Ευτυχως ηρθες κι εσυ γιατι εδω θα με τρελανουν, χαχαχα
Να ενας λογικος ανθρωπος, πες τα :P
Printable View
Oκ, μάλλον ξέρεις καλύτερα την ζωή μου, απ' ότι εγώ ο ίδιος. Ναι έχω ερωτευτεί όσο και αν δεν το πιστεύεις, που μου είναι αδιάφορο αν το πιστεύεις ή οχι. Επίσης δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος έρωτας, άλλοι αντιδρούν έτσι όπως αντιδράς εσύ και άλλοι έτσι όπως αντιδράω εγώ. Τέλος από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν σε έχει κοροϊδέψει ποτέ το άτομο που ερωτεύτηκες και φυσικά σου εύχομαι να μην το ζήσεις ποτέ αυτό. Αν όμως το ζήσεις, θα καταλάβεις τι εννοώ. Μέχρι τότε θα λες αυτά που λες τώρα, που δεν ισχύουν, στην πραγματικότητα είναι όλα πλασματικά, αλλά όταν είσαι ερωτευμένος/μενη, δεν το καταλαβαίνεις.
Όλη μου τη ζωή θυμάμαι μόνο μία που να μου έχει κάνει εξαιρετικά μεγάλη εντύπωση. Τόσο μεγάλη που χαμήλωναν τα μάτια μου όποτε την έβλεπα. Εκείνο που περιέγραψε η Ναταλία ως "Αυτό είναι!"
Μέχρι τότε δεν είχα δει κάποια τόσο όμορφη, εκπληκτικά τέλεια κοπέλα! Και από τότε μέχρι σήμερα δεν έχω δει κάποια που να τη πλησιάζει.
Ήταν σερβιτόρα σε ένα καφέ του Πειραιά. Είχε ένα τέλειο σώμα με έντονες καμπύλες σαν σκίτσο του Manara. Πραγματικά τα οιστρογόνα της πρέπει να έκαναν πάρτι.
Το πρόσωπό της ήταν τέλειο. έμοιαζε κάπως με την Σερλίν Θερόν. Η συμμετρία του προσώπου της είχε τη τελειότητα που περιγράφει ο Πυθαγόρας με τον αριθμό 1,68.
Τα μαλλιά της κατάμαυρα, με ένα χτένισμα καρέ το οποίο είναι και το πιο αγαπημένο μου, για λόγους που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα. Είχε ένα ηλίθιο και τεράστιο τατού που κάλυπτε όλο το πλάτος της μέσης της, και έγραφε "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ". Δεν ξέρω το αγόρι της αν ήταν Ολυμπιακός, ή Παναθηναϊκός. Στο σημείο που το είχε δεν ξέρω ποιόν θα ικανοποιούσε περισσότερο. Σίγουρα για να κάνει κάτι τέτοιο θα ήταν αρκετά παρορμητική, και το έδειχνε και ο τρόπος που κινούταν, αλλά και ο τρόπος που χαμογελούσε. Το τατού δεν με έκανε να τη θαυμάζω λιγότερο.
Είχα ξεκόψει από το καφέ, αλλά μετά από κάποια χρόνια ξαναπέρασα. Τα μάτια μου έψαχναν στο χώρο για να τη βρουν, αλλά μάταια.
Όταν ήρθε η ώρα να φύγω ρώτησα τον πορτιέρη γι'αυτήν, λέγοντας το όνομά της.
Εκείνος μου είπε ότι έχουν περάσει πολλές με αυτό το όνομα. Τότε του είπα για το χαρακτηριστικό τατού που είχε. Μου απάντησε πως είχε φύγει εδώ και καιρό και δούλευε σε κάποια ναυτιλιακή εταιρία, που δεν ήξερε ούτε το όνομά της.
Από τότε δεν ξαναπέρασα από το καφέ.
Δεν είναι ακριβώς έτσι και εκείνη στην αρχή έδειχνε ένα "ενδιαφέρων", που κατάλαβα στο τέλος ότι ήταν για να σπάσει πλάκα, μαζί με τις φίλες της. Το πρόβλημα ήταν τότε, ότι δεν πατούσα γερά στα πόδια μου, μετά από κάποιες "σφαλιάρες" της ζωής, άλλαξα. Επίσης εσύ το πηγαίνεις στο εξωτερικό κομμάτι, εγώ σου λέω ότι δεν ήταν η πλέον όμορφη κοπέλα, αλλά εμένα μου άρεσε. Όχι δεν ήταν μια αντανάκλαση του εαυτού μου το αντίθετο θα έλεγα, ποτέ δεν μου άρεσαν κοπέλες που έμοιαζαν με εμένα, δηλαδή στα χαρακτηριστικά του εαυτού μου. Είμαι δηλαδή ένας εσωστρεφής άνθρωπος, δεν θα ερωτευτώ μια εσωστρεφή γυναίκα, αλλά μια εξωστρεφή, επειδή δεν είμαι εγώ εξωστεφής. