Καλό σας βράδυ.
Printable View
Καλό σας βράδυ.
ευχαριστη μεταστροφη...Quote:
Originally posted by nature
Bγάλτε και κουμπούρια για τον ιερό αγώνα.
Εγώ πάντως, ναι, δεν βγάζω.
Λυπάμαι που δεν ενοχλούμαι τόσο εύκολα.
οι λιστες των προγραφων σου πως πανε?
μαλλον δεν συμπνεει ο αντμιν με τις αποψεις σου περι των χρηστων που θα αποκλειστουν...
σε συλλυπουμαι γι αυτο, αναγνωριζω την απογοητευση σου...
καποια αλλη φορα...
καποια αλλα μελη..
ισως εμπλακουν στις διχονοιες που διασπειρεις και παρεις καμια χαρα κι εσυ..
αυτη παει...
Quote:
Originally posted by Remedy
ευχαριστη μεταστροφη...Quote:
Bγάλτε και κουμπούρια για τον ιερό αγώνα.
Εγώ πάντως, ναι, δεν βγάζω.
Λυπάμαι που δεν ενοχλούμαι τόσο εύκολα.
οι λιστες των προγραφων σου πως πανε?
μαλλον δεν συμπνεει ο αντμιν με τις αποψεις σου περι των χρηστων που θα αποκλειστουν...
σε συλλυπουμαι γι αυτο, αναγνωριζω την απογοητευση σου...
καποια αλλη φορα...
καποια αλλα μελη..
ισως εμπλακουν στις διχονοιες που διασπειρεις και παρεις καμια χαρα κι εσυ..
αυτη παει...
Κάπως έτσι τελειώνουν οι ιεροι αγώνες.....
Quote:
Originally posted by Θεοφανία
Quote:
1) Δεν τα διαβάζετε καν τι γράφει. Βλέπετε Πάνος και την κάνετε με ελαφρά.
2) Λέτε τη γνώμη σας επί της ουσίας, χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς, που μπορεί να οδηγήσουν σε ένταση και από εκεί και πέρα καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του.
Έτσι το βλέπω εγώ. Τόσο για εδώ, όσο και για τα άλλα 1-2 θέματα που δημιουργήθηκε ένταση.
Υποδείξεις λοιπόν στο δικό σου φόρουμ.
Δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω πώς ενώ δεν γουστάρετε κάποιον διαπιστωμένα τον κυνηγάτε από πίσω το κάθε του ποστ και το ξαναμανασχολιάζετε. Ξανα και μανα....
Προσωπικά θα το έκανα μόνο αν αναφερόταν προσωπικά σε μένα και πάλι θα το σκεφτόμουν.
Οπότε βρήκαμε το λόγο που παίρνεις από πίσω τον τελευταίο καιρό εμένα, τη ρέμεντι και τη γιώτα. Για το καλό του φόρουμ μάλλον, που εκτιμάς τόσο πολύ ώστε εξωθείς έναν άνθρωπο με φανερά προβλήματα να εκτίθεται διαρκώς.
Ελπίζω να είσαι ευχαριστημένη με όλα αυτά....
Oχι δεν σε παίρνω από πίσω. Αντίθετα, εσύ και οι φίλες σου το κάνετε. Απόδειξη, ακόμα και τούτη εδώ η σελιδούλα. Τυχαία. Για να μην κουράζουμε και τους αναγνώστες. Εγώ μιλούσα στον Πάνο. Ηρεμα και ωραία. Εσύ μπήκες σφήνα.
Οπως είπα και πριν σε όποιον δεν αρέσει ένα μέλος, ας μην του μιλάει. Είναι απλό.
Αυτά που είπα για την επιθετικότητα δεν τα παίρνω πίσω. Αλλά δεν επιθυμώ να συνομιλώ με αυτά τα άτομα. Οχι γιατί απαξιώ. Απλά δεν ταιριάζουμε. Δεν καταλαβαινόμαστε. Και δεν τους απευθύνω συνήθως το λόγο. Ελπίζω να μην συνεχίσετε τη κριτική σε μένα. Καλό βράδυ και πάλι.
Ξέρεις...σε έναν ιδανικό για σένα κόσμο, όπου όλοι θα είχαν αλτζχάιμερ, κάπως έτσι θα ήταν τα πράγματα.Quote:
Quote:
Quote:
1) Δεν τα διαβάζετε καν τι γράφει. Βλέπετε Πάνος και την κάνετε με ελαφρά.
2) Λέτε τη γνώμη σας επί της ουσίας, χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς, που μπορεί να οδηγήσουν σε ένταση και από εκεί και πέρα καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του.
Έτσι το βλέπω εγώ. Τόσο για εδώ, όσο και για τα άλλα 1-2 θέματα που δημιουργήθηκε ένταση.
Υποδείξεις λοιπόν στο δικό σου φόρουμ.
Δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω πώς ενώ δεν γουστάρετε κάποιον διαπιστωμένα τον κυνηγάτε από πίσω το κάθε του ποστ και το ξαναμανασχολιάζετε. Ξανα και μανα....
Προσωπικά θα το έκανα μόνο αν αναφερόταν προσωπικά σε μένα και πάλι θα το σκεφτόμουν.
Οπότε βρήκαμε το λόγο που παίρνεις από πίσω τον τελευταίο καιρό εμένα, τη ρέμεντι και τη γιώτα. Για το καλό του φόρουμ μάλλον, που εκτιμάς τόσο πολύ ώστε εξωθείς έναν άνθρωπο με φανερά προβλήματα να εκτίθεται διαρκώς.
Ελπίζω να είσαι ευχαριστημένη με όλα αυτά....
Oχι δεν σε παίρνω από πίσω. Αντίθετα, εσύ και οι φίλες σου το κάνετε. Απόδειξη, ακόμα και τούτη εδώ η σελιδούλα. Τυχαία. Για να μην κουράζουμε και τους αναγνώστες. Εγώ μιλούσα στον Πάνο. Ηρεμα και ωραία. Εσύ μπήκες σφήνα.
