Quote:
Originally posted by 1977
Ο οργανισμός αρχίζει να καίει λίπος μετά από 20 λεπτά αερόβιας άσκησης. Η ιδανική ταχύτητα είναι διαφορετική για τον καθένα. Δηλαδή..........πρέπει να ασκείσαι με ταχύτητα τέτοια, ώστε να έχεις περίπου 23 σφυγμούς σε 10 δευτερόλεπτά. Από την ταχύτητα αυτή και μετά πετυχαίνεις τα μέγιστα αποτελέσματα για την καύση του λίπους. Θαύματα κάνει επίσης και η κλίση στο διάδρομο.Αυτοι που βαριούνται την αερόβια (διάδρομος-ποδήλατο-ελλειπτικό) αλλά και τις ασκήσεις με βάρη, μπορούν εναλλακτικά να κατεβαίνουν στην αίθουσα του γυμναστηρίου, όπου τα μαθήματα περιλαμβάνουν και τα δύο. Μάλιστα, επειδή στην αίθουσα κάνουν πολλές επαναλήψεις με αλτήρες, επιτυγχάνεται καψιμο του λίπους και γράμμωση. Επίσης, στην αίθουσα η επίβλεψη από το γυμναστή σε προστατεύει από τυχόν τραυματισμούς. Πάντως, για εμάς τις γυναίκες είναι απαραίτητη η άσκηση και ειδικά η εκγύμναση με βάρη, γιατί εκτός από την αύξηση του μυικού ιστου -πράγμα που αυξάνει το μεταβολισμό μας- μας προστατεύει και από την οστεοπορωση.
Σύγνώμη αν σας κούρασα, αλλά είμαι "ερωτευμενη" με το γυμναστήριο και τα αποτελέσματα που φέρνει στο σώμα μας σε συνδυασμό με την καλή διατροφή.
Συμφωνω σε ολα απολυτως αλλα εχω απορια για το 20λεπτο... Πραγματικα δεν ξερω τι να πρωτο-πιστεψω!!!!και αν κανω αεροβια προπονηση υψηλης εντασης ΗΙΙΤ παλι μετα απο 20 λεπτα ξεκιναω να καιω λιπος? κι αν οι σφυγμοι μου βρισκονται στη ζωνη καυσης λιπους απο τα 10 λεπτα?κι αν δεν εχω αλλους υδατανθρακες στα 15 λεπτα?