Help!!!!!! Τα αμυγδαλα και τα καρύδια τα μετραμε ως πρωτεινη ή οχι ;;;;;;
Printable View
Help!!!!!! Τα αμυγδαλα και τα καρύδια τα μετραμε ως πρωτεινη ή οχι ;;;;;;
Ναι!!!!
εγω γιατι νομιζω οτι τα μετραμε ως υδατανθρακα ή άμυλο? Δεν ειμαι και σιγουρη κιολας μη λεω βλακείες
μαρια ισως χρειαζοσουν περισσοτερο πρωτεϊνη στο μεσημεριανο
Ρε ναι το σκεφτηκα και εγω αλλά επειδη υποτιθεται το ρυζι το συνδυαζουμε με τυρι ετσι μου χε πει και η διατροφολόγος δε σκεφτηκα να το συνδυασω με κατι αλλο. Πιστευα οτι θα χορτασω. και οντως οταν εφαγα αισθναθηκα χορτατη εκεινη τη στιγμη. Μετα αρχισε η μεγαλη πείνα
Μαρακι μου το πρωινο σου μηπως ειναι λιγο??
Οχι καθε αλλο. Μαλλον δεν ξερω αν ειναι λίγο αλλα προσωπικά χορταινω απόλυτα. Τοσο με αυτο οσο και με τα δημητριακά που το εναλλάσσω. Στην αρχη ετρωγα ψωμι αντι για φρυγανιες αλλά διαπιστωσα οτι το χα παραχεσει με το ψωμί και αρχισα τις φρυγανιες. Στην αρχη περιμενα και εγω πως θα με ψωμολυσσανε αλλα τελικα μια χαρα. Αλλωστε με τοσο μελι και βιταμ που βαζω απο πανω χαχαχαχα
Ρε σεις τελικα δε τους βρισκεις πουθενα. Στην παλια μου ας πουμε διατροφολόγο οχι την τελευταια που τη συναντησα τυχαια πριν μερες και της ελεγα πως παχυνα ανεξηγητα και της ελεγα τι τρωω καλα ημαρτον της φανηκε και τσιμπημενο το πρωινό μου. Και βαζε μία φετα ψωμί, η μαζι με τα δημητριακά και το γαλα μην πινεις και χυμό. Τι λες ρε κοπελιά. Μια φετα ψωμί δεν παει μεχρι κάτω.
Φοβαμαι να ζυγιστώ . Εχω ξεκινήσει τριάδες και δυάδες τις ακολουθω κατά γραμμα ,δεν κανω παρασπονδιες αλλα επειδη δεν λιμοκτονω και δεν νοιωθω αισθημα πεινας φοβαμαι να ανεβω στη ζυγαρια γιατι νομιζω οτι θα εχω παρει κιλα . Μια ζωη με διαιτες ειχα μαθει να λιμοκτονω και τωρα που τρωω φυσιολογικα νομιζω οτι δεν χανω αλλα οτι παιρνω ............. Τι τρελλο συναισθημα και αυτο ........ Δεν αντεχω άλλο με τις ανασφαλειες μου .......... ελεος ...............
Καλημέρα!
Οι ξηροί καρποί είναι πηγή φυτικής πρωτεΐνης αλλά δεν παρέχουν στον οργανισμό μας και τα 9 αμινοξέα που χρειάζεται όπως κάνουν το κρέας και τα γαλακτοκομικά. ʼρα από μόνοι τους είναι ατελής πρωτεΐνες και πρέπει να συνδυάζονται και με άλλες φυτικές πρωτεΐνες για να παρέχουν και τα 9 αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Παρόλα αυτά στα ενδιάμεσα φρουτοσνακ δεν μας απασχολεί αυτό γιατί ούτως ή άλλως τα σνακ τα τρώμε για να κρατάμε την γλυκόζη μας ψηλά και αυτό το επιτυγχάνουμε με την δυάδα.
http://www.bestrong.org.gr/el/health...ents/proteins/
Ελλη σε ευχαριστω πολυ !!!!
