Τι ηθελες να κανεις τι φοβοσουν;
Printable View
Τι ηθελες να κανεις τι φοβοσουν;
Γμτ παλι δεν ανέβηκε ολο μ Το μνμ... Μηπως θελει να μου πει το φορουμ οτι το επριξα και γραφω πολυ? Χαχαχαχ
Αν τα συνοψίσω αυτα που εγραψα.... Ablation θα μου κανανε στη μελετη απευθείας αν εδινα αρρυθμία κ βρίσκανε εστια αλλα δεν εδωσα τπτ 2μιση ωρες σκαλιζανε κ τζιφος...
Μαιο επαθα μια καλη κ. Μετα ξανα αλλες 2 φορες αλλα καθε μερα σχεδον εχω κατι περιέργα σαν να μπερδεύει η καρδια...
Θα δω το άρθρο κ εγω εχω διαβασει ενα καρο... Κακως βέβαια αλλα... Τι να κανεις...
Οι άνθρωποι γυρω μας πρέπει να χουν υπομονη κ κατανοηση... Κ να μη μας λενε οτι ειναι απο το άγχος ολη την ωρα... Με εκνευριζει απιστευτα αυτη η καραμελα...
Καλο κουραγιο σε ολους μας κ μακαρι κάποια στιγμή να βρεθει λυση σαυτο το βασανο
Ηλεκτροφυσιολογική μελετη που λεει ο.. Η Πάνος πεγκυ ότι θέλει να κανει κ δεν τον την αφηνουν
Εφόσον όμως σε παρακολουθούν μπορούν να σε ενημερωσουν αν κάτι δεν πάει καλά. Δεν νιώθεις αρκετά πιο ασφαλής με το χολτερ? Δεν είναι λίγο όπως με το 24ωρο που μπορεί να έχουμε κάθε μερα έκτακτες και την ημέρα που το βάζουμε πιάνει είτε ελάχιστες είτε καμιά γιατί ξαφνικά νιώθουμε μια ασφάλεια?
Α μιας και το θυμήθηκα ο καρδιολόγος μου μου είπε ότι πιθανότατα να ευθύνονται και οι ορμόνες στις γυναίκες. Δηλαδή είχε περίπτωση που είχε κάθε μέρα 6000 . Και ύστερα με το που έμεινε έγκυος εξαφανίστηκαν τελείως.
Ναι οπότε εχω περιεργους χτυπους παταω ενα κουμπάκι κ στελνω σημα... 2 φορες εχει πιασει κοιλιακη ταχυαρρυθμια... Το μηχανηματακι αυτο δυστυχώς δεν είναι τοσο ευαισθητο οπως το χολντερ μς τα καλωδια... Δεν πιάνει μικρα επεισόδια.. Ειναι για παραπανω απο 3.4.5 χτυπους συνήθως τα φοράνε σε μεγαλυτερες ηλικιες με μαρμαρυγη κ τετοια... Οπότε κ εκει ατυχη.. Αλλα μια ασφαλεια ναι οσο να ναι... Αν χτυπα ξυλο παθω κατι θα δουνε τουλαχιστον τι ειναι...
Στανταρ κ οι ορμόνες παιζουν κ η αδρεναλινη... Εγω γενικα είμαι στη τσιτα αρκετα... Απο τοτε που αρχισα το λοπρεσορ κ δεν αυξαμω εύκολα ομως χτυπους... Έχουν σχεδομ εξαφανιστει οι κρισεις πανικου.. Αλλα οχι οι αρρυθμιες... Κ έχουν αυξηθει κ λιγο τα κιλακια... Εκοψα κ τσιγαρο εχω κ υποκλινικο υποθυροιδισμο(μου πε αυτό ο γιατρος δεν φταίει για τις αρρυθμιες) παιρνω 50αρη medithyrox κ σε 3 χρονια ειμαι 7 κιλα πανω
Παιδιά το άθρο που σας έλεγε η Ελπιδα είναι http://vasilis-cholevas.weebly.com/u...diopatheia.pdf. Διαβάστε το. Θα βοηθήσει.
