Quote:
Originally posted by femalethess
το έχω πει και το έχω γράψει πολλές φορές όμως θα συνεχίζω να το λέω γιατί απλά αυτή είναι η αλήθεια...
δεν είναι το πρόβλημα το φαγητό...ούτε τα κιλά...ούτε οι θερμίδες....
ο ναρκωμανής για να ξεφύγει δεν αρκεί να κόψει τα ναρκωτικά...πρέπει να βρει την αιτία που τον οδήγησε να πάρει για πρώτη φορά ναρκωτικά....αν βρει την αιτία και την απομυθοποιήσει τα υπόλοιπα είναι εύκολα...
έτσι είναι και στην δική μας περίπτωση...ΌΛΟΥΣ κάτι μας οδήγησε εδώ...δεν γεννηθήκαμε μ αυτό...προέκυψε στην πορεία...
ξέρω όταν είσαι μέσα στο πρόβλημα το μυαλό θολώνει και δεν βλέπει καθαρά....όμως εκεί είναι η λύση για όσους θέλουν να ξεφύγουν... Τις περισσότερες φορές είναι σκληρό το να βρεις την αιτία...θα σε πονέσει, θα σε νευριάσει, θα σε εξοργίσει...Όμως μόλις φύγουν αυτά τα πρώτα συναισθήματα τότε αρχίζεις με έναν μαγικό τρόπο να απομακρύνεσαι όλο και περισσότερο από το πρόβλημα....
ούτε εγώ πίστευα οτι θα το νικούσα!ποτε μου δεν το πίστεψα...ήταν για μένα κάτι απίθανο να συμβεί...οταν έφτασα πάτο, όταν κουράστηκα με αυτό που έκανα, όταν είδα τους γύρω μου με απλά πράγματα να είναι χαρούμενοι , τότε αποφάσισα να κάνω μια βουτια στον εαυτό μου και να δω τι μου φταίει...αν πόνεσα λεει!ξέρετε με πόσα έπρεπε να συμβιβαστώ?πόσα έπρεπε να αναθεωρήσω?όμως ήξερα οτι όσο πονάω τόσο λυτρώνομαι!ναι ετσι είναι!
όταν κάνεις μια επέμβαση πονάς αλλά μετα γίνεσαι καλά! ετσι ειναι κ αυτό! θα πονέσεις πρώτα και μετα ούτε που θα καταλάβεις πόσο πίσω άφησες το πρόβλημα...
για μένα ( επειδη ηταν από τις πρώτες προσπαθειες που έκανα τότε) δεν είναι καλό να μετράς τις μέρες που είσαι καθαρός...το να τις μετράς σου τονίζει οτι έχεις πρόβλημα...δεν σε αφήνει να ξευφύγεις... σου φέρνει το μυαλό σε κατασταση νιρβάνα και σκέφτεσαι μόνο αυτό!
μην μετράτε τις μέρες! δεν δίνει θαρρος! απογοήτευση δίνει, γιατί οταν πέσεις ξανα θα αισθάνεσαι εντελώς ανίκανος να το νικήσεις.
πρεπει να ξυπνας το πρωι χωρίς να σκεφτεσαι οτι εχεις πρόβλημα!σαν να μην συμβαινει τιποτα! στοχος σου να είναι μόνο το να βρεις την αιτία! και μόλις την αποδεχτείς τοτε στο υπογράφω οτι θα είσαι στην απέναντι όχθη!
με πολλους από οσους μίλησα μου είπαν οτι δεν υπάρχει κάποια αιτια κ οτι όλα ειναι οκ στη ζωή τους...εγω θα πω κάτι άλλο....
σε πονάει ποτέ πχ η κοιλιά σου χωρίς αιτία? ΟΧΙ! αρα σίγουρα υπάρχει αιτία! ειτε μικρή είτε μεγάλη αλλα σίγουρα υπάρχει!
μια βουτια στην ψυχή μας είναι! δεν είναι δύσκολο :)))
το κοριτσι εχει βαλει το msn του, αν θελετε να ερθετε σε επικοινωνια:thumbup: