ναι αλλα ειναι κατι που θα γινει σε μια περιοδο 2 μηνων στις διακοπες ....
Printable View
ναι αλλα ειναι κατι που θα γινει σε μια περιοδο 2 μηνων στις διακοπες ....
Μπορει ομως ακομα και αν κρατησει λιγο, μια συναντηση της με εναν ψυχολογο να της δωσει μια βαση ωστε να φροντισει καλυτερα μονη της τον εαυτο της στην Αμερικη...
Αν σε καποια σημεια υπερβαλλει για να τραβηξει την προσοχη σου θα φανει πιστευω οταν ερθεις σε επαφη μαζι της τωρα που θα σε επισκευθει.
Καλο κουραγιο και καλη δυναμη! Μεινε κοντα της αλλα μην ξεχνας, κυριως απο την δικη της θεληση εξαρταται, μπορεις να την επηρεασεις θετικα αλλα σιγουρα ολη η ευθυνη δεν βαραινει εσενα.
ΠΟλλα φιλια:)
Σιγουρα θα καταλαβω weird αλλα αν ειναι τοσο σοβαρα γιατι εμενα σοβαρες μου φαινονται οι φωνες και οι φιγουρες αρκουν 5-6 ραντεβου .....?....τελος παντων πολλες ερωτησεις κανω που μαλλον ο μονος τροπος που μπορουν να απαντηθουν ειναι μεσω πραξης....η θα τα καταφερουμαι η θα ερθω σε ανοιχτη ρηξη με την οικογενεια της η δε θα κανουμε τιποτα....γιατι ακομα και αν παμε σε γιατρο και μιλησει και παρει και φαρμακα καπως θα πρεπει να πεισθουν οτι πρεπει να τα συνεχισει on the other side of the planet......
Y.Γ αυτο το ρημαδι το Lexapro θα τη βοηθησει καθολου θελει να το σταματησει αλλα δεν την αφηνω πριν το παρει για 2 βδομαδες ακομα .....αλλα ακομα και αν θελησει να το σταματησει της ειπα να το κανει με τη βοηθεια του γιατρου δε πηρα ποτε χαπια (εκτος απο προσωπικη ευχαριστηση στην αγρια εφηβεια μου ,και το μονο που καταφερα ηταν να νιωσω ψυχοσωματικα πριν ξεκινησει το πανυγηρι στα 23)....και δε ξερω τι πρεπει να κανει
Εγώ ένα πράγμα έχω βάλει στο μυαλό μου καλά. Η ιατρική παρακολούθηση είναι ευθύνη των ιατρών. (ειδικά σε βαριές περιπτώσεις ) Η βελτίωση και ο αγώνας είναι ευθύνη του ασθενή. (ούτε από κρυολόγημα δεν συνέρχεσαι αν δεν το θές και από την άλλη αν το θές μέχρι και τον Καρκ...ο ξεπερνάς)
Το δικό σου μερίδιο είναι μόνο να δείξεις στην \"αγαπημένη σου ξαδερφούλα\" την αγάπη σου όταν θα έρθει και φυσικά να την κατυεθύνεις σε ειδικό.
Μετά αναλαμβάνει ο χρόνος.
Επίσης
μη βασανίζεσαι με τέτοιες σκέψεις ή με σκέψεις για το πως νιώθει αυτή για σένα. Σε βλέπει σαν στήριγμα. Μοναδικό όπως καταλαβαίνω. Μπορεί όντως να υπερβάλλει αλλά όχι για προσοχή. Υπερβολικά αν νιώθει κάποια πράγματα υπερβολικά σου τα λέει.Quote:
Originally posted by MaZanG
.....η να υπερβαλει σε μενα σε καποιο περιεργο παιχνιδι τραβηγματος προσοχης......
δεν έχω διαβάσει όλα τα ποστ, αλλά θυμάμαι την αρχή του τόπικ αυτού, αγαπητέ φίλε. βρίσκω τις συμβουλές του χάσμπαντ πολύ καλές και τις μοιράζομαι για να στις πω κι εγώ.
παιδιά, ένα είναι σίγουρο, σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας:
κανένας δεν μπορεί να φορτωθεί το σταυρό του άλλου, μονο ο Χριστός, κι αυτό, φυσικά μόνο αν κάποιος το πιστέψει...
εμείς, να αγαπάμε μπορούμε, και να συμπορευόμαστε...
την καλημέρα μου σε όλους.
με συχωρείτε για το συμβουλευτικό ύφος, είναι γιατί έχω μεγάλη αγωνία αυτόν τον καιρό...
