Originally Posted by
anyname
Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες αλλά για μένα αυτά δεν έχουν και ιδιαίτερο νόημα, με την έννοια ότι δεν τον κάνουν πιο ευτυχισμένο, ή ότι κερδίζει κάτι καλό.
Είναι έξυπνος, αλλά του έχω πει ότι του διαφεύγει ο εξής παράγοντας. Ότι δεν μπορεί να ξέρει ποτέ τι έχουν οι άλλοι μες στο κεφάλι τους και μες στην ψυχή τους, και ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει την δυναμική του περιβάλλοντος του.
Σε όλες τις σχέσεις του για να καταλάβεις πόσο οφ ήταν σε αυτό το θέμα της εκτίμησης του περιβάλλοντος, τού έκαναν συναισθηματικούς εκβιασμούς τύπου "έπαθα ανορεξία και έμεινα 40 κιλά" ,"θα πηδήξω από το μπαλκόνι" "πεθαίνει ο πατέρας μου" "έχω ψυχολογικά" και άλλά τέτοια φαιδρά. ( κατ' εμέ).
Στην τελευταία π.χ με πήρε μια φορά τηλέφωνο στις 3 το πρωί και μου λέει "μου είπε ότι θα πηδήξει από το μπαλκόνι".
Και του είπα εγώ, "αυτοί που το λένε δεν το κάνουν.. Πες της να πηδήξει αν αυτο επιθυμεί". Εννοείται ότι δεν πήδηξε φυσικά, αλλά τον έκανε να νιώθει ότι την κατέστρεψε και άλλα τέτοια πράγματα.
Α να .. άλλος ένας φασισμός στις σχέσεις. Συναισθηματικοί εκβιασμοί. Πωω πως το σιχαίνομαι και αυτό. Θα κάνω θα δείξω, θα αυτοκτονήσω, θα πεθάνω, θα αρρωστήσω, με κατέστρεψες, μου έκανες, μου έδειξες.. Δεν ανέχομαι τα θύματα.
Ξέρεις τα θύματα είναι πιο ισχυρά από τους θύτες, γιατί χρησιμοποιούν την θυματοποίηση τους ως μέσο άσκησης πίεσης και ως μέσο ελέγχου. Τύψεις και ενοχές ο καλύτερος τρόπος άσκηση ελέγχου.
Ο συγκεκριμένος έχει ένα θέμα με τον έλεγχο. Λέει " δεν θα με ελέγξετε εσείς" ( όλοι ε.. ! ) αλλά στο τέλος τον ελέγχουν και μάλιστα με πολύ κλασικές μεθόδους, και μοιάζει να του αρέσει κιόλας..
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.