Nαι Ιωαννη το καταλαβε και τωρα βλεπει το σοβαρο λαθος που εχει κανει!!Δυστυχως ζω σε μια πολυ κλειστη κοινωνια
Printable View
Εχω σπουδασει πριν λιγες μερες πηρα το πτυχιο μου!!!!Τωρα ειμαι στην αναζητηση εργασιας!!!!Μακαρι να βρω την δυναμη και να κανω καποια στιγμη και εγω αυτο που θελω!!!!!Γιατι παντα εκανα αυτο που ηθελαν αλλοι μονο και μονο για να μην τους κανω δυστιχισμενους!!!Ο πατερας μου τα γνωριζει, αλλα δεν με καταλαβαινει.Η απαντηση που θα μου δωσει ειναι να ειμαι ανεκτικη, οτι ολοι νευριαζουν και δεν διαλυεται τοσο ευκολα ενα σπιτι!!!Τον πατερα μου το μονο που τον ενδιαφερει ειναι το ΟΝΟΜΑ του τιποτα αλλο!!!!!
Παιδια Καλημερα. Χρονια πολλά και Χριστος Ανεστη! Θυμάστε που σας είχα πει τα προβλήματα που ειχα με το σύζυγο μου και οτι παρέβηκε η μητερα μου και τωρα δεν μιλανε!!Απλως θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας, σχετικα με αυτα που μου λεει ο αντρας μου για να καταλάβω που ειμαι λαθος!!Εγω για ολα αυτα που περνουσα τα ειπα στην μητερα μου, και κατα καποιον τροπο εγω φταιω που εχουμε ερθει σε αυτην την κατασταση οπως λεει και π ιδιος?Μου ειπε ολα τα ζευγαρια τσακωνονται, και βριζονται. Πανω στα νευρα μας καμια φορα δεν ξερουμε τι λεμε, και τι κανουμε, και οτι ολα αυτα δεν θα επρεπε να τα ξερει η μητερα μου, και κατα καποιον τροπο αν δεν μιλουσα δεν θα ειχαμε φτασει ως εδω!!Δεν πρεπει να γνωριζουν οι γονεις μου για οτι γινεται εδω μεσα...Μηπως δεν πρεπει να τους αναφερω τιποτα για οτι γινεται στο σπιτι μας?Μηπως πραγματικα εγω φταιω??Ποπο, ειμαι τοσο μπερδεμενη και αγχωμενη................
Γεια σου Νίκη και χρόνια πολλά
συνεχίζεις να είσαι μπερδεμένη και αγχωμένη...σε λίγο καιρό ίσως και να μην είσαι τοσο μπερδεμένη αν συνεχίσεις έτσι, θα αποδεχτείς απλά την κατάσταση ως έχει, σαν φυσιολογική.
Φυσικά η όλη κατάσταση δεν ειναι αποτέλεσμα του ότι μίλησες στη μητέρα σου . Απλά το ότι μίλησες, σημαίνει ότι συνειδητοποιησες , ένιωσες και κοινοποιησες το πρόβλημα σου. Άρα άρχισες λιγο λιγο να ξυπνάς.Κακό για αυτόν...
Σε νορμάλ καταστάσεις πιστεύω ότι το ζευγάρι οφείλει να λύνει μόνο του τα θέματα του χωρίς να επιτρέπει παρεμβάσεις τρίτων. Δεν χρειάζεται ο γονιός ή ο οποιοσδήποτε να γνωρίζει την προσωπική μας ζωή εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Και εδώ υπάρχει.
Διάβασε αν θές ξανά αυτά που σου έχω γράψει. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέσω κάτι. Πολύ καλά που πήρες το πτυχίο σου και ελπίζω να βρεις σύντομα δουλειά.
Η απάντηση ειναι σαφώς ΟΧΙ!!
Πόσες φορες να στα πούμε? Δεν πηγαζει από σενα Νικη το πρόβλημα αλλά από τον ίδιο και το χαρακτηρα του. Οποιοδηποτε υφος ή συμπεριφορα κι αν του δειξεις τιποτα δε θα αλλάξει.
Η συμπεριφορα στο αντρογυνο καθοριζεται απο αισθηματα αγάπης κι όχι από εξευμενισμό του ενος απο τον αλλο όπως γινεται στην περιπτωση σου.
