Μαντι χρονια πολλα και καλα απαλαγμενη απο ηλιθιοτητες.θελω να σε ρωτησω γιατι διαβασα σε προηγουμενες σελιδες οτι ειχες και στη γλωσσα.εδω και καμια βδομαδα αισθανομαι κατι .τι σκατα ειναι τουτο παλι.
Printable View
Καταρχην σ ευχαριστω σου γραψα και στο αλλο.ξερεις το θεμα με την πλατη.το καλοκαιρι εσκηβα μονημα το κεφαλη μήπως και νοιώσω αυτο που πιστευα οτι ενοιωθα.1φορα ημουν στην παραλια με το μικρο μου και σκηβοντας κατι ένοιωσα (μαλλον ηταν ο αερας)γελοιο τωρα τοτε ομως παιρνω αρρων αρρων το μικρο βουρ στο γιατρο.50ευρο παλι.αστα.το χαι και η γυναικα μου απ το βαρος.αυτο λοιπον που σου πα.για τη γλωσσα το αισθανομαι μονο στο μπροστινο μερος τι σκατα να ναι τοθεμα ειναι δεν βλεπω τιποτα απλα αισθανομαι αυτη τι μαλακια .το ξαναχα αλλα οχι τοσο εντονα.τι σκατα να ναι παλι.
Εγω το νιωθω σε διαφορα σημεια της γλωσσας...και φαινεται οταν το κοιταζω στον καθρεφτη..μην σε ανησυχει καθολου Αχιλλεα..το εχω πααααρα πολυ καιρο..πανω απο χρονο..οπως και τις δεσμιδωσεις τις εχω πολυ εντονα τωρα τελευταια ιδιως στα δακτυλα των χεριων..και μυικους πονους εχω στα χερια..
Το ειχε και η γυναικα σου ειπες αυτο το μυρμιγκιασμα ε? Και εμενα μου παρουσιαστηκε στον 7ο μηνα..σε συγκεκριμενες στασεις σωματος...ερχεται και φευγει..
Συγνωμη για την καθηστεριση .ειναι φυσικο αφου αλλαζει ολη η κατανομη του βαρους στο σωμα σου.σκεψου πριν να κουβαλουσες κατι σε μονημη βαση με τοσα οσα κιλα.να μην σε αγχωνη καθολου .τωρα εμενα παλι το χω και γω η μαλλον το αισθανομαι δεν το βλεπω δεν ξερω τι σκατα ειναι παλι.εγω μετις γαμ τις δεσμηδοσεις κοντευω 8και βαλε μηνες τι σκατα δεν θα φενοταν κατι.
Αχιλλέα δεν είναι τίποτα.είπαμε ή μυοκλωνια ερχετε μετα.όταν ο μυς έχει πεθάνει.
Τώρα έσυ δεν θα μπορούσες να κατάποιεις και να μιλισεις.
Δεν είναι τίποτα. Βάλε το καλά στο μιαλο σου.
Πες ... άντε να δουμε ποτε θα περάσει και αυτό.
Γεια σας και εύχομαι σε ολους καλη χρονια.
Τον τελευταιο μηνα εχω και εγω δεσμιδωσεις που εχουν εξαπλωθεί σχεδόν σε ολο μου το σωμα (ποδια, χερια, πλατη, κοιλιακη χωρα, κλπ). Ξεκινησαν σε τυχαια σημεια ετσι μια μερα. Τα συμπτώματα μου όμως δεν είναι μονο αυτά. Πριν τις δεσμιδωσεις για περιπου δυο εβδομάδες, ειχα και μυρμηγκιάσματα που ξεκινησαν από το προσωπο και εξαπλωθηκαν μεχρι τωρα σε ολο μου το κορμι επισης. φανταστείτε αισθηση σαν βελονες να με τσιμπουν. Τωρα εχω αυτά και τις δεσμιδωσεις όλα μαζι. Μερικες στιγμες εχω και βουβούς πονους σε διαφορα σημεια του κορμιου μου. Εχουν περασει τρελες σκεψεις από το μυαλο μου για το τι μπορει να είναι.
Μενω Ολλανδια αυτην την στιγμη, και ειδα έναν νευρολογο πριν τρεις εβδομάδες και μου λεει να κανουμε μαγνητικη ώστε να αποκλεισουμε σκλυρηνση κλτπ. Όμως η μαγνητικη είναι σε έναν μηνα από τωρα και δεν την παλευω να περιμενω. Το συστημα υγειας γενικα στην Ολλανδια είναι πολυ αργο....Σκέφτομαι να ερθω ελλαδα και να την κανω σε κεντρο και νευρολογο που ξερω. Εχω κανει και αρκετες εξετασεις αιματος και βγηκαν οκ.