Οπως είπα και πριν σε όποιον δεν αρέσει ένα μέλος, ας μην του μιλάει. Είναι απλό.
Αυτά που είπα για την επιθετικότητα δεν τα παίρνω πίσω. Αλλά δεν επιθυμώ να συνομιλώ με αυτά τα άτομα. Οχι γιατί απαξιώ. Απλά δεν ταιριάζουμε. Δεν καταλαβαινόμαστε. Και δεν τους απευθύνω συνήθως το λόγο. Ελπίζω να μην συνεχίσετε τη κριτική σε μένα. Καλό βράδυ και πάλι.
Δυστυχώς....δεν είναι.
Καλό σου βράδυ και ελπίζω όλα αυτά να τα θυμηθεις την επόμενη φορά που θα χοροπηδάς σαν αγχωμένο κατσικάκι πίσω μου.....
Quote:
Ξέρεις...σε έναν ιδανικό για σένα κόσμο, όπου όλοι θα είχαν αλτζχάιμερ, κάπως έτσι θα ήταν τα πράγματα.
Δυστυχώς....δεν είναι.
Καλό σου βράδυ και ελπίζω όλα αυτά να τα θυμηθεις την επόμενη φορά που θα χοροπηδάς σαν αγχωμένο κατσικάκι πίσω μου.....
.................................................. ...............................................
Quote:
Originally posted by NikosD.
τότε επόμενο βήμα, χωρίς προειδοποιήσεις, θα είναι ο αποκλεισμός του χρήστη.
Το λέω πρώτα σε σένα Πάνο μιας και τις τελευταίες 2-3 ημέρες, χρειάστηκε να παρέμβουμε τουλάχιστον 10 φορές για να διαγράψουμε μηνύματα σου, κυρίως μηνύματα που αφορούσαν online διαγνώσεις. [/i]
ο πανος ειναι ενας χρηστης που βεβαιως με προβληματικο τροπο μερικες φορες αντιλαμβανεται και πολωνεται στο πως θα εκφρασει τις σκεψεις του.
Ενδεχωμενα να περναει καποιες στιγμες εντασεις τις οποιες την δεδομενη στιγμη τις διαχειριστηκε με τετοιο τροπο ωστε μια παρεμβαση ηταν αναγκαια.
Ωστοσο απο την αλλη,
ο πανος ειναι ενας χρηστης ο οποιος χωρις ανιδιοτελεια γραφει τις αποψεις του και δυστυχως εχει να αντιμετωπισει χρηστες οι οποιοι χωρις να δουν περα απο τις γραμμες σφυροκοπουν ανελεητα.
Αυτα λιγο εως πολυ ειναι γνωστα, και η γνωμη ειναι οτι δεν θα αλλαξουν, τουλαχιστον δραματικα τους επομενους μηνες.
Συμφωνω με το να τροποποιουνται σημεια σε μυνηματα τα οποια ειναι εντελως εκτος πνευματος της κοινοτητας.
Συμφωνω οτι οταν ξεφευγει η κατασταση πρεπει να γινονται διορθωτικες κινησεις για να υπαρχει εστω και μια τυποις ισορροπια.
Απο κει και περα,
μηπως να μιλησουμε και λιγο πιο ανοικτα?
Εαν αγαπητε ΝικοΔ. σε μια τυπικη ομαδικη ψυχοθεραπεια ειχες ενα πανο που ξεφευγε, θα του ελεγες απο εδω ειναι η πορτα και τον πεταγες εξω με τις κλωτσιες?
Και αν ναι, ποιος θα ειχε αποτυχει, εσυ η αυτος?
Ο αυτος ειναι ενας περαστικος χρηστης, ασθενης whatever.
Εσυ ομως δεν εισαι ουτε περαστικος ουτε τυχαιος,
ουτε η επαγγελματικη και ηθικη ευθυνη σου ξεμπερδευει με το να πεταξεις εξω τον ασθενη σου με τις κλωτσιες.
Τα γραφω ολα αυτα,
γιατι για ΠΡΩΤΗ φορα στη ζωη μου διαβασα για διαγραφες.
Δεν ξερω αν υπαρχουν πιεσεις (μιλαω για εκτος φορουμ, μην παρεξηγηθώ) οι οποιες συνεβαλαν σε μια τετοια σκεψη.
Ομως οπως ηταν λαθος παλια, ετσι ειναι λαθος και σημερα αλλα και για παντα.
Κοινωνια (μικρη η μεγαλη δεν εχει σχεση) η οποια ξεκαθαριζει τα προβληματα της με διαγραφες ειναι καταδικασμενη σε παρακμη.
Και αυτο γιατι δεν μπορει να διαχειριστει αποψεις που δεν ειναι ισχυρες και ετσι τις πεταει εξω.
Για παραδειγμα η ελληνικη κοινωνια αν δεν εχει καταρευσει ακομα, αυτο υπαρχει γιατι μπορει μεχρι στιγμης να απορροφα τους κραδασμους της.
Εμεις εδω φανηκε οτι ζοριζομαστε καπως....
Γιατι?
τελικα ειναι θεμα ορεξης, ελλειψης χρονου η τι αλλο?
Αν ειναι κατι απο τα δυο, μπορω να συζηταω εγω με το πανο.
Αν ομως ειναι κατι αλλο, εκει δεν μπορω να παρεμβω.
Ομως ουτε και να αποδεχτω οτι επειδη υπαρχει ενας πανος, το προβλημα αυτο θα λυνεται με αμονιαζολ για τους δυσκολους χρηστες (αυτο με τους μπλε και πρασινους κοκκους)
Γιατι η δικη σου κινηση διαγραφης, θα με συμπαρασυρει αυτοματα και εμενα στην αποτυχια και οχι μονο εσενα.
Και εγω δεν σκοπευω να αποτυχω, σε τιποτα και ποτε μου.
Ακομα και ετσι που ειναι τα πραγματα (αρκετα πιο δυσκολα παρα ποτε) εχω μαθει, οτι αν κατι το πιστευεις ξεκαθαρα, ο τροπος για να το καταφερεις ειναι πολυ ευκολος.
