Θα συμφωνησω σε πολλα με τους προηγουμενους και κυριως σε αυτο με το νησι! Βρες μια εποχιακη δουλεια σε νησι και ζησε τη ζωουλα σου.
Printable View
Θα συμφωνησω σε πολλα με τους προηγουμενους και κυριως σε αυτο με το νησι! Βρες μια εποχιακη δουλεια σε νησι και ζησε τη ζωουλα σου.
αν υπηρχε ενα μερος σαν τα μοναστηρια με εξαιρεση το κομματι της πιστης θα πηγαινα.εστω για ενα διαστημα να ηρεμησω απο την βαβουρα και το χαος.
Zησε σε χωριο σαν μοναστηρι ειναι.
Αφου να φανταστεις σε πολη πανω απο εβδομαδα δεν αντεχω, σαν να διαταρεσεται ολο μου το ''ειναι'' αισθανομαι.
το χωριο... ααα ρε πολυ θα ηθελα να ζουσα σε ενα χωριο μια ησυχη ζωη. λιγο κρασακι, λιγο παρεα μια χαρα θα την βγαζαμε. θα ειχαμε και την φυση κοντα μας
αν δεν αγαπουσα τοσο το αντικειμενο των σπουδων μου θα ειχα φυγει τρεχοντας στο χωριο (η αληθεια μαλιστα ειναι οτι εχω 3 χωρια:P),
αλλα ας οψεται η γνωση:P
Συμφωνώ μαζί σου!
Βέβαια η απελπισία συντήνει στο να πάρει κανεις τετοια απόφαση. Κάποιος που ειναι βαθιά θρησκευόμενος αλλά ευχαριστημένος με τη ζωη του δεν πάει μοναχός.
Κι εκει δεν σημαινει πως η θεματοθέτρια θα βρει την καλοπέραση. Δεν θα την έχουν να κάθεται όλη μερα με τα χέρια σταυρωμένα!
Το ζήτημα ειναι κανείς, μέσα στην απελπισία του, κι ασχέτως αν ειναι θρησκευόμενος ή μη, να βρει το κουραγιο και να πει, βρε εγω θα την παλέψω τη ζωη και κάτι θα καταφέρω.
Κι ως προς αυτούς που δεν σε χωνεύουν, σε μισούν κλπ, θα χαρούν άμα σε δουν μοναχό, επειδή θα θεωρούν πως απέτυχες στη ζωη σου.
ενταξει, αυτο ειναι το πιο συντομο ανεκδοτο...
η εκφραση "το σκανδαλο της μονης βατοπεδιου", σου λεει κατι?
βεβαιως και εχουν αστικα ακινητα ΧΙΛΙΑΔΕΣ. για να μιλησω για περιοχες που ξερω, τα καλυτερα ακινητα σε ολη την θεσσαλονικη και την χαλκιδικη, ειναι ειτε μονων του αγιου ορους, ειτε της εκκλησιας. την μεγιστη αλητεια εχουν κανει οι "παππουληδες" με τα λεφτα των πιστων, αντι να συντρεχουν οσους εχουν αναγκη. μην ακουσω τιποτε για τα συσσιτια της εκκλησιας και τις ελεημοσυνες...
φυσικα και υπαρχουν και φτωχες μονες, οταν οποιος θελει μπορει να ανοιξει κι απο μια και να διαφημιζει οτι μια πορτα, δακρυσε...
ειμαι σε θεση να γνωριζω κασσανδρα. πολυ κοντινος μου ξαδερφος κλειστηκε σε μοναστηρι μετα το πανεπιστημιο και τους χαρισε και ολη του την περιουσια.
φυσικα και δεν σε εξαναγκαζουν. αλλα σε κατευθυνουν...
μαλλον εχεις μπερδεψει την φτωχεια με τον μοναχισμο.
οταν ΘΕΛΕΙΣ να κανεις πολλα (απλα δεν εχεις τα λεφτα να τα κανεις), δεν κανεις για μοναχη, απλα πρεπει να δουλεψεις, η να βρεις πλουσιο ανδρα..
αν καποιος θελει να γινει μοναχος, το κανει γιατι θελει να αφιερωθει στην λατρεια του θεου, οχι γιατι δεν εχει λεφτα και ψαχνει καποιους να τον ταιζουν, ουτε γιατι δεν βρισκει ανδρα.
βεβαιως ειτε εχει περιουσια, ειτε δεν εχει, θα παει εκει αν θελει να ζησει μονος, προσευχομενος στον θεο.