Alma libre παρακαλώ :)
Μην φρικάρεις με την ζυγαριά καλέ. Με αυτή τη διατροφή ότι και να κάνεις λιγότερο θα πεινάς γιατί αν κρατάς σταθερή την γλυκόζη σου και έχεις επαρκή σεροτονίνη ακόμη και αν τρως μικρές ποσότητες πεινάς λιγότερο και έχεις πιο ελεγχόμενη πείνα. Αυτή η διατροφή μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αν την κάνεις σωστά δεν βάζεις κιλά έστω και αν τρως παραπάνω! Τώρα η απώλεια είναι μία άλλη ιστορία. Εγώ προς το παρόν δεν έχω καταφέρει να χάσω πολλά κιλά γιατί απλά η άτιμη η όρεξη μου είναι ακόμη αυξημένη να πάρει και δεν μπορώ να συγκρατηθώ όπως πρέπει για να έχω και απώλεια γκρρρρ. Πονεμένη ιστορία :(. Παρόλα αυτά μην ανησυχείς δεν θα βάλεις εκτός και αν είσαι ελλιποβαρής. Σίγουρα σε κάθε οργανισμό λειτουργεί διαφορετικά η διατροφή μιας και όλοι μας είμαστε διαφορετικοί. Γι αυτό και ο καθένας μας θα πρέπει να την προσαρμόσει ανάλογα με τις ανάγκες του (απώλεια βάρους, σταθεροποίηση, αύξηση) και την καθημερινότητά του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μας κρατάει σε καλή ψυχολογία, ηρεμία και μας δίνει καλή διάθεση και καλύτερη εικόνα σώματος. Μην ξεχνάς να ασκείσαι alma έστω και λίγο καθημερινά, και ένας περίπατος μισής ωρίτσας κάθε μέρα είναι αρκετός.
Μαράκι μου να το φας το γλυκάκι σου κοπέλα μου! Μην στερείς μία τόσο υπέροχη απόλαυση από τον εαυτό σου γιατί στην τελική σε κακό θα σου βγει. Μια μέρα που θα είσαι συναισθηματικά άσχημα θα πέσεις με τα μούτρα και δεν θα φας ένα αλλά 10 γλυκά και μετά άντε να συνέλθεις! Θα σου πρότεινα να κάνεις το εξής. Κάντο και σα πείραμα. Μία μέρα που θα είσαι πολύ καλά μέσα σου πήγαινε σε ένα ζαχαροπλαστείο και πάρε το αγαπημένο σου γλυκό. Πάρε π.χ. μία πάστα ή ένα σουφλέ σοκολάτα ή ότι σε ευχαριστεί περισσότερο. Προς Θεού μην πας νυστικιά στο ζαχαροπλαστείο ε :lol:. Θα έχεις φάει πρώτα και μετά θα πας. Πήγαινε λοιπόν διάλεξε ένα γλυκό αγόρασε το και αφού έχεις φάει το γεύμα σου ή το σνακ σου πάρε το γλυκάκι σου κάτσε όμορφα και ωραία και κάντο μία ολόκληρη ιεροτελεστία.
Σκέψου: ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΑΩ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΩ! Πάρε το γλυκό σου μπροστά σου, μύρισε το, κοίταξε το, φάτο πολύ αργά και κάθε φορά που τρως μία κουταλιά να την κρατάς στο στόμα σου και να την απολαμβάνεις και να νιώθεις την γεύση που τόσο σου έχει λείψει. Φάε το γλυκό σου όσο πιο αργά μπορείς και προσπάθησε να το απολαύσεις όσο πιο πολύ μπορείς! Χωρίς τύψεις, βίωσε την απόλαυση που θα σου δώσει η γλυκιά του γεύση! Και πίστεψε με θα νιώσεις υπέροχα με τον εαυτό σου και θα πάρεις πολλές δυνάμεις από αυτό. Εννοείται πως ένα γλυκό δεν μας παχαίνει ίσα ίσα είναι καλό που και που να το κάνουμε. Απλά το σημαντικό είναι να το απολαμβάνουμε και να το τρώμε μετά από το γεύμα μας ή το σνακ μας!