Κατι αλλο ασχετο,
μου προκαλεσε αρκετη εντυπωση η μεταστροφη της weird.....
Απο την γλυκια weird βγηκε η σκληρη και αδυσωπητη weird.
Μια ακομα ανακαλυψη λοιπον,
οτι εχουμε πολλους εαυτους, που απλα δεν ειναι παντοτε ενεργοι.
Ακομα ομως εντυπωση μου προκαλεσε η ενταση της σκληροτητας. Πως η ψυχη απο ευαισθησια και γλυκα οταν γυρναει αναποδα γινεται τοσο σκληρη?
Τα αποτελεσματα δειχνουν οτι οσο γλυκα μπορει καποιος να δειχνει οτι εχει, τοσο και ακομα χειροτερη σκληροτητα μπορει να εχει μεσα του οταν χρειαστει.
Φαινομενικα,
ενας σκληρος ανθρωπος, εαν χρειαστει να μπηξει ενα μαχαιρι μπορει και να λυγισει.....
Μαθηματα ζωης, που κανεις δεν σταματα να παιρνει,
καλημερα.
Σε μια ομαδική ψυχοθεραπεία, υπάρχουν κανόνες.
Δεν πετάγεται ο καθένας να μιλήσει όποτε θέλει, ούτε να πει ότι του κατέβει, χωρίς να σέβεται τους άλλους, ούτε γίνεται επιθετικός με τα μέλη της ομάδας χωρίς να σέβεται το πότε μιλούν το τι λένε ή τον ίδιο τον συντονιστή.
Πέραν τούτου όμως, για μένα η συμμετοχή στο φόρουμ δεν έχει πολλά κοινά στοιχεία με την συμμετοχή σε μια θεραπευτική ομάδα. Αυτό που συμβαίνει εδώ μέσα δεν είναι και δεν θα μπορούσε να ήταν ψυχοθεραπεία.
Το να μιλούμε για δια του διαδικτύου θεραπεία είναι επικίνδυνο.
Θεωρώ ότι η επαγγελματική και ηθική ευθύνη του συντονιστή, την οποία επικαλείσαι, έχει τελείως διαφορετικό περιεχόμενο και όρια από εκείνα ενός συντονιστή μιας συγκεκριμένης με συγκεκριμένα μέλη ομάδας, των οποίων την ευθύνη έχει αναλάβει σαν θεραπευτής.
Ποτέ δεν αντιλήφθηκα τον Νίκο ή κανέναν άλλο εδώ σαν θεραπευτή μου / μας.
Εξάλλου το λένε ξεκάθαρα οι όροι χρήσης. Υποστηρίζω δεν σημαίνει κάνω διαγνώσεις ούτε προτροπές σε φαρμακευτικές αγωγές.
Ούτε θεωρώ ότι εδώ μέσα είμαστε μια κοινωνία.
Σίγουρα, πολλές συγκρούσεις ή άλλες αλληλεπιδράσεις που λαμβάνουν χώρα αντικατοπτρίζουν μια δεδομένη κοινωνική πραγματικότητα αλλά μέχρι εκεί.
Εδώ είναι μια εικονική συνεύρεση που απέχει πολύ από μια πραγματική κοινωνία που απαρτίζεται από ένα σταθερό ανθρώπινο δυναμικό που αλληλεπιδρά σε πραγματική βάση.
Ίσα ίσα, εδώ μέσα μπορεί να είναι ένας ιδανικός χώρος στήριξης αλλά και ιδανικός χώρος προβολής πάνω στον άλλο και διοχέτευσης επιθετικότητας. Αυτός ο χώρος μπορεί λοιπόν να είναι εξίσου ωφέλιμος ή βλαπτικός για τον καθένα, ανάλογα με την χρήση που γίνεται από τον καθένα.
Αυτά τα ολίγα Κρίνο για τις απόψεις μου σχετικά με το θέμα που θίγεις.
Όσο για τα υπόλοιπα που μου καταλογίζεις περί ευαισθησίας και σκληρότητας, ανέκαθεν δεν άφηνα την ευαισθησία μου να με εμποδίζει να είμαι λογική εκεί όπου χρειάζεται προκειμένου να εκτιμήσω καλύτερα την κατάσταση και να προστατέψω εμένα ή κάποιον άλλο. Τώρα αν είχες σχηματίσει για μένα στο μυαλουδάκι σου μια εικόνα του τύπου άσπρο ή μαύρο, αυτό μπορεί να σου δώσει πληροφορίες σχετικά με το πόσο μονοδιάστατα και απόλυτα αντιλαμβάνεσαι ίσως κάποια πράγματα.
Τέλος, προσωπική μου άποψη πάλι… δυστυχώς ή ευτυχώς, η αγάπη και η έγνοια για τον άλλο δεν συνεπάγονται πάντα ανοχή και χάιδεμα, αλλά εμπεριέχουν μέσα τους ενίοτε και μια απαραίτητη σκληρότητα.
( για να μην μπερδευτούμε, αυτό δεν σημαίνει οτι αυτό που εγώ εννοώ και αντιλαμβάνομαι ως σκληρότητα είναι το ίδιο με αυτό που εσύ αποκαλείς σκληρότητα ).
Quote:
Originally posted by weird
Σε μια ομαδική ψυχοθεραπεία, υπάρχουν κανόνες.
Δεν πετάγεται ο καθένας να μιλήσει όποτε θέλει, ούτε να πει ότι του κατέβει, χωρίς να σέβεται τους άλλους, ούτε γίνεται επιθετικός με τα μέλη της ομάδας χωρίς να σέβεται το πότε μιλούν το τι λένε ή τον ίδιο τον συντονιστή.
μαλιστα.
Οταν λοιπον δεν γινει ετσι και πεταχτει καποιος,
τι ακριβως γινεται?
Αν και το σεναριο αυτο δεν εχει σχεση με το εδω,
ηταν μια παραλληλη συζητηση.
