Originally Posted by
mariposa7
Κ όλα καλά, με γκρίνιες προχώρησε η ζωή (γκρίνιες γιατί δεν είχα επιλέξει στην προσωπική μου ζωή αυτά που θα ήθελαν), κ όλα ωραία. Μέχρι που έγινε το μπαμ. Από πολύ μικρή αντιμετώπιζα διάφορα προβλήματα υγείας, τα οποία επιδεινώθηκαν κ από λάθος χειρισμούς γιατρών. Ουδέποτε μου είχε γίνει κ σωστή διάγνωση. Κ κάπως έτσι ήρθε η κατάρρευση….. χρόνια νόσος σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Γ@μ.... τα. Μπορεί να μην είδα ποτέ τούρτα γενεθλίων…… αλλά τώρα η μαμά μου μου μαγειρεύει ειδικό φαγητό (έχω υπερβολικά περιορισμένο διατροφολόγιο) μπας κ σώσω το συκώτι ή θεραπεύσω καμιά φλεγμονή (που ουσιαστικά τα μισά μου όργανα κ αδένες είναι τίγκα στις φλεγμονές). Σαν οικογένεια τα έχουμε βρει, με φροντίζουν κ με προσέχουν. Αλλά ρε π…. μου, έπρεπε να βγει τέτοια διάγνωση για να αλλάξουν? Ή μήπως εάν γίνω καλά θα ξαναρχίσουν τα ίδια? Έπρεπε να φτάσει το πράγμα εκεί για να με φροντίσουν όπως τον αδερφό μου?
Τώρα που ανέφερα τον αδερφό μου….. αυτό θεωρώ ως μοναδικό μου κατόρθωμα. Είμαστε πολύ διαφορετικοί μεν, πολύ αγαπημένα αδέρφια δε. Είναι εκπληκτικό παιδί, πολύ αξιόλογο, πολύ «όλα τα καλά» κ ουδέποτε αξίωσε για τον εαυτό του ιδιαίτερη μεταχείριση. Άλλη όμως στη θέση μου πιθανόν να τον είχε μισήσει με τόσο διαφορετική μεταχείριση κ διαρκείς συγκρίσεις μεταξύ μας. Άμα κατάφερνε εκείνος κάτι ή βοηθούσε το σπίτι σε κάτι, μου το χτυπάγανε 100 φορές. Άμα το έκανα αυτό εγώ ήταν αυτονόητη υποχρέωσή μου.
Σας καταλαβαίνω πάντως στο ότι δεν θέλετε οικογένεια. Εσύ Ρέα (πάλι καλά) λες ότι θα το κάνεις όταν με το καλό νοιώσεις έτοιμη. Εγώ πάλι δε θέλω, έχω μισήσει αυτό που ονομάζεται οικογένεια. Θέλω να απελευθερωθώ από αυτό κ όχι να το δημιουργήσω, φοβάμαι πως δεν θα τα καταφέρω κ δε θέλω να πάρω στο λαιμό μου ψυχές που δεν μου φταίνε σε τίποτα. Όχι πως μπορώ να κάνω παιδί στην κατάστασή μου (δεν το μπορεί ούτε το σώμα μου), αλλά λέμε, στην περίπτωση που γινόμουν καλά.
Ρέα….. κ εγώ στα ίδια με εσένα κινούμαι. Είμαι 32, ούτε που θυμάμαι πόσους είχα στη ζωή μου, παίρνω φάρμακα 31 φορές τη μέρα (ασχέτως αν δεν είναι ψυχοφάρμακα) κ έχω μέσα μου τα τέρατα. Κ σε αντίθεση με σένα που γράφεις πως είσαι νέα, εγώ νοιώθω 132 χρονών. Για σένα όμως έχω 1 ένσταση……. Ισχυρίζεσαι ότι ούτε αγάπησες, ούτε αγαπήθηκες. Θυμάμαι σε 1 thread του Σελτζούκου πόσο υπέροχα κ δυνατά είχες περιγράψει τον έρωτα. Ακόμα κ εγώ, που μέσα σε όλο αυτό το μπάχαλο ξ αγάπησα κ αγαπήθηκα, δεν θα μπορούσα να το περιγράψω έτσι, τόσο ζωντανά, τόσο λυρικά. Ίσως να φταίει η ιδιοσυγκρασία μου, που δεν είμαι των λόγων αλλά των πράξεων, ίσως να φταίει ότι παραείμαι πεζός κ προσγειωμένος άνθρωπος, αλλά μου φαίνεται αδύνατον να μιλάς έτσι για την αγάπη, χωρίς να την έχεις νοιώσει. Ίσως Ρέα να μην ξέρεις να αγαπάς εσένα. Από σένα πρέπει να αρχίσεις κ θα έρθουν κ τα υπόλοιπα. Νομίζω ότι κ μπορείς κ το αξίζεις.
Λίζα…. Τους γονείς σου δεν μπορείς να τους αλλάξεις. Μπορείς όμως να αλλάξεις τον τρόπο που τους διαχειρίζεσαι, όσο ακόμα προλαβαίνεις. Ικανή είσαι κ έξυπνη. Βρες μια δουλειά αλλού, φύγε κ βγάλτους μια για πάντα από τη ζωή σου. Το όπλο τους είναι ο φόβος κ το φιλότιμο σου για την οικογενειακή σας επιχείρηση. Φρόντισε μην αυτή η επιχείρηση γίνει η καταδίκη σου. Μην τους φοβάσαι, ενήλικη είσαι, τίποτα δεν μπορούν να σου κάνουν. Μην μείνεις εκειμέσα κ αλλοτροιωθείς τελείως, όπως εγώ κ η Ρέα. Κάθε λεπτό που παραμένεις εκειμέσα επιβαρύνει τη θέση σου. Φτιάξε σχέδιο, εν τω μεταξύ κάνε την πάπια, βρες 1 τρύπα να μείνεις, τακτοποίησε ό,τι πρέπει να τακτοποιήσεις, άσε 1 post it να μην σε αναζητήσουν ποτέ, κ πήγαινε να βρεις τον εαυτό σου κ την ψυχική σου υγεία όσο είναι ακόμα νωρίς.