Για μια αιωνιότητα?Quote:
Originally posted by Winston_man
Είμαι καταδικασμένος να ζω και να υποφέρω για μια αιωνιότητα.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι καταδικασμένος για κάτι?
Printable View
Για μια αιωνιότητα?Quote:
Είμαι καταδικασμένος να ζω και να υποφέρω για μια αιωνιότητα.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι καταδικασμένος για κάτι?
Παλεύεις κάτι, αλλά παρατηρώ ότι το παλεύεις με τον ίδιο τρόπο πάντα --> φαρμακα (διορθωσε με αν κανω λαθος)
Και εφοσων τα φαρμακα ΔΕΝ ΝΙΚΑΝΕ (το βλεπεις εδω και 7 χρονια) αλλα στην ουσια.. σε κανουν να τρεχεις απο τον εχθρο που ονομαζεται \"Πανικος\"(ΒΗΜΑ 1/5:μαθε τους εχθρους σου!) ,ήρθε η ώρα φίλε μου να βρεις νεα μέθοδο-όπλο για να νικήσεις αυτόν τον εχθρό..
(ΒΗΜΑ 2/5:Μάθε τις αδυναμίες του εχθρού σου)
.
Τι εχεις να αντιπροτεινεις εκτος για φαρμακα?
Ρεζίλι?Πως ακριβώς θα όριζες τον όρο \"ρεζίλι\"?Ως κάτι που θα νοιώθεις εσύ άσχημα, ή επειδή μπορεί να ξέρω γω να γελάσουν οι άλλοι?Είναι πολλές οι όψεις, εμείς απλά επιλέγουμε αυτό.. που έχουμε μάθει να επιλέγουμε.Quote:
Φοβαμαι μη με πιασει καμια κριση εκει και γινω ρεζιλι στους αλλους..
Όταν ήμουν πιτσιρικάς θυμάμαι τον φίλο μου τον Λεωνίδα ο ο οποίος όταν έβλεπε κάποιον και έτρωγε σαβούρα με το ποδήλατο , έσκαγε στα γέλια πάντα(και εμείς μαζί)
Όταν όμως έπεφτε ο ίδιος κάτω, όχι μόνο δεν γέλαγε, αλλά έπαιρνε και ένα επιθετικό ύφος μάλιστα αν γελούσαμε μαζί του.
Βλέπεις λοιπόν, όλα είναι καθαρά υποκειμενικά.
Αν λοιπόν εσύ πιστεύεις τελικά ότι και το να πάθεις κρίση πανικού δεν θα είναι και τόσο περίεργο (εεμμ... σε ομάδα θα είσαι με άτομα που μπορεί να έχουν πολύ χειρότερα προβλήματα που ούτε καν φαντάζεσαι τώρα..) , τότε δεν θα σε πειράξει.
Αν το χρωματίσεις σαν κάτι το φυσιολογικό και το λες με την ίδια ευκολία που λες ότι ξερω γω όλη σου την ζωη θα σε πιανουν κρισεις πανικού (κατι εντελως αβασιμο παρεμπιτόντως που το λες ΕΣΥ και μονο ΕΣΥ) , στο τέλος θα επικεντρωθει η προσοχή σου σε άλλα πράγματα, όπως στην υπόλοιπη ομάδα.
Στο κάτω κάτω, εδώ πιστευεις ότι όλη σου την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ζωή θα είσαι έτσι , που μπορει να ειναι ξερω γω ακομα και μεσα σε μια συναυλια με εκατονταδες χιλιαδες κοσμο , τι το συγκρινεις με μια ομαδα απο εναν.. ΕΙΔΙΚΟ?
.
Εκεί θα συνατήσεις τον ειδικό-συντονιστή της ομάδας, και άλλα 5-10 άτομα (ανάλογα με την ομάδα) τα οποία θα έχουν και αυτά κάποια θέματα που τους απασχολούν.Quote:
φοβαμαι ποιους θα συναντησω εκει τι θα κανω εκει. Φοβαμαι και ο φοβος μου αυτος δεν με αφηνει να προχωρησω και παραμενω στασιμος. :(
Σκέψου και το άλλο, αν ήταν τέλειοι τότε θα ήταν και αυτοί στον ομάδα τελικά?