Πέραν τούτου όμως, για μένα η συμμετοχή στο φόρουμ δεν έχει πολλά κοινά στοιχεία με την συμμετοχή σε μια θεραπευτική ομάδα. Αυτό που συμβαίνει εδώ μέσα δεν είναι και δεν θα μπορούσε να ήταν ψυχοθεραπεία.
σωστο.
Το να μιλούμε για δια του διαδικτύου θεραπεία είναι επικίνδυνο.
σωστοτατο, αναφερεται νομιζω και στους ορους χρησης.
Θεωρώ ότι η επαγγελματική και ηθική ευθύνη του συντονιστή, την οποία επικαλείσαι, έχει τελείως διαφορετικό περιεχόμενο και όρια από εκείνα ενός συντονιστή μιας συγκεκριμένης με συγκεκριμένα μέλη ομάδας, των οποίων την ευθύνη έχει αναλάβει σαν θεραπευτής.
Ποτέ δεν αντιλήφθηκα τον Νίκο ή κανέναν άλλο εδώ σαν θεραπευτή μου / μας.
μα δεν ειπα τι κανεις εσυ,
ουτε οτι κατι πρεπει να κανει ο Χ συντονιστης.
Ωστοσο, θες να πεις,
οτι τον συνικο συντονισμο ενος τετοιου φορουμ,
μπορει να την κανει με επιτυχια ο οποιοσδηποτε?
Γιατι για ενα αλλο φορουμ ισως αυτο να εστεκε, για το συγκεκριμενο δυσκολευομαι να το δεχτω.
Εξάλλου το λένε ξεκάθαρα οι όροι χρήσης. Υποστηρίζω δεν σημαίνει κάνω διαγνώσεις ούτε προτροπές σε φαρμακευτικές αγωγές.
οποτε?
Ούτε θεωρώ ότι εδώ μέσα είμαστε μια κοινωνία.
μια ομαδα ανθρωπων η οποια συνερχεται στον ιδιο χωρο κατα τακτα χρονικα διαστηματα με κυριο στοχο τον διαλογο και προβληματισμο ειναι μια μορφη κοινωνιας.
Διαφωνεις με την διατυπωση μου?
Σίγουρα, πολλές συγκρούσεις ή άλλες αλληλεπιδράσεις που λαμβάνουν χώρα αντικατοπτρίζουν μια δεδομένη κοινωνική πραγματικότητα αλλά μέχρι εκεί.
δεν καταλαβα ουτε τα μεχρι εδω ουτε τα μεχρι εκει.
Εδώ είναι μια εικονική συνεύρεση που απέχει πολύ από μια πραγματική κοινωνία που απαρτίζεται από ένα σταθερό ανθρώπινο δυναμικό που αλληλεπιδρά σε πραγματική βάση.
τι διαφοροποιει ακριβως η πραγματικη βαση?
Ίσα ίσα, εδώ μέσα μπορεί να είναι ένας ιδανικός χώρος στήριξης αλλά και ιδανικός χώρος προβολής πάνω στον άλλο και διοχέτευσης επιθετικότητας. Αυτός ο χώρος μπορεί λοιπόν να είναι εξίσου ωφέλιμος ή βλαπτικός για τον καθένα, ανάλογα με την χρήση που γίνεται από τον καθένα.
σωστο, το καθε εργαλειο εχει δυο χρησεις, και καλη και κακη.
Πχ ενα μαχαιρι κοβει ψωμι αλλα οχι μονο....
Αυτά τα ολίγα Κρίνο για τις απόψεις μου σχετικά με το θέμα που θίγεις.
Όσο για τα υπόλοιπα που μου καταλογίζεις
δεν καταλογιζω, παρατηρησεις εκανα.
περί ευαισθησίας και σκληρότητας, ανέκαθεν δεν άφηνα την ευαισθησία μου να με εμποδίζει να είμαι λογική
προχθες μου την ελεγες εμενα που ειμαι λογικος και εσυ ευαισθητη.
Τωρα ηρθαμε τουμπα?
πως τα φερνει η ζωη ε?
Εκεινο που με προβληματισε που ακριβως κλεινει ο διακοπτης...
εκεί όπου χρειάζεται προκειμένου να εκτιμήσω καλύτερα την κατάσταση και να προστατέψω εμένα ή κάποιον άλλο.
αυτο το εχω πει εδω καιρο.
Αρκετες παρεμβασεις μου γινονται για να προστατεψω καποιον.
Τωρα αν η προστασια η δικη μου, συγκρουεται με την δικη σου,
αυτα συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενοιες.
:P
Τώρα αν είχες σχηματίσει για μένα στο μυαλουδάκι σου μια εικόνα του τύπου άσπρο ή μαύρο,
σχηματιζω οτι εικονα θες να δωσεις.
Ειμαι λαθος, αν εισαι εσυ λαθος.
αυτό μπορεί να σου δώσει πληροφορίες σχετικά με το πόσο μονοδιάστατα και απόλυτα αντιλαμβάνεσαι ίσως κάποια πράγματα.
παντα ημουν ετοιμος να αναλυσω οσο χρειαζεται το οτιδηποτε.
Προχωρησε εσυ στα γκριζα, και εγω θα τα δω....
Τέλος, προσωπική μου άποψη πάλι… δυστυχώς ή ευτυχώς, η αγάπη και η έγνοια για τον άλλο δεν συνεπάγονται πάντα ανοχή και χάιδεμα, αλλά εμπεριέχουν μέσα τους ενίοτε και μια απαραίτητη σκληρότητα.
παρε την σκουφια σου και βαρα μας ε?
Ποτε δεν υπηρξα ουτε ανεκτικος ουτε χαιδευα κανενα.
Αλλα επισης παντα ημουν προσεκτικος σε οτι λεω για να μην μετανιωσω αργοτερα.
οσο για την σκληροτητα σου,
λαδι μπολικο, τηγανιτα τιποτις....
Quote:
Originally posted by Θεοφανίαπου θα χοροπηδάς σαν αγχωμένο κατσικάκι πίσω μου.....
