Κοίτα σε κανένα μήνα εγώ θα φύγω από τη δουλειά γιατί λήγει η σύμβασή μου, άρα αυτό δεν θα είναι πρόβλημα. Εσύ δεν πιστεύεις, δηλαδή, ότι είναι μάταιο να του πω από τη στιγμή που η κατάσταση έχει έτσι?
Printable View
Κοίτα σε κανένα μήνα εγώ θα φύγω από τη δουλειά γιατί λήγει η σύμβασή μου, άρα αυτό δεν θα είναι πρόβλημα. Εσύ δεν πιστεύεις, δηλαδή, ότι είναι μάταιο να του πω από τη στιγμή που η κατάσταση έχει έτσι?
Anna ηθελα να σε ρωτησω εσυ πως κρινεις την αποψη οτι δε θελει να κανει σχεση με σενα γιατι σκεφτεται το επι 10 ετων κολλημα με καποια που εχει μιλησει 2-3 φορες.
Κουλό. Αλλά κοίτα, δεν έχουν μιλήσει 2-3 φορές. Στην ίδια σχολή ήταν και οι δύο, στο ίδιο έτος, και νομίζω γνωρίζονταν κι από το φροντιστήριο πριν. Εντάξει δεν έκαναν τρελή παρέα, κι απ ό,τι κατάλαβα ούτε έβγαιναν πολύυυυ συχνά, αλλά την ξέρει σαν προσωπικότητα και προφανώς είχε εκτιμήσει όσα έπρεπε να εκτιμήσει για να την ερωτευτεί. Τώρα, από εκεί και έπειτα, ναι είναι κουλό που δεν λέει να ξεκολλήσει με τίποτα. Αλλά αυτά είναι στο χαρακτήρα του καθενός και στο πόσο συναισθηματικός είναι.
Δεν ειναι ακριβως κουλο. Ισα ισα εχει εναν αερα εφηβικης καταστασης. Απλα αν καποιος παραμενει σ αυτο κινδυνευει να χασει πραγματα απ τη ζωη του. Νομιζω θα ταν καλο επειδη βλεπω οτι περαν του ερωτικου τον συμπαθεις κ τον εκτιμας φανταζομαι, να τον προτρεψεις να αναζητησει βοηθεια απο καποιον ειδικο. Ειναι κριμα να περασουν τα χρονια και να στερηθει και αυτος οπως και συ στερηθηκες τα 5 ετη, τη δυνατοτητα να εισαι σε μια ανταποδοτικη σχεση που θα σου χαριζει πληροτητα. Προετρεψε τον λοιπον να βοηθηθει και οτι θα του σταθεις σε αυτο. Πρεπει δηλ να καταλαβει οτι δεν ειναι κατι κακο ή επιληψιμο αλλα κατι που αναχαιτιζει την ευκαιρια απο αλλες χαρες της ζωης. Οπως εκανες αλλωστε κ συ. Σκεψου ας πουμε τι δυνατοτητες κ τι τροπη θα ειχε η ζωη σου αν το χες ξεπερασει νωριτερα. Αν σου πει οτι δε θελει να κανει κατι γι αυτο τοτε μην επιμεινεις. Κανεις δεν αλλαζει επειδη του το λεμε εμεις. Πρεπει μονος του να το δει. Και που ξερεις, στο μελλον αν δει οτι εισαι σταθερη διπλα του κ κανετε παρεα κλπ μπορει με τον τροπο σου κ τη συνεπεια σου να τον τραβηξεις και να απομυθοποιησει και το απωθημενο γτ δεν το χει ζησει στην πραγματικη του διασταση (δεν εγινε σχεση), με αποτελεσμα να διατηρει μια φανταιζυ εξωραισμενη εικονα στο μυαλο του. Μπορει βεβαια να θελει να νιωσει κ μεγαλη ασφαλεια κ εμπιστοσυνη για να εκδηλωθει. Οι ζηλειες κ το ενδιαφερον που σου κανει αυτο δειχνουν. Ξερεις αμα καεις στο χυλο, φυσας κ το γιαουρτι. Απ εξω απ εξω κανε μια προσπαθεια να πεις πως νιωθεις, οχι εξομολογηση αλλα κατι παρομοιο. Και με τον τροπο σου θα τον τραβηξεις κ θα το ξεχασει. Ετσι ειναι φτιαγμενος ο ανθρωπινος οργανισμος, εστω μακροπροθεσμα να προχωραει. Η ζωη συνεχιζεται που λεμε. Απλα καποιοι ειναι πιο δυνατοι και καποιοι λιγοτερο.
