-
Αγγελικούλα μου, κορίτσι μου, ο άντρας σου έχει ψυχολογικά προβλήματα σίγουρα. Δεν έχει άλλη, κι αυτό είναι σίγουρο (για μένα), επίσης. Όμως, αν δεν δεχθεί με κάποιο τρόπο να βοηθηθεί πώς θα περάσει έτσι η ζωή σας μέσα στις εντάσεις, τους τσακωμούς και τις φωνές; Μήπως να πήγαινες εσύ σε κάποιο ψυχίατρο να τον συμβουλευτείς, να πεις για την συμπεριφορά του άντρα σου και να σου έλεγε τί συμπέρασμα βγάζει, τί μπορεί να έχει και τί μπορείς να κάνεις. Κι εσύ, από την άλλη, προσπάθησε να μην δίνεις συνέχεια στους καυγάδες σας, γύριζε τη συζήτηση αλλού. Το συμπέρασμα είναι οτι ναι, προσπαθεί ασυνείδητα να δημιουργήσει και να αναπαράξει το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε, το προβληματικό δηλαδή και συμπεριφέρεται κάπως αυτοκαταστροφικά.
-
Συγγνώμη αλλά ρωτάω και ξαναρωτάω για άλλη γιατί λες και ξαναλές πως δεν ήσασταν έτσι και πως από τα 10 χρόνια που είστε μαζί μόνο τα τρία επικρατεί αυτή η κατάσταση... Τα ψυχολογικά προβλήματα δεν κρύβονται κατα τη γνώμη μου και σίγουρα όχι για 7 ολόκληρα χρόνια... Δε λέω οτι έχει άλλη αλλά είναι ένα ενδεχόμενο.. Αν δεν ισχύει, γιατί δίνω πολύ βάση στο ότι δεν αισθάνεσαι πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε απλά ξεσπάει ότι τον ταλανίζει σε σένα... Πολλοί άνθρωποι ξεσπούν στον άνθρωπό τους γιατί ίσως νίωθουν πως είναι κι ο μόνος που μπορεί να τους ανεχτεί και κάπου όταν έχεις προβλήματα δεν μπορείς όντως να δεις καθαρά αν έχεις άδικο... Επίσης οι εγωιστές άνθρωποι είναι κάπως έτσι.. Ζούν στη δική τους λογική και οπτική των πραγμάτων και πρέπει να βρείς πως θα τους ξεκλειδώσεις τον τρόπο να βλέπουν και την οπτική των άλλων... Για μένα ο τρόπος ήταν να κρατάω τη ψυχραιμία μου ή ακόμη και να φεύγω εγω όταν βλέπω πως δεν είναι σε κατάσταση να μιλήσει και μετά να μιλάω ήρεμα επαναλαμβάνοντας αυτά που μου είπε προσπαθώντας να τον κάνω να καταλάβει πόσο άσχημα θα ένιωθε εκείνος αν του τα έλεγα... Αλλά ποτέ δεν έπεσα στη παγίδα να του μιλάω κι εγω άσχημα.. Και φυσικά δεν πετυχαίνει πάντα γιατί ο άνθρωπος δεν αλλάζει απλά βελτιώνει και μετριάζει..
-
Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάφερα να διαβάσω όλα τα ποστ, είναι άλλωστε πάρα πολλά, αλλά ήθελα να σταθώ στα εξής σημεία:
- δεν έχει κολλητό ή κάποιο αδερφικό φίλο: ουπςςςςςςς........... ΠΟΛΥ ανησυχητικό. Οι αντρικές φιλίες είναι ως επί το πλείστον πολύ πιο ειλικρινείς κ ανιδιοτελείς από τις γυναικείες, κ αν άντρας δεν έχει κάποιον πολύ στενό φίλο τότε κάτι δεν πάει καλά........
- ακούει για ψυχολόγο κ κάνει σαν ταύρος σε υαλοπωλείο: κατά κανόνα, όσα περισσότερα "θεματάκια" έχει κάποιος με τον εαυτό του κ όσα περισσότερα κόμπλεξ κ απωθημένα κουβαλάει, τόσο περισσότερο αποφεύγει τους ψυχολόγους κ λόγος είναι πως υποψιάζεται πως θα ακούσει κάποια αλήθεια που θα "τσούξει".
-λες ότι κάποτε τα ζητήματα που σας δυσκολεύανε τα συζητούσατε κ λύνατε τα προβλήματα από κοινού. Άρα ο άνθρωπος αυτός γνωρίζει πώς είναι να συζητάς, πώς είναι να λύνεις το πρόβλημα κ όχι να το αποφεύγεις να το αντιμετωπίσεις, κ πώς είναι να σέβεσαι τη γυναίκα που έχεις δίπλα σου. Δεν ξέρω αν υπάρχει 3ο πρόσωπο από πίσω, αλλά η σημερινή του συμπεριφορά (φυγή σε κάθε ευκαιρία, συνειδητός υποβιβασμός σου, συνεχής διαστρέβλωση της πραγματικότητας, έλλειψη σεβασμού απέναντί σου, να ρίχνει όλο το φταίξιμο κ τις ευθύνες πάνω σου, να βλέπει τα πάντα πάνω σου λάθος κ στραβά, να προκαλεί καυγάδες, οι οποίοι "δικαιολογούν", λεκτική βία φυγή κλπ κλπ), μακάρι να κάνω λάθος, σημαίνει μόνο 1 πράγμα: του έχει τελειώσει. Κ η μεγαλύτερη απόδειξη, δεν είναι διατεθειμένος να κάνει το παραμικρό για να αλλάξει η κατάσταση, δεν θέλει να πάει/πάτε σε ψυχολόγο, δεν κάθεται να συζητήσει, δεν θέλει να συνεργαστεί να κάνετε μια καλή αρχή, δεν θέλει με 2 λόγια να ανατραπεί αυτό το κακό κ αρρωστημένο κλίμα κ αυτός είναι κ ο λόγος που όσο προσπαθείς εσύ να τον πλησιάσεις, τόσο εκείνος σε "διώχνει". Δεν θέλει να τα ξαναβρείτε, θέλει η κατάσταση να είναι αυτή. Κ αν κ συμφωνώ με όλα τα μέλη που σου είπαν να προσπαθείς να μην παρασύρεσαι στο γαϊτανάκι των κατηγοριών που σου απευθύνει κ να μην απαντάς στις βρισιές κ τος μειώσεις στις οποίες σε υποβάλει (παρ' όλο που κατανοώ πως αν σε πνίγει το άδικο κ ξέρεις πόσο λάθος είναι όλα αυτά, ο πειρασμός να ανταπαντήσεις είναι τεράστιος), η υποχωρητικότητά σου κ η καλή σου διάθεση τον αποθρασύνει να τραβάει το σκοινί όλο κ παραπέρα.