τι εμμονη και αυτη με τα κατσικακια που χοροπηδανε....
Μου θυμιζει ατομα που μετρανε προβατακια στο υπνο τους για να κοιμηθουν....
Ασε, τα κατσικάκια και τα προβατάκια είναι ακούραστα.
Στο άλλο θέμα με την εκκλησία ξεφύτρωσαν αίφνης από το πουθενά για να υποκλιθούν(!) σε κάτι βαρύγδουπα και ειρωνικά που μου έλεγε ένα αποχωρήσαν μέλος.
Σκέφτομαι, περνούσαν άραγε τυχαία από εκεί ή έρχονται πάντα από πίσω μου?
Οπως είπα και πιο πάνω μην ασχολείστε μαζί μου αν δεν σας αρέσω. Οι υποκλίσεις σας ας γίνονται εκεί που πιάνουν τόπο.
Οκ νατσουρ...εσύ τον πόνο σου...Quote:
Ασε, τα κατσικάκια και τα προβατάκια είναι ακούραστα.
Στο άλλο θέμα με την εκκλησία ξεφύτρωσαν αίφνης από το πουθενά για να υποκλιθούν(!) σε κάτι βαρύγδουπα και ειρωνικά που μου έλεγε ένα αποχωρήσαν μέλος.
Σκέφτομαι, περνούσαν άραγε τυχαία από εκεί ή έρχονται πάντα από πίσω μου?
Οπως είπα και πιο πάνω μην ασχολείστε μαζί μου αν δεν σας αρέσω. Οι υποκλίσεις σας ας γίνονται εκεί που πιάνουν τόπο.
Πρόσεχε όμως, γιατί την επόμενη φορά που θα αναφερθείς σε μένα, θα στο βαλω κοουτ, να έχεις να καμαρώνεις τη δήλωση σου....
Κρίνο,
Σου είπα τις προάλλες, ότι παλιά οι άντρες έλεγαν στις γυναίκες, ότι δεν μπορούν να πάρουν ορθές αποφάσεις, γιατί ήταν συναισθηματικά πλάσματα.
Πιστεύω όμως οτι αυτό δεν εμπόδιζε μερικές τουλάχιστον, παραμερίζοντας την συναισθηματικότητα και χρησιμοποιώντας την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία σ ε σ υ ν δ υ α σ μ ό με την λογική τους, να πάρουν αποφάσεις που ήταν αποτέλεσμα μιας πολύ ευρείας αντίληψης.
Το δεν θα γίνω ποτέ ψυχρή λογική, ισχύει, θεωρώ καλύτερη την συνδυαστική μέθοδο με παραλλαγές. Άλλοτε να είναι μπροστά το συναίσθημα και στο φόντο η λογική κι άλλοτε το αντίστροφο.
Νομίζω και θα το ξαναπώ, ότι αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα τελείως διαφορετικά. Το ότι διαφωνώ με την δική σου αντίληψη, δεν σημαίνει ότι είμαι σκληρή / άκαρδη ή πολύ απλά ότι είμαι λάθος.
Μιλάς για την διαγραφή με έναν τρόπο σαν να είναι η συντέλεια των πάντων. Πόσο ορθολογικό είναι όμως αυτό?
Και εξακολουθώ να σου λέω, σε γενικές γραμμές κι εγώ δεν βρίσκω συνετό το να διαγράφεται κάποιος.
Όμως….
Αν κάποιος παθαίνει ντελίριο επιθετικότητας προκαλώντας αναστάτωση σε άλλα μέλη και κακό στον εαυτό του, δεν βλέπω για ποιο λόγο να συνεχίζεται το έργο.
Έχω μιλήσει με μέλη τα οποία μου έχουν πει ότι όντως, η πολύ συχνή παραμονή στο φόρουμ τα εξώθησε σε συμπεριφορές που ούτε τα ίδια περίμεναν και μια επιθετικότητα έντονη.
Ποιο είναι το πιο υγιές λοιπόν για ένα μέλος που μας έχει γράψει ότι έχει δεχθεί ιατρική συμβουλή να μην μπαίνει στο φόρουμ?
Κι από την άλλη, ποιο είναι το μέτρο που θα ωφελήσει και το ίδιο το φόρουμ σαν κοινότητα?
Όταν αυτές οι εκρήξεις, το παραλήρημα και η επιθετικότητα, έχουν σαν αποτέλεσμα όχι την διαγραφή κάποιου που προφανώς δεν μπορεί να συμμετέχει στο φόρουμ, αλλά την αποχώρηση άλλων τριών ή τεσσάρων ή την δική τους αναστάτωση, τότε?
Ή μήπως είναι καλύτερο να γίνονται στα κουτουρού διαγνώσεις εξ αποστάσεως?
Τότε λέμε ένα όχι στις διαγραφές γενικό και αόριστο αλλά έμμεσα, επιτρέπεται έτσι το να μένει όποιος αντέξει. Επιστροφή στον νόμο της ζούγκλας λοιπόν. (;)
Από εκεί και πέρα.
Πιστεύω, εικάζω καλύτερα, ότι ο λόγος που τάσσεσαι τόσο μαχητικά κατά των διαγραφών δεν είναι το καλό του φόρουμ ούτε του ίδιου του μέλους. Δεν είδα ένα επιχείρημα για αυτά.
Είναι μήπως το ότι ίσως νιώθεις να απειλείσαι κι εσύ ο ίδιος προσωπικά?
Ίσως νιώθεις ότι η «φορουμική εξουσία» ασκείται στα πλαίσια της φορουμικής κοινωνίας από τους διαχειριστές απολυταρχικά και δεν διατίθεσαι να είσαι υποψήφιος ενός τέτοιου ενδεχόμενου καταναγκασμού?
Στην περίπτωση αυτή, αναρωτιέμαι.
Εσύ δεν έχεις γράψει στο παρελθόν, ότι για σένα τα εικονικά πάρε δώσε δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό και δεν τα συγχέεις με τις σχέσεις που κάνεις στην αληθινή ζωή σου? Ότι η δια καλωδίων επαφή δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη την επαφή όπου παίρνουν μέρος οι αισθήσεις μας?
