Originally Posted by
Tomhet
Εγώ πάλι γιατί απο την πρώτη μέρα που ξεκίνησε το thread αυτό, ήθελα να πω απλά "λυπάμαι" και τίποτε άλλο?
Δεν θα πω ότι είμαι στην ίδια θέση ή ότι έχω βιώσει κάτι αντίστοιχο αλλά απο τα κείμενα σου, βλέπω απλά έναν άνθρωπο πικραμένο και δεν θα σου πω ότι έχεις άδικο. Δε θα συμφωνήσω αλλά ούτε θα διαφωνησω για το άν είσαι "ασχημη" όπως λες η οτιδήποτε...ούτε θα προσπαθήσω να σε βγάλω παράλογη. Απλά λυπάμαι για ότι έχεις δεχτεί στην ζωή σου μέχρι τώρα και σε έχει φτάσει στο σημείο να βλέπεις έτσι τον εαυτό σου....είπα....όχι απαραίτητα άδικα ή παράλογα..
Επειδή νομίζω το θέμα εκτοχιάστηκε κάπως και κατέληξε στο να γίνεται μια προσπάθεια να αποδειχτεί για το αν είναι όμορφη ή άσχημη κάποια μέσα απο γραπτό λόγο και παραδείγματα κλπ....Σκεφτήκατε απλά το πόση απόρριψη έχει δεχτεί αυτός ο άνθρωπος στη ζωή του? Ναι, λόγω της εμφάνισης του ίσως...γιατί το αποκλείουν όλοι έτσι απλά? Το θέμα είναι αν είναι όμορφη ή ασχημη? Αν είναι λογική ή παράλογη? Σε μιά κοινωνία που όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου δεν μπορείς να κρυφτείς απο τις εικόνες και τα πρότυπα που σε βομβαρδίζουν? σε μια κοινωνία που όλοι πασχίζουν να είναι σαν "εκείνον" ή σαν "εκείνη" και υιοθετούν ύφος και συμπεριφορά ανάλογη με το οικονομικό και εμφανισιακό τους status? Και φαίνεται τραγικό όταν ένας άνθρωπος που προφανώς λόγω της εμφάνισης του έχει δεχτεί τόνους απόρριψης απο όλο του το περιβάλλον και βλέπει δίκαια το ίδιο μοτίβο να επαναλαμβάνεται παντού?
Δεν με ενδιαφέρει αν είσαι όντως άσχημη ή όμορφη ή μέτρια κλπκλπ. Απλά λυπάμαι που η κοινωνία του κόσμου σε έχει απορρίψει τόσο και σε έχει κάνει να νιώθεις τόσο άσχημα για κάτι για το οποίο δεν φταίς και δε θα έπρεπε να παιζει τόσο ρόλο.
Όλοι όσοι λένε ότι η εμφάνιση δεν παίζει ρόλο, προφανώς είναι οι ίδιοι που θα πουν τα λεφτά δεν κάνουν τον άνθρωπο. Και τα λεφτά και η εμφάνιση όμως κάνουν το περιβάλλον του ανθρωπου ευχάριστο για εκείνον.
Και ίσως δεν πρέπει να ακούς λόγια που σου επιβεβαιώνουν τον φόβο σου...αλλά λυπάμαι...δυστυχώς σε αυτό τον κόσμο ζούμε..Απλά κουράγιο.