Ανοιγοντας σημερα το θεμα σου σκέφτηκα πως θα μας ελεγες κατι ευχαριστο, όμως διαψευστηκε η προσδοκία μου. Οχι απλα δεν αλλαξε τιποτα αλλα μου φαινεται πως σε λιγο θα νιωθεις ενοχες επειδη δεν κατορθωνεις να εξευμενισεις μια συμπεριφορα για την οποια δεν ευθυνεσαι καθολου.
Ο μηνας και παραπανω που περασε απο τοτε που μας ξαναγραψες μαλλο ηταν σαν περιοδος χαριτος. Αφου δεν αλλαξε κατι προς το καλυτερο προχωρα με τον τροπο που σου ειχαμε υποδείξει. Κατι ξεραμε παραπανω απο σενα για να επιμένουμε.
λοιπόν έχουμε και λέμε Νίκη το πρόβλημα σου είναι μεγάλο και δεν φταίς εσύ...
εσύ είσαι αυτή που δέχεσε την κακοποίηση... εσυ εισαι η αθωα της περιπτωσης... και μην σκευτεσε τις βλακειες οτι εγω του ειπα κατι και νευριασε... ενταξει ρε συ ετσι οπως πας με το ιδιο σκεπτικο στο τελος δηλαδη σε 4-5 χρονια δεν θα μπορεις να του πεις καν κουβέντα για τίποτα γιατί θα φοβάσαι να μην θυμώσει πχ λεω ενα παραδειγμα τωρα θα μπαινει με τα λασπομενα παπουτσια μεσα στο σπιτι και μετα θα εχει την απαιτηση να καθαρισεις εσυ τα χαλια και αν τολμησεις να του πεις τιποτα οτι <<εεεεε καλε μου αν γινεται τα παπουτσια να τα βγαλεις εξω>> θα σε βρισει...
και σε ρωταω ειναι ζωη αυτο το πραγμα ?
επισεις τωρα δεν σε εχει σιγουρη.... ενοω οτι ξερει οτι μπορει να του φυγεις αν το θελησεις να τον χωρισεις ανα πασα στιγμη για αυτο και θα σου δειχνει το <<καλο>> του προσωπο γιατι ξερει οτι υπαρχει καποια μικρη περιπτωση να φυγεις η να γινει κατι κακο... αρα ποιο πανω που σε συμβουλευουνε να του πεις οτι θα φυγεις κατα την γνωμη μου ειναι χαζομαρα γιατι μετα θα υποκρινετε μεχρι να κανετε παιδι και να σε εχει σιγουρη ( που λεμε να εχει δεσει το γαιδαρο του /μεταφορικα το λεω )
οποτε πες μου εναν λογο να συνεχισεις να εισαι μαζι του ? κοιτα λογω θρησκειας κανονικα θα επρεπε να καθοσουνα μαζι του και να τα ανεχοσουνα ολα αλλα εγω ειμαι μεγαλο ρεμαλι και εχω λιγο διαφορετικες αντιληψεις χεχεχεχε
επισεις καποιος ποιο πανω ειπε οτι και στο πεδι θα δημιουργηθουν ψυχολογικα κτλ ε αυτο ειναι το μονο σιγουρο και να σου πω το ποιο απλο προβλημα που θα δημιουργηθει στο πεδι και σε εσενα ? οτι θα βλεπετε ολους τους αλλους ανθρωπους σαν ποιο δυνατους απο εσας και οτι σας επιβαλονται και με μια κουβεντα που θα λενε θα λετε αμεσως εσεις ναι ενω θα θελατε να πειτε οχι... αυτο θα γινεται γιατι θα εχετε μαθει να υποτασεστε σε αυτο το ανθρωπομορφο τερας...
αρα πρέπει να τρέξεις να φύγεις είναι δηλαδή σαν να εισαι εσυ στον δρομο εξω και να βλεπεις εναν στα 30 μετρα μακρια σου να κραταει ενα μαχαιρι και να σου φωναζει ε εσυ περιμενε θελω να σε λυστεψω.... ε υπαρχει περιπτωση να κατσεις και να πεις αχ ναι τι ωραια ελα παρε τα λευτα και το κινητο μου ? χαχαχαχαχχα
και τα περισοτερα πραγματα στα λεω με ενα παραδειγμα γιατι δεν το καταλαβενεις....
επισης δεν ειπα κατι καινουργιο οτι ειπανε και οι αλλοι ποιο πανω ειπα και εγω...