Εννοείται πως μετά από αυτό συνεχίζεις κανονικά τα γεύματα σου στις ώρες σου και στους συνδυασμούς σου. Προσοχή δεν θα κάνεις περικοπές εκείνη τη μέρα λόγω πρόσληψης περισσότερων θερμίδων! Τι λες;
Καλημέρα στα κορίτσια μου!
ʼργησα να δώσω το παρόν σήμερα γιατί ο πυρετός μ'έχει εξουθενωσει!
Τι να γράψω για τη χθεσινή μου διατροφή? Δεν είχα όρεξη αλλά κάτι έφαγα.
Το μεσημεράκι έφαγα ένα τοστ με 2 φέτες γαλοπούλα, τυρί cottage και αγγούρι και εστιψα ένα χυμό πορτοκάλι. Κατά τις 8 έφαγα ένα γιαούρτι πρόβειο 2% με δημητριακά και λίγο πριν κοιμηθώ λίγες γουλιές κεφιρ.Μέσα στη μερα ήπια 2 αφεψηματα με τηλιο και ιπποφαες! Ναι το αγόρασα τελικά! Εσείς έτσι το καταναλώνετε? Ως αφέψημα? Και πόσα σπορακια βάζετε μέσα?
Aggelaki μου αφού πήρες τα κιλά που λες σου ήρθε περίοδος? Κι εγώ από βουλιμία προέρχομαι αλλά δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την περίοδο, βέβαια τα τελευταία χρόνια δεν είχα πέσει ποτέ κάτω από 55 κιλά(ύψος 1,70)
Νομίζω πως η τραγική ειρωνεία είναι ότι τα χρόνια που η διατροφή μου ήταν "όπου φυσάει ο άνεμος", δεν αρρωσταινα κ μάλιστα κοκορευομουν ότι έχω σούπερ ανοσοποιητικό! Χαχαχα!Quote:
Originally posted by break
κορίτσια έχω μέρες να γράψω μιας κ δεν έχω καθόλου διάθεση να ακολουθήσω σωστή διατροφή:grind:
Elaki είδες τι κάνει η σωστή διατροφή? ολοι αρρωστήσανε εκτός από εσένα!!!!
aggelaki κ εγώ αυτό θέλω να τρώω σωστά κ υγιεινά, χωρίς να επηρεάζομαι από εξωγενείς παράγοντες!
Καλή δύναμη σ΄ όλες!
Εli πολυτιμες οι συμβουλες σου . εγω πρεπει να χασω βαρος και ελπιζω να χασω . Δεν με νοιαζει πλεον αν αχανω εστω και 200 gr την εβδομαδα . το σημαντικο ειναι οτι δεν πειναω και δεν λιμοκτονω . Τώρα μολις εφαγα την προκαθορισμενη δυαδα παρολο οτι δεν πεινουσα καθολου!!! Τωρα νοιωθω φουσκωμενη και αυτο θα με κρατησει μεχρι το γευμα . Ειναι πολυ σημαντικο στην ψυχολογια να ξερεις οτι εχεις μεσα στην ημερα να φας εστω και μικρα πραγματακια (Καθολου μικρα δηλ .εγω εφαγα μια μπαρα και ενα πορτοκαλι και νομιζω οτι θα σκασωωω) και δεν περιμενεις μεχρι το επομενο γευμα πεινωντας και πεφτοντας με τα μουτρα στο φαγητο . Ελπιζω αυριο να ζυγιστω να δω που βρισκομαι ....... Αν εχω χασει εστω και 200gr θα συνεχισω ετσι και οσο μου παρει ........... Μου αρεσει αυτος ο τροπος διατροφης , ειδικα απο περσι που εκανα atkins και λιμοκτονουσα και αηδιαζα ...........Οσο για την άσκηση ντρεπομαι που το λεω εχω διαδρομο στο σπιτι και δεν κανω αλλα υποσχομαι οτι θα ξεκινησω και θα το κανω καθημερινα τουλαχιστον για μιση ωρα ..............