Πως έχει η κατάσταση δηλαδή; Αφού ούτε ο ίδιος φαίνεται να ξέρει τι πραγματικά θέλει αναφορικά με την πρώην, τουλάχιστον απ' αυτά που αναφέρεις, καθώς μου φαίνονται αντικρουόμενες οι απόψεις του. Από τη μία λέει ότι είναι κολλημένος με την πρώην και απ' την άλλη ότι εκείνη του βγάζει πικρία κ απογοήτευση κ ότι η σχέση του μαζί της δε θα οδηγούσε πουθενά!
Από τη στιγμή που του είπες ότι θα φύγεις απ' τη δουλειά κ του κακοφάνηκε, καθώς επίσης και το γεγονός ότι σου πήρε δώρο στη γιορτή σου είναι καθαρό δείγμα ότι σε γουστάρει κ ενδιαφέρεται για σένα. Προσωπικά μία φορά που είχα πάρει δώρο σε συνάδελφό μου, το έκανα επειδή μου άρεσε και δε θα έκανα για καμία άλλη κάτι παρόμοιο, εκτός κ αν είμασταν κολλητάρια και εκτός εργασίας. Επίσης, από τη στιγμή που θα φύγεις σε 1 μήνα, δεν έχεις να χάσεις κάτι με το να του εκφράσεις τα συναισθήματά σου. Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες, παρά που δεν έκανες καθόλου. Και όλα τα παραπάνω στα λέω επειδή έχετε μια τάδε οικειότητα παραπάνω κ έχετε βγει, διαφορετικά δε θα σου πρότεινα καν να το επιχειρήσεις..
Αχ, ωραία τα λες! :)
Για να καταλάβεις, πριν 3-4 μήνες είχαμε κάνει μια συζήτηση σχετικά με το θέμα αυτό. Του είχα πει τότε ότι τον καταλαβαίνω να νιώθει έτσι γιατί κι εγώ έχω βρεθεί στη θέση του και ξέρω, αλλά ότι αυτή η κατάσταση από ένα σημείο κι έπειτα γίνεται αρρώστια, με την έννοια ότι δεν σ αφήνει να ζήσεις και να πας παρακάτω - αυτό ακριβώς που λες. Και του είχα πει ότι δύο πράγματα μπορεί να κάνει: ή θα την πάρει τηλέφωνο/θα της στείλει μήνυμα/θα βρει τρόπο να επικοινωνήσει κάπως μαζί της (τότε πλησίαζε και η γιορτή της άρα είχε κι αφορμή) ή θα προσπαθήσει συνειδητά να την ξεχάσει. Και αυτό που μου είχε απαντήσει ήταν ότι έχει επίγνωση της κατάστασης κι ότι τα έχει σκεφτεί κι ο ίδιος όλα αυτά, απλά αφού δεν έκανε τότε κάτι, δεν μπορεί να κάνει τώρα. Και μου πετάει και το αμίμητο "Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω κι αν θέλω να κάνω κάτι με αυτή την κοπέλα. Από τη μια θα ήταν αυτό που ήθελα τόσο καιρό να κάνω σχέση μαζί της, αλλά κι από την άλλη δεν ξέρω αν θα λειτουργούσε ή αν θα ήταν τόσο τέλεια τελικά".
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι τον άνθρωπο αυτό τον εκτιμώ πολύ. Είναι από τους λίγους που έχω γνωρίσει και είναι τόσο συγκροτημένος. Είναι αυτό που λες, και τίποτα ερωτικό να μη γίνει, τουλάχιστον θα ήθελα την παρέα και φιλία του, γιατί πραγματικά αξίζει και με βοηθάει κι εμένα να πάω μπροστά.
