Μπα , εγω που ειμαι μεγαλυτερος , το εμπιστευομαι απολυτα .
Printable View
Bulletproof έχεις δίκαιο και όσο για τα όνειρα χαχα δεν τα δίνω καν σημασία είναι εικόνες τις ζωής μας και όλα αυτά με του ονειροκρίτες που λες για μένα δεν υπάρχουν..
mama ναι εννοείται και ακόμη έτσι όμως με το να παίρνουμε μόνοι μας αποφάσεις αναπτύσσει σιγά σιγά την λογική μας...
Gothly τι να πω ο καθένας εμπιστεύεται το ένστικτο του ανάλογα με το πόσο το έχει δοκιμάσει...
Macgyver από όσο ξέρω είσαι και άνθρωπος που παίρνεις πολλά ρίσκα στην ζωή σου έτσι για σένα το ένστικτο σου βοηθάει τα ρίσκα που παίρνεις να είναι πιο σωστά...
Σεβάκι αν έχεις όρεξη μπορείς να δεις το βίντεο. Είναι 1:40 λεπτά αλλά αξίζει τον κόπο, το τελικό συμπέρασμα είναι ότι όλοι είμαστε θεοί και σχεδιάζουμε τη μέρα μας όπως θέλουμε το πρωί και αναλόγως με το πως τη σχεδιάσαμε αυτό ζούμε, μιλάει για παράλληλα σύμπαντα, τα περισσότερα από αυτά αποδεδειγμένα από την κβαντική φυσική, είχε πει μια φράση και ο Αϊνστάιν, την εξής: "Αν θέλεις μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν που έχεις τώρα, μπες στην ενέργειά της και αυτή θα γίνει". Κάπως έτσι το είχε πει.
Ευχαριστώ pillow ναι θα το δω σίγουρα...
1 ώρα και 40 λεπτά εννοούσα........αν αντέξεις δες το.
pillow χαχαχ δεν με πειράζει και τόσο η ώρα αλλά το ότι μπήκα πριν και δεν μπόρεσα να το δω γιατί δεν μου το έβγαζε...
Ήταν το δεύτερο! Το πρώτο ήταν κάτι άλλο, αφυπνιστικό κι εκείνο αλλά άλλης φύσεως. Καλή παρακολούθηση. :)
Ευχαριστώ πολύ!!!
Ένστικτο, για μένα (η διαίσθηση για μενα αποτελεί τη μελλοντική διάσταση αυτού στο οποίο με κατευθυνει το ένστικτο) ειναι όταν, αντικρίζω κάτι (κατασταση/προσωπο/πραγμα/προκληση/προταση) και κάτι μέσα μου, σαν μια έντονη ενθουσιώδης φωνή, μου λέει κάντο ή πάρτο (ή ανάλογα με προειδοποιεί ως μια εσωτερική κρίση πανικού φύγε, άφησε το).
Ένστικτο είναι το σύνολο των γνώσεων και των εμπειριών που απεκόμισα μεσα από τα βιωματα της ζωης μου.
Εκεινη τη στιγμη που ειμαι προσωπο με πρόσωπο με μια κατασταση/πράγμα/πρόσωπο/πρόκληση/πρόταση, αυτό που όρισα πριν ως ένστικτο εμφανίζεται αίφνης μέσα μου με την μορφη αυτης της εντονης ενθουσιωδους φωνής, λες και οι γνωσεις και εμπειριες της ζωης μου αυτοματα συσκέφθηκαν και κατεληξαν στο συμπέρασμα.
Η ουσία τότε ειναι να κάνω την κίνηση εκεινη τη στιγμη, την επιλογή.
Αν δεν το κανω, όσο περνάνε τα λεπτά, οι ωρες και οι μέρες οι πιθανότητες πραγμάτωσης παίρνουν κατιούσα, ήτοι εμφανίζονται όλα τα πλην στο να κανω την κινηση, όλα τα μειονεκτηματα τα οποια παλεύουν μεσα μου να εκμηδενισουν τα πλεονεκτηματα και συνεπως τον ενθουσιασμό, ο οποιος έτσι μετατρεπεται σε δήλημμα.
Τότε το παιχνίδι χάθηκα.
Επειδη επετρεψα στον αρνητισμο να με κατευθυνει.
Το ένστικτο και το προαίσθημα είναι δύο διαφορετικές έννοιες. Ένστικτα ονομάζουμε τις εν γενείς τάσεις οι οποίες είναι βιολογικά προκαθορισμένες και επιτελούν σημαντικούς σκοπούς όπως της επιβίωσης και της αναπαραγωγής. Τα εγκεφαλικά κέντρα των ενστίκτων εδράζουν στον πρωτόγονο εγκέφαλο (στέλεχος) και γι' αυτό λειτουργούν ασυνείδητα.
Οι προαισθήσεις αποτελούν προϊόν του γνωστικού μας εγκεφάλου (σύγχρονου εγκεφάλου) και ουσιαστικά είναι προβλέψεις και προγνώσεις για το μέλλον (αρνητικές ή θετικές) που διαμορφώνονται από τα δεδομένα του περιβάλλοντος, από τις ατομικές μας πεποιθήσεις και στάσεις, και από τον τρόπο σκέψης. Το εάν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τις προαισθήσεις μας εξαρτάται από το πόσο ρεαλιστικά νοηματοδοτούμε τις καταστάσεις αυτές. Αν για παράδειγμα έχω κατάθλιψη προφανώς θα βλέπω αρνητικά την ζωή και οι προαισθήσεις μου θα είναι αρνητικού προσίμου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όταν αισθανόμαστε μία "προαίσθηση", βρισκόμαστε σε μία κατάσταση στην οποία, ναι μεν νοιώθουμε τα συναισθήματα (θετικά ή αρνητικά) που μας προκαλούν οι σκέψεις μας για κάποια κατάσταση αλλά δεν έχουμε πλήρη επίγνωση των σκέψεων αυτών. Αν έχουμε και την επίγνωση των σκέψεων τότε δεν μιλάμε για προαισθήσεις αλλά για συμπεράσματα.
Ακριβως , sevaki , και οντως τοχω τεσταρει το ενστικτο μου . Οσο για τους ονειροκριτες , δεν τους πιστευω . Και οχι μονο στις δουλειες , και σε ανθρωπους , και μαλιστα , πριν σκασει η βομβα με τα καπιταλ κοντρολς και τις τραπεζες , ενω τιποτα δεν προοιωνιζε μια τετοια εξελιξη , εβλεπα καθε μερα εφιαλτες ( οι οποιοι σταματησαν μολις εγινε οτι εγινε ) , ενω ποτε δεν βλεπω , και ειχα και καλη διαθεση ( ουτε πεφτω για υπνο εχοντας φαει του σκασμου ! ) , και σκεφτομουν οτι κατι θα συμβει , δεν ηξερα ομως τι . Καπως ετσι λειτουργει το ενστικτο / διαισθηση μου , οταν παω να κανω μια κινηση η μια συναναστροφη , και κατι αοριστως δεν μου παει καλα , αρχιζω και κουμπονωμαι .
Δεν θελω να πεισω κανεναν για την ορθοτητα των λεγομενων μου , αλλα ετσι λειτουργω . Και δεν εχω βγει χαμενος .
Όλο μαλακίες ο πέτσας. Ουστ ρε!