Αυτό δεν είναι λίγο αντιφατικό με το να με ρωτάς ποια η διαφορά ανάμεσα στην εικονική πύλη του φόρουμ και την πραγματική κοινωνία?
Κι από την άλλη, τάσσεσαι υπέρ των άλλων παρεμβάσεων και κατά των διαγραφών.
Πιστεύω ότι καλές είναι κι οι άλλες παρεμβάσεις αλλά όχι όταν διαιωνίζονται.
Δεν είναι λίγο αντιφατικό, όταν πρεσβεύεις τόσο έντονα την ελευθερία, να λες από την άλλη ότι δεν μπορείς πάντα να συγκρατείς τον εαυτό σου γι αυτό και καλό θα ήταν να σε βάζει σε τάξη ( και σένα και τον καθένα) ο διαχειριστής. Τι σόι ελευθερία είναι αυτή, αν έχουμε ανάγκη τέτοιες εξωτερικές παρεμβάσεις για να ρυθμίσουμε την συμπεριφορά μας? Από φιλοσοφικής απόψεως κυρίως σε ρωτάω.
Αυτά τα πολλά : )
Καλημέρα.
\'... Πιστεύω όμως οτι αυτό δεν εμπόδιζε μερικές τουλάχιστον, παραμερίζοντας την συναισθηματικότητα και χρησιμοποιώντας την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία σ ε σ υ ν δ υ α σ μ ό με την λογική τους, να πάρουν αποφάσεις που ήταν αποτέλεσμα μιας πολύ ευρείας αντίληψης.
Το δεν θα γίνω ποτέ ψυχρή λογική, ισχύει, θεωρώ καλύτερη την συνδυαστική μέθοδο με παραλλαγές. Άλλοτε να είναι μπροστά το συναίσθημα και στο φόντο η λογική κι άλλοτε το αντίστροφο...\'
Μιλάς πολύ απλά για το διαχωρισμό ανάμεσα στο διανοητικό και συναισθηματικό επίπεδο. Δυο διαφορετικές λειτουργίες, που χρειάζεται προσωπική δουλειά για να μη \'μπερδεύονται\' μεταξύ τους. Και φυσικά χρειάζεται η κάθε μια να είναι \'τακτοποιημένη\' για να μπορεί κανείς να καταφέρνει εναλλαγή και συνδιασμό μέσα από την έκφρασή του και τον τρόπο που χειρίζεται τα πράγματα. Και όντως όπως λες, δε το καταφέρνουν όλοι. Θεωρώ την ενσυναίσθηση βασική προϋπόθεση. Απλά εντόπισα αυτό το σημείο στο γραπτό σου και το σχολίασα. Καλημέρα!
:)
Quote:
Originally posted by weird
Κρίνο,
παρακαλω weird.....
Σου είπα τις προάλλες, ότι παλιά οι άντρες έλεγαν στις γυναίκες, ότι δεν μπορούν να πάρουν ορθές αποφάσεις, γιατί ήταν συναισθηματικά πλάσματα.
μαστα.....
πιο παλια υπηρχαν οι αμαζονες που κανανε την ιδια δουλεια, απο την αναποδη.
Τι σχεση εχει με την υποθεση μας?
Οι ορθες αποφασεις δεν μπορουν να διαχωριζονται ετσι, και αυτο ειναι ρατσισμος τον οποιο δεν δεχομαι.
Σωστες η λαθος αποφασεις μπορουν να παρουν απαντες.
Τωρα εσυ εγινες \"ρατσιστρια\" επειδη βολευει την αποψη που εχεις χτισει στο μυαλο σου.....
Πολυ λαμπρα.....
Πιστεύω όμως οτι αυτό δεν εμπόδιζε μερικές τουλάχιστον, παραμερίζοντας την συναισθηματικότητα και χρησιμοποιώντας την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία σ ε σ υ ν δ υ α σ μ ό με την λογική τους, να πάρουν αποφάσεις που ήταν αποτέλεσμα μιας πολύ ευρείας αντίληψης.
πολυ γενικολογα αυτα που λες, και δεν εχουν σχεση με αυτα που συζηταμε.
Το δεν θα γίνω ποτέ ψυχρή λογική, ισχύει, θεωρώ καλύτερη την συνδυαστική μέθοδο με παραλλαγές. Άλλοτε να είναι μπροστά το συναίσθημα και στο φόντο η λογική κι άλλοτε το αντίστροφο.
το που αποκτας ψυχρη λογικη και που συναισθημα ειναι πολυ σχετικο.
Νομίζω και θα το ξαναπώ, ότι αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα τελείως διαφορετικά. Το ότι διαφωνώ με την δική σου αντίληψη, δεν σημαίνει ότι είμαι σκληρή / άκαρδη ή πολύ απλά ότι είμαι λάθος.
το οτι εχουμε διαφορετικη αντιληψη ειναι σαφεστατο.
Απο την αλλη δεν ειπα οτι εισαι ακαρδη,
αλλα το οτι η ευαισθησια σου κρυβεται πισω απο μια οργανωμενη σκληραδα.
Εκεινο που μου εκανε εντυπωση ειναι οι κατευθύνσεις που βαζεις. Ισως τελικα αν ησουν συνολικα σκληρη, να ησουν πιο ευαισθητη......
Σχημα οξυμωρο ε?
Μιλάς για την διαγραφή με έναν τρόπο σαν να είναι η συντέλεια των πάντων. Πόσο ορθολογικό είναι όμως αυτό?
συντελεια δεν ξερω, αλλαγη ομως σιγουρα.
Αλλο πραγμα ενα φορουμ που κανει πραγματα χωρις διαγραφες και αλλο ενα δευτερο που δεν κανει.
Η λογικη του δεν κανει, δεν ειναι απο καλοσυνη αλλα απο τακτικη και αποψη.
Οποτε οταν αρχισει θα πρεπει ολα αυτα συναμα να τα αναθεωρησει.