Ε, να κι εγώ αυτά σκέφτομαι και μπερδεύομαι ακόμα περισσότερο! Αυτό που με εμποδίζει είναι αυτό που είπε ότι δεν είναι σωστό για εκείνον να κάνει κάτι με κάποια η οποία θα τον γουστάρει κι αυτός να σκέφτεται την άλλη. Άρα αν του έλεγα κάτι, το πιθανότερο είναι ότι θα μου έλεγε τα ίδια....
Εντάξει συμφωνώ σε αυτά που λες, αλλά στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται όμως από τις πράξεις του ότι και αυτός σε καλοβλέπει. Επίσης, στο χέρι σου είναι να τον κάνεις να γουστάρει και να σκέφτεται μόνο εσένα. Όμως, αν τελικά κάνετε σχέση, θα πρέπει να του δώσεις το χρόνο του και να ξεκινήσετε κάτι αργά κ σταδιακά χωρίς βιασύνες και πίεση. Αργότερα, βλέπετε πως θα κυλήσουν τα πράγματα και αν στην τελική περνάει καλά μαζί σου, αμφιβάλλω αν θα σκέφτεται ακόμα την πρώην.
Διαφορετικά, καλό θα ήταν να παραμείνετε ως έχετε κ να διατηρήσετε την καλή σας φιλία!
Το αστείο ξέρεις ποιο είναι? Ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μας έχει δει μαζί στη δουλειά ή οπουδήποτε αλλού και να μην μου έχει σχολιάσει ότι ταιριάζουμε, ότι είναι καλό παιδί κλπ. Ακόμα και στη δουλειά μου φαίνεται ότι το έχουν ψιλοκαταλάβει ότι κάτι τρέχει, κι όλο μπηχτές πετάνε. Εκτός κι αν έχω τη μύγα...:P
Είναι στο χέρι μου? Πώς δηλαδή? Ειδικά και στο χώρο της δουλειάς που είμαστε συνέχεια, δεν έχω και πολλά περιθώρια να κάνω κάτι παραπάνω...
Δε νομίζω ότι μυγιάζεσαι! :p Ο χώρος εργασίας δεν ενδείκνυται για να μιλήσετε άνετα κ με την ησυχία σας. To θέμα είναι να πάτε κάπου, χωρίς το άγχος του χρόνου, φόρτου δουλειάς κ των αδιάκριτων βλεμμάτων!
Για παράδειγμα, καλή ιδέα θα ήταν σε ένα ρομαντικό μέρος για καφέ ή ποτό και τα υπόλοιπα θα έρθουν. ;)
Ήδη έχουμε πάει αλλά δεν έκανε τίποτα...Και είχα βάλει και τα καλά μου και ήμουν μια χαρά, καμία σχέση με τη δουλειά που ντύνομαι πιο απλά. Εντάξει το είχε σχολιάσει ότι είμαι όμορφη αλλά μέχρι εκεί. Μετά δεν έκανε κάτι άλλο. Και τα θέματα που είχαμε πιάσει ήταν γενικά και άσχετα. Άσε που κωλώνω να του προτείνω. Κι εκείνος όλο με τους φίλους του κανονίζει.
Μπορεί να σε είδε τόσο όμορφη κ διαφορετική σε σχέση με τη δουλειά που πιθανόν να κόμπλαρε! Ίσως να ήθελε να σου εκμυστηρευτεί πράγματα, αλλά να μην είχε το θάρρος. Θα πρέπει να βγείτε τουλάχιστον 3 φορές (αν δε το έχετε κάνει ήδη) κ εκτός χώρου εργασίας για να σου ανοιχτεί περισσότερο κ να νιώσει κ αυτός πιο άνετα απέναντί σου. Το ότι δε σου είπε τίποτα δε σημαίνει κάτι, μην βγάζεις λάθος συμπεράσματα μόνη σου.
Θα δεχτει μωρε, αφου εχετε ξαναβγει. Καντου κανενα αγγιγμα εκει στο καφε δηθεν τυχαια.