Αλλά ας αποφύγουμε να μιλάμε για το τι κακό μπορεί να πάθεις και να εστιάσουμε στο τι καλό μπορεί να σου συμβεί:
1)Μπορεί να λυθεί σταδιακά το θέμα αυτό και να νοιώσεις καλύτερα.Επίσης μπορεί να ανακαλύψεις έναν νέο τρόπο καταπολέμησης με στόχο τον ολοκληρωτικό αφανισμό του εχθρού σου(ΒΗΜΑ 3/5:Ρίξε του με το καινούριο σου όπλο και δες τον αν κάνει πίσω και πληγωθεί.Αν ναι ξαναρίξε χωρίς έλεος..)
2)Μπορεί να βρεις νέους γνωστούς-φίλους που να συμπάσχετε και να υπάρχει μεγάλη κατανόηση.
3)Μπορεί να γνωρίσεις καμία κουκλίτσα :) Ποτέ δεν ξέρεις.
.
.
Πως θα ήταν να άλλαζες λίγο το πλαίσιο σκέψης σου σε κάτι πιο θετικό και στο τι θα κερδίσεις, από το τι.. κακό μπορείς να πάθεις..
.
Είναι σαν να μου λες τώρα ότι όταν κάποιος αγοράζει ένα λαχείο δεν σκέφτεται ΚΑΘΟΛΟΥ ότι μπορεί(ΕΣΤΩ!) να κερδίσει κανα εκκατομυριακι, αλλά ότι έχασε τα 2 ευρω απο την ζωη του..
Αγαπητέ Winston_man,
\"....σαν να χω βολευτει ειναι η αλήθεια με την μικρη μου βελτιωση με τα χαπια, οτι μπορω να π.χ παιρνω το τρολει, να καθομαι σε καποια καφετερια ενω παλια ουτε αυτα εκανα και εχωντας βολευτει να μην εχω την ορεξη να μοχθησω για να παω πιο περα...\"
Εμενα δεν μου φαινεται να εχεις βολευτεί!! Εχεις δυναμη μεγαλη μεσα σου και μπορεις να προχωρήσεις. Και αυτο εσυ το λες με όσα εχεις γράψεις. Το οτι σου φαινεται οτι καθε μερα κανεις τα ιδια και τα ιδια (μετα την βελτιωση με τα καινουργια χάπια) σημαινει πως εισαι ενα βημα πριν την αλλαγη στην ζωή σου. Το πιο σημαντικό το εχεις κάνεις!! Το να πάρεις τηλ δεν ειναι τίποτα πιστεψέ με. Εμενα μου δειχνεις πως Θελεις να πας, και θα το κανεις αλλα για όλους μας καθετί που ειναι καινούργιο μας δυσκολεύει.
Και να σου πω κατί ξεχνα τα χάπια που παίρνεις και ποσο καλό σου κανουν. Εισαι ενα ατομο όπως όλοι μας με καποιο πρόβλημα υγείας. Ε και!Να σου πω εγω ποσα ατομα στην δουλειά μου ειχαν κρισεις πανικού ή επιληπτικές κρίσεις και πόσες λιποθυμηκες τασεις και πόσες φοβίες εχω δει; Και το πιο σημαντικό κανένας, μα κανένας μας δεν το ειδε πως εγιναν ρεζίλι.
Επισης η κριση πανικού μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε χωρις να έχει πάρει ποτε χάπια. Εγω ειχα ταξιδέψει με πλοίο και ειχα γίνει χάλια γιατί ειχε πολλά μποφορ. Οταν εφτασα σε καμια ώρα χωρις να φάω κατι, μαλωσα ασχημα με εναν φίλο μου και επειδή δεν υπήρχε λόγος και το σκεφτόμουν συνέχεια, σε μια ώρα αρχισα να ζαλίζομαι, να βουίζουν τα αυτια μου και όλα γύρω να θολώνουν και να μην μπορώ να αναπνεύσω. Στο νοσοκομείο ακουσα τότε για πρώτη φορά οτι επαθα κριση πανικού. Ποτε απο τότε δεν φοβήθηκα οτι θα ξαναπάθω, δεν το σκεφτομαι καν, όλοι μας σε καποια φάση της ζωή μας με τέτοιο στρες και τέτοιο τρέξιμο μπορούμε να το παθουμε. Οσο για το ρεζίλι; Κοιτα ανθρωποι που μπορει να γελουν με θεματα υγείας , για μενα ειναι ατομα που δεν εχουν καμια αξια και εχουν προβλήματα κατωτερότητας που τα προβάλλουν με τον τρόπο τους στους άλλους. Δεν αξίζουν την προσοχή μας.
