Καλημέρα κοριτσάκια μου τι κάνετε σήμερα? Εγώ πρωί πρωί συγχίστηκα. ΤΙ ήθελα και το βαλα το παντελόνι για να συγχιστώ? Την έριξε παλι την καρφάρα η μάνα μου για το πόσο αδύνατη είμαι και ότι έπρεπε ήδη να είχα πάρει όλα τα κιλά που έπρεπε και μπλα μπλα μπλα.
Αδυνατεί να καταλάβει πόσο πίσω με πάει με τετοιες κουβέντες. Είναι σαν να μου λεει τώρα πρόσεχε Μαρία μην παχύνεις. Δεν ειμαι χαζή να μη βλέπω το χάλι μου στον καθρέφτη αλλά ούτε και από τη μια μέρα στην άλλη ξύπνησα και αποκατέστησα όλα μου τα προβλήματα. Ασχετο αν οι αλλαγές που γίνονται ως προς το σώμα μου είναι θετικές δεν είναι τόσο εύκολο πάντα να τις δεχτώ γιατί αυτομάτως σκέφτομαι το μετα οπότε πολλές φορές αισθάνομαι να φρενάρω.
Quote:
Απόφαση είναι πλεον, να γίνει το τελευταίο βήμα.Δύστυχώς, στην περίπτωση μας , η ανορεξία κ το πολύ αδύνατο σώμα, δεν συνοδεύτηκε απο στενά τζιν και φλερτ αλλά απο απομόνωση, μιζέρια, θλίψη και απόρριψη προς τον εαυτό μας.Και ξέρεις, η συνήθεια κ αν είναι ύπουλη..
Έτσι είναι μια απόφαση είναι. Το θέμα είναι να την πάρω αυτή την απόφαση γιατί ενώ συνέχεια κλαίγομαι ότι δε μου αρέσει να ζω μέσα στη μιζέρια και τη θλίψη αλλά τελικά στο τέλος πάντα εκεί καταφεύγω. Εχεις πολύ δίκιο η συνήθεια είναι πολύ ύπουλη και τις περισσότερες φορές είναι αυτή ή συνήθεια και η τάση που είχα απο μωρό παιδί να κάνω τα πράγματα με μαθηματική ακρίβεια που με φρενάρουν να κάνω το μεγάλο βήμα. Για παράδειγμα θα τύχει καμιά φορα να φάω πολύ, δε θα ξενίσω στο ότι έφαγα πολύ κάτι είναι και αυτό αλλά αυτομάτως σκέφτομαι ότι τώρα Μαρία πρέπει να πας γυμναστήριο σαν τιμωρία βρε παιδί μου που τόλμησες να σαβουριάσεις λιπίδια. Που να ανέβει μετά το λίπος?
Quote:
Εγώ αυτο βλέπω πλεον κ μου τη δίνει, οτι εκεί που πάω να πάρω τα πάνω μου και να ανοιχτώ στους ανθρώπους κ στη ζωή, κάτι με τρομάζει και επιλέγω να ξαναγυρίσω πίσω στην ασφάλεια των θερμίδων, της μοναξιάς και της ηλίθιας αποστείρωσης.
Α καλά και η ταύτιση συνεχίζεται. Μήπως πρέπει να αρχίσω να αναρωτιέμαι αν έχω χαμένη αδερφή? Να πάω στο πάμε πακέτο να συναντηθούμε?