Πολυ ωραιο άρθρο αλλα δυστηχως δεν διαβασα εγω προσωπικά κατι που δεν ήξερα μακαρι να βοηθησει καποιους τα λεει πολυ ωραια κ αληθινά
elpida33 κάπου διάβασα ότι έχεις Χασιμοτο...υπαρχει περίπτωση να συνδέονται με αυτό οι έκτακτες?
Σου έχει πει κάτι ο γιατρός σου? Δυστυχώς δεν λαμβάνω ποτέ επαρκείς απαντήσεις σε καμιά ερώτηση μου από την γιατρό μου...
Κ ελλειψη σιδηρου ειχα εξαιρετικα μεγαλη ηταν ολα πεσμενα, μ ελεγαν ολοι απο αυτο ειναι ον καρδιολογος μ ελεγε δν ειναι απο αυτο γτ καποιες αλλες τιμες ηταν καλες ε ειχε δικαιο κ παλι το διορθωσα κ αυτο αλλα....
Η ενδοκρινολογος ελεγε μπορςι να ειναι ον καρδιολογος ελεγε αποκλείεται γτ οι τιμες Δν ηταν τοσο ανεβασμενες κ παλι δίκαιο ειχε ρυθμισα το θυροειδη αυτες εδώ ακομα...
Κατάλαβα...Μου γεννήθηκε ως σκέψη γιατί έχω 2 χρόνια Χασιμοτο και μου λέει οκ είσαι ακόμα ωστοσο φίλη μου με ίδιες τιμές στα αποτελέσματα των εξετάσεων της λαμβάνει αγωγή. Δυστυχώς ομως είμαι σε νησί και δεν έχω την δυνατότητα να λάβω και άλλη γνώμη...
Ουτε εγω επαιρνα εφτα χρόνια, οι περισσοτεροι δν δινουν αν οι τιμες ειναι οκ, αλλα ακομα κ ο καρδιολογος μ ειπε το χασιμοτο ειναι υπουλο οφείλεται για πολλα, εγω κατα βαθος πιστευω οτι οφείλεται για ολα
Χαιρετώ την ομαδα
Σημερα ταπογευμα ενω εκανα γυμναστικουλα σπιτι μου τσουπ εκει που παω να κάτσω για μισο λεπτακι κ να ξαναρχισω καλως τα δέχτηκα... Ερχεται μια καλη αρρυθμια στα καπακκα κ αλλο σηκωνομαιβαυτομαυα βηχω βαραω κ το στερνο μου οπως καθε φορα που κατι παρόμοιο συμβαινει κ ξανα κ αλλη... Περιττο να σας πω οτι τα ειδα ολα απτις αρκετα δυνατες αρρυθμιες που εχω ζησει ειπα παει δε θα σταματησει
Φυσικα πατησα το κουμπάκι του εμφυτευσιμου holder κ αυριο περιμενω νεα απτο γιατρο
Τι τραβαμε ρε γαμωτο τις τελευταιες βδομ ριμαι πολυ χαλαρη δε δουλευω κανω γυμναστικη περπαταω καθε μερα γενικα ειμαι ηρεμη κ χαρουμενη κ σημερα μου γκρέμισε καθε ηρεμια μου αυτό παλι... Δεν ειχα κανενα άγχος απολαμβανω την ηρεμία μου κ να το ξανα... Εχω πραγματικα κουραστεί ειναι σαν να χω εναν τρομοκράτη μεσα μου καθε φορα.. Τοσες μαζεμενες ειχα πανω απο 6μηνο να νιωσω... Κ καθε φορα η ιφια σκεψη.. Θα σταματησει?
Ωχ θα το ξανακάνει? Αντε να κοιμηθεί μετα... Για το θυρεοειδή που λετε εχω κ εγω υποκλινικο υποθυροειδισμο κ παιρνω 50μεντιθιροξ κ ειναι κομπλε οι τιμες... Ο ηλεκτροφυσιολογος μου είπε δεν επιρρεαζει αυτό τη καρδια μου
Λογικό να τις νιώσεις στην γυμναστική. Ανεβαίνουν οι παλμοί, γίνονται πιο δυνατοι. Πλέον περίεργο θα μου φανεί να μην τις νιώσω στην άσκηση απανω όχι το αντίθετο. Πάντως και εγώ είχα μέρες που δεν είχα νιώσει. Λέω υπέροχα αυτή είναι η λύση, ελάχιστη κίνηση και ας γίνω και ένα με τον καναπέ. Μέχρι εχθές που ένιωσα κάποιες παρά πολύ περίεργες με πόνο παράλληλα λες και μου έριχναν γροθιά στο στέρνο ,σε κατάσταση ηρεμίας .
