Originally Posted by
Tomhet
..
Μέχρι και στην ψυχοθεραπεία που υποτίθεται ότι κάνω, δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει...νιώθω πάντα ένα βήμα μπροστά σε οτιδήποτε...μου είναι όλα αυτονόητα και γιαυτό την περισσότερη ώρα κάθομαι σιωπηλός. H ψυχοθεραπεια που κανεις ειναι της μορφης που σε ξαναρωτησα? μεθοδολογική όπως ειναι η γνωστική συμπεριφορική μέθοδος ή πας εκει κι ακους σκόρπιες συμβουλες, βρισκεις κατανοηση και συζητατε σκορπια προβληματα σου? Απλά βλέπω τις μέρες να περνάνε, το στόμα μου κλειστό, την ζωή να με προσπερνά. Νιώθω ότι τρέχω μονίμως πάνω στο ίδιο κομμάτι γης γιατί τίποτα απο οτι εχω δεν είναι αποδεκτό απο το περιβάλλον μου.Σ αυτο φιλε ενα θα σου πω, όσο περνανε τα χρονια τοσο πιο πολύ εγκλωβιζόμαστε ειτε σε χαρακτηρα που δεν μπορουμε να τον αλλαξουμε, ειτε σε δουλεια αφου συνηθως προτιμανε νεους ειτε λιγοστευουν οι πιθανοτητες να βρουμε συζηγο όπως τη θελουμε. Επομενως το κλειστος και μόνιμα στο ιδιο κομματι δεν ωφελα, ειναι ζημια για σενα και τιποτα αλλο, θα βρεθεις προ τετελεσμενων και εκει ειναι που πραγματικα θα κλαις!!!
...........
O keep_walking είπε πιο πάνω οτι έζησε 10 χρόνια μόνος του....συγγνώμη, μην με παρεξηγήσεις αλλά δεν το πιστεύω...κυρίως γιατί το "μόνος" είναι υποκειμενικό καθότι σε όλη μου τη ζωή βλέπω ανθρώπους να χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη αλλά να έχει άλλο νόημα για αυτούς.Μόνο τους ασκητες και τους μοναχους στα μοναστηρια ξερω να ναι πραγματικα μόνοι. Κανενας αλλος! Κι ο ΚΕΠ καπου αλλου ειπε πως ειχε την οικογενεια του και νομιζω στο πιο πανω θρεντ μιλα για καποιους πολύ λιγους που τον καταλαβαινουν, αρα δεν ηταν τελειος μονος, ειχε καποιους. Για να αντεξεις μονος στον κοσμο εντελως μονος πρεπει να εχεις φτασει σε υψιστα επίπεδα απάθειας και ταυτισης με τη μοναξια που δεν ξερω αν ύπαρχουν ανθρωποι που να το χουν επιτυχει αλλιως θα βρεθεις στο ψυχιατρειο με τα φαρμακα να σε κρατανε στη ζωη.
Ένα απλό παράδειγμα είναι πως έχω προσεγγίσει με pm αρκετά άτομα που έχουν ανοίξει thread και μιλάνε για την μοναξιά τους στο forum αυτό...μετά απο λίγο καιρό εξαφανίζονται όλοι...ξέρεις γιατί? γιατι η δική τους μοναξιά προφανώς δεν είναι σαν τη δική μου και καλύπτουν την ανάγκη τους για επικοινωνία κάποια στιγμή. Είναι απλά "μια φαση" που περνάνε, κυρίως οι περισσότεροι λόγω κάποιας ερωτικής απογοήτευσης.Μπορει οι λόγοι να ναι αυτοι. Συμφωνω! η ασχημη φαση τους φερνει. Ισως ειναι και η ελλειψη εμπιστοσυνης μεσα στον ψυχικο κοσμο που κρυβει ο καθενας προς καποιο αγνωστο. Ισως το ότι θα θελε να κανει παρεα με καλυτερους κι οχι όπως μπορει να πιστευει ιδιους ή χειροτερους του.
Οπότε συγγνώμη αλλά σαν την ιστορία με το μικρό βοσκό που φώναζε "λύκος" δεν μπορώ να πιστέψω κανέναν στο θέμα αυτό πλέον. Επειδη ειχες τραυματικες εμπειριες στη ζωη σου με ανθρωπους που σε ξεγελασαν, σε εκμεταλλευτηκαν, σου εκαναν κακο και συναφη. Ειναι αποτελεσμα σε μεγαλο βαθμο αυτου το ότι δεν εμπιστευεσαι.Μην με παρεξηγήσεις, δεν είναι τίποτα προσωπικό.
Όπως επίσης όλοι μου λένε πως δεν είναι συνηθισμένοι, πως ειναι διαφορετικοι κλπ....πως γινεται ομως να τους βλεπω να κανουν τα ιδια πραγματα?
Θυμάμαι κάποτε μια κοπέλα μου είχε πει πως κάτι που έκανα τότε για εκείνη ήταν ότι πιο γλυκό έχει κάνει ανθρωπος για εκείνη. Παράλληλα μου είχε πει πως δεν είναι "σαν όλες τις άλλες". Γιατί όμως η δική της ζωή συνεχιζεται με κάποιον άλλο κάνοντας συνηθισμένα πράγματα? Την βλέπω ακόμα κάθε μέρα. Η περιγραφη σου μου δινει την εντυπωση πως την ποθησες για σχεση αλλά δεν το κατορθωσες ή δεν το εκανες λόγω της ασχημης ψυχολογιας
Μακάρι να σταματούσαμε όλοι να λέμε τέτοια πράγματα και να ξεκινήσουμε να τα κάνουμε.