Οι μερες πλησιαζουν αλλα τα πραγματα για αλλη μια φορα δυσκολεψαν....εκοψε το αντικαταθλιπτικο οπως λεει εφοσον δε λεει την αληθεια δεν ειναι η σωστη αγωγη οποτε δε βοηθαει....οι τασεις αυτοκτονιας για αλλη μια φορα αυξηθηκαν και μαλιστα μου ειπε οτι ειμαι και εγωιστης επειση δεν την αφηνω να πεθανει και να ηρεμησει για να μη πονεσω εγω ...τωρα τι να πεις οχι ψεματα εντελως δεν ειναι αλλα ανοιχτηκες σε μενα για καποιο λογο διαολε.....φοβαμαι τι ειναι αληθεια και τι ψεματα ειναι τοσο χαλια και ομως τα καταφερνει?...ειναι ολα τραβηγμενα για να δειχνουν ποιο δραματικα.....το εννοει πως οτι και να γινει θα ρθει εδω πρωτα....η φοβουμενη και το εδω και να με αντιμετωπησει face to face θα κανει θεαματικη εξοδο λιγο πριν το τελος (στη προκειμενη περιπτωση την συναντηση μας ξανα και αν θελει οποιαδηποτε ιατρικη βοηθεια να τη βοηθησω να την αποκτησει)....Πως μπλεκω παντα ετσι διαολε
Καλησπέρα
Διάβασα όλο το θέμα σου από την αρχή μέχρι και το τέλος.
Πράγματι πως έμπλεξες έτσι ?
Καταλαβαίνω την ανάγκη σου να βοηθήσεις την ξαδέλφη σου αλλά πρέπει πάνω από όλα να διαφυλάξεις την δική σου ψυχική υγεία.
Ολα αυτά σε επιβαρύνουν και θα πρέπει να βάλεις τα δικά σου όρια για το δικό σου καλό.
Σίγουρα είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση.
Εσύ την έχεις γνωρίσει από κοντά λίγο διάστημα και δεν ξέρεις πιά που είναι η αλήθεια και που η φαντασία.
Οι γονείς της και ο αδελφός της είναι στον κόσμο τους και ούτε που θα συνεργαστούν μαζί σου έστω και να την πας εδώ σε γιατρό.
Το πολύ πολύ να βρεις και τον μπελά σου.
Σκέφτηκα μήπως οι δικοί της γνωρίζουν το πρόβλημα και για τους δικούς τους λόγους αδιαφορούν.
Ομως αν έχει διαγνωστεί κάποια πάθηση που την κάνει ανίκανη να φροντίσει τον εαυτό της , ίσως αυτό να είναι πρόβλημα για σένα και να σου επιρρίψουν τις ευθύνες .
Δεν γνωρίζω την εκεί νομοθεσία σχετικά με αυτά τα θέματα , και φοβάμαι αν τυχόν έχουν την κηδεμονία της λόγω ηλικίας ή για λόγους υγείας ,βρεθείς μπλεγμένος ενώ πας να βοηθήσεις.
Επιβαρύνεσαι ήδη ψυχολογικά, μην βρεθείς μπλεγμένος και με τον νόμο.
Νάσαι καλά.
e8 σε ευχαριστω αν θες μπορω να σου απαντησω....