Ακριβώς το ίδιο μου συμβαίνει και μένα. Καλά εγώ πάντα είχα μια συστολή ως προς τις διαπροσωπικές μου σχέσεις αλλά όταν μπω σε μια παρέα πάντα είμαι η χαρά της ζωής, είμαι εκείνη που θα αναλάβει το ρόλο του διασκεδαστή, που θα ανοίξω μια σοβαρή συζήτηση δεν είμαι μουντρούχα θέλω να πω.΄Λίγο πριν την ανορεξία όμως άρχισαν τα πρώτα μου προβλήματα. Μετά ήρθε η ανορεξία και κατέρρευσε γενικότερα η υπόλοιπη ζωή μου σαν χάρτινος πύργος. Κλείστηκα ακόμα πιο πολύ στον ευατό μου. Απέκλεισα προσωπα που ενδεχομένως να μην το άξιζαν και γιατί δε με κάλυπταν αλλά και γιατί βαθιά μέσα μου ντρεπόμουνα δεν ήθελα να διακινδυνεύσω να ακούσω το παραμικρό σχόλιο που θα με έριχνε ξανά στο βούρκο της αμαρτίας.
Όταν πια τέλος καλοκαιριού άρχισα τη θεραπεία προσπάθησα να το αλλάξω όλο αυτό. Και πράγματι υπήρξαν στιγμές που βγήκα από το καβούκι μου. Στο γυμναστήριο έχω κάνει απιστευτες γνωριμίες και παρέες. Δεν έχω φτάσει στο σημείο του να πάμε για καφέ αλλά περνάμε τόσο καλά. Όλοι με πλησιάζουν πρόθυμοι να μιλήσουν, να αστειευτούν. Και εγώ η ίδια όμως εκεί βρίσκω έναν ευατό που τόσο ζητώ. Ξεκινάω από μόνη μου και συστήνομαι πράγμα που δεν έκανα ποτέ στη ζωή μου, ανοίγω συζητήσεις, αισθάνομαι τελοσπάντων μια κοπέλα της ηλικίας μου η οποία είναι υγιής, γυμνάζεται, έχει τις παρέες της, μπορεί να αστειεύεται.
Όταν όμως γυρνάω στο σπίτι ξανακλείνομαι στο καβούκι μου, στο αποστειρωμένο περιβάλλον όπως λες και εσύ, μετράω θερμίδες, σκέφτομαι, αναλύω.
Quote:
Ενα θα σου πω.Απο τη μια περνάω φάσεις που έχω απόλυτη ανάγκη να γνωρίσω έναν άνθρωπο που θα ερωτευθω και θα ΞΕΦΥΓΩ τελείως και απο την άλλη, φοβάμαι οτι θα αναγκάζομαι να τρώω, οτι δεν θα μπορώ να ελέγξω το φαγητό μου και οτι θα παχύνω!!!!Ντροπή το ξέρω, αλλά κι όμως..έχω φτάσει να αγχωθω μέχρι κ γιαυτο!
Έλα να σμίξουμε τις ντροπές μας. Εγώ μονίμως αγχώνομαι γι αυτό. Και όχι μόνο για σχέση αλλά για παρεες γενικά.
Οντας οι περισσότεροι τελείως απενεχοποιημένοι με το φαγητό όλοι βγαίνουν έξω να φάνε το φαγητό τους, το γλυκό τους αυτόματα λοιπόν και εγώ κλείνομαι στο καβούκι για να αποφύγω τους πειρασμούς. Χτες για παράδειγμα είχα βγει για καφέ με μια φίλη την οποία είχα χεσμένη τοσο καιρό. Τέσπα βγήκαμε για καφέ. Πέρασα όμορφα, δεν το περίμενα καποια στιγμή όμως μου λεει θα παμε να φάμε στο τάδε μαγαζί την άλλη φορά που φτιάχνουν κάτι καταπληκτικές μακαρονάδες και πίτσες. Ευχαρίστως απάντησα εγώ μέσα μου όμως σκιζόταν η καρδιά μου και μια φωνούλα μου έλεγε ωχ ωχ έτσι θα γίνεται από δω και εξής? Δεν εχω πρόβλημα να πάω για φαγητό έτσι απλά δεν αντέχω ακόμα να αισθάνομαι ότι μου μετράνε τις μπουκιές έστω και αν στην πραγματικότητα δεν το κανουν και ειναι στη σφαίρα της φαντασίας μου, δεν αντέχω ότι θα παρασυρθώ στη συνήθεια του τρώω ανεξέλεγκτα έξω, μου τη δίνει που οι άλλοι θα τρώνε σα βοιδάρες χωρίς τύψεις και εγώ μια ζωή κολλημένη από μέσα μου θα μετράω θερμίδες.
