Originally Posted by
Macgyver
Δεν ξερω αν μπορεις να αποκαλεσεις ' ασθενεια ' μια καταθλιψη , που προερχεται απο μετρησιμους εξωτερικους παραγοντες , η ' διαταραχη διαθεσης ' . Εχουμε μαθει πλεον τα αντικαταθλιπτικα , που δεν χρειαζονται σε ολες τις καταθλιψεις , νομιζω ειναι καλυτερη η ψυχοθεραπεια . Μεχρι προτινος πιστευα το αντιθετο , αλλα πλεον εχω καταληξει στην ψυχοθεραπεια , χωρις ναχω κανει , βρηκα την ακρη μονος , τυχαια , εγώ την άκρη τη βρηκα σε μια συνεδρια με ψυχολογο, ήτοι από που ξεκινησε το πρόβλημα (αιτίες), οι συνεπειες των αιτιών αυτών στον τρόπο σκέψης μου (διαστρεβλώσεις), τροποι με τους οποιους στο σημερα αντιμετωπιζονται οι συνεπειες αυτες και το πως οι τροποι αυτοι με την παροδο του χρονου θα μεταβαλουν τις διαστρεβλώσειςαλλα πολλακις ο ' πασχων ' για αγνωστους μεχρι στιγμης λογους , αντιμετωπιζει με ' παραδοξο ' τροπο οπως εχω διαβασει , καποιο στρεσσογονο γεγονος ( δεν ειναι θεμα αδυναμιας ) Συμφωνώ, κάνει πράγματα που για τους πολλούς φαίνονται γελοια ή παραδοξα (κι όντως έτσι είναι) επειδή ο νους του στάλωσε σε κάτι (συμπεριφορά ή τροπο δράσης ή ορισμένη απόφαση) το οποιο ως εμμονή, το θεωρει ως τη μονη λύση, και απο ενα σημειο και περα , το στρεςς , αποκταει την δικη του υποσταση , και η επακολουθη καταθλιψη αυτονομειται , και φτανουμε να αποκαλουμε αυτην την διαδικασια , ασθενεια Αυτο που περιγραφω δηλαδη στο πιο πάνω μηνυμα μου.
Ειναι μια προσωπικη αντιδραση στο στρεςς , οπως πχ εγω αν στρεσσαριστω πολυ , παθαινω ψωριαση . Δεν σημαινει οτι οποιος στρεσσαριστει , θα παθει ψωριαση , αλλα σε πολλους πασχοντες απο ψωριαση ( εγω οχι , αν και εχω περασει βαρια ψωριαση ) , η ψωριαση αυτονομειται , και αποκταει δικη της οντοτητα , και χρονιζει . Ετσι και η καταθλιψη .