Βουουρ στην ομαδικη θεραπεια και θα δεις πως όλα στο μυαλό μας ειναι. Πανε απο περιέργια και αν δεν σου αρέσει φυγε. Τοτε θα ξέρεις οτι δεν σου αρέσε και επέλεξες να φυγεις...
Winston_man, εγώ δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κανείς να χλευάσει ή να κοροιδέψει όχι μόνο σε πιθανή κρίση πανικού αλλά σε οτιδήποτε. Εκεί θα συναντήσεις νομίζω άτομα ευαίσθητα σε θέματα ψυχικής υγείας λόγω προσωπικής τους εμπειρίας. Όπως εδώ...Όλο το φόρουμ είναι σύσωμο να βοηθά ο ένας τον άλλον...Τα άτομα στην ομάδα που σου προτείνει ο γιατρός σου είναι εκεί για να βοηθηθούν από τη μεταξύ τους επαφή. Αν ήθελαν να βοηθηθούν αποκλειστικά ατομικά δε θα συμμετείχαν σε ομάδα...Δοκίμασέ το δεν έχεις να χάσεις τίποτα...
Όσο για αυτό που λες:
\"\"....σαν να χω βολευτει ειναι η αλήθεια με την μικρη μου βελτιωση με τα χαπια, οτι μπορω να π.χ παιρνω το τρολει, να καθομαι σε καποια καφετερια ενω παλια ουτε αυτα εκανα και εχωντας βολευτει να μην εχω την ορεξη να μοχθησω για να παω πιο περα...\"
σε καταλαβαίνω απόλυτα!!!:) Όμως μια δοκιμή δε βλάπτει, εγώ έτσι προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου να προχωρήσει παρακάτω...
Φίλε Winston_man,
αυτός ο γνωστός σου ανήκει σε μια [b[ΠΥΡΑΜΙΔΑ[/b]!!
ΜΕΙΝΕ ΜΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥ ΜΙΛΑΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ!!!!!!!!
.
Οι Πυραμιδες και τα λεγομενα καταναλωτικα δίκτυα είναι από τις μεγαλύτερες απάτες που έχουν εφευρεί ποτέ στην ιστορία της οικονομίας και σου υπόσχονται λαγούς και πετραχείλια.
.
http://www.geocities.com/apatesgr/index.html
.
Γενικά , αν βλέπεις χαρτάκια στον δρόμο, διαφημίσεις στο ιντερνετ και εχμμ.. \"φίλους\" που σε θυμήθηκαν μετά από χρόνια και λένε όλα αυτά μαζί κάτι σαν \"1000 ευρώ το μήνα από το σπίτι σου!\" ή κάτι τέτοιο, είναι \"πυραμίδα\" και βρωμάει από χιλιόμετρα.
,
Μείνει όσο το δυνατόν μακρυά, μην είσαι κορόδιο.
Μπες στην παραπάνω ιστοτοποθεσία που σου παρέθεσα και θα καταλάβεις τι εννοώ.
.
Όσο για το σεμινάριο, μην πας , ο κόσμος να χαλάσει.
Θα σου πω τι γίνεται σε αυτή την απάτ..εεε... εννοώ \"χρυσή και μοναδική ευκαιρία\".
Θα λάβεις πρόσκληση να πας σε κανένα Χίλτον ξέρω γω, πολύ χλιδή, δεν θα ξέρεις καν τι θα γίνεται εσύ και άλλοι -όλως τυχαίως- γύρω σου, και εκείνη την ώρα θα είναι ένας εκφωνητής και θα διαβάζει κάποια ονόματα από έναν κατάλογο.
Θα σηκώνεται ο συγκεκριμένος, θα λέει πόσο επιτυχημένος και εκκατομουριούχος έγινε χάρη σε αυτή την ιδεά (που ΔΕΝ σου λένε ακόμα, είναι η φάση για να ψαρώσεις αυτή) , και μετά θα λάβει από το κοινό κάμποσα --ΣΤΗΜΕΝΑ-- χειροκροτήματα.
