όταν δεν έχεις πάρει αντιψυχωσικα για ψύχωση.... αλλά για άγχος και κατάθλιψη... τότε τι γίνεται?
Printable View
Για άγχος και κατάθλιψη είναι πιο εύκολο να τα κόψεις σταδιακά. Ενώ επειδή τα αντιψυχωσικά προξενούν μόνιμες ζημίες στον εγκέφαλο, είναι σχεδόν αδύνατον μετά να τα κόψεις. Έναν πλήρως υγιή άνθρωπο αν πάρεις και τον χαπακώσεις αρκετό καιρό με αντιψυχωσικά, αν μετά του τα σταματήσεις θα πάθει ψύχωση από το πουθενά. Το έχω δει να συμβαίνει αυτό σε άτομο που δεν ήθελε να πάει στο στρατό. Έκλεισε σκόπιμα ραντεβού με ψυχίατρο και του έλεγε ψέματα που είχε διαβάσει από το ψυχιατρικό εγχειρίδιο DSM, ώστε να του γράψει αντιψυχωσικά για να έχει τις συνταγές και την ψεύτικη διάγνωση λίγους μήνες πριν παρουσιαστεί για να ζητήσει αναβολή/απαλλαγή. Έλα ντε όμως που αυτός ήθελε να δοκιμάζει διάφορα από περιέργεια! Δεν ήταν ποτέ συστηματικός χρήστης ναρκωτικών, όμως περιστασιακά αν μπορούσε θα δοκίμαζε LSD, ή Ecstasy, κι έτσι του κατέβηκε η ιδέα να δοκιμάσει τα αντιψυχωσικά χάπια και να τα παίρνει καθημερινά! Ο ίδιος άνθρωπος από εκεί που ήταν νορμάλ, μετά τα έχασε εντελώς! Απέκτησε ασυνάρτητο λόγο και αρκετά ψυχωσικά συμπτώματα. Έχασε πλήρως την επαφή με την πραγματικότητα. Τελικά διαγνώστηκε με πραγματική σχιζοφρένεια, ενώ δεν είχε πριν.
Στα λόγια μου έρχεσαι... εννοω ότι παίρνω αντιψυχωσικα για άγχος και κατάθλιψη δυστυχώς... και είναι πολύ δύσκολο να κοπούν...
Πάντως δεν είναι καλό να γενικεύουμε... δεν σημαίνει ότι επειδή έπαθε ένας κάτι από τα αντιψυχωσικα, θα το πάθουν όλοι...
Ασε που αυτό που λες για την σχιζοφρένεια, ναι μπορεί να την προκαλέσουν τα φάρμακα ειδικά άμα την παθεις μετά τα 30...γιατί κανονικά η σχιζοφρένεια μέχρι τα 30 εμφανίζεται...
Και επειδή το έψαξα πολύ το θέμα... οι μεγάλες δόσεις βιταμίνης B12 βοηθάνε πάρα πολύ μετά ώστε να επανέλθει ο εγκέφαλος...
Αν γνωρίζετε αγγλικά ισχύουν αυτά που γράφουν εδώ;
https://www.news.com.au/like-a-bad-d...64b5b7fcd687a6
Αυτό το χάπι, stilnox, μου το έγραψε παθολόγος, του είπα ότι έχω κάποια προβλήματα ύπνου και παίρνω το xanax, το οποίο δεν βοηθάει ιδιαίτερα μετά από μακροχρόνια χρήση. Αλλά μετά από αυτά που διαβάζω για το stilnox, δεν πρόκειται να το πάρω. Η ουσία του Solian (αμισουλπρίδη) δεν συνίσταται για καρκίνο μαστού, όπως έγραψα ίσως αυτή η ουσία μου τον προκάλεσε έτσι και αλλιώς.
Θα δω και μερικά πράγματα για την ολανζαπίνη. Εδώ https://ec.europa.eu/health/document...x_69016_el.pdf
PES ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΘΡΕΝΤ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ.ΜΑ ΓΤ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ Κ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΚΥΝΔΙΝΕΨΕΙΣ ΑΚΟΜΑ Κ ΑΝ ΤΑ ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΟΨΕΙΣ...ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ Κ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ Κ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ Π ΩΘΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΩΘΕΙΣ ΚΟΣΜΟ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΙ?ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΟΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ,ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ Π ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ ΤΟ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ.ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ 'ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ' ΤΟΥ ΣΑΙΤ ΠΩΣ ΕΠΕΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΣΟΥ ΓΝΩΜΗ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Κ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΜΕΣΣΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ Κ ΑΛΛΟΥΣ...
Αν αναφέρεσαι σε μένα... γιατί δεν κατάλαβα επακριβώς που αναφέρεσαι... θα σου πω ότι δεν ωθησα κανένα να κόψει τα φάρμακα... Για την δική μου περίπτωση μιλάω και άλλες παρόμοιες, που είναι τραγικό να παίρνει κάποιος τέτοια φάρμακα για άγχος και κατάθλιψη ή και για ύπνο όπως λένε οι ψυχίατροι... και σε πληροφορώ και κάτι άλλο... απο την ερευνα μου, πολύ πιθανό είναι κάποιος να εμφανίσει συμπτώματα όταν τα κόψει, λόγω της διακοπής των φαρμάκων... δηλαδή να ευθύνεται η διακοπή των φάρμακων για αυτό που του συμβαίνει... αλλα φυσικά κανένας ψυχίατρος δεν θα το παραδεχτεί αυτό... Ελπίζω να σε κάλυψα... φιλικά...
KOITA PROFANWS ANAFEROMAI SE AYTON P EGRAPSE TO URENT ΤΟΝ 'ΕΥΦΥΕΣΤΑΤΟ' ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ....Κ ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΛΙΚΑ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Κ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟΤΟΜΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΣΧΗΜΑ
DEN EINAI TO DYSKOLO ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΤΑΝ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ'' ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΤ ΠΕΡΝΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Κ ΑΠΟΤΟΜΑ ΕΧΕΙΣ ΣΑΤ ΝΤΑΟΥΝ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ.ΓΤ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΥΡΟΔΙΑΒΙΒΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΤΟΠΑΜΙΝΗΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΟΝΤΡΑ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΑΜΕΝΕΡΓΕΝΙΚΟΥΣ ΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΥΠΟΔΔΟΧΕΙΣ,ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ Π ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΘΕΛΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Κ ΤΠΤ ΑΜΑΝ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΛΥΤΕΡΟ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΟΨΙΜΟ,ΟΚ. ΥΓ ΕΙΔΑ Κ ΚΑΤΙ ΓΕΛΟΙΟ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΤΟ.ΠΟΛΥ ΔΕΙΛΙΑ Κ ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ...
SIGOYRA KANEIS LATHOS,ΓΤ ΑΥΤΟ ΘΑ ΙΣΧΘΕ ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΕΔΙΝΑΝ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΠΧ
πόσος χρόνος χρειάζεται δηλαδή σε αποχή από φάρμακα, ώστε να θεωρηθεί ότι τα έκοψες επιτυχως δηλ για πάντα χωρίς να υπάρχει ο φόβος της υποτροπης λόγω της διακοπης;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΟΡΟΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. Ε? ΑΥΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ...