Εγώ θέλω και να νιώθει κάτι για μένα...δεν ξέρω αν είμαι σε ροζ συννεφάκι αλλά το θέλω πολύ...
Παντως ομολογω οτι αυτο με το ζωακι-συντροφια δεν το ειχα ξανακουσει... οτι αν καποιος ειναι φιλοζωος, δεν ειναι βιαιος.
Κυκνε, θα σου προτεινα να τσεκαρεις αν εχει νευρα ο τυπος που σε ενδιαφερει, και πως τα διαχειριζεται αυτα τα νευρα.
Αν του πεις μια αποψη αντιθετη με τη δικη του, πως αντιδρα?
Υποχωρει? ή θελει να σε βαλει στο καλουπι του? σε αποδεχεται? σε καλουπωνει?
Επισης, αν πινει πολυ αλκοολ, για μενα ειναι δεικτης, αν οχι βιαιοτητας, τουλαχιστον οτι κατι παει στραβα.
Πως μιλαει για τους αλλους? υποτιμητικα? ισοπεδωτικά? πως αλληλεπιδρα κοινωνικα γενικα !!!
Μπράβο Μάρα, πολύ σωστά αυτά που λες μάλλον επειδή τα σκέφτεσαι ψύχραιμα γιατί τα βλέπεις χωρίς να εμπλέκεσαι τόσο πολύ συναισθηματικά όπως αναγκαστικά εμπλέκομαι εγώ...ομολογώ ότι δεν τα είχα σκεφτεί...πρέπει να την εκτυπώσω αυτή την απάντηση, θα μου φανεί πολύ χρήσιμη!
Να σου πω κάτι για μένα που θεωρώ πως είναι σημαντικό; Εγώ στον πρώην που ήταν η πιο σοβαρή και μακρόχρονη σχέση μου δεν τολμούσα ούτε ν' αντιμιλήσω δηλαδή να πω αντίθετη άποψη κι εκείνος προσπαθούσε να με ενθαρρύνει και να με μάθει ν' αντιδρώ και να υποστηρίζω τον εαυτό μου και τις απόψεις μου, ήταν πολύ καλός...δεν ξέρω κατά πόσο το έχω καταφέρει αλλά ότι έχω καταφέρει έστω και μικρό στον τομέα του θάρρους σ' εκείνον το χρωστάω...αλλά χρειάζομαι ακόμα βελτίωση...
Κι εγώ το ίδιο στο θέμα της σταθερότητας και το ίδιο ψάχνω και στον άλλον...
Με τη φούσκα εννοούσα ότι μπορεί να είναι απλά ένας ενθουσιασμός που θα φύγει κάποια στιγμή και τότε άστα βράστα που λες κι εσύ, πολύς πόνος και κλάμα...αλλά δεν το είπα για σένα, ελπίζω να μην με παρεξήγησες...
Οχι δεν σε παρεξηγησα!!
προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτέ να βγω με κάποιον ο οποιος να γίνει βίαιος απεναντί μου. Ούτε γνωρίζω κάποια τέτοια περίπτωηση στο στενό μου κύκλο. Υποπτεύομαι λοιπόν πως οι περιπτώσεις που έπεσες ειναι οι εξαιρέσεις και σίγουρα όχι ο κανόνας.
Το να αποφεύγεις τους άντρες λόγω κακών εμπειριών για πάντα είναι κάτι ανώφελο γιατί ο ερωτικός τομέας είναι ένα βασικό κομμάτι της εξέλιξης του ανθρώπου. Πρέπει να αντιμετωπίσεις τον φόβο σου κατάματα. Σίγουρα οι εμπειρίες σου ήταν αρκετά τραυματικές όμως πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Όπως καθε ανθρωπος πρέπει να ξεπεράσουμε καθε κακή εμπειρία και να μην την γενικοποιούμε, οσον αφορά τους ανθρώπους.
Ίσως η εκμάθηση μια πολεμικής τέχνης να τονώσει την αυτοπεποίθησή σου και να πάψεις να νιωθεις αδύναμη και τρωτή όπως τώρα!
γεια σου κυκνακι, διαβασα καποιες απαντησεις αλλα δεν μπορεσα να τα διαβασω ολα για αυτο θα σου πω και εγω την αποψη μου....
κατα τη γνωμη μου πρεπει ισως να μαθεις να <<ψυχολογεις>> τους αντρες δηλαδη αν δεις για παραδειγμα εναν αντρα που εχει ενα στυλακι <<μαγκικο>> με σκουλαρικια τατουαζ κτλ ε φαινεται οτι αυτος ειναι ψευτομαγκας και μπορει να σου δωσει μονο ψευτικη μαγκια δηλαδη στην πραγματικοτητα αντι να σε προστατευει απο ολο το κοσμο θα σου φερεται ασχημα, η πραγματικη μαγκια ειναι να βρεις καποιον ο οποιος θα σεβετε την αποψη σου και τη γνωμη σου θα κανει γλυκα πραγματα για εσενα , θα σε προστατευει απο ολους ( αλλα και απο τον εαυτο του οταν ειναι νευριασμενος) οταν εννοω οτι θα σε προστατευει θελω να πω οτι δεν θα αγηνει κανεναν να στη λεει και να σε εκμεταλευετε και να σου ζηταει χαρες κτλ... οι εμπειριες που ειχες σιγουρα ητανε τραυματικες και σιγουρα ειχες τις λεγομενες τοξικες σχεσεις... ολοι οι αντρες δεν ειναι ιδιοι αρκει να μπορεσεις να το παρατηρησεις απο την σταση του σωματως απο το ντυσιμο απο την ομιλια και απο αλλα πραγματα φενονται αυτα.... το προβλημα σου ειναι πιστευω οτι δεν μπορεις να το καταλαβεις αυτο σε εναν αντρα απο την αρχη.... και επισης αν δεν καθεσε σε καποιον ο σωστος τροπος ειναι αυτος να σου κανει μια συζητηση για να δει πχ δεν μπορεις η δεν εχεις ορεξη η δεν τον θελεις γενικα ? βιαιοι κτλ γινονται μονο οι αγραμματοι και οι κομπλεξικοι και γινονται βιαιοι γιατι δεν μπορουνε με τα λογια να το λυσουνε το θεμα η γιατι νομιζουνε οτι ειναι πολλυ μαγκες και θα γινει και παλι το δικο τους.... μπαμ κανει αν μαθεις να τους παρατηρεις....
Κι εγώ αυτό θέλω να πιστεύω Magdalinx, ότι έπεσα σε κακές εξαιρέσεις κι ότι δεν θα ξανασυμβεί αυτό...κι όσο μου λέτε τις απόψεις σας τόσο πείθομαι πως ήταν απλά μια κακιά στιγμή...Σ' ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη, με βοηθάς πολύ...
Και μ' αυτό που μου λες ότι πρέπει ν' αντιμετωπίσω τον φόβο μου κατάματα μου δίνεις και κουράγιο να το κάνω...τουλάχιστον να προσπαθήσω...