Μαγκ , στην εποχη σου ομως , τα σχολεια ηταν μικροτερα και λιγοι συνεχιζαν στο γυμνασιο.
Στο σημερα , ενα Λυκειο μπορει ανετα να εχει 450 μαθητες συνολικα.
Μαγκ , στην εποχη σου ομως , τα σχολεια ηταν μικροτερα και λιγοι συνεχιζαν στο γυμνασιο.
Στο σημερα , ενα Λυκειο μπορει ανετα να εχει 450 μαθητες συνολικα.
Πάντα υπήρχε μπούλιγκ. Απλά τώρα ευαισθητοποιήθηκε η κοινή γνώμη. Αυτή είναι η διαφορά.
Βέβαια στην περίπτωση του Βαγγέλη, απ αυτα που διαβαζω στα ΜΜΕ, μιλάμε για πολύ ακραία κατάσταση, για βασανιστήρια.
Καλοπροαίρετα πειράγματα δεν υπάρχουν, εγώ τα ερμηνεύω ως κτυπήματα εκεί που σου βρίσκουν αδύνατο σημείο.
Κι όποιος έχει πέσει θύμα μπουλιγκ, στο εξής δεν ανέχεται το παραμικρό. Παρεξηγείται εύκολα. Αποφεύγει άτομα που του θυμίζουν αυτούς που τον ενοχλούσαν. Ειναι πολύ συγκρατημένος στις κοινωνικές σχέσεις. Αποφεύγει ακομα και άτομα που του δείχνουν εκτίμηση και ειναι εναντι του καλοπροαίρετα.
Και μην πιστεύετε στη συγχώρεση, είναι απλά μισό χέσιμο. Απλά αντιδράς κι όποιον πάρει ο χάρος!
Aυτο αληθευει , ηταν μικροτερα τα σχολεια , αφου ειμασταν 2 εκατομμ. λιγοτεροι , παντως μπουλιιν ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ , απαντω και στη ΡΕΜΕΝΤΥ .
Φανταστητε μια φορα , ενας συμμαθητης εριξε σε εναν αλλον μια μπουνια , και εγινε ολοκληρο θεμα , το συζητουσαμε αντι μαθηματος 2 ωρες στην ταξη με εναν καθηγητη , και ψηφισαμε τι ειδους τιμωρια πρεπει να υποστη ο δραστης . Εγινε το θεμα της εβδομαδας .
Ηταν το μοναδικο φαινομενο μπουλιιν που επεσε στην αντιληψη μου , ειτε φραστικο , ειτε λεκτικο .
Νικιι , σωστα επισημαινεις , υπηρχε μπουλιιν απο τους καθηγητες ( μερικους ) , τους φοβομασταν . Εμενα , επειδη ημουν πειραχτηρι , με ειχαν πεταξει κλωτσηδον εξω , κανονικη κλωτσια και σπρωξιμο , 2 φορες . Και ημουν και καλος σαν μαθητης . Μια φορα δε , μας μαζεψαν να μας πανεγια κουρεμα , και εγω ημουν ο μονος που αρνιομουν , και πηρα τηλεφωνο τον πατερα μου , και ηρθε σχολειο . 2α γυμνασιου ημουν , ολοι οι αλλοι πηγαν για κουρεμα !!! παντως οντως οι καθηγητες ειχαν απολυτη εξουσια . Αντιμιλαγες ? αποβολη απ ευθειας .
Παιδια , αλλες εποχες , αλλη νοοτροπια , ολα διαφορετικα , ομορφα , παρειτσες , λιγα αυτοκινητα , το βραδυ στην πλατεια Χαλανδριου , κουβεντουλα , με τα 50αρια μηχανακια μας , αμα δεν τοχεις ζησει , δεν μπορεις να καταλαβεις . Μιλαω για αλλο πλανητη .
Παλιότερα τα παιδιά που χρησιμοποιούσαν το αριστερό χέρι τα χτυπούσαν στα χέρια με βεργα οι δάσκαλοι. Η μητέρα μου το είχε αυτό και τώρα πλέον μπορεί να χρησιμοποιεί και τα δύο χέρια με το δεξί πλέον γράφει αλλά όλες τις άλλες δουλειές μπορεί με το αριστερό. Πάντως τον γαμπρό μου που είναι 24 δεν τον πείραζαν γιατί έμαθε από το σπίτι να του λένε οι δικοί του όπου βρεις βάρα. Τότε σέβονταν και τους καθηγητές η καλύτερα φοβόταν τώρα όλοι οι περισσότεροι καθηγητές είναι τρεις λαλούν και δύο χορεύουν και μέσα στην πλάκα γι'αυτό βρίσκουν αντίκρυσμα μερικά χαμένα και πατάνε πάνω σε άλλα πιο χαμένα παιδιά αφού δεν μαθανε να μιλάνε.(βάζω και τον εαυτό μου μέσα) Καλά είναι να υπάρχει κι ένας μπαμπούλας από πάνω όχι όμως ακραία πράγματα
Εγώ το έχω δεχτεί μέσα στο σπίτι μου το μπουλινγκ και σε μεγάλη χρονική διάρκεια και νομίζω ότι μου άφησε σημάδια.
