Δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις γι αυτό; Ρωτάω γενικά γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς σου λείπει. Κάποιες καταστάσεις μπορεί να αλλάξουν και άλλες όχι
Printable View
Δεν ξέρω... Κάτι σημαντικό που μου λείπει είναι η αγάπη ενός συντρόφου, κάποτε την είχα αλλά όχι πια και στον ίδιο δεν μπορώ να ξαναγυρίσω όσο κι αν το θέλω γιατί δυστυχώς δεν νιώθει όπως εγώ και για κάποιον άλλον είναι δύσκολο γιατί μου είναι δύσκολο να εμπιστευτώ άντρα... Κι εκείνον (τον πρώην μου) έφτυσα αίμα για να τον εμπιστευτώ... Όχι ότι είχα και καμία πρόταση τελευταία, απλώς αναφέρω το δικό μου κομμάτι δυσκολίας τώρα...
Κοίτα... Είναι καλύτερα να είσαι μόνη σου παρά με κάποιον και μέσα σου να νιώθεις άδεια.
Από την άλλη.. Βγες όσο μπορείς με παρέες για να έχεις δυνατότητα να γνωρίσεις κόσμο. Έστω και σε φιλικό επίπεδο. Για το θέμα εμπιστοσύνης δεν είναι καθόλου εύκολο το ξέρω αλλά ξέρω επίσης ότι υπάρχουν ΆΝΘΡΩΠΟΙ εκεί έξω. Σπάνιοι αλλά υπάρχουν.
Τι σας έφερε ο Άγιος Βασίλης; Εσάς ποτέ έρχεται; Χριστούγεννα ή πρωτοχρονιά; Με ποια ρούχα ήρθε; Της Coca Cola ή της Pepsi;
Τι να τα κάνω; όταν ήμουν πιο μικρός αγόραζα δώρα σε όλους. Μαρεσε.. Μέχρι που μια μέρα έδωσα στην μάνα μου ένα δώρο.. Το είδε και είπε ΜΜΜΜ ΑΠΌ ΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ ΤΟ ΠΗΡΕΣ? Τότε δούλευα πρωί και το απόγευμα σπούδαζα. Στην μάνα μου έψαχνα 2 μέρες να της πάρω κάτι καλό. Μόλις είπε αυτό.. Είπα τέλος. Θα αγοράζω μόνο στα παιδιά δώρα και τέλος.
Πέρσι είχα άσχημη πρωτοχρονιά αλλά φέτος έχω σκοπό να αλλάξω πολλά πράγματα στην ζωή μου. Σε όλους τους τομείς. Να βλέπω ουσιαστικά τους ανθρώπους και να μη βλέπω ότι θέλω να δω. Είτε καλό είναι αυτό.. Είτε κακό.
Εγώ συνήθως κάνω. Στη μάνα μου όχι γιατί δεν ήταν ποτέ εκεί. Αλλά ότι μου κάνουν νιώθω ότι το κάνουν απλά για να με ξεφορτωθούν. Σαν να ξεπληρωνουν κάποια χρέωση.Μάλλον πιστεύουν ότι εγώ μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια αγκαλιά με τα ακριβά τους δώρα.... Κάθε παραμονή μόνη μου και κάθε πράγμα που κάνω σαν να μη το βλέπουν.
Οσο για τη μάνα σου να ξέρεις είναι δικό της πρόβλημα και όχι δικό σου. Εσύ της έδωσες το δώρο και εκείνη την απόρριψη. Ο καθένας από μας δίνει αυτό που έχει μέσα του.
Είναι πολύ καλό που αποφάσισες να αλλάξεις πράγματα φέτος. Εύχομαι να τα καταφέρεις όλα! Και να θυμάσαι :κανείς δεν μπορεί να αγαπήσει τόσο πολύ όσο εμείς που έχουμε φάει την απόρριψη με το κουτάλι...
Πίστευα ότι αυτός που μπορεί να καταλάβει εμένα, τον τρόπο που σκέφτομαι και ζω θα ήταν κάποιος ο οποίος έχει ζήσει την απορριψη όπως την έζησα εγώ.. Αλλά πλέον δεν έχω ανάγκη να με καταλάβουν. Δεν χρειάζεται. Απλά να με αποδεχτούν όπως είμαι. Αλλάζω με την ψυχοθεραπεία. Έχω γίνει καλύτερος. Θεωρώ πλέον σαν άνθρωπος ότι έχω ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Πριν χρησιμοποιουσα σαν όπλο την εμφάνιση μου. Πλέον χρησιμοποιώ τον χαρακτήρα. Και δίνω περισσότερη σημασία στον χαρακτήρα του άλλου και όχι στην ομορφιά.
Μπορεί και να υπάρχουν άνθρωποι που σε καταλαβαίνουν. Αλλά όπως και να έχει δύο άνθρωποι που βιώνουν το ίδιο πράγμα δεν το βιώνουν το ίδιο. Κάποιος πληγωνεται περισσότερο και κάποιος λιγότερο..
Οσο για την εμφάνιση πίστεψέ με δεν βγαίνει πάντα σε καλό. Ο χαρακτήρας είναι που μετράει. Δεν θα ήθελα να είμαι με κάποιον που έχει την εμφάνιση αλλά είναι μίλια μακριά από το μυαλό μου. Ούτε με κάποιον που θα με διάλεγε σαν ρούχο από βιτρίνα και θα με φόραγε για να φαίνεται αλλά δεν θα κουμπωνα πάνω του.Ξερω καλά σε τι μπελάδες βάζει η εμφάνιση.
Πιστεύω ότι εκτός από την ψυχοθεραπεία που σίγουρα κάνει δουλειά έχεις δουλέψει και εσύ... Ίσως να έχεις γνωρίσει και αποδεχτεί καλύτερα τον εαυτό σου .
Σκέφτομαι πως η πιο δυσκολη μέρα πέρασε. Αυτό το καλό έχουν οι μέρες...κι οι πιο δύσκολες περνάνε.
Κι αφού βαρέθηκα να μαι μόνη τριγυρισμένη με κόσμο, είπα να τελειώσω την μέρα μου μόνη μόνη να το ευχαριστηθώ κιόλας.
Σκέφτομαι πόσο μακριά από την ψυχή μου είναι οι γνωστοί και πόσο κοντά οι άγνωστοι...
Τζωρτζ , μου κανει εντυπωση που βρηκες πως να ξεπερασεις την κτθλψη , επειδη νομιζω οτι εισαι πολυ νεος σε συγκριση μεμενα βεβαια , ειμαι 59, εσυ δεν ξερω ποσο εισαι , παντως εχεις δωσει δειγματα ωριμοτητας ...... ετσι την ξεπερασα κι εγω , οχι με τις βλακωδεις συμβουλες του ψυχιατρου μου , ζορισου , βγες , κανε , δειξε κλπ. ....... οταν αρχισα να συμβιβαζομαι με την κθλψη , αποφασισα οτι εφεξης θα ζω με αυτην ( με την σκεψη οτι αυτα εχει η ζωη ) , χωρις να αντιστεκομαι , σταματησα και τον γιατρο , αφου ειδα οτι ο εχθρος ( η κτθλψη ) , ειναι πιο δυνατη απο μενα , οποτε ηταν ματαιο ναντιστεκομαι αλλο, 15 χρ. αντιστεκομουν , αρχισε σιγα σιγα να υποχωρει η κτθλψη , μεχρι που τωρα ειμαι αρκετα καλα , οχι εντελως , αλλα σε πολυ καλο δρομο, οπως κι εσυ .... αν υπαρχει καποιο ' μυστικο' για να την ξεπερασεις , ειναι να παψεις να αντιστεκεσαι , τυχαια το ανακαλυψα ........αλλωστε καθε δραση προκαλει αντιδραση , ε ? αν παψουμε ναντιδρουμε στην κτθλψη , θα μειωθει κι η δραση της ..
επι τοσο καιρο παρατηρουσα τη περιεργη προθυμια τους για ενα συγκεκριμενο μερος ενω εβλεπα εξω απο μια βιτρινα κατι σαν ρουλετα ας πουμε που υποδικνυε τη τυχαια επιλογη οστοσο αυτο που δε καταλαβαν ειναι οτι ολα αυτα δε τα εβλεπαν μονο αυτοι οπως νομιζαν τα εβλεπα και εγω παραληλα και ας νομιζαν οτι δε καταλαβα τι εδιχναν γι αυτο το λογο και τους αντιμετωπιζα οπως ακριβως τους αξιζε.
Οι γιορτές ειναι και μια ευκαιρία να καταλάβεις τη ψυχική απομάκρυνση συγγενών από εσένα. Αν προσθέσω και τη διαπίστωση της έλλειψης φίλων, αυτό που απομένει είναι ο Θεός.
Δεν μπορώ πλέον να ξαναμπώ στη διαδικασία να παρακαλώ τον καθένα που μου κανε καλή εντύπωση να γίνουμε φίλοι. Διαπιστώνω πως παρά το συγγενικό δεσμό, ιδίως όταν ο καθένας έχει κάνει οικογένεια ή/και έχει φτιάξει και προχωρήσει στο δικό του χώρο, ο καθένας έχει διαμορφώσει το δικό τρόπο σκέψης και πράξης, τη δική του νοοτροπία και κουλτούρα με τα οποία, άμα εξαιρέσουμε το δεσμό, μπορεί να μην ταιριάζεις. Έχω διαπιστώσει μικροπροστριβές μου μαζί τους και τάσεις, μέσα από μικρά περιστατικά, εκμετάλλευσης μου.
Η άλλη άποψη λέει, γίνε πιο ενεργητικός, δηλαδή άνθρωπος που παίρνει την πρωτοβουλία στις διαπροσωπικές σχέσεις για να τις διαμορφώσει φέρνοντας τους άλλους κοντά του, πιο ενθουσιώδης και εξωστρεφής. Μα αυτά τα έχω δοκιμάσει στο παρελθόν και έλαβα πενιχρά αποτελέσματα, άσε που τα πενιχρά αποτελέσματα επηρέαζαν αρνητικά την εικόνα μου για εμένα για άλλους τομείς της ζωής μου.
Δεν μπορώ να τρέφω ψευδαισθήσεις αναγνώρισης σε χώρους όπου η εικόνα τους για εμένα έχει παγιωθεί. Απορώ γιατί συνεχίζω να δείχνω ενδιαφέρον και υπερπροσπάθεια στους χώρους αυτούς. Από ψευδαίσθηση ή από ανάγκη να δίνω νόημα σ αυτούς που κάνω στους χώρους αυτούς.
Έρχεται και πάλι στο νου μου κάτι που είπε ο καθηγητής Λιαντίνης, να γδαρεί ο νους, με άλλα λόγια, αυτό που έμαθα και διάβασα σε μια ψυχοθεραπεία που έκανα παλιά, να επαναπρογραμματιστεί το υποσυνείδητο. Πολύ δύσκολο, αν και για να το λέει η θεωρία, δεν είναι ακατόρθωτο.
Μέσα σ' αυτα άλλαξε η ημερομηνία, δηλαδή η ψευδαίσθηση της του νέου επαναλαμβανόμενου κατ' έτος ξεκινήματος που λέγεται νέα χρονιά.
Καλημέρα φίλε μου. Εμένα η ψυχολόγος με βοήθησε πάρα πολύ.. Δεν θέλω απλά να φύγω από την κατάθλιψη και να συνεχίσω να είμαι ο άνθρωπος που ήμουν πριν από αυτήν. Θέλω να βγω από αυτή αλλά να γίνω αυτός που θα γινόμουν πριν ζήσω κάποιες καταστάσεις.. Θέλω να τα βγάλω από μέσα μου για να μπορώ να ζήσω ελεύθερος χωρίς να έχω κάτι μέσα μου να με τρώει. Είδα αλλαγή σε μένα όταν είπα ότι φίλε έχεις κατάθλιψη. Οταν ένα πρόβλημα γίνει συνειδητό τότε μπορείς και να το αντιμετωπίσεις.. Είμαι 28 χρόνων.. Χρειάζεται το πεισμα, χρειαζεται η υπομονή, χρειάζεται ο χρόνος. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω ποτέ να γίνω τελείως καλά αλλά κάθε μέρα δίνω μία μάχη. Με μένα, με τους ανθρώπους, με την ζωή, με την τύχη κτλ.
Καλημέρα...
Προσπαθώ να βγαίνω κι έχω κανονίσει καφέ και για το Σάββατο με παραπάνω από ένα άτομα, κάποιους ίσως τους γνωρίσω για πρώτη φορά γιατί είναι από μια ομάδα σινεφίλ στο facebook...
Μακάρι να είμαι κι εγώ τυχερή και να γνωρίσω ξανά κάποιον σπάνιο άνθρωπο αφού εκείνος δεν γυρίζει πίσω...
Κυκνε μου... Εχω διαβάσει το πρωί κάτι που ταιριάζει απόλυτα... Καθόμαστε και περιμένουμε το τρένο (ένα άνθρωπο όπως ακριβώς τον έχουμε στο μυαλό μας) και καταλήγουμε να ζουμε για πάντα σε ένα σταθμό. Δεν ήταν γραμμένο έτσι.. Αλλά το έφερα στα μέτρα σου..
Τι εννοείς σπάνιο άνθρωπο;
Απελευθερωσου πια από αυτόν κορίτσι μου... Έφυγε. Δέξου το με όποιο τρόπο μπορείς αλλά προσπάθησε, αντέδρασε, διωξ το από μέσα σου. Μη ζήσεις με τη φυγή του. Ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του. Άφησε το χαμόγελο σου να γυρίσει. Κανεναν (όσοι και να φύγουν από μας) δεν πρέπει να αφήνεις να πάρει το χαμόγελο σου φεύγοντας. Ξέρω 100 %πως νιώθεις. Το έχω ζήσει. Δεν υπήρχε κάποιος να μου τα πει αυτά που σου λέω. Γι αυτό και επιμένω ότι πρέπει να φύγεις από αυτό το σκοτάδι.