Originally Posted by
Lena01
Ναι το έχει αυτό το "σύνδρομο", ήταν ένα απίστευτα καλομαθημένο κοριτσάκι...που νιώθει ότι όλα και όλοι τής χρωστάνε...
Όχι δεν είναι μοναχοπαίδι, βέβαια είναι μοναχοκόρη, έχει έναν αδερφό μεγαλύτερο...και οι γονείς της είναι σχετικά νέοι, 15 περίπου χρόνια πιο νέοι από τους δικούς μου...
Τώρα αυτό που λες για τα μοναχοπαίδια, με προσβάλλει γιατί είμαι μοναχοπαίδι...Σε πληροφορώ λοιπόν ότι, από την εμπειρία μου αλλά και από άλλα μοναχοπαίδια που ξέρω, ένα μοναχοπαίδι δεν θα φερόταν ποτέ έτσι γιατί μαθαίνει από πολύ μικρό να είναι αυτόνομο, να κάνει καμιά δουλειά στο σπίτι...και το πιο σημαντικό? να είναι υπεύθυνο! και να μην φορτώνει τους άλλους...
Θα σου πω μόνο ένα παράδειγμα:
Σε μια φάση της ζωής μου που ζούσα σε νοσοκομείο είδα γιαγιάδες-παππούδες άρρωστους και τα πολλά παιδιά τους να τσακώνονται, να γκρινιάζουν ποιός θα κάτσει μια ώρα παραπάνω να προσέχει το γονιό... μια ώρα μόνο...αντί να μοιράζουν τις μέρες ή τις βάρδιες πχ.
και εγώ, που δεν είχα κανέναν άλλο να με βοηθήσει ούτε τα οικονομικά για να βάζω αποκλειστικές τη μέρα, καθόμουν 16 ώρες συνεχόμενες, και έφευγα όταν ερχόταν η νυχτερινή αποκλειστική στις 11 το βράδυ.