Και εξακολουθώ να σου λέω, σε γενικές γραμμές κι εγώ δεν βρίσκω συνετό το να διαγράφεται κάποιος.
Όμως….
δεν υπαρχει κανενα ομως.
Τα ολιγον εγκυος δεν με πρεσβευουν.
Αν κάποιος παθαίνει ντελίριο επιθετικότητας προκαλώντας αναστάτωση σε άλλα μέλη και κακό στον εαυτό του, δεν βλέπω για ποιο λόγο να συνεχίζεται το έργο.
ο καθενας μας μπορει να του κατσει μια στιγμη εξαρσης.
Το μονο που βλεπω ειναι την υπερβολη σου, απεναντι σε ανθρωπους που εχουν στιγμες εντασης.
Αντι να δω την προσφορα σου σε μια κατευθυνση να εξομαλυνεις την ενταση, σε βλεπω με σηκωμενο το δαχτυλο να το κουνας σαν καινουρια αυθεντια.....
Έχω μιλήσει με μέλη τα οποία μου έχουν πει ότι όντως, η πολύ συχνή παραμονή στο φόρουμ τα εξώθησε σε συμπεριφορές που ούτε τα ίδια περίμεναν και μια επιθετικότητα έντονη.
ειναι φυσικο να συμβει κατι τετοιο,
δεν βλεπω κατι παραξενο.
Η δικη μου συμβολη ειναι να γειωσω την επιθετικοτητα και να επανελθουμε ομαλα στην προτερη κατασταση.
Ποιο είναι το πιο υγιές λοιπόν για ένα μέλος που μας έχει γράψει ότι έχει δεχθεί ιατρική συμβουλή να μην μπαίνει στο φόρουμ?
να του δωσουμε εκεινη την καλυψη που δεν του δινει ο χωρος που βρισκεται.
Η αλληλεγγυη δεν ειναι κοπτοραπτικη,
δεν τεμαχιζεται σε υγιης και μη υγιης ανθρωπους.
Δεν μπαινει σε καλουπια και στα στενα μας παπουτσια.
Υπαρχει απεριοριστα, και μαλιστα με μεγαλυτερη ενταση σε αυτους που την χρειαζονται περισσοτερο, δηλαδη σε αυτους που αναφερεσαι.
Ιδιως λοιπον ενα τετοιο μελος χρειαζεται τον λογο σου, που θα μειωσει αυτη την επιθετικοτητα που λες.
Αντι αυτου το μονο που εμαθες, ειναι να σηκωνεις το δαχτυλο για να δειξεις την εξοδο....
ΑΥΤΗ ειναι η σκληροτητα για την οποια μιλαω πιο πανω.
Κι από την άλλη, ποιο είναι το μέτρο που θα ωφελήσει και το ίδιο το φόρουμ σαν κοινότητα?
το οτι εαν ενα μελος της ειναι σε μια στιγμη εντασης, το φορουμ καταφερνει και την απορροφάει.
Ειδαλλως οταν αρχισουν οι πρωτοι κλυδωνισμοι και εκει αρχιζουν να τσακιζονται τα πλευρικα, συντομα δεν θα μεινει τιπτοα ορθιο.
Τουλαχιστον με την εννοια που σημερα γνωριζουμε.
Όταν αυτές οι εκρήξεις, το παραλήρημα και η επιθετικότητα, έχουν σαν αποτέλεσμα όχι την διαγραφή κάποιου που προφανώς δεν μπορεί να συμμετέχει στο φόρουμ, αλλά την αποχώρηση άλλων τριών ή τεσσάρων ή την δική τους αναστάτωση, τότε?
εδω δημιουργηθηκε ενα προβλημα.
Γιατι ενω παλαιοτερα υπαρχε μια στιβαρη αλληλεγγυη,
σημερα εχεις να παλεψεις βρισκομενος αναμεσα σε στρατοπεδα, φατριες, ιντριγκες κλπ κλπ.
Αν ο Χ πανος ειχε μπει στο φορουμ πριν 2 χρονια, τιποτα απο ολα αυτα δεν θα τα συζηταγαμε σημερα.
Αλλα οι καιροι αλλαζουν, και το σημερα το συζηταμε με τα στοιχεια του σημερα.
Ισως ερθουν και χειροτερες μερες, ποτε δεν μπορεις να ξερεις....
Ή μήπως είναι καλύτερο να γίνονται στα κουτουρού διαγνώσεις εξ αποστάσεως?
ποτε δεν ισχυριστηκα κατι τετοιο.
Ειαι σαφες οτι εδω πρεπει να υπαρχει παρεμβαση.
Τότε λέμε ένα όχι στις διαγραφές γενικό και αόριστο αλλά έμμεσα, επιτρέπεται έτσι το να μένει όποιος αντέξει. Επιστροφή στον νόμο της ζούγκλας λοιπόν. (;)
Επιστροφη στο νομο της αλληλεγγυης.
Κατι που δεν ειναι γραμμενο πουθενα, παρα μονο ισως στο dna μας.
Ειτε το εχεις - ειτε δεν το εχεις.
Από εκεί και πέρα.
Πιστεύω, εικάζω καλύτερα, ότι ο λόγος που τάσσεσαι τόσο μαχητικά κατά των διαγραφών δεν είναι το καλό του φόρουμ ούτε του ίδιου του μέλους. Δεν είδα ένα επιχείρημα για αυτά.
Είναι μήπως το ότι ίσως νιώθεις να απειλείσαι κι εσύ ο ίδιος προσωπικά?
ποτε δεν εχω νιωσει ουτε απειλημενος, ουτε εχω φοβηθει τιποτα στην ζωη μου.
Γνωριζω και τις αξιες μου και τις ιδεες μου.
Αν δεν μπορω να τις υπερασπισω, τοτε πολυ απλα δεν υπαρχω.
Η αλληλεγγυη για μενα δεν ειναι μια πλαστελινη με την οποια πλαθω αξιες, ιδεες, σκεψεις και πραξεις.