Κ ομως στα 2 τεστ κοποσεως που εκανα περσι κ με κουρασανε κ αρκετά εβγαλα γύρω στο 94% κ τις 2 φορες ουτε γκουκ η καρδια ουτε μουκ
Και τωρα δε σκιζομαι στη γυμναστικη και γιατι φοβαμαι κ γιατι δεν εχω αντοχες
Μωρε δεν ειναι σαν αυτο που λες κλωτια δλδ στο στηθος αυτες μου μοιαζουν να ειναι οι έκτακτες κολπικες που περιγραφεις ενοχλητικές μεν γιατι ειναι σαν κλωτσια οντως λες τι γίνεται θα σκασςι η καρδια... Αυτο που παθαινω εγω ειναι σαν.. Οταν πας να βάλεις μπρος το αμαξι κ δεν παίρνει ενα τέτοιο αίσθημα αλλόκοτος χτυπος διαφορετικά ενοχλητικος απο τη κλωτσια σαν να μπαίνει αερας μεστο αιμα της καρδιάς δε ξερω πως αλλιως μα το παρομοίασω και χθες το εκανε 3 φορες συνεχομενες... Στην μια ειμαι οκ.... Οταν ειναι Παραπανω ειναι πραγματικα παρα πολυ τρομακτικό κ πιθανολογο κ Επικίνδυνο
... περιμένω νεα απο τον γιατρό
Καλά ναι και έτσι τα νιώθω και γενικά η όλη φάση όταν είναι σαν κλωτσιά κράτα λιγότερο όταν είναι σαν αυτό που περιέγραψες είναι σαν να κρατά περισσότερο. Έχω φτάσει σε σημείο μετά από συνεχόμενες να αμφιβάλλω αν ζω...
Σε παρακαλώ γράψε εδώ τι σου είπε ο γιατρός.
Νομίζω ότι ο συνδυασμός άγχος και σωματική άσκηση τις προκαλεί. Πάντα πάνω στην άσκηση φοβάμαι αρκετά για την καρδιά μου οπότε θεωρώ ότι ανεβαίνει αρκετά παραπανω η αδρεναλίνη και ηλεκτριζεται και παραπάνω η καρδιά. Μακάρι να υπήρχε μια εξήγηση να μην χρειαζόταν να προσπαθούμε να μεταφράσουμε τις έκτακτες μόνοι μας. Μπαίνουμε πιο βαθιά στην λούπα...
Ετσι κ γω φοβαμαι να ανεβασω παλμους απο ασκηση ακομα και στο σεξ φοβαμαι.. Τραγικο ετσι?κ γω καοως ετσι το ερμηνεύω με τη αδρεναλίνη γιαυτο κ πχ το λοπρεσορ που παιρνω νομιζω την ριχνει σε απλα ελληνικα η κατι τετοιο
Εννοείται θα ενημερώσω σχετικα με το τι νεα θα παρω ειμαι κ γω σε αναμονή πετυχα και σε γιορτη και σκ
Καλο μηνα σε ολους μας
Καλησπερα κ καλο μηνα,,, λοιπον τον τελευταίο καιρο ειχα εξαρση απο εκτατες σε οτι εκανα σε περπατημα αν αγχονομουν λιγο παντου παντου ειδικα αν ανέβαζα παλμους, οηγα προχθές εβαλα χολντερ ενιωσα αρκετες ε το αποτελεσμα ήταν ΜΙΑ ολη μερα π ενιωθα εκτατες στην ουσια επαθα ΜΙΑ κ σε. ασχετη ώρα π δε τγν ενιωσα δλδ, εγω κυρια ειχα κρατησει κ ωρα καθε φορα π παθαινα κ τλκ καμια δν ηταν, το συμπέρασμα;ριναι στομαχι;ειναι διάφραγμα; ειναι ψυχοσωματικο;παντως εκτατη δν ηταν
Ηταν κανονικα το αισθημα. Της εκτατης κανονικοτατα
Οταν μ λεει ο γιατρος μια, εχω μεινει κ τον κοιταω ψυχοσωματικο μ λεει αφου το νιωθω τ λεω καταληξαμε οτι απλα ειναιβαπο το στομαχι μαλλον
Εκτατες παθαινω απο παντα απλα δν ειναι μαλλον ολες εκτατες
Το πως δεν καταλαβαίνω...κανει συστάσεις το στομάχι και δημιουργεί παύσεις στην καρδιά? Φαντάζομαι το ένιωθες κανονικά σαν παύση...
