Originally Posted by
Loading...
Γεια σου DarkLady (ominous nickname επέλεξες!)
Ομολογώ οτι με "μπερδεύεις" λίγο.
Καταρχάς επειδή δεν υπάρχει κάποιο τέστ που να μπορείς να κάνεις στον διπλανό σου, για να αποδείξεις οτι αυτό που αποκαλείς εσύ ως απλή περιέργεια δεν είναι γνήσιο ενδιαφέρον, να ξέρεις πως αυτό θα το βρεις δοκιμάζοντας. Δεν υπάρχει "εύκολος" τρόπος. Θα σου πρότεινα να μην προδικάζεις καταστάσεις. Δεν ακούγεσαι για ανόητος άνθρωπος οπότε σίγουρα πιστεύω θα σε βοηθούσε το μυαλό σου να "κρίνεις" κι εσύ (με την καλή έννοια) αν ο άλλος ενδιαφέρεται να σε βοηθήσει.
Η κριτική που κάνουμε όλοι μας (μηδενός εξαιρουμένου) είναι ένα μέρος της επιβίωσης και της εξέλιξής μας. Κάποιος μπορεί να την κάνει κακοπροαίρετα, επειδή έτσι έχει μάθει μεγαλώνοντας γύρω από άλλους κακοπροαίρετους ανθρώπους, ενώ κάποιος άλλος καλοπροαίρετα επειδή πχ αυτό που θα του μεταφέρεις ίσως να επιβαρύνει πολύ τις σκέψεις του και να προστεθεί στα δικά του "προβλήματα". Τα πάντα είναι σχετικά σε τέτοια θέματα, προσωπικών ζητημάτων.
Εγώ όμως αυτό που ξέρω είναι πως το να μιλήσεις για κάτι που σε απασχολεί, έστω και χωρίς να περιμένεις απάντηση απ'τον άλλο αλλά απλώς να το βγάλεις από μέσα σου, είναι κάτι που βοηθάει. Αν ο άλλος θα παραμείνει ακροατής, θα καταλάβει τί του λες, θα σου προτείνει λύση, θα σου κάνει τον κριτή, είναι δευτερευούσης σημασίας γεγονότα τα οποία τα χειρίζεσαι όταν συμβούν. Μην τα αφήνεις να σε σταματούν προτού επιχειρήσεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου.
Απ'την άλλη αναλαμβάνοντας εγώ τη θέση του "κριτή" θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής. Αν σου περιέγραφε τα γεγονότα που έχεις ζήσει εσύ η ίδια, ένας άλλος άνθρωπος, προς τον οποίο εσύ θα είχες ένα original ενδιαφέρον, τί θα της έλεγες;