Η αλληλεγγυη ειναι μια πραξη ευθυνης που εχει σκαλιστει ζωντας μαζι με ανθρωπους εξισου αλληλέγγυους σε δυσκολους καιρους.
Αν επιβιωσα, αυτο εγινε γιατι σε οτι μπορες βρεθηκα, ειχα μια γερη ομπρελα πανω μου, που δεν αφησε ουτε μια σταγονα να πεσει πανω απο το κεφαλι μου.
Η αλληλεγγυη ειναι μια κινηση που υπαρχει μεσα μου και με αυτη θα πορευτω οσα χρονια ακομα θα ζησω.
Για αυτο και δεν μπορω να δεχτω διαγραφες.
Αλλα επειδη βαζεις θεμα απειλης,
το μονο που μπορω να διαθεσω σε ολα αυτα ειναι τον εαυτο μου και τιποτα αλλο.
Οποτε οποιος θελει να κανει διαγραφες,
του προτεινω να αρχισει απο εμενα πρωτα και μετα στους υπολοιπους.
Ειλικρινα θα με κανει να νιωσω καλυτερα.
Ο φοβος αγαπητοτατη weird,
ηταν κατι που το απερριψα παρα πολυ μικρος.
Οι αγαπημενες φρασεις του καζαντζακη, δεν ειναι για μενα ενα απλο τσιτατο, αλλα τροπος ζωης.
Ίσως νιώθεις ότι η «φορουμική εξουσία» ασκείται στα πλαίσια της φορουμικής κοινωνίας από τους διαχειριστές απολυταρχικά και δεν διατίθεσαι να είσαι υποψήφιος ενός τέτοιου ενδεχόμενου καταναγκασμού?
φορουμικη εξουσια δεν ανεχτηκα ποτε μου,
και για αυτο το λογο υπαρχω εδω μεσα.
Αυτο που εμαθα ειναι οτι πανω απο ολα πρεπει να σεβομαι τον συνάνθρωπο μου αν θελει να με σεβαστει ο ιδιος πρωτα.
Ακριβως αυτο πραττω κιολας.
Στην περίπτωση αυτή, αναρωτιέμαι.
Εσύ δεν έχεις γράψει στο παρελθόν, ότι για σένα τα εικονικά πάρε δώσε δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό και δεν τα συγχέεις με τις σχέσεις που κάνεις στην αληθινή ζωή σου?
σαφεστατα.
Ότι η δια καλωδίων επαφή δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη την επαφή όπου παίρνουν μέρος οι αισθήσεις μας?
ετσι.
Αυτό δεν είναι λίγο αντιφατικό με το να με ρωτάς ποια η διαφορά ανάμεσα στην εικονική πύλη του φόρουμ και την πραγματική κοινωνία?
δηλαδη εννοεις οτι επειδη η πραγματικη κοινωνια ειναι αυτο που εχει νοημα, ενωοι εικονικες πυλες ειναι κατι αλλο,
μπορουμε να αλλαζουμε τα φωτα οπως μας κανει κεφι?
Και ολα αυτα μπορουν να συμβαινουν σε ενα φορουμ ψυχολογιας?
Αυτο λες, γιατι δεν εισαι αρκετα σαφης....
Κι από την άλλη, τάσσεσαι υπέρ των άλλων παρεμβάσεων και κατά των διαγραφών.
τασσομαι υπερ των παρεμβασεων και διορθωτικων κινησεων που κινουνται στην κατευθυνση να βοηθησουν το μελος που εχει την εξαρση εντασης.
Σιγουρα δεν λειτουργω σαν νοικοκυρα με το ξεσκονοπανο που ειδε την σκονη και καθαρισε το μιαρο μελος μια και εξω.
Ειπα και σε αλλο ποστ,
το αμονιαζολ με μπλε και πρασινους κόκκους, μακρια απο εμενα.
Πιστεύω ότι καλές είναι κι οι άλλες παρεμβάσεις αλλά όχι όταν διαιωνίζονται.
η μαχη για την απελευθερωση του ανθρωπου ειναι οχι μονο αιωνια, αλλα απο την συσταση της πρωτης κοινωνιας.
Δεν είναι λίγο αντιφατικό, όταν πρεσβεύεις τόσο έντονα την ελευθερία, να λες από την άλλη ότι δεν μπορείς πάντα να συγκρατείς τον εαυτό σου γι αυτό και καλό θα ήταν να σε βάζει σε τάξη ( και σένα και τον καθένα) ο διαχειριστής.
το να σου υποδυκνυει καποιος ενα δρομο που δεν τον εχεις δει και να κατσεις να τον δεις, δεν εχει καμια αντιφατικοτητα και δεν στερειτε καμια ελευθερια.
Το οτι δεν μπορουμε να συγκρατουμε παντα τον εαυτο μας,
ειναι χαρακτηριστικο του ανθρωπου.
Αλλο ενα ομως ειναι οτι με το διαλογο, μπορουμε να μαθουμε να λειτουργουμε και αλλιως.
Τι σόι ελευθερία είναι αυτή, αν έχουμε ανάγκη τέτοιες εξωτερικές παρεμβάσεις για να ρυθμίσουμε την συμπεριφορά μας?
ανθρωπινες.....
ξερεις κατι για αυτο?
Από φιλοσοφικής απόψεως κυρίως σε ρωτάω.
μα και εγω με την ιδια διαθεση σου απαντω.
Και αν νομιζεις τοι δεν καλυφθηκες,
ευχαριστως να το εμβαθυνμουμε.
Εχω απειρο θεωρητικο και πρακτικο οπλοστασιο, οπως και υπομονη.
Εκεινο που ψαχνω ειναι γονιμη αντιπαραθεση.
Βεβαιως αν η δικη σου επιχειρηματολογια ειναι πιο πειστικη, σιγουρα θα με πεισεις.....
Αυτά τα πολλά : )
Καλημέρα.
οχι και πολλα,
2-3 κουβεντες αλλαξαμε.
Γενικα μιλωντας εχουμε μπροστα μας ολη την ζωη να συζητουμε.
Επισης την καλημερα μου.
;)