για εναν καφε και απο το 2004 να παει στην θαλασσα λογω καταθλιψης πραγμα που με εκανε να τον ρωτησω,γιατι ενω εχει τοσο βαρια καταθλιψη δεν κανει κατι γι'αυτο?ενω περιμενα απαντηση ,παω στο θεμα του ανφοργκιβεν και γραφει για την γρηγορη μηχανη του που της ριχνει κατι 300 χιλιομετρα στην εθνικη κτλ κτλ!
Μαλακιες στο τετραγωνο δλδ.. χεχεχε!
Κοριτσια , εγω σας ετεινα χειρα φιλιας , αλλα σας εχω ' κατσει ' πολυ ασχημα . Γνωριζω πολυ καλα τον λογο . Δεν βλεπω ανταποκριση , ουτε κ περιμενα .
Αλλωστε δεν σκοπευω να διαπληκτιστω με καμμια πια .
Εγώ πάντως τον πάω το Macgyver, είναι υπεράνω...
κριτικη στα γραπτα σου κανω,διοτι δεν κολλανε καποια πραγματα..το ιδιο μπορεις να κανεις και εσυ σε εμενα..σαφως μπορει και να σε αδικω γιατι μονο το τομαρι μας ξερει τι πραγματικα περναει..αλλα κοψε και τις επεξεργασιες ρε μαγκ ειναι καρασπαστικο.
στην προηγούμενη αναρτηση σου περι γκρίνιας ξεκινησα λέγοντας ότι γενικά συμφωνώ μαζί σου...κι αυτό γιατί νόμισα πως μιλούσες γενικα για την γκρινια ως συμπεριφορά...
αν ειναι έτσι και δεν εχω κανει λαθος θα σου πω ότι τωρα μ αυτο που λες διαφωνώ...αλλο ειναι να εχεις 100000000 αλλο 1000 κι αλλο 1......το ίδιο άσχημο ειναι αληθεια να γκρινιαζεις αν εχεις 1000000 γιατι δεν ειναι φρεσκος ο αστακος...;;; το ιδιο οταν έχεις 1000 επειδη δεν έχεις να πας διακοπές.. και το ίδιο οταν εχεις 1 και γρινιαζεις γιατι σου πιασε άλλος ζητιάνος την θέση που ζητας ελεημοσύνη...;;;;
η γκρινια ειναι παντα γκρινια. δε μεταλασσατεται σε κατι αλλο αναλογα με την οικονομικη κατασταση. τωρα το κατα ποσο εσυ τη θεωρεις δικαιολογημενη η αδικαιολογητη, δικαιη η αδικη, δειχνει την υποκειμενικοτητα του πραγματος. σοφον το σαφες λεει. η γκρινια ειναι παντα γκρινια. ακομα και την ελλειψη αστακομακαροναδας, ή την ελλειψη νερου, μπορεις να την αντιμετωπισεις με στωικοτητα, προσπαθεια, ελπιδα. η γκρινια δεν βοηθαει κανεναν, ποτε, και σε τιποτα. αντιθετως, σε βυθιζει πιο πολυ στην ανημπορια σου.
Θα το πω με απλά λόγια τώρα για να γίνω κατανοητός ...κανείς δεν γεννιέται γκρινιάρης με σκοπό να ταλαιπωρεί με την γκρίνια του τους άλλους...επίσης σε κανέναν (σχεδόν) δεν αρέσει να γκρινιάζει..σχεδόν (πάλι) πάντα το αίτιο της γρίνιας είναι μια δράση ..η δράση φέρνει αντίδραση .. ο κακό μαγειρεμένος αστακός θα έχει ως πρώτη αντίδραση, την γκρίνια εκείνου που έχει 100000000..η δεύτερη, ενδεχομένως, θα ναι να χάσει την δουλειά του ο σεφ........ εκείνος που πεινάει επειδή έχει 1 ευρώ επίσης θα γκρινιάξει ..δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς γκρινιάζει το στομάχι του..κι ετούτος λοιπόν θα δράσει η θα πάει να κλέψει για να φάει ή θα ψάξει για δουλειά ή το καλύτερο θα δημιουργήσει τις συνθήκες να μην χρειάζεται να ''επιβιώνει'' κανένας με 1 ευρώ....
ο πρώτος δεν είναι ανήμπορος απλά γκρινιάζει επειδή μπορεί..κι έτσι έχει μάθει.... ο άλλος επειδή είναι ανήμπορος .....αν δεν γκρινιάξει (και δεν δράσει) ..θα πεθάνει... τόσο απλά
Συμφωνώ. Συνήθως αυτοί που γκρινιάζουν είναι αυτοί που δεν κάνουν και πολλά για να αλλάξουν την κατάσταση που τους ενοχλεί. Ή γκρινιάζουν για πράγματα που έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζουν, όπως για το ότι η θάλασσα είναι αλμυρή!
