Το σκεφτομαι ομως θεοφανια γιατι τοτε δεν θα χρειαστει να δω την αντιδραση τους...
Printable View
Το σκεφτομαι ομως θεοφανια γιατι τοτε δεν θα χρειαστει να δω την αντιδραση τους...
Αυτό και μόνο δεν φτάνει για να πειστούν;
Από την άλλη, γιατί να σε ενδιαφέρει; Εσύ εισαι το θύμα και πρέπει να απαιτήσεις δικαιωση πρώτα απ\' όλα απ τον εαυτό σου!
Αυτό και μόνο δεν φτάνει για να πειστούν;
Από την άλλη, γιατί να σε ενδιαφέρει; Εσύ εισαι το θύμα και πρέπει να απαιτήσεις δικαιωση πρώτα απ\' όλα απ τον εαυτό σου!
Βρε Darknessούλα πες τους απλά κάτι όπως: νομίζω ότι πρέπει να σας πω αυτό που με απασχολεί τόσο καιρό και είμαι τόσο χάλια. Τόσο καιρό δε μπορούσα να πω κάτι αλλά δεν αντέχω άλλο το σκέφτομαι συνέχεια και είναι πια πολύ βασανιστικό... τώρα θα το πω να ησυχάσω...
Και ο λόγος που σε ρώτησα πριν πως θα το πεις είναι μήπως θα σου ήταν πιο εύκολο να το πετάξεις πχ πάνω σε ένα καυγά όπου θα σε συγκρίνουν με τον \"πολύ καλύτερο\" αδερφό σου... Υπάρχουν διάφοροι τρόποι... Μήπως θα θελες να είναι και ο πατέρας μπροστά; Κι άλλα μπορούν να βοηθήσουν. Η φίλη σου που το ήξερε από παλιά και μπορούν να τη ρωτήσουν αν της έχουν εμπιστοσύνη... Στην χειρότερη μπορείς να τους δείξεις και το πόσο σε απασχολεί τόσο καιρό και το συζητάς από τότε σε κάποιο forum... :)
Το θέμα είναι να πάρεις τη δύναμη να το πεις και αυτό θα το κάνεις μόνο αν σκεφτείς επιτέλους και σένα...
Darkness, θα ήθελα να σου πω ότι δε χρειάζεται να πιέζεσαι από αυτά που σου λέμε εμείς. Αν θέλεις να το βγάλεις από μέσα σου να το κάνεις όποτε εσύ νιώσεις έτοιμη, δικό σου είναι το ζήτημα όχι δικό μας. Εμείς προσπαθούμε να σου δώσουμε δύναμη για να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου.
συμφωνώ με Aphelia ...
και κ μιά σκέψη ακόμα : δες και το ενδεχόμενο μήπως είναι καλύτερα να ... ξεχάσεις μιάς και υπάρχουν και οι αμφιβολίες στη μέση ...
και κάτι άλλο : Το να ειπωθεί κάτι τόσο .. σοβαρό πάνω σε νευρα και ένταση ... φοβάμαι πως ίσως χάσει κάτι από τη \"βαρύτητά\" του και θεωρηθεί λόγια των νεύρων και του θυμού ...
Αυτά τα πράγματα νομίζω καλύτερα είναι να λέγονται ήρεμα και σοβαρά όταν μπορούν οι άλλοι να τους δώσουν σημασία και να τα προσέξουν βλέποντας οτι τους τα λες έχοντας πλήρη έλεγχο των συναισθημάτων σου και όχι σε ξέσπασμα θυμού ...
γλυκια μου ειλικρινα λυπάμαι,που διαβάζω ποσο βασανιζεσαι κ υποφέρεις. νομιζω πως καταρχην καλο ειναι να εχεις κατά νου πώς οταν οι ανθρωποι δεν θυμουνται εχουν λογο. Συνήθως δεν θυμομαστε κατι που μας πλήγωσε πολύ κ βαθυά. Ειναι ενας τροπος άμυνας μαλλον του οργανισμου μας,να μην θυμωμαστε οτι μας πονεσε. Οταν ειμαστε πιο έτοιμοι \"έρχεται\" κ το γεγονος στη μνημη, στην επιφάνεια.Quote:
Originally posted by Darkness
δεν αντεχω..
καμια φορα σκεφτομαι μηπως δεν ηταν κακοποιησει αυτο(ενω ξερω οτι και τι συνεβει..)μηπως και ουτε αυτος καταλαβε/θυμαται(οχι δεν του δινω ελεφρυντικα ΤΟΝ ΜΙΣΩ)αλλα η συμπεριφορα του δειχνει πως θυμαται μερικες φορες νιωθω οτι με φοβαται αρα δεν μπορει να ειμαι εγω τρελη και να καταλαβα λαθος...ΜΗΠΩς ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ..δεν ξερω..
ειμαι μπερδεμενη..
δεν γινονται αυτα....
:(:(:(
Εγω θα θελα να σου πώ, πρωταρχικα να κοιττάξεις πώς θα αποβάλλεις τις ενοχές με το οτι δεν θυμασαι ακριβώς. Οταν ειν αι να ρθει, θα ρθει. Μην πιέζεσαι,τουλάχιστον προσπάθησε...
