ΑΛΕΞ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΩ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ .ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΑΙΤ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ.
Printable View
ΑΛΕΞ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΩ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ .ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΑΙΤ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ.
Όχι όποιος διαφημίζεται, αλλά όποιος δυσφημεί.
Σίγουρα είναι δικαίωμά σου να συνδιαλέγεσαι με όποιον επιθυμείς, αλλά εδώ είναι ένα ανοιχτό φόρουμ, οπότε όλοι έχουν δικαίωμα συμετοχής και άποψης.
Πάντως, συμμετέχω σ\' αυτό το φόρουμ 2-3 μήνες και σ\' αυτό το διάστημα δεν είδα κάποιον να αφορίζει τους πάντες στην Ελλάδα.
Προσωπικά, εκτήμισα περοσσότερο και εσένα και το κέντρο σου όταν μίλησες για τη ΓΑΘ και ανέφερες κάποια στοιχεία.
Η ΚΑΘΕ ΚΑΛΑΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΕΞ.ΩΣΤΟΣΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ Η ΚΛΙΝΟ?ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ?
Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ.ΓΙΑΤΙ ΑΛΕΞ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΕΙΣ ΑΕΙ ΣΕ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤ ΘΥΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ.ΜΑΡΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΚΛΟΜΠΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ Ή ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ?ΑΛΕΞ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ Ή ΟΧΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΓΙΑ 1000 ΩΡΕΣ ,ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΠΟΠΤΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ,ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ?ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΦΟΒΑΣΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΣΑΙΤ ΝΑ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ?
θεωρώ όλες τις απόψεις σεβαστές, είτε προέρχονται από κοινό είτε από ειδικούς, και αξιολογώ την άποψη πρώτα και μετά το ποιος την εκφέρει. οι συνομιλητές μας απευθύνονται σε εσένα προσωπικά και νομίζω ότι είσαι ο ποιο κατάληλος γαι να απαντήσεις. αν ζητήσεις τη γνώμη μου για κάτι συγκεκριμένο που ειπώθηκε θα σου απαντήσω και θα πάρω θέση ευχαρίστως.
συμμετέχω στο φόρουμ από προσωπικό ενδιαφέρον και από την ησυχία του σπιτιού μου. Δεν γνωρίζω κανέναν προσωπικά, και δεν ξέρω κάτι σχετικά με το φόρουμ πέρα από αυτά που διαβάζω και διαβάζεις.
ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΟ ΤΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ.ΕΠΙΣΗΣ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΓΚΛΟΜΠΥ ΣΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΠΣΙΤΗΜΟΝΙΚΑ?ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΑΛΕΞ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΤΣΑΤ ΡΟΟΜ.ΜΕΣΑ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΧΙ ΑΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΙΑ.
Προφανώς αναφέρεσαι στην πρακτική άσκηση των μεταπτυχιακών η οποία δεν θα χαρακτήριζα εθελοντική, μιας και εντάσεται σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αλλά μη αμοιβόμενη, ούτε οι ψυχολόγοι είναι ανυποψίαστοι μιας και το γνωρίζουν εκ των προτέρων. Πιστεύω ότι πολύ κακώς δεν αμοίβεται, όπως επίσης δεν ασφαλίζεται, και έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από φοιτητές και καθηγητές ώστε να αλλάξει αυτό. Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι γνωρίζω όλες τις παραμέτρους του θέματος, αλλά έχω την αίσθηση ότι η κύρια αιτία είναι η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων και η απαίτηση να μπουν δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.
σίγουρα είναι ανήθικο να υποκλέπτεται η εργασία εκπαιδευόμενου από τον επόπτη του, όμως εγώ δεν γνωρίζω τέτοιο περιστατικό, μιας και όσες ανακοινώσεις έχουν κάνει συνάδελφοι που γνωρίζω είχαν όλα τα ονόματα των συμμετεχόντων στην ανακοίνωση.
δεν έχω λόγω να φοβάμαι κανέναν, και θα σε παρακαλούσα να μένεις σ\' αυτά που γράφω και να μη προσπαθείς να μου προσάψεις \"κίνητρα\".
Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 1000 ΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙΟΧΙ ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΛΕΞ ΟΤΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΙΝΙΚΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΑΛΛΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ?ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΧΕΙ ΖΩΗ 25 ΕΤΩΝ?ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΚΡΥΦΑ ΚΛΙΝΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ?ΔΥΣΦΗΜΩ ΑΛΕΞ Ή ΤΟΛΜΑΩ ΚΑΙ ΛΕΩ ΑΛΗΘΕΙΕΣ?
Είναι αλήθεια αυτά που γράφεις, αλλά ισχύουν για ορισμένους, και όχι για την πλειοψηφία, που εκμεταλεύτηκαν το ασαφές καθεστώς της ελλάδας, πριν από αρκετά χρόνια.
Αναφέρεσαι στο βιβλίο του Παρασκευόπουλου; Τα βιβλία που προτείνονται στα μεταπτυχιακά δεν είναι και τόσο παλιά.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΟΝΟΜΑΤΙΣΩ .ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΕΞ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΑΠΟΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ?ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΥΣΦΗΜΩ ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΟΜΠΥ ΤΩΝ ΑΝΙΔΕΩΝ.ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΛΛΛΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ.
ΑΛΕΞ ΠΑΛΙ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝΓΝΩΣΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ .Η ΑΛΗΘΕΙΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΣΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙ. ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΤΗΝ ΚΛΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΣ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑ Ή ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ .ΣΕ ΠΑΡΓΑΜΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΓΙΑΤΙ ΑΛΕΞ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ?(ΔΕΝ ΣΤΟ ΠΑΙΖΩ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΛΛΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ)ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΝΩΣΙΑΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ(ΤΩΡΣ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ?
ΣΕ ΑΦΗΝΩ ΑΛΕΞ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΓΡΑΠΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΟΥ.ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΛΟΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΔΙΟΡΘΩΝΩ ΠΡΟΣΠΩΙΚΑ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΤΕΣ ΜΟΥ-ΔΕ ΛΕΩ ΨΕΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ!
Οι ώρες πρακτικής είναι πολύ περισσότερες, στην ελλάδα υπολογίζονται σε εξάμηνα και υπάρχει ασάφεια ως προς την αντιστοιχία σε ώρες. Η διαδικασία για χρήματα της ΕΕ ακολουθείται στα προπτυχιακά (ΕΠΕΑΕΚ), με φιλότιμές προσπάθειες φοιτητών - καθηγητών. Η διαδικασία είχε κολήσει (εν μέρη τουλάχιστον) στο υπουργείο παιδείας, το οποίο δε θεωρούσε την πρακτική ως εργασία. Πάντως δε γνωρίζω να οφελήθηκε κανένας καθηγητής από αυτό (εκτός αν υπεξέρεσε κονδύλια, κάτι που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω).
ΑΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΑΣΑΦΗ ΥΠΟΓΡΑΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΞΗΓΗΜΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΤΙΚΟΥΜΕΝΤΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΕΞ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ.ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΣΕ ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ ΑΔΑΗ ΜΑΤΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΗΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.ΑΛΕΞ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΚΑΤΙ ΞΕΚΘΑΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ .ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΨΟΥ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥΠΕΡΙΣΟΟΤΕΡΟ.ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡ� �Ι ΕΙΜΑΣΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ.Η ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟ ΚΛΙΝΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.ΟΤΑΝ ΠΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΗΘΙΚΟ ΘΡΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ.ΤΙ ΛΕΣ ΜΑΡΙΝΑ ?????????????
Στα μελανά αυτά σημεία θα είχα όμως να προσθέσω για διδάσκοντες που αφιερώνουν πολύ περοσσότερο χρόνο από αυτόν για τον οποίο πληρώνονται προκειμένου να καλύψουν κενά λόγω υποστελέχωσης σχολών και οι οποίοι διορθώνουν επίσης προσωπικά τα γραπτά.
Η ασάφεια αναφέρεται στην μετατροπή των εξαμήνων σε ώρες και οφείλεται σε διαφορετικό τρόπο υπολογισμού, όχι σε ασαφή πρόγραμμα σπουδών.