Πάντα ήθελες να παντρευτείς??????????????
Ιου........
Printable View
Πάντα ήθελες να παντρευτείς??????????????
Ιου........
Εγω παλι δεν νομιζω πως ο γαμος συνεπαγεται ευτυχια...δεν πιστευω πως συναντιουνται δυο ανθρωποι και γινονται ευτυχισμενοι με τον γαμο, μαλλον το αναποδο...δυο ευτυχισμενοι ανθρωποι προχωρουν σε γαμο και φτιαχνουν κατι ομορφο επειδη ηδη ειναι ευτυχισμενοι. Υπαρχει δηλαδη συσχετισμος γαμου και ευτυχιας αλλα δεν εχει τη μορφη αιτιας και αποτελεσματος, ειναι απλος συσχετισμος. Και το οτι παραλειπουμε αυτη τη λεπτομερεια μεγαλωνοντας κανουμε την μεγαλυτερη ζημια. Πχ ξερω γυναικα που απλα το ειχε αχτι πιστευοντας πως ο γαμος ειναι η αιτια και η ευτυχια το αποτελεσμα αλλα φαινοταν και τη μερα του γαμου της ακομα πως ειχε απωθημενα και ανασφαλειες και δεν αγαπουσε τον αντρα της και μια ωραια πρωια τα βροντηξε ολα. Ειχαν ηδη κανει ενα παιδακι, το οποιο τωρα εχει χωρισμενους γονεις. Εφυγε για να ζησει την ευτυχια εξω απο αυτα τα κουτακια ομως και για εμενα καλα εκανε, κι ας λενε μερικοι του ααα μα μου αφησε τον αντρα της χαλασε το σπιτι της και βλακειες. Διορθωσε το αρχικο της λαθος. Εμαθε τωρα. Αργα και με καποιες συνεπειες αλλα εμαθε. Κατα τ'αλλα ομως για εμενα αν καποιος καταννοει πως στο γνωστο πακετακι "γαμος-ευτυχια" το ενα δεν συνεπαγεται το αλλο δεν ειναι κακο να το θελει καποιος ισα ισα ειναι φυσιολογικο να θελει μια οικογενεια. Εγω δεν ξερω τωρα πως νιωθω για γαμους και τετοια αλλα ξερω οτι θελω καποτε παιδακια για παραδειγμα, τωρα τι και πως, ψαχνοντας την ακρη σε ολα τ'αλλα και κανοντας οτι θελω και βρισκοντας την αυτοπραγματωση μου μονη τρεχα βρες και ψαχνε ρωτα χαχαχα αναθεμα κι αν ηξερα. Απλα δεν χρειαζεται νομιζω να περιστρεφουμε την ζωη μας γυρω απο ενα σεναριακι...νομιζω αυτο σε "τσιμπαει" τωρα...υπαρχουν πολλοι τροποι να ειναι κανεις ευτυχισμενος και ναι ειμαστε κοινωνικα οντα και σιγουρα παιζει ρολο η ανθρωπινη επαφη στη ζωη μας αλλα δεν σημαινει πως καποιος ανυπαντρος θα μεινει μονος ολομοναχος η δυστυχισμενος σα τη καλαμια στο καμπο. Εξαρταται πως γεμιζει τη ζωη του το χρονο του και τη καρδια του. Ετσι νομιζω δηλαδη...ασε που ποτε δεν ειναι αργα για τιποτα (γιατι νιωθω οτι αυτο φοβασαι)...να σου πω οτι ειχα μια συμφοιτητρια 53ων χρονων στη σχολη; Ανταλλαζαμε σημειωσεις χαχαχα! Οποτε μην σκας, κανε οτι γουσταρεις και ζησε :)
Θελω να αναλυσω λιγο και το κομματι του στιγματος για τον γαμο. Αυτο το "ιου" του why, αυτη την αμηχανια στη σκεψη η απεναντι σε καποιον που τον νοιαζει ανοιχτα το θεμα, η ο εμπαιγμος η η σκεψη πως ειναι καμενια η απελπισια η προσκολληση στο παραδοσιακο οπισθοδρομικο κατεστημενο η δεν ξερω κι εγω τι...ολοι νιωθουν την αναγκη να λενε πως δεν τους νοιαζει και απαπα και εγω ειμαι κουλ και γενικα...δεν ειναι της μοδος, πως το λενε...