αυτο που πρεπει να σκεφτεις κυριως, ειναι οτι προκειται για μια μονιμη κατασταση. εσυ εισαι βεβαιη οτι η διαθεση σου ειναι σταθερη? την μια μερα μας λες οτι σκεφτεσαι να συζησεις με εναν που μιλας στο ιντερνετ, την αλλη οτι σκεφτεσαι να επιστρεψεις στον πρωην που σε κακοποιουσε και μετα οτι σκεφτεσαι να μπεις σε μοναστηρι....
εισαι βεβαιη οτι δεν θα ενδιαφερθεις ποτε ξανα για ηδονες της σαρκας, για παραδειγμα? η παρθενία δεν ειναι προαιρετικη στα μοναστηρια, ξερεις... μεχρι χθες μας ελεγες ποσο σου αρεσε να ζεις ελευθερη σεξουαλικη ζωη .
μηπως να ξεκαθαριζες αυτα που σου συμβαινουν αντι να σκεφτεσαι λυσεις που δεν σου ταιριαζουν?
Τώρα που τον είδα τον πρώην μου πάλι τρελάθηκα. Από το 2012 σκέφτομαι το μοναστήρι και πηγα να επικοινωνήσω. Τώρα το σκέφτομαι πιο έντονα. Μένω σε χωριό και βαρέθηκα. Δεν είναι τόσο εύκολο να έχεις ερωτική ζωή. Ούτε είναι σωστό να σε βλέπουν έξω τον ένα μήνα με τον έναν και τον άλλον μήνα με τον άλλον. Μπορεί να είναι θέμα ατυχίας σου αλλά δεν έχει σημασία για τον κόσμο. Μια δύο τρεις ατυχίες πρέπει να έχεις γραπώσει το γαϊδούρι και να παντρευτείς. Έτσι καλά είναι να έχεις παρέες να βγαίνεις εκτός χωριού για να μην μπερδεύεται κανείς. Είσαι στην πόλη κανόνισες να βγεις λες ένα παραμύθι και βγαίνεις μιας που υπάρχουν τόσα να δεις στην πόλη. Γι'αυτό τα κορίτσια στις πόλεις είναι πιο πεταχτα και καλά κάνουν. Εχω ένα θέμα με την νηστεία με το ζόρι κρατάω τρεις τέσσερις μέρες γιατί αν αρχίζω και χάνω κι αυτα που δεν εχω τα κιλά αρχίζω και τα βγάζω στο μπάνιο. Το να είσαι καλόγρια είναι πιο ασφαλές από το να βγαίνεις με τον ένα και τον άλλο και να μην σου φέρεται και καλά και να γίνεσαι και ρεζίλι
δηλαδη, εσυ ΘΕΛΕΙΣ να κανεις κοινωνικη ζωη, θελεις και εραστες/η, πιθανον να θελεις ακομα τον πρωην σου,αλλα το οτι δεν μπορεις να κινηθεις ανετα στην κοινωνια του χωριου, σε σπρωχνει στον μοναχισμο...
ε , κανεις λαθος. στο λεω ξεκαθαρα.
δεν εισαι για μοναστηρι, επειδη δεν μπορεις να διευθετησεις τα προβληματα λογω χωριου, πρωην κλπ.
αντι να ψαχνεις τα μοναστηρια, ψαξε εναν καλο ψυχολογο να σε συμβουλευει, γιατι απ οσα μας λες, στο περιβαλλον σου, δεν εχεις και την καλυτερη αντιμετωπιση.
οσο για την νηστεια, τι τρεις και τεσσερις μερες, ειναι μια μονιμη κατασταση η νηστεια στις μονες..
Έχω μια φίλη μοναχή που πήγε από 16 χρονών και εννοείται ότι περιουσία δεν είχε ούτε χρήματα για να ζήσει παρόλα αυτά είναι ευτυχισμένη στο μοναστήρι, αλλά η ζωή με τις άλλες καλόγριες που είναι περίπου στην ηλικία της δεν είναι εύκολη, έχουνε και αυτές τις παραξενιές τους. Δεν χρειάζεται να κάνεις κοινωνικές γνωριμίες για να έχεις φαγητό και ότι άλλο χρειάζεσαι αυτά είναι κουραφέξαλα, το μοναστήρι φροντίζει και σου τα παρέχει όλα όσα θα χρειαστείς. Απλά το μοναστήρι έχει δουλειές. Και θα πρέπει να απαρνηθείς τα εγκόσμια και αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να απαρνηθείς για πάντα και το κρέας γιατί οι μοναχοί δεν τρώνε εφ όρους ζωής κρέας.