Quote:
Αργά-ξεαργά, κάνουμε πρόοδο, ίσως να μας χωρίζουν μονο 1-2 -3 κιλάκια για να στρωσει ο κύκλος μας και μετα θα έχουμε πλεον δεδομενα και δεν θα κινούμαστε στα τυφλά, οπότε θα έχει φύγει ήδη ένα τεράστιο βάρος!
Περίπου 5 κιλά θέλω να πάρω ακόμα εγώ. Οπτικά δηλαδή κρίνοντας και μόνο και από άτομα που το χω συζητήσει στο γυμναστήριο τόσα χρειαζονται απλά για μένα πολύ σημαντικό είναι το θέμα της περιόδου. Δηλαδη αν δε δω φως και τότε δεν ξέρω πως θα καταφέρω να διατηρήσω την ψυχραιμία μου και να μην αντιδράω σπασμωδικά.
Εννοείται αυτό το πράγμα δε μπορώ να το κουρντίσω δεν είναι αντρα θέλω τώρα τον θέλω αλλα θεωρώ εκείνη τη δεδομένη στιγμή που θα ανέβω ξανά στη ζυγαριά και θα δω εκείνο το νούμερο πολύ κομβική για τη συνέχεια.
Quote:
Μαράκι μπορώ να διακρίνω την προσπάθεια, την υπομονή κ την επιμονή σου καθημερινά , πέραν του χαβαλέ κ της πλάκας και πολλές φορές με ηρεμέις κ παίρνω δύναμη να ξαναφορτίσω τις μπαταρίες μου κ να συνεχίσω κ εγώ!Δεσμευομαι οτι όλα θα πάνε ΚΑΛΑ!Ηταν να μη το πάρουμε απόφαση!!
Σε ευχαριστώ Ροζούλα μου. Εσύ αναγνωρίζεις την προσπάθεια μου. Βαδίζουμε σε δρόμους παράλληλους και ξέρεις τι καθημερινός αγώνας απαιτείται
Τα λόγια πλέον είναι περιττά. Ήρθε η ώρα για πράξεις. Μακάρι ο Θεός να μας βοηθήσει και να μας δώσει καλά μυαλά.
Θέλω να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα χείλη μας. Δεν ξέρω αν μετά από αυτό θα βρούμε και συνοδοιπόρους στο ταξίδι της ζωής μας αλλά το πιο σημαντικό είναι να πατήσουμε πάνω στα δικά μας πόδια και να αγαπήσουμε εμάς τις ίδιες.
Quote:
τουλαχιστον εσυ μαρακι εχεις υποστιριξη γονεων κ οχι εναν πατερα εδω κ μηνες να σε προσβαλει κ να σε φωναζει ανορεξικο κ αλλα ποσα τετοια..
Ευτυχώς όχι η λέξη ανορεξική δεν ακούστηκε ποτέ στο σπίτι. Σχόλια βέβαια υπάρχουν και επειδή και ο μπαμπάς μου είναι άνθρωπος του χωριού μπορεί να το κάνει λίγο χοντροκομμένα αλλά δεν το κάνει με τη διάθεση να με προσβάλλει όσο να με αφυπνίσει.
Εγω μπορεί να θυμώνω γιατί δε μου αρέσουν αυτά τα σχόλια αλλά τι άλλο πια να κάνουν και αυτοί. Εδώ που τα λέμε εξαιτίας μου προκλήθηκαν τόσες εντάσεις στο σπίτι είναι λογικό πολλές φορές τα νεύρα να είναι σπασμένα απλά εγώ αυτή τη δεδομένη στιγμή παλεύω να με σώσω και δεν έχω το ψυχικό απόθεμα να παλέυω και με άλλα προβλήματα.