Είναι και πολλά άλλα, μπες στη σελίδα που σου παρέθεσα και κάνε ότι λέει μέσα για να τους αποφύγεις.
Το πιο αποτελεσματικό είναι να του πεις ότι το συζήτησες με έναν ΕΦΟΡΙΑΚΟ και ενδιαφέρεται για παραπάνω στοιχεία.
Τότε παρακολούθα τον που θα χλωμιάσει, θα σου γυρίσει την πλάτη και θα φύγει τρέχοντας.
.
Και στην τελική, τις παπ@ρες σου αν τον πετύχεις στον δρόμο.Πες του ότι βιάζεσαι, ή αλλιώς ΒΡΙΣΕ ΤΟΝ και πες του ότι σε ενοχλεί.Αυτός θύματα ψάχνει ,λέει την ίδια ιστορία σε 100 άτομα, και 5 να πιαστούν του αρκούν για την ώρα.
.
,
Μην τυχών πας σε κανένα τέτοιο σεμινάριο, οκ?
Θα ήθελα να προσθέσω ότι ο μόνος τρόπος να γίνεις εκκατομυριούχος σε αυτές τις \"πυραμίδες\", είναι να είσαι πρώτα δισσεκατομυριούχος..
όπως και νάχει πάντως , ΜΗ ΠΑΣ αν πραγματικά ΔΕ ΘΕΣ να πας !!!
μη κάνεις κάτι που ΔΕ το θελεις ...
Και φυσικά ουτε να το σκεφτείς οτι για \"χάρη\" του δε θα ξαναπας στο αγαπημένο σου καφέ !
Στην περίπτωση που τον ξαναδείς , φέρσου φυσιολογικά, χαιρέτησέ τον ευγενικά , σαν να μη συμβαίνει τίποτα κι αν
σου αναφέρει \" γιατί δεν πήγες ;\" πές του τάχα ... \'αδιάφορα\' ... \" ε! να εμπλεξα σε κάποια υποχρέωση που μου διέφυγε την ώρα που μιλούσαμε\" ή \" ... βρέθηκε μια άλλη ευκαιρία για δουλεια σε κάποιον δικό μου και προτίμησα να μη την αρνηθώ\" . Και στην περίπτωση που σου πεί \"α! να ξερεις, γίνεται κι άλλη τέτοια εκδήλωση στις \"...\" και σε περιμένω\" μπορείς να του πεις οτι \"... ξέρεις περιμένω απάντηση εντός των ημερών από αυτόν τον ...\'δικό΄ μου για τη δουλειά που σούλεγα και δε θέλω να υποχεθώ κάτι για το οποίο ίσως φανώ ασυνεπής και δεν έρθω πάλι τελικά ... ΑΝ μπορέσω ΙΣΩΣ περάσω ... \" Σ΄ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον ...!
Winston αυτό είναι άλλο θέμα,το ότι δεν μπορείς να πας λόγω του προβλήματός σου.Αλλά για το άλλο που σε προβληματίζει τι θα κάνεις αν τον πετύχεις,δεν το βλέπω τόσο τρομερό ώστε να αγχώνεσαι.Αυτό που σου είπαν και τα παιδιά,θα πεις ότι δεν μπόρεσες να πας,ή ότι το ξανασκέφτηκες και είδες ότι δεν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.Δεν ήσουν υποχρεωμένος να πας.Μια πρόταση σου έκανε και έχεις κάθε δικαίωμα να μην τη δεχτείς.
Winston, διαβάζοντας την ιστορία σου αναρωτήθηκα εάν για κάποιο λόγο δεν θέλεις να απαλλαγείς από τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις τόσα χρόνια. Λες ότι φοβάσαι να πας σε ομαδική θεραπεία, να δουλέψεις, να ασχοληθείς με διάφορες δραστηριότητες (νομίζω κάποιος σου είχε προτείνει γυμναστήριο), να έχεις κοινωνικές σχέσεις κλπ λόγω του προβλήματός σου. Όμως σίγουρα γνωρίζεις ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η ζωή σου (μόνη παρέα οι γονείς, σπίτι-καφενείο) για να μην πω δημιουργεί, τουλάχιστον ενισχύει το όποιο πρόβλημα, το τροφοδοτεί.