Από το να κάνεις φασαρία μέσα στο σπίτι για τον κάθε ένα που περνάει και μια μέρα θα καταλάβεις ότι δεν αξίζει καλύτερα να κάνεις φασαρία για το μοναστήρι. Τουλάχιστον δεν θα σε πουν και ******* ούτε θα σε διαλύσουν ψυχολογικά. Από κάπου θα έχεις να κρατηθείς κι όχι από τον κάθε μαλακά που περνάει. Άσε που εμένα δεν με ενδιαφέρει και κανείς. Αν είναι ο οποιοσδήποτε να χαρεί ας χαρεί δεν με ενδιαφέρει θα είναι και πιο εύκολο. Για μένα το κάνω. Εχω ένα χρόνο να κάνω σεξ κι αυτό γιατί έτσι γουστάρουν άλλοι. Μου έφυγε η όρεξη και μαζί και η όρεξη να πιάσω καλό γκόμενο να μπω στο μάτι του πρώην μου. Κι εκείνος ας κάνει ότι θέλει ας αρραβωνιαστεί ας παντρευτεί ας κάνει παιδιά. Αυτα δεν είναι για μένα όχι γιατί είμαι άχρηστη αλλά γιατί δεν θέλω τα δικα μου παιδιά να περάσουν ούτε τα μισα που πέρασα εγώ. Η ζωή είναι ταλαιπωρία το ίδιο και οι παραπανίσιοι άνθρωποι. Εγώ δεν εχω θέση εδώ. Πάντα ήθελα να κλείνομαι στον εαυτό μου
Η νηστεια ειναι η καλυτερη διατροφη.Το κρεας ειναι ανθυγειηνο και εναντια στην φυση του ανθρωπου.Λοιπον εγω λεω βαλτα κατω και ασε τα μοναστηρια.Τα χωρια ειναι για μετα τα 50.Στην τελικη πανε συζητατα με ενα ψυχολογο αμα εισε σε τετοιο αδιεξοδο
Εμένα το κρέας δεν μου αρέσει ιδιαίτερα. Η γνώμη μου είναι ότι είναι κρίμα να σκοτώσεις για να φας είτε αυτό είναι κότα είτε είναι ψάρι είτε είναι μύδι. Δεν πιστεύω ότι είναι όμως ενάντια στη φύση του ανθρώπου γιατί χρειάζεται τις απαραίτητες βιταμίνες από αυτό. Επιπλέον και ο άνθρωπος ζώο δεν είναι; όπως ο λύκος, το λιοντάρι, η γάτα κλπ που θα σκοτώσουν για να φάνε έτσι κι εμείς. Βέβαια από εκεί ξεκινάνε όλα που μαζί με ζώα σκοτώνουμε και ανθρώπους αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Για το γάλα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι αμαρτία; έτσι κι αλλιώς δεν θα το χρησιμοποιήσει όλο για να το πιεί το μοσχαράκι της η αγελάδα και αυτή βγάζει παρά πολύ. Το στήθος της θα πετρώσει. Πολλά χρόνια πριν γεννηθώ οι παππούδες μου είχαν αγελάδες και μια την έσφαξαν για το λόγο αυτό. Τότε να της το παίρνουμε για να την βοηθήσουμε και να το πετάμε. Αυτό δεν είναι μεγαλύτερη αμαρτία; Στο λάδι πάλι η αμαρτία που είναι; η γιαγιά μου έχει πει ότι είναι γιατί πέφτουν μέσα στην δεξαμενή αρουραίοι. Κάτι τέτοιο πάντως. Το μόνο φαγώσιμο που βρίσκω αμαρτία είναι το οποιοδήποτε κρέας. Εκεί που παίρνουν το μέλι από τις μελισσες αμαρτία δεν είναι που τις κοροϊδεύουν με ζάχαρη; με αυτή την άποψη το θεωρώ μεγαλύτερη αμαρτία από το γάλα. Όλα στην ζωή είναι
Όταν βρω ευκαιρία θα φύγω το εχω πια αποφασίσει. Θα επικοινωνήσω μόλις εχω λίγα λεφτά να παω. Κανείς ψυχολόγος δεν μπορεί να με βοηθήσει εμένα κι ούτε θέλω. Ελπίζω να μην σταθεί κανείς εμπόδιο. Κι ο πρώην μου να γυρνούσε δεν θα μπορούσε να με κρατήσει. Αέρας είναι. Σε άλλη ζωή γιατί σε αυτή αποτύχαμε. Στα μοναστήρια με το παλιό αν δεν σου αρέσει κάτι μπορείς να αλλάξεις μοναστήρι;