Το ότι υπάρχουν κάποια κενά μνήμης είναι το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα σε σεξουαλικώς κακοποιημένα παιδιά. ʼλλα απωθούν το τραυματικό γεγονός τελείως από τη μνήμη τους και μπορεί να επανέλθει σαν ανάμνηση σε μεγαλύτερη ηλικία.
Φαντάζομαι psychangel δεν εννοείς πραγματικά να το ξεχάσει η κοπέλα, δεν είναι κάτι εφικτό βέβαια, ίσως εννοείς να το καταχωνιάσει για την ώρα για να μη τη βασανίζει;
Ακριβώς !Quote:
Originally posted by Aphelia
..... Φαντάζομαι psychangel δεν εννοείς πραγματικά να το ξεχάσει η κοπέλα, δεν είναι κάτι εφικτό βέβαια, ίσως εννοείς να το καταχωνιάσει για την ώρα για να μη τη βασανίζει;
... αυτό που μας νοιάζει για την ώρα είναι ... να μη βασανίζεται και να το βιάζει βγεί χωρίς να είναι έτοιμη συναισθηματικα να το υποστηρίξει στη συνέχεια ...
Ας το αφήσει να της βγεί αβίαστα όταν ωριμάσει από μόνο του ...
Ναι το θέμα είναι απλά να μην κάνει καμμιά τρέλα μέχρι τότε! Μόνο για αυτή την περίπτωση λέμε ότι ίσως είναι καλύτερα να το πει, καθώς της έχουμε προτείνει και να το κρατήσει για λίγο ακόμα αν μπορεί και δε φαίνεται να την ικανοποιεί η ιδέα.
Darkness κάνε αυτό για το οποίο νιώθεις ότι θα μετανιώσεις λιγότερο. Αν νιώθεις ότι σε πνίγει τόσο η κατάσταση που δε πρόκειται να ανταπεξέλθεις στη ζωή σου και θα μετανιώσεις που δεν το είχες πει από την αρχή, μπορείς να το κάνεις. Αν πάλι μπορείς να αντέξεις ακόμα λίγο καιρό άστο πίσω και μετά θα μπορείς να ξεγράψεις τελείως τον αδερφό σου και τους γονείς στο βαθμό που θέλεις. Τι νιώθεις ότι θα είναι καλύτερο από τα δύο;
Και όσον αφορά αυτό με τον καυγά, ίσως να μη μπορεί να το πει διαφορετικά όσο κι αν θέλει, για αυτό το είπα. Ανέφερα κι αυτή την επιλογή μήπως ταιριάζει περισσότερο στο χαρακτήρα της. Εγώ νομίζω έτσι μόνο θα μου βγαινε όπως θέλω να μου βγει. Σαφώς το καλύτερο είναι να το πει ήρεμα αν έχει την τόλμη. Το μόνο που έχει σημασία για το πως θα το δεχτούν είναι το πως θα χειριστεί την κατάσταση και στις δύο περιπτώσεις...
Darkness έχω την αίσθηση, και μπορεί να κάνω και λάθος, οτι πιστεύεις οτι με το να πεις στους δικούς σου τι σου συνέβη, θα ανακουφιστείς από το μαρτύριο που περνάς μέσα σου. Θέλεις να το κάνεις αλλά και δεν θέλεις γιατί τρομοκρατείσαι με τις πιθανές αντιδράσεις σου. Νιώθω οτι είσαι παγιδευμένη σε αδιέξοδο. Απο τη μια θέλεις να μιλήσεις για να ανακουφιστείς, για να αρχίσεις να ανακαλύπτεις επιτέλους κάτι καλό μέσα σου, αλλά από την άλλη φοβάσαι φρικτά το τι θα αντιμετωπίσεις, τόσο που προτιμάς να μη ζήσεις αυτή τη στιγμή.
Σέβομαι τη σιγουριά σου για ότι έζησες. Σέβομαι επίσης και τα κενά σου, και τις ανασφάλειές σου, που εκφράζονται με την αμφιβολία απέναντι στην ίδια τη μνήμη σου.
Πάνω από όλα, ακούω τον πόνο και την αγωνία σου. Και θα είμαι εδώ και θα περιμένω όσο χρόνο σου χρειαστεί να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι θέλεις να κάνεις, τι δεν θέλεις.
Φοίβη και Flamenco ευχαριστώ...
Είχα αρχίσει να αισθάνομαι μόνη μου....
Παιδια σας ευχαριστω πολυ ΟΛΟΥΣ.. με βοηθαει να ακουω τις αποψεις σας.Αισθανομαι οτι δεν ειμαι μονη..
Αποφασισα να το αφησω λιγο καιρο το θεμα μεχρι να ξεκαθαρησω τι θελω και τι μπορω..Θελω να ηρεμησω και λιγο..:(
Φοίβη δεν ξερω γιατι αλλα το μνμ σου μου προσφερε απίστευτη ηρεμία και γαληνη.σα να καταφερες να μπεις στο μυαλο μου και να βαλεις λιγη ταξη..σ ευχαριστω...
.... Κατά τη γνώμη μου, πήρες την καλύτερη απόφαση !!!Quote:
Originally posted by Darkness
....Αποφασισα να το αφησω λιγο καιρο το θεμα μεχρι να ξεκαθαρησω τι θελω και τι μπορω..Θελω να ηρεμησω και λιγο..:( ......
συνέχισε σταθερά και καλό κουράγιο .... !