Απλά νομίζω όπως ειπώθηκε παραπάνω ότι και ο θύτης κατα κάποιον τρόπο ένα θύμα είναι,της κοινωνίας,της οικογένειας αλλά και του παλιοχαρακτήρα που ενδεχομένως κουβαλάει....
Το χειρότερο απ'όλα είναι να μένουν αμέτοχοι οι γονείς σε οτιδήποτε και αν συμβαίνει....και ας μην ξεχνάμε αγαπητη μνιμονιάρα ότι και το "θύμα" μπούλινγκ για κάποιους λόγους φτάνει να γίνεται θύμα μπούλινγκ......ίσως από κάποια αδυναμία ή από κάποια σεξουαλική διαφορετική προτίμηση....ή από γονείς που αδιαφορούν εντελώς το παιδι ή το έχουν εγκαταλείψει.Γενικά η υποστήριξη ειδικά σημερα που έχουν γίνει πιο δύσκολες οι συνθήκες διαβίωσης είνα πολύ σημαντική παράμετρος.
Οταν λοιπόν αυτό το θύμα δεν υποστηρίζεται από την οικογένειά του είναι ευάλωτο σε πολλά πράγματα.Ο γονιός θα πρέπει να προστατεύει σε κάθε περίπτωση το παιδί του.
Γενικά μπούλινγκ,είναι και η φτώχεια,η αναλγησία της κοινωνίας,η αμορφωσιά,το μέσο που χρειάζεται για να διοριστώ,η έλλειψη ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού στα σχολεία,η παιδεία...................και κάτι άλλο που είναι άπειρο Η ΒΛΑΚΕΙΑ-αλλά σε αυτό δεν μπορεί να γίνει κάτι .
Τεινω να συμφωνησω με Ρεμ , αυτος που κανει bulling στο σχολειο για παραδειγμα , δεν συνειδητοποιει τι κανει . Δεν το καταλαβαινει ουτε καν στην ενηλικη ζωη του οτι εκανε bulling τοτε ακολουθωντας ισως τις προσταγες του πληθους , ουτε μπορεις να του το υποδειξης , ξερεις αυτο ηταν bulling. Χρειαζονται μαλλον και καποιες νοητικες ικανοτητες και τροπος σκεψης που δεν το εχουν ολοι.
Προφανώς δεν ειναι καθηστερημένος για να το κάνει!
Εχει αντίληψη ότι με τις πράξεις/λόγια του παρενοχλεί, σπάει πλάκα, θίγει, κοροιδεύει, σπάει τα νεύρα του άλλου, βρίζει, τον κτυπά μέχρι να πονέσει κλπ. Δεν πρόκειται για μηχανικές κινήσεις ασύνδετες με τη συνείδηση. Άρα έχει αντίληψη του αρνητικού χαρακτήρα της συμπεριφοράς του έναντι του άλλου.
Μην φτανουμε στο σημείο να δικαιολογούμε το θύτη για να νιώθουμε καλά σαν θύματα.
Συμφωνώ με Γιάννη.. Είναι απόλυτα συνειδητοποιημενη συμπεριφορα. Ίσως να μπορούσαμε να δικαιολογησουμε το απο που πηγάζει αύτη η συμπεριφορά, τι σε έφτασε πχ να γίνεις κτήνος.
Πάντως οι ενήλικες τραμπουκοι , με πολιτική κάλυψη και γονική ( εγώ αν είχα τέτοιο παιδί θα το είχα ανταλλάξει με μπαμπουινο, όχι να το υπερασπισω κιολας) δεν τους δικαιολογω σε καμία περίπτωση. Σαν παιδί ναι μπορεί να μαλακιστεις και να φερθεις σαν χαζό, ως ενήλικας όμως καμια δικαιολογία .
H ζωή μου σήμερα είναι καλύτερη γιατί πλέον δεν μένω σε εκείνη την πόλη.Βγαίνω έξω κανονικά χωρίς να φοβάμαι ότι αντι με το όνομά μου θα βρεθεί κάποιος εξυπνάκιας στο απέναντι πεζόδρομιο να με φωνάζει με επίθετα όπως σατανιστή και παιδεραστή (επειδή μω την ατυχία μου μέσα στην Α λυκείου κουβάλησα μέσα στην τάξη ένα θρανίο που δεν είδα ότι είχε πάνω χαραγμένη μια πεντάλφα και γενικά επειδή δε μιλούσα και απο το δημοτικό ήδη μου είχαν κολλήσει διάφορα,μου κόλλησαν και αυτό) και και να γελάνε όλοι μαζί μου.Δε πήγα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,δεν είχα ποτέ σχέση και απο δουλειά αν έχεις χρόνο να διαβάσεις ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα http://www.e-psychology.gr/forum/sho...8E%CF%83%CF%89
Προσωπικά πιστεύω ότι έχω κάποια θέματα απο την στιγμή που γεννήθηκα και όλα τα άλλα που πέρασα,απλά οδήγησαν στο να νιώθω ακόμη πιο άσχημα με μένα.Και το χειρότερο από όλα είναι ότι ο εγκέφαλος μου ή γενικά του ανθρώπινου είδους έχει μια μανία να θυμάται και να κολλάει πιο πολύ στα αρνητικά γεγονότα και αυτά να επηρεάζουν την ζωή μας και να ξεχνάει άλλα θετικά πράγματα.
