καλη τυχη κοριτσάκι μου... το σχολιο ήταν κάτω από την δική μου απάντηση και νομιζα ότι το λεγες σ'εμενα.... sorry!!!
Printable View
καλη τυχη κοριτσάκι μου... το σχολιο ήταν κάτω από την δική μου απάντηση και νομιζα ότι το λεγες σ'εμενα.... sorry!!!
Ιτς οκ κούκλα μου!!!!
Ακυρο το προ ύπνου!! Μου τελείωσε το γάλα!!!!! Δεν πειράζει΄όμως, τα υπόλοιπα τα έκανα όπως έπρεπε!!! Το μπιφτεκάκι μου ήταν απλά ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Απο ποια ηλικια πρεπει να κανουμε υπερηχο στηθους?
Αννα μου δεν είναι θέμα ηλικίας. Εγώ έχω κληρονομικό καρκίνο του μαστού και από τις 2 γιαγιάδες. Και οι 2 πέθαναν από αυτό. Η μία πέθανε στα 50 της. Η άλλη, πέθανε στα 73 αλλά όλες οι αδελφές της (5 στο σύνολο βρήκαν καρκίνο του μαστού πάνω τους σε ηλικία 30-40 ετών).
Εγώ είχα γυγαντομαστία με αποτέλεσμα να μην μπορεί καμιά εξέταση, να δείξει αν είχα κάτι. Λόγω και προβλήματος βάρους του στήθους που μου κατέστρεψε τον σπόνδυλο, έκανα σμίκρινση μαστού. Κατά την διάρκεια του χειρουργείου βρέθηκε ένας όγκος 2.5 εκατοστών στον ένα μαστό που ευτυχώς η βιοψία έδειξε πως δεν ήταν κάτι το κακό, αλλά ήταν μεταλλασόμενο. Δηλαδή αν έμενε μπορούσε να μεταλλακτεί σε κάτι κακό.
Αυτός ο όγκος δεν είχε φανεί ποτέ ούτε στον υπέρυχο ούτε στην μαστογραφία. Το χειρουργίο το έκανα πριν 1μιση χρόνο, και τώρα θα πάω για επανεξέταση. Ελπίζουμε πως δεν θα βρεθεί κάτι. Πρέπει να κάνω κάθε χρόνο υπέρυχο στήθους για να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα.
Πολινάκι καλά αποτελέσματα σήμερα :thumbup:
ʼννα εμένα ο γιατρός μου είπε πως πρέπει από τα 34-35 και μετά να κάνουμε υπέρηχο κάθε χρόνο και μετά τα 40 μαστογραφία,όπως μου είπε συγκεκριμένα έχουμε τρελαθεί με την μεγάλη συχνότητα που παρουσιάζει πια ο καρκίνος και πως όσο πάει παρουσιάζεται σε όλο και πιο μικρές ηλικίες.
Καλημέρα.... Μόλις επέστρεψα σπίτι.....
Βρήκαμε 2 αδενόματα στο ένα στήθος και κατω από την μασχάλη περίπου 1εκατοστό το καθένα..... Είπε δεν δείχνουν να είναι κάτι το ανυσιχιτικό προς το παρόν, αλλά καλύτερα να τα δείξω στον γιατρό μου και να αποφασίσει εκείνος τί θα γίνει.....
Την Τρίτη που θα πάω στον χειρούργο μου θα του δείξω τα αποτελέσματα και θα δούμε τί θα πει.....
Τώρα από θέμα διατροφής, σήμερα έχουμε
Μισό ποτήρι γάλα
΄μπιφτέκι κοτόπουλου για μεσημεριανό
1 κομμάτι κομπόστο ροδάκινο (σε χυμό) για απογευματινό
Βραδυνό ακόμα δεν ξέρω. δέχομαι προτάσεις!
Πωλινάκι καλά αποτελέσματα.
