Originally Posted by
Roxanne
Γεια σου Δανάη! Δεν θα σου πω αν κάνει καλά ή όχι η μαμά σου που συμπεριφέρεται έτσι, γιατί δεν μπορώ να ξέρω γιατί το κάνει. Κάποιος λόγος θα υπάρχει γι' αυτή την αλλαγή που για την ώρα μόνο η ίδια τον ξέρει. Το θέμα είναι ότι εσύ νοιώθεις σαν να σε πετάει έξω από τη φωλιά, έτσι δεν είναι; Θα μπορούσες όμως να το δεις το πράγμα και από την θετική του πλευρά: είσαι ελεύθερη να δοκιμάσεις τα φτερά σου και να πετάξεις! Ξέρεις τι σημαντικό που είναι να μην έχεις πίσω σου μια μάνα δυστυχισμένη και γαντζωμένη πάνω σου; Να μην σε τραβάει προς τα πίσω κάθε φορά που εσύ θες να προχωρήσεις; Να μη λούζεσαι το σύνηθες τροπάριο των διαζευγμένων "θυσιάστηκα για τα παιδιά μου και γι' αυτό δεν ξανάφτιαξα τη ζωή μου"; Για μένα, μια καταθλιπτική και χειριστική μάνα που παίζει το ρόλο του μάρτυρα και περιμένει ανταπόδοση από τα παιδιά της είναι ό,τι χειρότερο. Η δικιά σου η μάνα προχώρησε και ξανάφτιαξε τη ζωή της (κάτι απόλυτα φυσιολογικό), οπότε τουλάχιστον δεν κρέμεται από πάνω σου - μεγάαααλη υπόθεση!!! Τα υπόλοιπα πιστεύω θα τα βρείτε στην πορεία. Είναι σχετικά πρόσφατες οι αλλαγές, οπότε μάλλον χρειάζεται χρόνος για να βρείτε τις ισορροπίες σας στην καινούρια κατάσταση. Ίσως να βοηθούσε αν προσπαθούσες κι εσύ να δεις τη ζωή σου από δω και πέρα χωρίς να δίνεις στη μαμά σου πρωταγωνιστικό ρόλο...