Μα. Εγω ενιωθα κ τη παυση αυτο το φουπ κ το κενο, ναι μπορει κ το στομαχι να κανει τετοθατ, μ ειπε ο γιατρος για ενα αντρα π πηγε με τα ιδια θέματα ειχε παθει πολλες γαστρεντερίτιδες μαζεμενες κ νομιζε παθαινε εκτατες ε τζιφος κ αυτος, απλα κατεληξα δν ειναι ολα. Εκτατες μ εδωσε ενα χαπι για το στομάχι το πήρα σημερα κεχρι τωρα ενιωσα μια μικρή
Να σ πω εγω ειπα τελος χθες δν ξααασχολουμαι αφου ειχα σταυρωσει τα χερια κ γελαει ο γιατρος κ μ λεει τι επαθα;κ λεω θα τρελαθω γιατρε ειχαμε πιασει μια εκτατη σε καρδιογραφημα ε ετσι τ λεω τις νιωθω ε μ λεει δν ειναι ολες εκτατες καρδιας? Μια σ ξαμαλεω περυσι ειχα 22 σε χολντερ κ ειχα νιωσει μια τωρα ενιωσα ποσες, γελαγα με τα χαλια μ μ λεει εισαι μια χαρα να χαιρεσαι ,ενιωσα αλλες δυο τρεις χθες ε σημασια δν εδωσα
Ενα πραγμα μ ελεγαν ολοι οι γιατροι κανε τα παντα κανονικα ατην αρχη κ εγω αντιδρουσα έτσι, μετα απι λιγο εκανα τα παντα με επιανε;σιγα ελεγα συνεχιζα.. Σκεψιυ οτι εγω ανεβαχω παλμους συνεχεια εχω παντα ιδιαίτερα υψηλους κ στι χολντερ ο γιατρος μ ειπε να συνεχισω την αγωγη απλα να μν εχω πσλμους, θα δω θα το παλςψω λιγο ακομα κ βλέπω αλλα σίγουρα περπαταω κ ας νιωθω τους παλμους παντου
Τα ίδια λέει και σε εμένα αλλά απλά δεν γίνεται να τα κανω όλα όπως πριν. Στο χαλαρό περπάτημα πάνε 140 σκεψου. Και κάθε φορά που σηκώνομαι επίσης ανεβάζω υψηλούς παλμούς. Φαντάζομαι είναι λόγω της κατάστασης γιατί πριν την καραντίνα έκανα αρκετά σκληρή γυμναστική.
Αν και το θεωρώ πλασιμπο λέω να δοκιμάσω την ομοιοπαθητική ως εσχάτη λύση.
Ετσι ακριβως κ εγω κατ αρχην εχω ορθοστατική ταχυπαλμία καθιστη μπορςι να εχω 70 κ αν κανω μια κινηση απλη πανε στους 100 στο περπατημα το Χόλντερ εγραψε 138 δεδομενου οτι ειμαστε γυναικες δν ειναι θεμα βεβαια την αγωγη την έπαιρνα γτ το να νιωθεις παλμους ειναι κ άβολο κ φέρνει κ το ιδιο αισθημα π φερνει η κριση πανικου χωετ να εχεις κριση λογω της εκκρισης αδρεναλίνης. Κ εγω λεω να το παλεψω λιγο πρώτα
Καλησπερα κ παλι σημερα ενημερωθηκα οτι δεν εδειξε καποια επικίνδυνη αρρυθμία το ilr αν κ εγω ενιωσα 3 επανωτες και περιεργες πολυ κ σαφώς τρομακτικές... Μου ειπε ο γιατρος μου οτι σιγουρα δεν ήταν κοιλιακες αυτες που μας ανυσηχουν δλδ κ πιθανότατα να ναι έκτακτες κολπικες συνεχωμενες πανω στην αυξηση παλμων...
