Originally Posted by
John11
Το άτομο kerasi δεν το είπε με κακία, στο υπογράφω. Απλά είπε απότομα αυτό που σκέφτηκε, άλλωστε πώς να πεις κάτι μαλακά μέσα από λίγες λέξεις? Εννοεί πιστεύω, ότι αφού τώρα νιώθεις εξαντλημένη συναισθηματικά, το πιθανότερο είναι να συνεχίσεις να αισθάνεσαι εξαντλημένη συναισθηματικά. Κάποτε στη ζωή μου είχα ακούσει κάτι αντίστοιχο όταν μετά από κάποιο συγκεκριμένο γεγονός είχα πει: "τώρα νιώθω ότι όλα τα προβλήματά μου λύθηκαν". Και πήρα την απάντηση: "δεν νομίζω ότι είναι έτσι όπως πιστεύεις". Είχα λίγο νευριάσει, και δεν κυρίως δεν άκουσα αυτό που μου είπαν. Στο λέω για δύο λόγους. Ο ένας λόγος είναι, ότι όποιος σε κολακεύει ή κάνει πως σε εμψυχώνει θα γίνεται "φίλος" και όποιος σου λέει κάποια "δύσκολη" αλήθεια θα γίνεται "εχθρός". Πρόσεξέ αυτό το θέμα. Ο άλλος λόγος γιατί θέλω άλλη μια φορά να σου πω ότι η κατανόηση, το να καταλαβαίνουμε συμπεριφορές ανθρώπων, γεγονότα, καταστάσεις, κλπ, δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο αρχικά νομίζουμε. Και νομίζω ότι αυτό είναι που μας λείπει, και όχι να ανακαλύψουμε κάποιον εύκολο ή γρήγορο τρόπο να ξεφύγουμε από ένα πρόβλημα. Συνήθως αν δεν δούμε τη ρίζα, τις ρίζες, δεν γίνεται να λύσουμε κάτι.