παντως να ξερεις και να το προσεχεις αυτο με το οτι μπορει να σου κρυβεται και να μην σου δειχνει τον αληθηνο του εαυτο για να σε κανει το σιγουρακι του...
επισεις αυτο που σου λεει συνεχεια μην τα λες σε αλλους αυτα ε αυτη την ιδεολογια εχουνε οι βιαστες (αυτος σου ασκει ψυχολογικη βια ) και σκεψου λιγο που μας ρωτας συνεχεια αν ειναι σωστο να τα λες στους γονεις σου η οχι ? αν εναν αγνωστο τον βιαζε ο πατερας του και του ελεγε συνεχεια μην το πεις στη μανα σου ποιο θα ητανε το σωστο να το πει η να μην το πει ?
το να το πει θα ητανε το σωστο...
Νίκη, ίσως σου φανεί σκληρό, αλλά σε μιά κατάσταση σαν αυτή που βιώνεις έχεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Εχεις αφήσει τον εαυτό σου να γίνει αποδέκτης μιάς βίαιης συμπεριφοράς. Οσο θα υπομένεις το ρόλο του θύματος, τόσο θα ματαιώνεις την όποια πιθανότητα έχει ο θύτης να κατανοήσει το πόσο επιζήμια είναι η συμπεριφορά του, ακόμα και για τον ίδιο, και να προσπαθήσει να την αλλάξει.
Τι να πω βρε παιδια!!Δεν μπορω να το αλλαξω εγω μονη μου, αν δεν το θελησει ο ιδιος!!Απο τις συζητησεις που εχουμε κανει, ο χαρακτητας του ειναι απολυτος και γενικα στις αποψεις του.....Δεν κανει καμια αναλυση του εαυτο του, και την γνωμη μου την πεταει, με θεωρει χαζη και ηλιθια οπως μου λεει ο και ο ιδιος!!!Δικαιολογει την καθε λανθασμενη συμπεριοφρα του, και οτι εγω φταιω που τον φερνω σε αυτην την κατασταση!!!!!Δεν μπορω με αυτον τον ανθρωπο να βγαλω να ακρη.....Για αυτο με αγχωνει!!Με τα δικα του δεδομενα εγω ειμαι ενα ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!
Εκείνος δεν θ' αλλάξει. Η συμπεριφορά του και η υποτίμηση απέναντι σου θα γίνονται όλο και χειρότερες. Δεν σας συνέδεσε καμια αγάπη απλά μοιράσατε νωρίς νωρις τους ρόλους σας σαν καλοι σύζυγοι (αυτός του θύτη εσύ του θύματος) και έτσι θα πορευτείτε αν δεν αλλάξεις εσύ την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι.
Κατανοώ ότι αισθάνεσαι μπερδεμένη, είσαι μικρή και έχεις ζήσει σ' ένα συγκεκριμένο μοντέλο σχέσεων και κοινωνίας. Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η αγάπη και ο σεβασμος είναι τα αυτονόητα κορίτσι μου. Μην αφήνεις κανένα να σε κακοποιεί και να σου δημιουργεί ενοχικά συμπλέγματα, εσύ το επιτρέπεις, έχει δίκιο ο nick παραπάνω.
Ότι και να σου λέμε εμείς εδώ είναι περιττό αν δεν πιστέψεις εσύ στον εαυτό σου και στις δυνάμεις σου. Μην αφήνεις τον χρόνο να περνάει, είναι επιζήμιο για σένα. Πάρε άμεσα αποφάσεις πριν είναι αργά
Παιδιά τι κάνετε?Καιρό έχουμε να μιλήσουμε.....Δυστυχώς τα προβλήματα μας έχουν επιδεινωθεί πάρα πολύ!!Με τον αντρα μου τσακωνομασταν καθημερινα για τον λογο οτι δεν ηθελε επαφη με την οικογενεια μου...Πρόσφατα τσακώθηκαν με την μητέρα πάλι και είχαν έναν άγριο καυγά και οι δυο ανταλλαξαν πικρα λογια!!Εγω δεν ηξερα τι να κανω, ημουν σε πολυ δυσκολη θεση..