Η γκρίνια δεν έχει να κάνει με το ποιος περνάει πιο δύσκολα, αλλά απλά με το ότι κάποιος είναι γκρινιάρης.
Έχω γνωρίσει ανθρώπους που (φαινομενικά τουλάχιστον) δεν έχουν κανένα πρόβλημα και γκρινιάζουν με το κάθετι και άλλους που ενώ θα είχαν σοβαρούς λόγους να γκρινιάζουν και να είναι μίζεροι, δεν το κάνουν σχεδόν ποτέ.
Μη μπερδεύουμε τη γκρίνια με το ότι κάποια στιγμή όλοι θα παραπονεθούμε για κάτι.
Έχω καταλήξει ότι γκρινιάζουν συνεχώς, αυτοί που είναι πολύ τεμπέληδες ή δειλοί να προσπαθήσουν ν' αλλάξουν αυτό που δεν τους ικανοποιεί στη ζωή τους.
Μερικοί μάλιστα πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο γίνονται πιο συμπαθείς στους άλλους, οι οποίοι θα τους συμπονέσουν για την κακή τους τύχη, ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο.
Πάντως, η γκρίνια δε βοηθάει σε τίποτα επί της ουσίας.
[QUOTE=mnimonio;489755]κριτικη στα γραπτα σου κανω,διοτι δεν κολλανε καποια πραγματα..το ιδιο μπορεις να κανεις και εσυ σε εμενα..σαφως μπορει και να σε αδικω γιατι μονο το τομαρι μας ξερει
μνιμονιο , τι δεν κολλαει ? επειδη δεν ειμαι ο χαρακτηρας , εχοντας κτθλψη , δεν αρχιζω τα ΄αμαν , παιδια , βοηθεια , χανομαι ' ? ετσι ειμαι , προτιμω να ανοιγω θρεντ περι ανεμων κ υδατων , αντι νασχολουμαι με την κτθλψη μου . Η κτθλψη υπαρχει , κ οσα εχω γραψει γι αυτην ειναι απολυτως αληθη , αλλα εχοντας περασει κ αλλες δυσκολιες που δεν μπορεις να φανταστεις στη δουλεια μου ( αν εγραφα τι δουλεια εκανα θα καταλαβαινες , ειχα τεραστιες οικονομικες ευθυνες , κ ευθυνες για ζωες ανθρωπων ) , κ λιγοτερες στα προσωπικα , εχω μια πιο ψυχραιμη σταση . Η ιστορια κτθλψη αφορα μονο εμενα κ τον γιατρο μου , οχι το φορουμ . Σιγα μην ζηταγα βοηθεια απο το φορουμ . Δεν υπαρχει ουτε ΕΝΑ μελος που μπορει να βε βοηθησει αποτελεσματικα , και να συμπληρωσω οτι παρ ολη την σοβαρη κτθλψη που περναω χρονια , δυστυχης δεν ειμαι ( ουτε κ ευτυχης φυσικα ) αλλα το φιλοσοφω , κ λεω , ετσι ειναι η ζωη , με τα πανω της κ τα κατω της . Πιθανον αλλος στη θεση μου να ειχε φρικαρει , αν ειχε να βγει με ανθρωπο εστω για ενα καφε απο το 08 , και για μπανιο απο το 04 , οχι εγω ομως . Και οι δραστηριοτητες που αναφερω , ειναι αληθεις , αλλα δεν μου κανει ευχριστηση να κανω καμμια πλεον απ αυτες , χρονια τωρα .
Απλως δεν το παιρνω κατακαρδα . Ισως κ γ αυτο εχω μια βελτιωσουλα .
απο προχτες παιδευεσαι ετσι?322 τροποποιησεις , 530 διαφορετικες γνωμες και 628 διαφορετικες σκεψεις!χαχαχαχαχαχα οκ μαγκαιβερ το παιρνω πισω!Εχεις τεραστιο προμπλεμ τελικα!
ειναι ζυγος και μεχρι να σταθεροποιησει τη ζυγαρια του παιρνει λιγο. γερνει απο δω γερνει απο εκει, ολο και καπου βρισκει περισσοτερο.
Τελικα , ο λυκος κ αν του πεσουν τα δοντια λυκος θα παραμεινει , εννοωντας μνιμονιο , οτι εσυ εχεις προβλημα μαζι μου , εγω ειμαι στον δικο μου κοσμο , τον ανετο , τον χαλαρο ,και αυτο ενοχλει μερικους , που ειναι αναγκασμενοι να παλευουν μια ζωη . Φθονος , ενα απο τα 7 θανασιμα αμαρτηματα . Τον εχω συνηθησει ομως .