Είναι λιγο φρικη αυτό που περναμε ολοι και χαιρομαι που μπορω να τα μοιραστω μαζι σας, χωρις ολοι να με περνανε για τρελο... δεν εχω γενικα άλλες παθησεις από το παρελθον, εκτος από πριν 6 μηνες ειχα ένα ατύχημα στο ματι από μια μυγα (μαλλον) που μπηκε μεσα και βγηκαν καμια 10αρια μικρα λευκα σκουληκάκια που τα εβγαλαν σε μια κλινικη...(ναι το ξερω τρελη ιστορια, όμως αληθινη).
Γενικα εχετε και αλλα συμπτώματα εκτος από δεσμιδωσεις? Αυτές δεν λενε να σταματησουν στο κορμι μου
Ευχαριστω
Πιστευω δεν εχεις τιποτα..εγω τις εχω τις δεσμιδωσεις απο τον Μαιο του 2014...καθε μερα και παντου...ιδιως στα χερια..στα δακτυλα..μυρμιγκιασματα εχω κι εγω σε διαφορα σημεια..πιστευω εισαι υγιεστατος και το μονο που εχεις ειναι αγχος..κανε τις εξετασεις σου και πες μας τα νεα σου..
Ευχομαι υγεια και καλο κουραγιο..ολοι τα ιδια περναμε..
Σχεδόν δυο χρονιά;;; Τελικά αυτά τα ψυχοσωματικά, ασχέτως τον λόγο και την χρονική στιγμή που εμφανίζονται, δεν λένε να φύγουν εύκολα τα άτιμα... Πέτρο, σε άγχωσε κάτι πριν το σύμπτωμα;
Γενικα είμαι αγχώδης τυπος και analyst στο επαγγελμα (είναι στην φυση μου πιστευω να προσπαθω να βρω απαντηση σε όλα οσα με ανησυχούν). Πριν 4 μηνες χωρισα με την πρωην μου, αλλα γενικα δεν με πηρε τοσο από κατω, καθως ηταν κατι που θελαμε και οι δυο. Από τοτε εχω άλλη σχεση και η δουλεια παει καλα (χωρις να δουλευω τρελες ωρες). Μπορω να πω ότι μεχρι τα συμπτώματα ημουν happy με την ζωη μου. Όμως τωρα με δεσμιδωσεις και τσιμπηματα στο κορμι εχω χασει αυτην ανεμελεια και σκέφτομαι τα χειροτερα. Το πρωτο σύμπτωμα παντως που θυμαμαι ηταν όταν ημουν στην δουλεια σε ένα meeting, και ξαφνικα ενιωσα σαν καποιος να με τσιμπαει δυνατα στο πισω μερος του κεφαλιου. αυτό κρατησε μια εβδομαδα, πηγα στον γιατρο όταν αρχισε να νιώθω να καίγεται το κεφαλι μου (χωρις να εχω πυρετο). αυτό καπου στον Νοεμβριο που μας περασε. από τοτε σταδιακα, τσιμπηματα και μετα δεσμιδωσεις και τωρα όλα μαζι :(
Τωρα γυρισα από το γυμναστηριο και παρατηρησα ότι τα μυρμιγκιασματα και τα τσιμπηματα ηταν πιο αυξημένα κατά την ασκηση....τι να πω. οι δεσμιδωσεις παντα εκει...
Εγώ απέκτησα φοβία με τον ύπνο, ή μάλλον με την αϋπνία, χωρίς να την έχω ουσιαστικά - αν και αρκετές φορές κάνω σπαστό και κουραστικό ύπνο λόγω αυτής της ανησυχίας μου ακόμα και όταν η προηγούμενη μέρα έχει περάσει χωρίς να το σκέφτομαι ιδιαίτερα. Θέλω να πω ότι ακόμα και αν δεν αισθάνεσαι αγχωμένος δε σημαίνει ότι δεν είσαι, το άγχος υποβόσκει. Εσύ μπορεί να μην το καταλαβαίνεις, αλλά αυτό υπάρχει και την κατάλληλη στιγμή σε "προειδοποιεί". Λογικά, δεν είναι τίποτα, αλλά κοίταξέ το για να σου φύγει η ιδέα και κάνε όσες εξετάσεις κρίνεις ότι είναι απαραίτητο. Αν χαλαρώσεις, θα χαλαρώσουν κι αυτά. Αν πάλι δε φύγουν εντελώς, θα ξέρεις ότι δεν είναι κάτι κακό και σταδιακά θα πάψεις να τους δίνεις σημασία.
Φιλε μου αν δεις συνοπτικα τι τραβαει ο καθενας μας θα φριξεις.το αγχος αρκετεςφορες δεν φενεται και λειτουργει συσορευτικα. Κανε τις προβλεπομενες εξετασεις για να σου φυγη η ιδεα.και γω ειχα μουδιασματα εκανα μαγνητικη τιποτα τα μουδιασματα εκει ομως και ξαφνικα φυγαν τωρα εχω κατι αλλο να μου προκαλει αγχος.καλημερα σε ολους και χρονια πολλα.