Επίσης οκ, σίγουρα το ότι προέρχεται από 1 διαταραγμένο οικογενειακό περιβάλλον σε συνδυασμό με το ότι τα οικονομικά σας είναι στριμωγμένα κ δεν μένετε στο δικά σας σπίτι κ ο ίδιος μένει μαζί με τα πεθεριακά του, σίγουρα τροφοδοτούν extra πίεση, όμως δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι τα απωθημένα που κουβαλάει ο τύπος, τα συναισθήματά του απέναντί σου κ ο τρόπος που διαχειρίζεται αυτά αλλά κ το γάμο σας. Από τη στιγμή που όλες σου οι προσπάθειες να τα ξαναβρείτε, να τον πλησιάσεις, να πέσουν οι τόνοι, να χαλαρώσει η μεταξύ σας ένταση κλπ κλπ, όχι μόνο πέφτουν στο κενό, αλλά τροφοδοτούν την ακριβώς αντίθετη συμπεριφορά από πλευράς του (αυτό το οποίο έγραψες "πώς θα ξανακερδίσεις την εκτίμησή του......" φαντάζομαι να αντιλαμβάνεσαι κ εσύ η ίδια πως είναι άτοπο, ή τουλάχιστον αποκλείεται να συμβεί με την μέθοδο που ακολουθείς), ίσως θα έπρεπε να αρχίσεις να δείχνεις, κ το κυριότερο ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, ότι δεν είσαι κ τόσο δεδομένη. Τον αγαπάς, αλλά όχι άνευ όρων κ ανεξαρτήτως συμπεριφοράς του, είσαι η γυναίκα του κ οφείλει να σε σέβεται. Εκτός κ αν θες να είσαι το αιώνιο θύμα. Κ βασικά σκέψου λίγο κ τα δικά σου όρια ποιά είναι κ αν υπάρχει περίπτωση 1 τέτοιος άντρας να σε κάνει ποτέ ευτυχισμένη. Επίσης καταλαβαίνω πως μετά από 10 χρόνια είναι αρκετά δύσκολο να σκεφτείς τη ζωή σου χωρίς αυτόν, αλλά μήπως θα ήταν για καλό να άρχιζες να σκέφτεσαι κ αυτό το ενδεχόμενο.......?
-
Καλησπερα σου φιλη μου,οντως ειναι ζορικο ολο αυτο ομως πρεπει να το παλευεις μην σταματας να ασχολεισαι με την θρησκεια κ να διαβαζεις πραγματα που θα σε βοηθησουν προμηθευσου βιβλια θρησκευτικου περιεχομενου για τον γαμο κ μελετησε τα για να δεις πως θα κινηθεις,Μην ριχνεις λαδι στην φωτια κ εσυ στην φαση που εισαι,ειναι πιθανον ο αντρας σου να μην εχει προσαρμοστει στην ιδεα του γαμου γιαυτο του βγαινει αυτη η νευρικοτητα κ του βαζει κ λογια η μητερα του που επισης δεν μπορει να προσαρμοστει στην ιδεα οτι δεν τον εχει ολοκληρωτικα,Μην νιωθεις κακια κ πηγαινε διαρκως στον πνευματικο ο αντρας σου ετσι κ δεν θελει μην τον πιεσεις πηγαινε η ιδια να λαβεις συμβουλες πως θα κινηθεις,Επισης μην βαζεις στο μυαλο σου την κλισε ιδεα οτι μαλλον εχει αλλη,Πιστευω ειναι θεμα προσαρμογης ολο αυτο το προβλημα δωσε του καιρο κ δουλευε το μαζι με τον πνευματικο
-
Καλησπέρα σας, θεματοθέτρια δεν ξερω αν παρακολουθείς ακόμα το forum. Θα ήθελα να σου επισημάνω την πιθανότητα να απομακρύνθηκε από σενα όσο ήταν στο εξωτερικό, ενδεχομένως να έκανε και κάποια άλλη σχέση με άγνωστη εκβαση, και να ξαναγυρισε σε σενα εχοντας παρει την αποφαση να ειστε μαζι και να παντρευτειτε αλλα να μην του βγαινει...για αυτό και τα τοσα νευρα...Είναι μονο ένα σεναριο που μου ηρθε στο μυαλο, δεν ξερω καν αν είναι χρησιμο να γινονται σεναρια. Μπορει να πεφτω τελειως εξω οποτε μπορεις να το αγνοήσεις τελειως!