Είναι ένας φαύλος κύκλος και όσο δύσκολο κι αν φαντάζει διέξοδος υπάρχει. Αλλά χρειάζεται να σκεφτείς τι άλλο σε κρατάει από το να δοκιμάσεις με μικρά βήματα να προχωρήσεις έξω από αυτή την κατάσταση, εκτός από το λογικό (και ταυτόχρονα παράλογο) φόβο μήπως σου συμβεί κάτι. Σκέψου τι θα γινόταν αν δε συνέβαινε τίποτα και όλα πήγαιναν καλά. Τι θα είχες να αντιμετωπίσεις τότε (εκτός από το \'πρόβλημα\' σου); Με λίγα λόγια, μήπως φοβάσαι ότι αν ξεπεράσεις το πρόβλημά σου, θα έχεις να αντιμετωπίσεις μια άλλη βαθύτερη αίσθηση αδυναμίας; Μήπως πιστεύεις ότι ακόμα και αν είσαι \'υγιής\' δεν θα μπορέσεις να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων; Και γιατί;
Επίσης, αναρωτιέμαι αν έχεις εντοπίσει και κατανοήσει την πηγή του προβλήματος. Από πού ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία; Για παράδειγμα, τι ρόλο έχει παίξει η πιθανή σύγκριση με τον πατέρα σου. Ξέρεις, αν πάψουν να υπάρχουν συμπτώματα, ίσως αισθάνεσαι ότι οι άλλοι θα περιμένουν πολλά από εσένα και εσύ δεν θεωρείς τον εαυτό σου ικανό ν\' ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους. Μια σκέψη βέβαια κάνω, μια ιδέα δίνω σαν παράδειγμα, δεν λέω ότι είναι έτσι.
Σίγουρα η κατάσταση που βιώνεις δεν είναι ευχάριστη και δεν αμφιβάλλω ότι δεν θέλεις να τη συντηρείς. Από την άλλη μήπως η προοπτική της βελτίωσης φαντάζει περισσότερο απειλητική και γι\' αυτό την απομακρύνεις;
Winston_man σε καταλαβαίνω απόλυτα τι θες να πεις. Το νιώθω κι εγώ αυτό το συναίσθημα. Θέλει θέληση πάνω από όλα. Αν το θες πραγματικά θα βρεις το κουράγιο κάποια στιγμή να αγωνιστείς. Πρέπει νομίζω να επέλθει ένα ταρακούνημα, μια αφύπνιση για να πάρει κανείς τη ζωή ξανά στα χέρια του. Στον καθένα αυτό μπορεί να πάρει διαφορετικές μορφές. Μπορεί να είναι ένα βιβλίο, ένας φίλος, μια είδηση, ένα γεγονός ή αποκλειστικά εμείς οι ίδιοι να το προκαλέσουμε...
Μιλάς για έκθεση. Εννοείς ότι κάνεις συμπεριφορική θεραπεία;
Winston_man θα επιμείνω ότι εδώ και χρόνια κάνεις τα ίδια και τα ίδια και περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.
Ίσως τώρα σκέφτεσαι να απαντήσεις \"ναι έχεις απόλυτο δίκιο Boltseed\" , αλλά μην το κάνεις.Ή τουλάχιστον μην το κάνεις αν πρώτα δεν σκεφτείς τι ακριβώς σημαίνει η παραπάνω πρόταση..
πόσο μα πόσο σε καταλαβαίνω φίλε winston!Quote:
ΘΕΛΩ να γινω καλα ΑΛΛΑ με φοβιζει ο δρομος που πρεπει να ακολουθησω για να γινω καλα. ;)
είναι σαν να έγραψα εγώ τα παραπάνω λόγια!
Ποιο ειναι το χειροτερο που θα μπορουσε να συμβει σε αυτον τον δρομο, απο το να μην συμβει τίποτα..?
Πόσο καιρό κάνεις γνωσιακή ψυχοθεραπεία;
Άραγε ο φόβος για τη διαδρομή που θα ακολουθήσεις είναι ισχυρότερος από το φόβο του να παραμείνεις όπως είσαι και να μην υπάρξει άλλη βελτίωση;