Dimitrageorge κι εσύ στον Λαπατσάνη στον Ευαγγελισμό την έκανες ?
Printable View
Dimitrageorge κι εσύ στον Λαπατσάνη στον Ευαγγελισμό την έκανες ?
αγαπητη μου.... δεν βγαινει εγκυμοσυνη ξεκινωντας απο τα 105... η τουλαχιστον δεν ειναι καθολου ευκολη... εγω ξεκινησα στα 83 και γεννησα στα 110 και τον τελευταιο μηνα δεν μπορουσα να περπατησω... ή απλά να φορεσω παπουτσια που να χωρουν τα ποδια μου απο το πρηξιμο...μετα κλειστηκα και μεσα για 4 μηνες που θηλαζα κτλ... και ηρθε η επιλοχια καταθλιψη και μου χτυπησε την πορτα....
Τωρα... αν δω το 7 μπροστα (χαχαχα) θα ξαναπροσπαθησω για 2ο.... γνωριζοντας ομως οτι δεν θα υπερβω τα 12 κιλα και με αλλη διαθεση!
Για το μονο που μετανιωνω... ειναι το οτι δεν το εκανα πιο νωρις
αλλα απο την αλλη... ειναι ποτε αργα?
Επειδή και εμένα μου είπε ότι και η πτύχωση και η sleeve είναι κατάλληλες για μένα με ελαφρά υπεροχή της sleeve(3-4 κιλά παραπάνω αν τα κάνω όλα σωστα στο μέλλον) βρήκα μια μελέτη για την πτύχωση στο site του σκρεκα http://www.skrekas.net/surg_hemstatistics.htm που δείχνει ότι έχει περισσότερες επιπλοκές και λιγότερο χάσιμο βάρους.
οχι... ΣΚΡ στο Ιασω general...
τι επιπλοκες???? για να διαβασω....
Και είναι 8,8% δλδ αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό.
μαλιστα ... το διαβασα...κοιτα... κανεις δεν αποφασιζει για τον αλλον... ο καθενας ξερει καλυτερα τον εαυτο του και τι αντεχει!
Εμενα πχ, η εκτομη στομαχιου μου φαινοταν αδιανοητη οταν με μια διαιτα μπορουσα να χασω 10 κιλα και να ξαναφαινομαι ανθρωπος (αν και στα 95 κιλα....) οπως λεει η ερευνα του γιατρου, τα αποτελεσματα ειναι σημαντικα πιο δυνατα! στο μανικι, αλλα λεει επισης οτι η πτυχωση αναφερεται και ταιριαζει καλυτερα σε ανθρωπους με δεικτη μαζας σωματος < 45
Εμενα προσωπικα μου ειχε πει πως ειναι τελεια για δεικτη περιπου στο 35-38 και εκει ημουν... και πως στο περασμα του χρονου τα αποτελεσματα των δυο επεμβασεων τελικά συγκλίνουν.
Οπως ειπα ομως αρχικά... αυτά ειναι ατομικα δεδομένα...
Π.Χ. εγώ εκανα παντα συντηρητική διατροφή λόγω πατερα διαβητικού κτλ.... δηλ, δεν ειμαι ανθρωπος που βλεπει ή εβλεπε παστα και του ετρεχαν τα σαλια! ή ακομα... εχω coca cola στο ψυγειο για περιπτωσεις που θελησει ποτε καλεσμενος ή αν καποιος απο την οικογενεια μου εχει στομαχικο προβλημα ... και παντα τα αναψυκτικά εληγαν πριν τα πιουμε...
Οποτε... απλά σε εμενα ταιριαζε γαντι αυτη η επεμβαση και ισως επειδη δεν ηθελα να χασω και την ομορφια του να τρως τα παντα ισως επειδη ειμαι καλομαθημενη και το φαγητο το βλεπω σαν τεχνη, διασκεδαση κλπ, ισως επειδη η σκεψη του οτι δεν θα τρωω ευκολα καποιες τροφες με τρομαζε... με οδηγησαν εκει...
Μεχρι τωρα δεν το εχω μετανιώσει.... Δεν εχω ομως παραλογες απαιτησεις! μεγαλώνω και δεν περιμενω να ξαναδω το 62 στην ζυγαριά (οπως στα 27 μου πχ...) θα ειμαι ικανοποιημένη στα 72... απλά ετσι...
Θα δουμε στην πορεια...
Σίγουρα έτσι είναι και έχεις δίκιο. Καλά κάνεις και το βλέπεις θετικά. Κι εμένα ο δμς ήταν 42. Και είμαι 23 ετών. Απλά η πτύχωση δεν επεμβαίνει στην όρεξη (γκρελίνη) και αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας για μένα. Είδα και τις επιπλοκές που είναι αρκετές σε σχέση με την sleeve και τρόμαξα.
Στόχος μου είναι τα 80-85 κιλά στο μέλλον. Απλά κι εμένα μου έκανε εντύπωση ότι πολλοί κάνουν πτύχωση και ίσως να μην ήξεραν αυτά τα πρώτα στατιστικά στοιχεία.
δεν ειναι μονο τα στατιστικά...αυτο σου λεω... ειναι και η επαφη με τον γιατρο και η συζητηση και η εξατομικευση....
Ωραια τα στατιστικά και εγω του πολυτεχνειου ειμαι και τα γουσταρω... αλλα δεν ειναι ολη η αληθεια εκει...
Πιθανον για σενα και αναλογα με την ζωη που κανεις να σε οδηγησουν στο μανικι... Θα δεις...
θα διαβασω τις επιπλοκες κ επανερχομαι!!!!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Βάσει των παραπάνω δεδομένων συμπεραίνουμε ότι η λαπαροσκοπική ολική γαστρική πτύχωση αποτελεί μια ασφαλή και αποτελεσματική εναλλακτική βαριατρική τεχνική. ειπε ο σκρεκας
το ειχα ξαναδει αυτο.... αναφερει καποιες επιπλοκες που απο οσο ξερω υπηρχαν και στην sleeve, οπως να μην εχει γινει σωστα το ραψιμο με αποτελεσμα μολυνσεων κτλ.
καθε χειρουργειο μπορει να εχει επιπλοκες....εδω το ετος 2010 πεθανε ανθρωπος σε εγχειρηση σκωληκοειδιτιδας...!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
οποτε?????????????????????????????????
Συμφωνώ ότι δεν είναι όλα τα στατιστικά όμως δεν είναι και αμελητέα. Θέλουν προσοχή στην επεξεργασία τους. Ας πούμε μου έκανε εντύπωση ότι ενα-δύο περιστατικά εμφανίστηκαν έπειτα από 100 μέρες και 14 μήνες αντίστοιχα. Όλα πρέπει να τα ζυγίζουμε. Το ίδιο φυσικά και για την sleeve και για όλες τις επεμβάσεις.
ολα θελουν προσοχη οταν μιλαμε για χειρουργειο....:(
εσυ S11 που κ τι σκεφτεσαι να κανεις????? τον γιατρο απο που τον ξερεις????????