Alma limbre ηθελα να σου πω οτι και να μην εχεις χασει 200γρ καλα θα κανεις να συνεχισεις τη συγκεκριμενη διατροφη. Γενικα πρεπι να δινουμε στον οργανισμο μας ο,τι μας ζηταει. Αν πειναει, σημαινει οτι κατι του λειπει.. Το να σκας στο φαι επισης δεν ειναι καλο,γιατι τον υπερφορτωνεις και δυσκολευεται προκειμενου να χωνεψει τη μεγαλη ποσοτητα φαγητου. Μετρημενες μεριδες απο τα παντα θελει. Οσο για τον διαδρομο μην το βαζεις στα πρεπει σου και για τουλαχιστον μιση ωρα!! ξεκινα με ενα 10λεπτο την 1η μερα, αν δεν κουραστεις καθολου κανε λιγο ακομα..καθε μερα τρεχα ή περπατα 1 λεπτο παραπανω..οταν φτασεις στα 25-30 λεπτα θα εισαι σουπερ, ειτε περπατας (λιγο γρηγορα) ειτε τρεχεις.. Βοηθαει να ακους μουσικη η να βλεπεις τηλεοραση αν εχεις κοντα!
Zouzouka η περιοδος μου εχει ερθει αλλα μονο με χαπια και μαλιστα την τελευταια φορα που πηρα δεν μου ηρθε ουτε με αυτα...! Μπορει να πηρα κιλα και να μην ειμαι λιποβαρης τωρα αλλα συνεχισα να κανω εμετους που και που και ο οργανισμος μου ακομα δεν εχει συνελθει.. Δεν αγχωνομαι καθολου γ αυτο. Ας φτιαξω πρωτα την ψυχολογια μου,τη διατροφη μου και τη ζωη μου γενικοτερα και ολα θα παρουν το δρομο τους.. Το ιπποφαες ναι το βαζεις η στο τσαι η απλα τα μουλιαζεις σε ζεστο νερο, εγω τα τρωω κιολας φυσικα, οχι μονο ο,τι βγαλουν στο τσαι... Και στο πρωινο σου μπορειςνα βαζεις μεσα στο γαλα/γιαουρτι/κεφιρ.. Δεν τα μετραω ποτε, 1 κουταλια της σουπας ειναι κομπλε.
aggelaki μου σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες θα προσπαθησω να τις τηρησωωωωωω
Αυτό εννοούμε κι εμείς κι αυτή είναι η ουσία του wellness: Μην τα παίρνετε όλα τοις μετρητοίς! Δεν υπάρχει τίποτα, μα τίποτα, που είναι απόλυτα καλό ή απόλυτα κακό. Μόνο τα άκρα είναι σίγουρο ότι βλάπτουν. ʼκρο όμως είναι το υπερβολικό κι άκρο είναι και το καθόλου. ʼκρο είναι η εξαντλητική γυμναστική, άκρο και η καθιστική ζωή. Ακραίο η αποφυγή του ετήσιου τσεκ απ, ακραίο και οι δεκάδες περιττές ιατρικές εξετάσεις χωρίς να υπάρχει λόγος. Ακραία η πολυφαγία, ακραία και η αφαγία. Ανάγκη λοιπόν να ξαναβρούμε την έννοια του μέτρου.
Και βέβαια, μέτρο όλων ο άνθρωπος. Η μονάδα κι όχι μάζα. Χωρίς συγκεκριμένη μεζούρα και τυποποιημένα σταθμά, ούτε με καθορισμένη δοσολογία. Την προσδιορίζετε εσείς. Για τη δική σας ζωή με τον δικό σας τρόπο. Για τον εαυτό σας με τον εαυτό σας!!!!:love: