Originally Posted by
Joann
Υπάρχουν πολλοί λόγοι να μην το μετανιώσει κάποιος που παράτησε τις σπουδές στη μέση. Ένας είναι να δουλέψει στη στρωμένη επιχείρηση του μπαμπά, όσο μικρή κι αν είναι αυτή, δε σου μιλάω για εργοστάσιο κι ένα σχετικά προσοδοφόρο μαγαζί αρκεί. Δεύτερος είναι να έχει πρόσβαση σε χωράφια ή εναλλακτικές καλλιέργειες, που επιδοτούνται κιόλας (άσχετα αν στην ωραία μας χώρα οι επιδοτήσεις πάνε στις τσέπες ημετέρων... ε... γίνονται κι εξαιρέσεις).
Αφού παράτησες τις σπουδές σου και δεν το μετάνιωσες, σημαίνει ότι βρήκες κάποια άκρη και βγάζεις χρήματα... Και σε μένα είχε συμβεί αυτό... Όμως και πάλι το βρήκα μπροστά μου ότι δεν πήρα το πτυχίο...αργότερα, μετά από μερικά χρόνια... κι άλλους συμφοιτητές που επέμειναν τότε και δεν τα παράτησαν και πέρασαν με κατατακτήριες σε άλλη σχολή ή ακόμα και μ' αυτό το πτυχίο που εγώ τόσο υποτιμούσα ή θεωρούσα "πεθαμένο", σε πολύ καλύτερη θέση από μένα οικονομικά και επαγγελματικά... έχει ο καιρός γυρίσματα, παιδιά.
Όσο για το εξωτερικό, δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να την κάνουν... κι ούτε κι είμαι σίγουρη ότι είναι ό,τι καλύτερο... με στεναχωρεί πολύ να βλέπω νέα παιδιά και ώριμους ανθρώπους 50 χρονών, τα καλύτερα μυαλά της Ελλάδας να τα μαζεύουν και να φεύγουν... και ποιος μένει τελικά;
Και ναι, το πιστεύω ότι τα πράγματα θ' αλλάξουν. Θ' αργήσουν βέβαια... Και δεν τα είδατε όλα, παιδιά, στα 20...ούτε στα 30, ούτε στα 40, ούτε στα 50... η ζωή είναι απρόβλεπτη και μας ξεπερνά σε φαντασία ... απλά πολλές φορές πρέπει να παλεύεις με όσα μέσα έχεις και να 'σαι έτοιμος να δέχεσαι τις προκλήσεις.