Τωρα μου λεει δεν θα εχεις καμια επαφη, και καμια επικοινωνια, αλλα πολυ σπανια...(1 φορα το μήνα το πολυ)...Ειμαι σε απελπιστικη κατασταση...Απο την μια νιωθω οτι εχω μεγάλο μερίδιό ευθύνης γιατι δεν επρεπε να ειχα μιλησει αλλα να ελεγα οτι ολα ηταν καλα ακομα και αν δεν ηταν..Εγω τους εφερα σε αυτην την κατασταση...Ο αντρας μου λεει οτι εγω φταιω σε ολα και αν εσυ ηθελες να βλαψεις τον εαυτο σου δεν σου φταιω εγω!!!Ειμαι χαλιααααααααα!!!Θα μπορεσω να ζησω ετσι?Τι μπορω να κανω???
Νίκη, ποιοι είναι οι λόγοι που σε εμποδίζουν απ'το να φύγεις; Δεν έχεις οικογένεια,
φίλους, γνωστούς που θα σε στηρίξουν; Αν ναι, ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ. Διότι αυτά που σου
κάνει είναι όχι απλά έλεος αλλά παρανοϊκά, άκου θα σου πει αν θα μιλάς στη μάνα
σου ή όχι. Που θα καταλήξει αυτό; Πραγματικά δε βλέπεις ότι έτσι χαντακώνεις τον
εαυτό σου για όλη σου τη ζωή... και είσαι ακόμα πολύ νέα.
Δε ξέρω ποιες πεποιθήσεις σου έδωσε η οικογένεια σου αλλά αυτός είναι ο 21ος
αιώνας. Η νύφη δεν ανήκει στον πατέρα της και έπειτα στον άντρα που θα παντρευτεί.
Επίσης, υπάρχουν και τα διαζύγια με τα οποία μπορείς όμορφα κι ωραία να απαλλαχτείς
απ'τον μαλάκα που πήρες για άντρα, όλοι κάνουμε λάθη αλλά δεν μπορεί να τα τρώμε
στη μάπα μια ζωή. Τέλος, ο πατέρας σου είναι να μην-τον-χαρακτηρίσω που σου λέει
ότι δεν θα βρεις καλύτερο! Μάλλον δεν κάνει και πολλές βόλτες έκει έξω ε;
Ξερεις τι σκεφτομαι οπως ειπα και πριν οτι εγω φταιω επειδη μιλησα για τους καυγαδες μας..........Με εχει γεμισει ο αντρας μου ενα σωρο ενοχες........Και λεω μηπως φταιω και εγω??
Και η μητερα μου το μιλησε πολυ άσχημα....αλλα τα εκανε για να με υποστηριξει....Δεν ξερω τι να κανω??Νιωθω μεσα ενα τοσο μεγαλο βαρος και εναν πονο..
Η μητερα μου ελεγε συνεχεια να χωρισω οτι αυτος δεν κανει για μενα και πρεπει να το καταλαβε ο αντρας μου για αυτο φερθηκε ετσι...
Εχουν μπερδευτει ολα στο μυαλο μου..........
Όχι, αυτά στα λέει ο εαυτός σου που φοβάται και δε θέλει να αλλάξει τίποτα. Μην τον
ακούς. Απ'τη στιγμή που σε έβλαψε τόσο πολύ ώστε να κάνεις κακό στον εαυτό σου,
το να το πεις στη μάνα σου ήταν το λιγότερο που μπορούσες να κάνεις. Δικαίωμα σου.
Αυτά τα απειλητικά "ό,τι γίνεται εδώ, δε θα το μαθαίνει κανείς" είναι πολύ ανησυχητικά
και δείχνουν ότι ΔΕ σκοπεύει να αλλάξει, το πολύ πολύ να χειροτερεύσει.
Λοιπόν, τέρμα τα κλάματα και οι μεμψιμοιρίες. Είσαι ΠΟΛΥ τυχερή γιατί είσαι νέα, τι νέα
παιδί ακόμα! Φύγε από κει τώρα και σκέψου αργότερα τι θα κάνεις. Όλη σου η ζωή είναι
μπροστά ακόμα, μην την καταστρέψεις για να ικανοποιήσεις επιθυμίες άλλων, τ'ακούς;
Καλημέρα masterridley σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου!!Το να χωρίσω είναι μια μεγάλη και δύσκολη απόφαση για μενα!Το προβλημα μου ειναι το οικονομικο..Δεν δουλευω ακομα και δυστυχως στις μερες μας ειναι δυσκολο να βρεις μια σταθερη δουλεια........
ώρα να βρείς μια δουλειά , οποιαδήποτε , να πάρεις λίγο τα πάνω σου , και να επαναπροσδιοριστείς, με έναν μαλάκα συντροφιά δεν περνάει ωραία η ζωή. Ξεκουνήσου!