Οι γυναικολόγοι, οι περισσότεροι από αυτούς, ειδικά αυτοί που έχουν ζήσει αρκετές δύσκολες περιπτώσεις, συνιστούν μαστογραφία κάθε ένα-δυο χρόνια ακόμη και χωρίς οικογενειακό ιστορικό. Σε δημόσιο νοσοκομείο της επαρχίας, όπου πήγα να κάνω τη μαστογραφία που είχα γράψει μέσω ΙΚΑ, η ακτινολόγος νευρίασε και απόρησε με την ευκολία που μου συνέστησε τη μαστογραφία ο γυναικολόγος, καθώς θεωρεί πως μόνο όσες έχουν ιστορικό θα έπρεπε να κάνουν, ενώ οι υπόλοιπες απλά επιβαρύνονται με άσκοπη ακτινοβολία. Κατά τη γνώμη της, θα έπρεπε ο γιατρός πρώτα να με ψηλαφήσει, και μόνο όταν έβρισκε κάτι ύποπτο να με στέλνει για μαστογραφία. Όταν το μεταβίβασα στο γυναικολόγο, μου εξήγησε πως ενώ προσπαθεί να φέρνει κατά καιρούς γιατρούς να μιλήσουν σε ημερίδες για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τελικά οι ημερίδες γίνονται με άδειες τις καρέκλες.
Εγώ δεν κάνω μαστογραφία. Μόνο υπέρυχο. Ο χειρούργος μου μου είπε πως είναι πιο σύγουρο για μένα ο υπέρυχος παρά η μαστογραφία.
Τρίτη θα του πάω τα αποτελέσματα να τα δει μιας και θα πάω για το μηνιαίο ραντεβού μου!
Δεν ξέρω για υπέρηχο, δεν εχω κάνει παρά μόνο μια φορά όταν έκανα τσεκ-απ σε ιδιωτική κλινική και μου είχανε πει ότι είναι συμπληρωματικό στη μαστογραφία. Ο γυναικολόγος μου είπε στη συνέχεια, ότι συστήνει υπέρηχο μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Δεν ξέρω, ίσως κάθε γιατρός εφαρμόζει το δικό του πρωτόκολλο βάση των γνώσεων και εμπειριών του.
Τα ευρήματα δεν είναι ποτέ ανησυχητικά από μόνα τους, παρά μόνο αν φανεί κάποια αυξητική τάση. Με το καλό και η μηνιαία εξέταση!
Πωλινάκι μου όλα να πανε καλα στο εύχομαι με όλη μου την καρδια.
Μπράβο για την διατροφή σου χαιρομαι πολύ πολύ πολύ.... δεν έχω να σου κάνω πρόταση για το βράδυ γιατί δεν ξέρω τι μπορείς να φας σε αυτή την φάση :rolleyes:
φιλια πολλά πολλά πολλά
Μπορώ να φάω οτιδήποτε εκτός από όσπρια και τηγανητά.....
Για αύριο θα φτιάξω πίτα του βοσκού που είναι με κιμά (κοτόπουλου θα βάλω εγώ), καρότο, καλαμπόκι, και από πάμω έχει πουρέ και ψήνετε στον φούρνο.
Για απόψε δεν ξέρω.... ο άντρας μου θέλει πατάτες τηγανητές... και είπα να του κάνω το χατήρι.....
να του το κάνεις... και για να φάς και λίγη πρωτεϊνη μπορείς να κανεις και αυγουλάκι!
Δεν μου επιτρέπετε ακόμα το αυγό!!!!
Εφτιαξα 2 κουταλιές φαρίν λακτέ και έφαγα. Δεν έλεγε να κατσω να ψήσω οτιδήποτε για να φάω μόνο απόψε, αφού αύριο θα κάνω ένα από τα αγαπημέν μου φαγητά!!!!
δεν μου το γραψες... σνιφ!!!!
Δεν πειράζει!!!!! Κανονίστηκε το βραδυνό!!! Ανυπομονώ για αύριο!