Το ξερω οτι πιθανοτατα θα βρω το μπελα μου αλλα οχι με το νομο μαλλον με καποιον κρυφο οικογενειακο νομο...η μικρη εχει κλεισει τα 18 και ειναι ενηλικη τουλαχιστον να παιρνει αποφασεις \"υποτιθεται\" μονη της .... ηδη και εδω και εκει αναρωτιουνται τι κοινο εχουν αυτοι οι δυο(για μενα και τη μικρη φυσικα) και μιλουν τοσο πολυ και μενα δε μου αρεσει μου φενεται καπως αλλα δε μπορω να πω οχι στην εκκληση για βοηθεια...περα απο βαβουρα ο θειος δε μπορει να κανει κατι ετσι και αλλιως ειναι πολυ ηλιθιος και εγωιστης......το θεμα ειναι απλο οσο και πολυπλοκο η μικρη ταλαντευεται στο αν θελει βοηθεια η αν θελει να πεθανει....οταν βρισκει τη δυναμη και ζητα βοηθεια της την αρνουνται....βλεπεις οντας μεταναστης και εχοντας μεγαλωσει στους δρομους και στα πλοια απο 14 χρονων και πνιγμενος σε χιλιαδες δικες του τυψεις στο οτι μεγαλωσε μακρια απο ολους εμας τ οτι δεν καταφερε να ρθει στη κηδεια του πατερα του οτι δε καταφερε να επισκεφτει τη μανα του τελικα και οτι αυτη πεθανε περιμενοντας τον(α ρε γιαγια που εισαι μονο εσυ μπορουσες να τον πεισεις) συν οτι ειναι ξενος σε μια ξενη χωρα (το να σαι μεταναστης ειναι ενας απο τους λογους εμφανισης σχιζοφρενειας) το κανουν να πιστευει οτι εφοσον αυτος ειναι εκει ακομα και παλευει κανεις ανθρωπος δεν μπορει να λυγισει και αν λυγισει να βρει τη δυναμη να παλεψει.....δεν τον φοβαμαι τον λυπαμαι ελπιζω να μπορει να ζει στη ψευδαισθηση οτι ολα πανε καλα και ας πινει 1 μπουκαλι ουισκι καθε μερα για να κοιμηθει σαν την ηλιθια τη μανα μου ((ουπς καρφι παλι ....αχχχ τι κακος γιος)
Mazang,
άποψή μου μπορεί να είναι και λάθος αλλά όταν κάποιος ζητάει βοήθεια, όταν ανοίγεται, όταν λέει πως \"ότι και να γίνει θα έρθω πρώτα να σε δώ\", όταν κάποιος βρίσκει έστω και ένα στήριγμα από εκεί που δεν είχε κανένα για πολύ καιρό, τότε αυτός δεν το σκέφτεται τώρα να κάνει την αυτοχειρία. Το σκεφτόταν παλιότερα. Ίσως και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Και γιαυτό γυρνάνε οι αρνητικές οι σκέψεις και τις βγάζει.Είναι αυτά που λέει και που σε κάνουν να πιστεύεις ότι θα συμβεί το χειρότερο.
Ο χρόνος είναι με το μέρος σου.
Να σαι καλα φιλε χασμπ......ελπιζω και νομιζω οτι εχεις δικιο αλλα ξερεις η αυτοκτονια ειναι κατι πολυ σχετικο χρειαζεται νομιζω τρελη δυναμη για να το κανεις.....αλλα μπορει για μερικα δευτερα μονο να τη βρεις και να το κανεις...λυπαμαι που δε ξερω αυτα τα ωραια λογια που λενε αλλοι για τα ομορφα της ζωης ...μαλλον γιατι ουτε και γω τα χω πολυδει οποτε μου ειναι δυσκολο να της δωσω στοιχεια.....να σαι καλα και να περνας καλα με την αγαπημενη σου και τον αγγελο σου
Μπορεί να κάνει τέτοιες σκέψεις αλλά πιστεύω ότι αν είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει δεν θα σκεφτόταν αν εσύ την \"αφήνεις\" ή όχι να αυτοκτονήσει.Αλλωστε είσαστε μακριά,πέρα από το ότι της μιλάς δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο για να την σταματήσεις.Quote:
Originally posted by MaZanG
οι τασεις αυτοκτονιας για αλλη μια φορα αυξηθηκαν και μαλιστα μου ειπε οτι ειμαι και εγωιστης επειση δεν την αφηνω να πεθανει και να ηρεμησει για να μη πονεσω εγω ...
Η αληθεια ειναι οτι στην αρχη ειχα μπερδευτει τωρα το ξερω καλα οτι αν το θελε τοσο δε θα τη σταματαγα εγω...απλα προσπαθησα να τη πεισω οτι αυτη ειναι που προσπαθει και οτι δεν ειναι τοσο αχρηστη οσο λεει ...και οτι στη τελικη δεν ειναι δικαιο να με χρεωνει οτι εγω παιρνω αποφασεις και τη κραταω ζωντανη...αλλα επιμενει
Μαλλον το θρεντ οδευει στο τελος....αφου σκοπος του ηταν να παρω ιδεες πως θα βοηθησω...ειμαστε κοντα στο να ερθει εδω...αλλα επιτελους το καταλαβαν στην αλλη ακρη του πλανητη οι δικοι της και ψαχνουν για ψυχιατρο
Μαρινα φυσικα και ειχες δικιο χθες....ξαναγυρισε με συγγνωμη
Και τωρα μου κανει τη χειροτερη πλακα ολων των εποχων μου πε οτι εχει παρει ολα τα αντικαταθλιπτικα που μειναν και αλλα διαφορα μου λεει οτι ειναι καλα 2 ωρες τωρα μιλησα με οικογενεια δε παει αλλο ας τα μαθουν ολοι