Quote:
Originally posted by justme
Αν (έτσι κι για να το συνδέσω με το θέμα) έχεις καταλήξει στο ότι είμαι καταθλιπτικός γιατί δεν έχω μία γυναίκα να προσκοληθώ δίπλα της και να της αφιερώσω τη ζωή μου και ΑΡΑ η λύση είναι να περιμένω πότε θα την βρώ τότε:
μάλλον έχεις δημιουργήσει καινούρια θεωρία ψυχολογίας.
περιμενε, δε νομιζω οτι μπορει καποιος να πει με μεγαλη ευκολια οτι εχει καταθλιψη! η καταθλιψη ειναι ενα βημα πριν εγκαταλειψεις τα παντα, δε σε συγκινει τιποτα, δε θες να κανεις τιποτα, εισαι σα φυτο. Απο οτι καταλαβα ο manthes απλα περναει πολυ ασχημη φαση, δεν εχει παθει καταθλιψη (τουλαχιστον εγω αυτο καταλαβα απο τα λεγομενα του). Επειδη η καταθλιψη ειναι μια πολυ επικινδυνη κατασταση, φυσικα και θα συμβουλευα κι εγω αν ο manthes εχει ΟΝΤΩΣ καταθλιψη, τοτε να παει στο ψυχιατρο, αλλα αν απλως περναει πολυ ασχημη φαση, τοτε να ΜΗΝ παει. κοινως αυτο που λεω ειναι να ξεχωρισουμε την καταθλιψη με την σκατα ψυχολογια (βεβαια η καταθλιψη συνεπαγεται σκατα ψυχολογια, οχι ομως και η σκατα ψυχολογια παντα την καταθλιψη)
Quote:
Originally posted by justme
Προσωπική γνώμη είναι ότι αν το καταλαβαίνεις το κακό από νωρίς τότε καλά είναι από νωρίς να το αντιμετωπίζεις. Με ψυχολόγο, χωρίς ψυχολόγο, με φίλους, με βιβλία, με ότι θές αλλά να το αντιμετωπίζεις. Αν το περιμένεις να σου \"καταστρέψει\" την ψυχολογία ή να σου βγάλει τα οργανικά προβλήματα τότε είναι κομματάκι αργά.
ΚΑι πάντως (ίσως και να το βλέπω μόνο εγώ έτσι) αυτά που παλαιότερα \"προστάτευαν\" την ανθρώπινη ψυχή όπως οικογένεια, φίλοι, εκκλησία, κοινωνικός ιστός γενικά μάλλον υπολειτουργούν.....
θα συμφωνησω, με τη διαφορα οτι δεν ειναι το ιδιο το να αντιμετωπιζεις τα προβληματα σου πηγαινοντας σε ψυχολογο, και το ιδιο με ολα τα υπολοιπα που παραθετεις (βιβλια, φιλους κλπ). Περα απο τη διαφορα των100ευρω (ελεος) σε καθε συνεδρια του ψυχολογου, επιτρεπεις σε εναν αλλο ανθρωπο να σου πει τι δεν παει καλα με σενα και ΕΜΕΣΩΣ να σε κρινει, ενω πχ με ενα βιβλιο στοχευεις περισσοτερο στο να κρινεις εσυ τον εαυτο σου και ετσι να αυτοβοηθηθεις, και αυτο εχει περισσοτερη αξια απ το να σε βοηθησει καποιος αλλος, γιατι δειχνει οτι μπορεις να βασιζεσαι πιο πολυ στον εαυτο σου στο να βρισκεις τις αιτιες και τις λυσεις σ αυτα που σ απασχολουν.