Ακόμα είναι νωρίς για να δράσει αλλά είναι ένα καινούργιο φάρμακο και δεν είναι γνωστά ακόμα τα αποτελέσματά του...
Printable View
Ακόμα είναι νωρίς για να δράσει αλλά είναι ένα καινούργιο φάρμακο και δεν είναι γνωστά ακόμα τα αποτελέσματά του...
Μπράβο Ιωάννα.Μετά χαράς σε στέφουμετο πρώτο εν Ελλάδει πειραματόζωο!!!!!!Κρίμα και το χάπι έχει τόσο ωραίο εύηχο όνομα αλλά φαίνεται να σου παραληρεί στ\'αυτιά...
πειραματοζωο?θυσιαζομαι στο βωμο της ψυχιατρικης .....
θα δρασει μετα απο 2 βδομαδες ειπε ο δρ σημερα οποτε..........κ θα αυξησουμε τη δοση
ΠΕΙΡΑΜΑ 1)ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΤΟ LYRICA ΣΕ ΜΕΤΑΙΧΜΙΑΚΟΥΣ ΣΕ 75mg ΠΡΩΙ Κ 75 ΒΡΑΔΥ?????
ΠΕΙΡΑΜΑ 2)ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΤΟ LYRICA ΣΕ ΜΕΤΑΙΧΜΙΑΚΟΥΣ ΣΕ 150mg ΠΡΩΙ Κ 150 ΒΡΑΔΥ?????
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΕ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ!!!
Παντως η σημερινη συνεδρεια ηταν συνεδρεια με ολη τη σημασια της λεξης,
ο ψυχιατρος ηταν ψυχιατρος, με ολη τη σημασια της λεξης,
εγω ασθενης ημουν ασθενης με ολη τη σημασια της λεξης...
ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ORIGINAL ΣΥΝΕΔΡΕΙΑ!!!!
τυφλα να εχει ο Γιαλομ!
Είδες είδες τουλάχιστον εσένα θα σε γράψει η ιστορία!!Quote:
Originally posted by interappted
....πειραματοζωο?θυσιαζομαι στο βωμο της ψυχιατρικης .....
\"Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στην Ελλάδα.....\"
Εμείς οι κοινοί θνητοί που τέτοια μεγαλεία.
xaxaxa να σαι καλα ρε συ husband!!!!με εκανες κ γελασα κ ημουν σε εντελως φρικαλεα κατασταση!!
αναρωτιομουν αν μπορω να αντεξω την διαταραχη μου...(δεν το συζητω να την αντεξει κανεις αλλος...)ποσο δυσκολη αρρωστεια ειναι...ποσο δυσκολα κανει ακομα κ τα πιο ευκολα πραγματα στη ζωη..δεν σε αφηνει να χαρεις..κ πανω απο ολα δεν βρισκω εναν αυτουσιο ομοιοπαθη να με καταλαβει..τα σκεφτομουν ολα αυτα νυχτιατικα κ ξαφνικα μπενω μεσα...
βλεπω την καταχωρηση σου κι εχω πεθανει στο γελιο!!!
Θες να μοιραστείς μαζί μας τι έγινε; Χωρίς να προδώσεις τα μυστικά σου φυσικά.Quote:
Παντως η σημερινη συνεδρεια ηταν συνεδρεια με ολη τη σημασια της λεξης,
ο ψυχιατρος ηταν ψυχιατρος, με ολη τη σημασια της λεξης,
εγω ασθενης ημουν ασθενης με ολη τη σημασια της λεξης...
ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ORIGINAL ΣΥΝΕΔΡΕΙΑ!!!!
μου εδωσε να καταλαβω οτι ολα τα γιατι οτι βρισκω μπροστα μου τους φοβους μου...σαν να με κυνηγανε ενα πραμα
μου δωσε ολες τις εξηγησεις..βαζω κι εγω το χερακι μου για να τους βρω υποσεινηδητα τους κυνηγαω εγω τους φοβους μου και οχι αυτοι εμενα..
μου μιλησε για το πως χτιζεται μια προσωπικοτητα παραλληληζοντας την με ενα σπιτακι που χτιζει ενα παιδακι απο τουβλακια lego.τα τουβλακια που μου \"δωσαν \"οι δικοι μου..ηταν στραβα κι εγω οσο κι αν προσπαθησα το σπιτακι-χαρακτηρας μου,βγηκε στραβο χωρις σκεπη κ μπαζει,μωρις παραθυρα κ σκαω στη μαυριλα μου..μου ειπε οτι δεν εχει κανενα μαγικο ραβδακι να μου κανει το στραβο κ μισογκρεμισμενο σπιτακι βιλα αλλα θα με βοηθησει οσο μπορει να επιβιωσδω με αυτο το σπιτακι..χωρις να το συγκρινω με αλλα σπιτακια-χαρακτηρες
κι αλλα πολλα
δεν ξερω αν εγινα κατανοητη μετα απο 1 lyrika k 2 efexor αλλα προσπαθησα..