Να συνεχισω να γυμνάζομαι Κ συνεχιζουμε την παρακολουθησει
Χαίρομαι που δεν ήταν κάτι ανησυχητικό Νάγια! Εγώ συνεχώς έχω στο μυαλό μου την γυμναστική. Θέλω πολύ να ξεκινήσω πάλι αλλά μου είναι αδύνατον να ελέγξω τον φόβο μου...
Κ γω χαρηκα πολυ γιατί 3μερες τωρα πολυ το ειχα έννοια ουτε πηγα για το καθημερινο περπατηματακι μου ουτε τπτ
Να πάρεις το οκ απτον γιατρο σου κ σιγα, σιγα ξεκινα κ γω σε χαλαρους ρυθμους ρο παω τοσο οσο να μη ζοριζομαι
Τι κριμα που μας στερεί ομορφες συνήθειες ρε γμτ...
Ναγια καλησπερα.. Κατι τετοιο επαθα κ εγω να νιωθεις κατι τρομακτικό κ να μν είναι τοσο τρομερο τλκ, πολυ χαιριμαι για σένα μακαρι να σ πανε ολα καλα, ετσι σκεφτομαι κ εγω αν δν ηταν εκτατες τι στο καλο ειναι αυτα π νιώθω;
Εύχομαι να ναι εκτατες κολπικες... Σπαστικες οι ρουφιανες αλλα ακινδυνες... Τις αλλες τις κοιλιακες ουτε στον εχθρο μου πραγματικά...
Φιλια πολλα κ καλη μας τυχη και ηρεμία στο ηλεκτρολόγικο μας συστημα που ειναι ατιθασο και μας τυρανναει... Ευχομαι μονο ακίνδυνα
Πιο κάτω μπορειτε να διαβασετε αποσπασμα απο ενα αρθρο που γραφτηκε σχετικα με το προβλημα που εχουμε οι παραπανω εδω στο Forum. To έγραψε ο Βασίλης Χολέβας:
Κατ'αρχήν η καρδιά ουδέποτε πονά με "πονάκια" και "τσι -
μπηματάκια" Αν έχει αληθινή βλάβη η καρδιά, πονά τρομακτικά,
με πόνο που πιάνει όλο το στήθος και συνοδεύεται με αίσθημα
επικείμενου θανάτου. Επαναλαμβάνω και τονίζω: ουδέποτε η
καρδιά πονά με"τσιμπηματάκια" ας κρατάνε και όλο το 24ωρο
αυτά. Πράγματι αυτά τα πονάκια μπορεί να κρατάνε 10' ή όλη τη
μέρα διακεκομμένα. Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι ότι πο-
νάει ο πάσχων για λίγα δευτερόλεπτα, ακολουθεί παύση πόνου
για άλλα 10' και πάει λέγοντας. Δηλ. δεν είναι ένας μικρός πόνος
αλλά διακεκομένος.Τι ακριβώς πονάει λοιπόν; Είναι απλό: το τε-
ταμένο νευρικό σύστημα. Τα νεύρα γύρω από την καρδία πονάνε,
όχι η καρδιά. Όλα τα όργανα του ανθρώπου μπορούν να πονέ-
σουν από άγχος. Δηλ. να νευρωθούν διάφορα όργανα όπως λέ-
με. Στην πραγματικότητα δεν πονάνε τα όργανα, αλλά τα νεύρα
γύρω από τα όργανα. Εκείνα που νευρώνονται εύκολα είναι το
στομάχι (νεύρωση στομάχου), η καρδιά (νεύρωση καρδιάς).Άρα η
καρδιά είναι υγιέστατη και κανένα κίνδυνο δεν διατρέχει απ'αυτά
τα πονάκια, ας κρατάνε και όλη τη μέρα!! Είναι τελείως ακίνδυνα
Oποιαδήποτε σκέψη (έμμονη ιδέα) του έρχεται γύρω από την καρδιά του, να
την διώχνει , ΝΑ ΜΗ ΣΥΖΗΤΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΟΥ, και δεύτερον