ειναι αναμενομενη πλεον και λιγο πολυ το νεο κατεστημενο η γενικοτερη αναβλητικοτητα η ο φοβος ως προς αυτο το θεμα. Και συμφωνω κι εγω, χρειαζονται καποια εφοδια πρωτα, οικονομικα, ψυχολογικα, να εχει καποιος την ευκαιρια να ωριμασει και να γνωρισει τον εαυτο του και τους ανθρωπους και τα ορια του, ωστε οχι μονον να βρει τον σωστο αλλα και να μπορει να το διαχειριστει σωστα και να μπουν σωστες βασεις στη σχεση. Αλλα αμφιβαλλω αν ο κοσμος σκεφτεται αυτο οταν λεει τα απαπα και μα μα και μου και πρωτα θα ζησω τη ζωουλα μου. Οτι μετα τι δηλαδη εννοει με αυτο; Θα παω να κρεμαστω και να "πεθανω" με ενα γαμο αφου ξοδεψω ολη την ενεργεια και ζωη που εχω μεσα μου εδω και εκει επειδη ετσι ειναι κουλ; Αυτο για μενα ειναι λαθος σκεπτικο. Ο χρονος ειναι χρησιμος σε αυτα τα πραγματα νομιζω αλλα οχι για να πουμε "α νταξει περασε, ηρθε η ωρα". Κ χρονος απο μονος του δεν σημαινει τιποτα. Σημασια εχει τι εκανες με αυτο το χρονο...ποσο "προετοιμαστηκες"; Ποσο βελτιωθηκες; Για αυτο με νευριαζει οταν πεταει ο κοσμος τετοια χωρις να το σκεφτει. Και να τονισω δεν ειναι κακο να μην θελει καποιος να παντρευτει αν οντως δεν του παει ρε παιδακι μου και τον γεμιζει κατι αλλο...αλλο αυτο. Με γεια του με χαρα του. Αλλα ουτε το να θελει καποιος ειναι μεμπτο. Ειναι φυσιολογικο οσο και να χτυπαμε το κωλο μας κατω ο ανθρωπος να θελει οικογενεια, δε πα να ειμαστε εφτα και οχτω και δεκα και εικοσι δις. Δεν λεω πως με το που γνωριζεις καποιον ειναι οκ να λες "θελω οικογενεια"...καταρχην δεν μπορεις να ξερεις ακομα αν το θες με το συγκεκριμενο ατομο. Οποτε δεν εχει λογο κανεις να κρινει η να φρικαρει αν καποιος αναγνωριζει την αναγκη και την επιθυμια του για οικογενεια. Μπορει εγω αν ειχα αυτο το αχτι πχ και εβγαινα με καποιον να του το ελεγα, αλλα δεν σημαινει οτι το θελω σωνει και καλα με εκεινον, μπορει να μη μου κανει... Ειναι η φυσιολογικη εξελιξη μιας ωραιας σχεσης βασικα...η βιολογια το λεει οχι εγω. Και τι νοημα θα ειχαν αλλιως οι σχεσεις; Εγω δεν το βλεπω, με κουραζει η προοπτικη του αβερτα κουβερτα επ απειρο. Οκ δοκιμαζουμε, γνωριζουμε ανθρωπους τον εαυτο μας ζουμε τη ζωη μας μπλα μπλα αλλα δεν ειναι κακο να ανγνωριζει κανεις οτι μια πιθανη εκβαση μιας σχεσης ειναι η οικογενεια. Ελεος δηλαδη. Και γενικα ενας ανθρωπος με αυτοπεποιθηση που ξερει που παταει δεν εχει λογο να του σηκωνονται οι τριχες στην ιδεα.
Αστα cube...η παλιοι σε πρηζουν να παντρευτεις, η νεοι να μην παντρευτεις και γενικως χεσε μεσα :P Θυμηθηκα ενα σαχλαμαριστικο αστειακι τωρα...πηγαμε λεει σε γαμο, και η μανα μου πιανει ξαφνικα τη καρδια της και λεει:
-Ενα γιατρο, ενα γιατρο!
-Εγω ειμαι γιατρος τι παθατε κυρια μου;
-Απο εδω η κορη μου.... :P
Σωστά και μένα με νευριάζει που νέοι σήμερα το παίζουν δήθεν υπεράνω του γάμου και όταν οι παλιότεροι σε ένα γάμο αν πας σου εύχονται άντε και στα δικά σου , ενώ είσαι σε ηλικία γάμου, δήθεν ξινίζονται. Βλακείες ! Μα ποιος είναι ο προορισμός του ανθρώπου. Εγώ χαίρομαι , τώρα που μεγάλωσα που κάποιοι νέοι βρίσκουν το ταίρι τους μικροί και κάνουνε οικογένεια νέοι και παιδάκια.