εισαι σιγουρος βρε μαγκ? για θυμισου καλυτερα..
δηλαδη "στην εποχη σου" αγκαλιαζαν τα διαφορετικα παιδια με αγαπη στο σχολειο, και ηταν ολοι μια ωραια ατμοσφαιρα?
για παραδειγμα, δεν ειχατε καποιον ομοφυλοφιλο στο σχολειο? ολοι ΤΟΣΟ καλα του φεροντουσαν? κανεις δεν σφυριζε? κανεις δεν εκραζε, δεν μουρμουριζε και πετουσε εξυπναδες οταν τον εβλεπε?
γιατι στο δικο μου το σχολειο που ειναι και υποδειγμα σχολειου και πολυ αυστηρο στην συμπεριφορα και τις αποβολες για ψυλλου πηδημα, θυμαμαι ενα παιδακι που το ειχα και συμμαθητη και φιλο στο δημοτικο, που οταν εμπαινε στο γηπεδο (περπατωντας, σαν θεατης, οχι σαν αθλητης) σηκωνονταν ολοι απο τις κερκιδες και "ζητωκραυγαζαν".. κατακοκκινο το παιδι, δεν ηξερε που να κρυφτει... και πολλα αλλα "φιλικα"...
ναι στο δημοτικο ηταν και δυσκολα τα πραγματα στην οικογενεια,η μανα μου ελλειπε σε αλλη πολη και ο πατερας μου ολη μερα δουλευε απο εδω και απο εκει στα μεροκαματα και δεν ειχε
χρονο να ασχολειται μαζι μου ετσι αποφασισε να με στειλει σε ιδιωτικο για να με καλυψει σε παιδεια οπως ελεγε και να μην ξεφυγω αφου δεν ειχε χρονο να ασχοληθει.Σε εκεινο το σχολειο τα ατομα μιλαμε ηταν απο αλλο πλανητη,το ιδιωτικο μαλλον ιδρυμα το ελεγες παρα σχολειο και γι ολους ημουν το παρακατιανο,το γυφτακι τελως παντων..τυχαια..//ποιος ξερει τι τους λεγανε οι ψωροφαντασμενοι γονεις τους στο σπιτι τα μυαλα ολονων πανω απο το κεφαλι και βγαζανε πολυ μισος στα παιδια του δημοσιου,απο οτι εμαθα πλεον ολοι κατεληξαν με ψυχολογικα,τι κωλοιδρυματοποιητικο σχολειο ηταν αυτο..ολη η λογικη του ιδρυματοποιητικη.Παλι καλα που στο γυμνασιο λυκειο πηγα σε δημοσιο εκανα παρεες και πηρα τα πανω μου,τωρα το οτι ημουν ο αποδιοπομπαιος τραγος στο δημοτικο αν κρινω με τα στανταρ που παιζανε εκει το θεωρω πλεον τιμη μου
Αγαπητη ρεμεντυ , εχω τρομερη μνημη ! και ακομα και τον χαζο της της ταξης , που κολλαγε στην ωραια της ταξης , δεν τον πειραζε κανεις . Ομοφυλοφιλο δεν ειχαμε , αλλα και να ειχαμε , κανεις δεν θα τονπειραζε . Τωρα τι αλλο να πω ? ετυχα σε δυο σχολεια που ολα ηταν ησυχα ? το ενα ηταν του Μαρουδα , για τους παλιους . Υπητχαν τρεις ' μαγκες ' στην ταξη , ειμουν ο 4 ος , οχι επειδη ημουν μαγκας , ενα καλο παιδακι ημουν , απ αυτα που σημερα πιθανον να δεχοντουσαν μπουλιιν , αλλα ημουν κολλητος με τον εναν , οποτε ειχα γινει δεκτος και στους αλλους 2 . Γενικα ημουν συμπαθης , δεν προκαλουσα , και οντας καλος μαθητης , παντα σφυραγα θεματα στους υπολοιπους στα διαγωνισματα . Παντως το ξαναλεω , οι καθηγητες ειχαν την εξουσια , και εναν συμμαθητη μου , που ειχε ριξει μπουνια σε καποιον αλλον , τον απομονωσαμε ολοι μας .