ν'αποκτήσει λίγο ηρωισμό ώστε να μη φοβάται τίποτα. Όσον α-
φορά το πρώτο: δεν πρέπει ατέλειωτες ώρες να προσπαθεί να
πείσει τον εαυτό του ότι δεν έχει καρδιοπάθεια (διάλογο δηλ. με
την έμμονη ιδέα), διότι κι αν πεισθεί , σε 10' θα του έρθει νέα έμ-
μονη ιδέα, που θα του ανατρέπει τα επιχειρήματά του. Είναι
πράγματι μια αλλόκοτη διαδικασία που συμβαίνει σ' όλους τους
νευρωτικούς. Βρίσκουν επιχειρήματα, διώχνουν την έμμονη, αλλά
σε 10-15' ένα καινούριο επιχείρημα από την πλευρά των έμμο-
νων ανατρέπει την "λύση" που έδωσε πριν ο νευρωτικός. Γι 'αυτό
είναι χειρότερα να προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι δεν έ-
χει τίποτα. Μια φορά μόνο θα βγάλει την απόφαση ότι "δεν έχω
καρδιοπάθεια" και έκτοτε ουδεμία συζήτηση με τις έμμονες. Όταν
θα έρχονται το μόνο που θα κάνει είναι να λεει μέσα του: "δεν
έχω τίποτα, έμμονες ιδέες είναι". Τίποτα άλλο. Όσο άγχος και
φόβο κι αν έχει . Αν εφαρμόσει αυτή τη τακτική σε συνδυασμό με
γενναιότητα, δηλ. όταν θα πονά ή θα "φτερουγίζει" η καρδιά του
ή θα έχει ταχυπαλμία να μη φοβάται και να μη δίνει σημασία, να
συνεχίζει τη δουλειά του, τότε θ' αρχίσει να γίνεται "απόσβεση"
της έμμονης ιδέας,ή της "κακής μάθησης του νευρικού συστήμα-
τος" όπως λέμε και σε 20 μέρες θα είναι τελείως καλά. Αυτό είναι
σίγουρο.Σε 20 ημέρες θα είναι καλά απ' όλα τα συμπτώματα. Αλ-
λά προσοχή! Δεν πρέπει να παραβιάσει τους 2 αυτούς κανόνες
ποτέ. Διότι θα ξαναγίνει "μάθηση". Όπως αν κόψεις το τσιγάρο ή
την ηρωίνη,δεν πρέπει ούτε μία φορά να ξανακάνει χρήση, έτσι
και εδώ.Αλλιώς χάνεται ο αγώνας.Θα πει ο αναγνώστης: μα αν
αυτό είναι όλο, δηλ. εφαρμογή δύο κανόνων και σε 20 μέρες γί -
νεται καλά, τότε γιατί βασανίζονται χρόνια; Μα γιατί στους χίλι -
ους νευρωτικούς, ένας θα μπορέσει επί 20 μέρες να μη παρα-
βιάσει τους δύο κανόνες ούτε μια φορά. Διότι αν σταματήσει να
συζητά με την έμμονη ιδέα, αναπτύσσεται μεγάλο άγχος στον
νευρωτικό λόγω του "καταναγκασμού", δηλ. μιας εσωτερικής ι -
σχυρής δύναμης που τον ωθεί να επιχειρηματολογήσει για να
ανακουφισθεί λίγο από το άγχος. Έτσι όλοι παγιδεύονται . Έπειτα
κάθε λίγες μέρες ή εβδομάδες εμφανίζεται και ένα καινούργιο
νευρωτικό σύμπτωμα στη καρδιά (γιατί είναι ατελείωτα, αλλά έρ-
χονται ένα-ένα) και ο νευρωτικός θεωρεί το νέο σύμπτωμα ως
πραγματική καρδιοπάθεια. Αυτή είναι η τραγωδία. Δύσκολα βγαί -
νει απ' το φαύλο κύκλο. Μπορεί να βγει αλλά δύσκολα.