Καλα ο προορισμος του ανθρωπου δεν νομιζω πως ειναι οπωσδηποτε αυτος...αναλογα τον ανθρωπο. Καποιος θα μπορουσε να πει πως δεν εχουμε καν προορισμο, η οτι καθενας οριζει τον δικο του...Δεν το θεωρω ουτε εγω υγιες να ειναι αυτοσκοπος ο γαμος και η οικογενεια επειδη καποιος δεν ξερει τι αλλο να κανει στη ζωη του. Μου φαινεται ετσι προκυπτουν οι δυστυχισμενοι ανθρωποι που φορτωνουν τα παιδια τους με τα δικα τους απωθημενα,καλη ωρα η μαμα σου. Δεν λεω πως ειναι δυστυχισμενη μπορει να ειναι πανευτυχης ωστοσο για ποιο λογο να το εχει αχτι να παντρευτει η κορη της; Μπορει να μην ειναι αυτο που θα την κανει ευτυχισμενη, θα επρεπε να τη θελει πρωτιστως ευτυχισμενη, οχι παντρεμενη σωνει και καλα επειδη ετσι φανταζεται την ευτυχια και την πληρωση. Γιατι στο λεει απο μικρη δηλαδη; Γιατι τοσα ξερει τοσα λεει,ετσι εμαθε...Η προθεση ειναι καλη, αλλα το σκεπτικο λανθασμενο κατ'εμε...Ετσι ειναι οι παλιοτερες γενιες απλα, μερικοι ανθρωποι ειναι μεγαλωμενοι ετσι και ακομα και να θελουν δεν μπορουν να το δουν αλλιως, δεν ειχαν πολλες γενιες πριν απο τωρα αλλη επιλογη και αλλη διεξοδο ως προς το "σεναριακι" της ζωης τους. Εμενα η μανα μου για παραδειγμα ειναι μεγαλωμενη ετσι αλλα προσπαθουσε με τα λογια της τουλαχιστον παντα να ειναι ανοιχτομυαλη και να μου περασει το ακρως αντιθετο: "Ζησε τη ζωη σου, γνωρισε ανθρωπους, κανε τις δουλειες σου, κανε τα ταξιδια σου, τα ετσι σου τα ωπα σου και τι τα θελετε τα παιδια, μη κανετε μπλα μπλα"...ελα μου που το ελεγε ομως αυτο με το μυαλο της και το στομα της επειδη ετσι λενε σημερα (κ ισως επειδη σκυλοβαρεθηκε κ κουραστηκε στη ζωη της) και οχι επειδη το πιστευει και ενστικτωδως/συναισθηματικα...καταβαθος ακομα εκει ειναι κολλημενη κι αυτη. Να πριν λιγο καιρο πεθανα στο γελιο πχ: Εψαχνα για δουλεια το καλοκαιρι και ειχαν κατσει δυο επιλογες: η μια με οικογενειακη ας το πουμε εργοδοσια και η αλλη σε αλυσιδα. Και επελεξα την αλυσιδα. Με τον καιρο το μετανιωσα και συζητουσα τρωγοντας με την οικογενεια μου οτι ειχα κανει βλακεια επειδη ταλαιπωρουμαι στη δουλεια και ισως στη αλλη θα ημουν καλυτερα και με πιο μακροπροθεσμες προοπτικες επειδη η γυναικα που την εχει δεν εψαχνε ατομο τον καιρο που ειπε να με προσλαβει, απλα περασα με ενα βιογραφικο και της αρεσα φαινεται. Ηταν και μεγαλη σε ηλικια ισως ηθελε να με δοκιμασει για να δουλευω εγω πιο πολυ μετα το "μαγαζακι" της. Οτι θα ειχα μια σχετικη επαγγελματικη αποκατασταση δηλαδη. Και συμφωνησε η μανα μου με την εξης θεικη ατακα: "ναι καλυτερα θα ηταν, εχει και ανυπαντρο γιο" χαχαχαχααχα! Λεω τι σκατα ετσι εννοειτε την αποκατασταση και την ευτυχια σωνει και καλα με αντρα; "Ε ναι" εγνεψε ο αδερφος μου το παλιοτρολ και γελουσε. Η αληθεια ειναι δεν το περιμενα απο τη μανα μου με αυτα που μου ελεγε μια ζωη αλλα ειδες πως καρφωθηκε; :P
Οσο μπορεις, προσπαθησε να μην συνδυασεις το τελος της εργασιας με χαμηλη αυτο εκτιμηση και να παρατησεις και την διατροφη. Οσο μπορεις δελφινακι κρατησου !!!
Εγώ λέω να συνεχίσω την δίαιτα,αν κ τώρα την σταμάτησα για λίγο!Θέλω να γίνω μανεκέν!