Ελπιζω να είναι αγχος όπως λες Αχιλλεα. Τις τελευταίες 4-5 μερες που εχω γυρισει Ολλανδια νιώθω πονο στο στηθος αριστερα (σφιξιμο και βαρος). Πηγα χτες βραδυ στο νοσοκομειο στις πρωτες βοήθειες κτλπ. με εκαναν έναν ελεγχο και μου ειπαν πως δεν εχω κατι που να τους ανησυχει και μ λενε πηγαινε σπιτι και αν συνεχισει ακομα ξαναγυρνα....τι στο διαλο μου συμβαινει. πραγματικα νιώθω ότι ο οργανισμος μου δεν με παει άλλο...οι δεσμιδωσεις ακομα εκει (ποδια, πλατη, κοιλιακη χωρα). εχετε παρομοια συμπτώματα και εσεις? Εκλεισα μαγνητικη την Τριτη. Όταν μαθω αποτελέσματα θα σας πω.
Thanks for the support!
Με τόσο αγχωτική δουλειά που κάνεις φίλε μου λογικό κάποια στιγμή το συσσωρευμένο άγχος και στρες το οποίο δε μπορεί να αντιμετωπίσει ο οργανισμός να προσπαθεί να εκτονώνεται με σωματοποίηση προκαλώντας σου διάφορα συμπτώματα με τα πιο κλασσικά βάρος στο στήθος, αιφνίδιοι πόνοι στο στήθος-πλάτη, ζαλάδα-ίλλιγος, μυρμηγκιάσματα και άλλα πολλά. Μη φοβάστε τα μυρμηγκιάσματα και τρέχετε σε νευρολόγους και κάνετε αξονικές και μαγνητικές Είναι κλασσικό σύμπτωμα, σε οποιοδήποτε βιβλίο αυτοβοήθειας για το άγχος και αν ανοίξετε, το συγκαταλέγει στα τυπικά κλασσικά συμπτώματα σωματοποίησης του άγχους. Όταν φτάσει η ανησυχία και το άγχος να σωματοποιούνται σε τέτοιο βαθμό είναι απλά η ύστατη προσπάθεια του οργανισμού να μας αφυπνίσει ώστε να αλλάξουμε συμπεριφορές και καταστάσεις της ζωής μας. Θες αυτό είναι κακή διατροφή, κοινωνικές σχέσεις, σκληρά ωράρια εργασίας κλπ.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο καθένας μας εδώ μέσα είναι να βελτιώσουμε τη διατροφή μας (όχι γλυκά, ζάχαρες, καφέδες, αλκοόλ, fast food) και να βάλουμε λίγη γυμναστική (γρήγορο περπάτημα) στη ζωή μας. Θα πάθετε κατάπληξη πως και πόσο η κακή διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου συμβάλλει ακόμα και σε σοβαρότερες ψυχικές παθήσεις! Υπάρχουν πολλά βιβλία που τεκμηριώνουν το συγκεκριμένο.
Και φυσικά η καλύτερη αντιμετώπιση για όσους θέλουν να αποφύγουν τα χημικά φάρμακα είναι οι τεχνικές χαλάρωσης που περιγράφονται σε ένα οποιοδήποτε βιβλίο αυτοβοήθειας (3 βασικές στα link στο τέλος). Χαλαρώνουν το σώμα και το νου και το καλύτερο ελλατώνουν και διώχνουν τα σωματικά συμπτώματα! Βάλτε στη καθημερινοτήτα σας τις παρακάτω ασκήσεις και πραγματικά θα δείτε πόσο καλύτερα θα αισθάνεστε... Και μη ξεχνάτε ότι είμαστε υγιέστατοι (αυτό έλειπε με τόσες εξετάσεις) και το άγχος ακόμα και όταν δεν το αισθανόμαστε έντονα δημιουργεί διάφορα σωματικά συμπτώματα.
https://www.youtube.com/watch?v=2d5Dnqq9EFo
https://www.youtube.com/watch?v=2FjPrxlQ3vc
https://www.youtube.com/watch?v=ba3K4mNXL48
Ο φιλος εχει απολυτο δικιο.αν δεν κοιταξεις εσυ τον εαυτο σου εγω περιμενεις να σε κοιταξω(οσο για τη μαγνητικη θα δειξη ενα αρχ......καταλαβες)σορρυ αν σε προσβαλω θα καταλαβεις το λαθο σου οταν βγεις απο αυτο το κουβαρι που επλεξες ο ιδιος.οπως και να χει αν ρωτας για μενα οτι υπαρχει σε αρρωστια που ψοφας το περασα ανα καιρους.οπως και πολλοι αλλοι μεσα εδω .κοιτα τον εαυτο σου διοτι ειμασται κακα παραδειγματα.ευχομαι τα καλητερα(οχι για τη μαγνητικη)για το γαμομοιαλο σου