Originally Posted by
kozchr
Φίλε άμα βγάλουμε εκτός αυτό που αναφέρεις για τα μάτια,τα υπόλοιπα σε μεγάλο βαθμό είναι η καθημερινότητά μου.Από μικρός έχω δυσκολία στο να συγκεντρωθώ για πολύ ώρα σε κάτι,το μυαλό μου σχεδόν πάντα "ταξιδεύει" εκτός από περιπτώσεις όπου αυτό που κάνω,μου αρέσει υπερβολικά.Απειρες φορές μου μιλάνε και εγώ "λείπω".Θυμάμαι μόνο όσα πράγματα και καταστάσεις ήμουν εκεί..Τραβάω πολλές φορές κολλήματα με συγκεκριμένες καταστάσεις και ρουτίνες.Δε μπορώ να πω πως έχω την "απλή" ιδψ του στυλ "πλένω τα χέρια 500φορές ή ελέγχω πόρτες συνέχεια" αλλά με διακρίνει μια απίστευτη ανοργανωσιά.Γενικά μου αρέσει το χάος..Να πετάω πράγματα απο εδώ και απο εκεί και μετά να τα ψάχνω.Και να μην βάζω μυαλό.. Απίστευτα αφηρημένος.Πολλές φορές από πάντα ξεχνάω τι θέλω να πω και πολύ αδέξιος ακόμη και μέσα στο χώρο μου που τα πράγματα είναι όπως τα έχω βάλει εγώ.Κάνω βιαστικές κινήσεις,σκουντάω πάνω σε έπιπλα,ρίχνω τα ποτήρια με νερό ή καφέ που έχω δίπλα μου κάνοντας εντελώς ασυναίσθητες κινήσεις,επειδή "ξέχασα" στιγμιαία ότι εκει δίπλα μου υπάρχει το ποτήρι.Ακόμη και ο τρόπος που λειτουργεί η μνήμη μου (μόνο με αποστήθιση μαθαίνω κάτι ή έχω στη μνήμη μου φωτογραφία των πραγμάτων),η συμπεριφορά μου απέναντι στον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια με οδηγούν σε ένα πράγμα.Η επιμονή μου να λύνω προβλήματα στο αντικείμενο που μου αρέσει και όταν κάτι αντικειμενικά δεν λύνεται να με οδηγεί ώστε να νιώθω σκατά με εμένα που δεν κατάφερα να ανταποκριθώ είναι κάτι που με διακρίνει ως άτομο.Θεωρώ πως είμαι κάτι ανάμεσα σε αυτιτιστικό άτομο και άτομο με σύνδρομο asperger.Επίσημη διάγνωση γιαυτό δεν έχω και το ένστικτο της επιβίωσης μου,μου λέει να μην το κάνω γιατί ξέρω ότι αυτή η ασθένεια είναι ισόβια.Γιατι τότε θα ξέρω ότι απλά γεννήθηκα για να υποφέρω.Ενώ τώρα ζω λίγο και στο συννεφάκι της άγνοιας και αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να ζω.
Koινωνική φοβία δεν έχω.Μου αρέσει πολύ να βρίσκομαι ανάμεσα σε κόσμο και να επικοινωνώ αλλά δεν ξέρω πως να προσεγγίσω κάποιον γιατί δε ξέρω αν τον ενδιαφέρουν αυτά που γνωρίζω.Χαρακτηριστικά θα σου πω ότι όλοι στην δουλειά λένε ότι μιλάω πολύ γιατί προσπαθώ πάντα να είμαι υπεραναλυτικός σε ότι με ρωτήσουν γύρω απο το αντικείμενό μου που πολλές φορές βαριούνται να με ακούνε και να μου λένε οκ εντάξει κατάλαβα,σταμάτα τώρα.Και αυτό το κάνω εντελώς ασυναίσθητα.Αντίθετα αν έρθει κάποιος ξένος και μου μιλήσει για κάτι άσχετο,θα πει τι ήσυχο παιδί αυτό..μιλιά δεν βγάζει