δεν ειναι αξιολατρευτος????
Ιντερ, ρώτα τον γιατί συμβαίνει αυτό. Κι εγώ το κάνω.Quote:
...βαζω κι εγω το χερακι μου για να τους βρω υποσεινηδητα τους κυνηγαω εγω τους φοβους μου και οχι αυτοι εμενα..
Είναι φοβερό αυτό που αισθάνομαι: από τότε που ξεκίνησα την ψυχοθεραπεία είναι λιγάκι σαν να ανακαλύπτω τον κόσμο απο την αρχή.
Είχα πάντα αυτή την ιδεολογική υπεροψία, οτί τα ξέρω όλα, οτί έχω διαβάσει ένα σωρό βιβλία, οτί καταλαβαίνω περισσότερα από τον μέσο άνθρωπο.
Μέσα απο την ψυχοθεραπεία και μόνο μέσα απο τον διάλογο με την ψυχολόγο μου καταλαβαίνω πως πάντα το βλέμμα μου ήταν συγκεντρωμένο έξω απο εμένα, με όλη την ενδοσκόπηση που (νόμισα οτί) έκανα.
existir,Quote:
Originally posted by Existir
Ιντερ, ρώτα τον γιατί συμβαίνει αυτό. Κι εγώ το κάνω.Quote:
...βαζω κι εγω το χερακι μου για να τους βρω υποσεινηδητα τους κυνηγαω εγω τους φοβους μου και οχι αυτοι εμενα..
η ίδια \"συμπεριφορά\" έχει διαφορετικό αίτιο για τον κάθε άνθρωπο.
Επιπλέον στην ψυχοθεραπεία συνήθως έχει μεγαλύτερη θεραπευτική αξία το πως βιώνεις στο εδώ και τώρα μια εμπειρία, μια διαδικασία παρά το ποιες είναι οι αρχικές ρίζες ή τα αίτια της συμπεριφοράς.
Υπάρχουν μοτίβα σκέψης και συμπεριφοράς που χρειάστηκε να ακολουθήσουμε σε μεγάλες περιόδους της ζωής μας ώστε να είμαστε \"πλήρως λειτουργικά πρόσωπα\". Βιώνοντας όμως με το πέρασμα του χρόνου νέες εμπειρίες, έρχεται μια στιγμή όπου τα μοτίβα αυτά μας καθιστούν δυσλειτουργικούς. Αν κάτι έχει νόημα, είναι να συμβολοποιήσουμε την εμπειρία, να αναγνωρίσουμε δηλαδή και να νοηματοδοτήσουμε το μοτίβο και τα συναισθήματα που μας γεννά στο εδώ και τώρα.
Αυτό είναι συχνά περισσότερο θεραπευτικό, παρά ένα μοντέλο που ψάχνει το αίτιο και το αιτιατό.
ΥΓ. Ισως και να χω ξεφύγει από το θέμα...
Dodoni μου, αν και μιλάς κωδικοποιημένα, θα προσπαθήσω να σε \"αποκωδικοποιήσω\".Quote:
Originally posted by dodoni
existir,
η ίδια \"συμπεριφορά\" έχει διαφορετικό αίτιο για τον κάθε άνθρωπο.
Επιπλέον στην ψυχοθεραπεία συνήθως έχει μεγαλύτερη θεραπευτική αξία το πως βιώνεις στο εδώ και τώρα μια εμπειρία, μια διαδικασία παρά το ποιες είναι οι αρχικές ρίζες ή τα αίτια της συμπεριφοράς.
Υπάρχουν μοτίβα σκέψης και συμπεριφοράς που χρειάστηκε να ακολουθήσουμε σε μεγάλες περιόδους της ζωής μας ώστε να είμαστε \"πλήρως λειτουργικά πρόσωπα\". Βιώνοντας όμως με το πέρασμα του χρόνου νέες εμπειρίες, έρχεται μια στιγμή όπου τα μοτίβα αυτά μας καθιστούν δυσλειτουργικούς. Αν κάτι έχει νόημα, είναι να συμβολοποιήσουμε την εμπειρία, να αναγνωρίσουμε δηλαδή και να νοηματοδοτήσουμε το μοτίβο και τα συναισθήματα που μας γεννά στο εδώ και τώρα.
Αυτό είναι συχνά περισσότερο θεραπευτικό, παρά ένα μοντέλο που ψάχνει το αίτιο και το αιτιατό.
ΥΓ. Ισως και να χω ξεφύγει από το θέμα...
Θέλεις να πεις μήπως πως ένα συγκεκριμένο μοτίβο συμπεριφορά ς που ακολουθήθηκε σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, γιατί ήταν \"λειτουργικό\", σε μιαν άλλη χρονική στιγμή το ίδιο μοτίβο είναι...\"παρωχημένο\";
Εξαιρετική \"συμβολοποίηση\", από αυτές που σε βοηθούν να πας παρακάτω.Quote:
Originally posted by Existir
Είχα πάντα αυτή την ιδεολογική υπεροψία, οτί τα ξέρω όλα, οτί έχω διαβάσει ένα σωρό βιβλία, οτί καταλαβαίνω περισσότερα από τον μέσο άνθρωπο.
Μέσα απο την ψυχοθεραπεία και μόνο μέσα απο τον διάλογο με την ψυχολόγο μου καταλαβαίνω πως πάντα το βλέμμα μου ήταν συγκεντρωμένο έξω απο εμένα, με όλη την ενδοσκόπηση που (νόμισα οτί) έκανα.
Χαίρομαι που η ψυχοθεραπεία σου έχει αρχίσει να αποκτά \"νόημα\".
Γνωρίζοντας ότι σε εξιτάρουν τέτοια διαβάσματα, θα σου πρότεινα να ρίξεις αν θέλεις μια ματιά στη θεωρία προσωπικότητας του Carl Rogers. Έχει αναφορές σχετικά με αυτό που λες στην τελευταία παράγραφο.
Ο Rogers το ονομάζει πλαίσιο αναφοράς. Ο κάθε οργανισμός (ψυχή και σώμα), έχει μια εγγενή τάση πραγμάτωσης, την οργανισμική τάση πραγμάτωσης. Η τάση αυτή βοηθά το άτομο να επιβιώσει, να αναπτυχθεί και να διαφοροποιηθεί.
Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων, οι όροι αξίας που είναι οι κανόνες, οι στάσεις, οι συμπεριφορές των \"σημαντικών άλλων\" έρχονται και παρεμβαίνουν (introject) στην οργανισμική τάση πραγμάτωσης και την \"αλλοιώνουν. Πλέον, η αξιολόγηση δε γίνεται από ένα εσωτερικό πλαίσιο αναφοράς αλλά έξω από τον οργανισμό. Βέβαι, το άτομο, έχοντας ενσωματώσει τους όρους άξιας στην τάση πραγμάτωσης, δε μπορεί να διακρίνει τι ανήκει στην τάση πραγμάτωσης και τι \"δεν είναι δικό του\". Αυτή η καινούρια τάση που δημιουγείται (με το κράμα τάσης πραγμάτωσης και όρων αξίας) ονομάζεται τάση αυτοπραγμάτωσης και συνθέτει αυτό που ονομάζουμε εαυτό. Ο εαυτός, είναι μια σταθερή δομή, ιδιαίτερα άκαμπτη που έχει την τάση να διατηρείται. Η \"έκφραση\" του εαυτού, είναι αυτό που ονομάζουμε \"προσωπικότητα\".
Η εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα στην τάση πραγμάτωσης (εγγενής τάση ανάπτυξης, επιβίωσης, διαφοροποίησης) και στην τάση αυτοπραγμάτωσης (κράμα τάσης πραγμάτωσης και όρων αξιας) είναι που ευθύνεται για τη δημιουργία ψυχοπαθολογίας.
Πχ.
Συχνά ακούμε ανθρώπους να λένε \"δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου\". Πως το κανα εγώ αυτό? Δεν είμαι εγώ έτσι.
Είμαι καλός άνθρωπος εγώ, ηθικός. Πως μπόρεσα να απατήσω τη γυναίκα μου?
Αγαπάω τα παιδιά μου, πως μπορώ να τα βλάψω?
Οσο περισσότερο ο εαυτός γίνεται εύκαμπτος, όσο περισσότερο διευρύνεται, όσο περισσότερες εμπειρίες συμβολοποιεί και αποδέχεται, τόσο περισσότερο πλησιάζει στην τάση πραγμάτωσης. Οι όροι αξίας γίνονται ευδιάκριτοι, αναγνωρίζονται και -ενδεχομένως- παραμερίζονται και το άτομο καθίσταται ένα \"πλήρως λειτουργικό πρόσωπο\".
ΥΓ. Αν μιλάω κινέζικα, σταμτήστε με.
Ο λόγος που ρωτάω την Ιντερ για το αιτιατό της συμπεριφοράς, είναι γιατί θέλω να ακολουθήσω το κρυφό νήμα που υπάρχει πίσω απο μια δυσερμήνευτη συμπεριφορά.
Συμφωνώ μαζί σου πως δεν είναι θεραπευτικό. Απλώς θέλω να κατανοήσω τον μηχανισμό.
Νομίζεις οτί δεν έχει νόημα να κατανοηθεί απο τον \"πάσχοντα\" αυτός ο συγκεκριμένος μηχανισμός που \"δένει\" την εμπειρία με το συμπεριφερικό μοτίβο;