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κρίνω την κοπέλα αν είναι εσωστρεφής ή εξωστρεφής αλλά κυρίως την ίδια. Όταν την πρωτοείδα την ερωτεύτηκα αμέσως και εκεί ήταν που για μία και μόνο φορά δεν λειτούργησε η λογική αλλά το συναίσθημα, γι'αυτό και πληγώθηκα άγρια μετά, αν λειτουργούσε η λογική τώρα δεν θα είχα περάσει τίποτα απ' όλα αυτά. Όπως απάντησα και στην ελισάβετ, ο κάθε άνθρωπος ζει τον έρωτά του ανάλογα με τις συνθήκες και τα βιώματά του. Άλλος μπορεί να νομίζει ότι επειδή είναι ερωτευμένος θα μετακινήσει τον Όλυμπο, άλλος αυτοκτονεί, άλλος έχει χτυποκάρδια όταν την βλέπει και "πεταλούδες" στο στομάχι, σαν εμένα τότε. Δεν υπάρχει ένας στάνταρ έρωτας. Ούτε υπάρχει τέλειο, θα πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα πια, που έχει καταστρέψει μια ολόκληρη γενιά και αναπαράγεται και από τις μεγαλύτερες γενιές λανθασμένα. Δεν υπάρχει τέλειος άντρας και τέλεια γυναίκα, τελεία και παύλα. Όλοι έτσι νομίζουν γι'αυτό και απορρίπτουν άντρες και γυναίκες καλές περιπτώσεις ανθρώπων, για να βρουν το τέλειο. Μπούρδες, όλα αυτά είναι βλακείες και χαζά και ακόμα πιο ρηχό και βλακώδες είναι ο έρωτας. Αυτό που είπε η ελισάβετ ότι ο έρωτας μετακινεί βουνά, είναι ακριβώς παρμένο από τις ταινίες. Νομίζεις ότι μετακινείς βουνά, στην ουσία έχεις εθιστεί σε μια αέναη σχεδόν κατάσταση βλακείας. Τέλος φυσικά και κανείς δεν παίρνει κάτι λιγότερο από αυτό που του αξίζει, αυτή η φράση είναι παρμένη μέσα από τα λάθη που έχω κάνει. Γιατί αυτό είναι ο έρωτας ένα λάθος. Ελπίζω να μην πληγωθείς ποτέ, έτσι όπως πληγώθηκα και εγώ, αν γίνει κάτι τέτοιο, είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις τι εννοώ. Μάλιστα για να μάθεις και πόσο ερωτευμένος ήμουν, της είχα γράψει και ένα ποίημα που δεν της το είπα ποτέ. Ναι καμιά φορά όταν έχω χρόνο στην διάθεσή μου γράφω πρόχειρα ποιήματα. Ένα από αυτά ήταν για εκείνη.
Τι μου λες ρε συ, μεγαλο δραμα θα εζησες...μαλλον το οτι η πρωτη μου σχεση κρατησε εξι χρονια σχεδον και χωρισα ενα-δυο μηνες πριν το γαμο επειδη τοτε θυμηθηκε οτι "δεν με ερωτευτηκε ποτε" και με απατουσε με αλλη την οποια μου γνωρισε ενω δεν θα την ηξερα καν αλλιως και με κοροιδευαν μες στα μουτρα μου σε κοινες εξοδους ενω πηδιοντουσαν και παραλληλα διαλεγαμε βερες και επιπλα για το σπιτι μας δεν συγκρινεται με το δραμα σου. Σιγουρα δεν καταλαβαινω, η απογοητευση που εφαγες στα μαθητικα σου χρονια πρεπει να ειναι το κατι αλλο...
Τεσπα...το ζητημα δεν ειναι να μετρησουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη..την ατυχια.
Αλλα το οτι εφαγα σκατο και το οτι εσυ εφαγες σκατο δε σημαινει οτι δεν υπαρχει ο ερωτας ουτε οτι δεν αξιζει.
Και δεν νομιζεις οτι μετακινεις βουνα, οντως μετακινεις βουνα. Σε ωθει να κανεις πραγματα που αλλιως δυσκολα θα εκανες. Σκοπος δεν ειναι να γατζωθεις πανω στον τακη η τη σουλα για να μετακινεις βουνα. Σκοπος ειναι ο τακης η η σουλα να ξεκλειδωσουν τον ερωτα (=τη δημιουργικη ενεργεια) που εχεις μεσα σου.
Οτι θολωνει τη κριση τη θολωνει. Αλλα εχει και τα καλα του. Και το οτι εσυ κι εγω δεν ζησαμε τη καλη πλευρα του δε σημαινει πως δεν υπαρχει.
Νταξει τσουζει η σκεψη οτι υπαρχει αλλα εγω κι εσυ ειμαστε οι μαλακες που δε το εχουμε αλλα μη τρελαθουμε, υπαρχει. Ειναι πιο ευκολο να πεις κυνικα οτι δεν υπαρχει η δεν αξιζει επειδη εσυ δεν μπορεις να το διαχειριστεις αλλα δεν σημαινει πως η εμπειρια σου καθοριζει την πραγματικοτητα. Βασικα καθοριζει μονο την δικη σου πραγματικοτητα. Αν θες να συνεχισεις να πιστευεις αυτα που γραφεις (που δεν πιστευω οτι τα πιστευεις κι ολας, για αυτο καθεσαι και τα γραφεις αλλωστε, ως αντιδραση επειδη σε ποναει αυτο το σκεπτικο), οντως, δεν θα εχεις κατι καλο στη ζωη σου, θα επιβεβαιωνεσαι.
Κι εγω αμφιβαλλω και ειμαι κυνικη πολλες φορες...αλλα εσυ το ισοπεδωσες χωρις λογο κι ολας, νεος εισαι και σιγα τι επαθες. Αλλοι παντρευονται κανουν παιδια χωριζουν και ερωτευονται στα 40-50 παλι κι εσυ αποφασισες πως στα 20 εχεις την μοναδικη ολοκληρωτικη καθοριστικη απαντηση, βρηκες την αληθεια, ερωτας δεν υπαρχει...για κουνα το κεφαλι σου :)
Δεν θεωρώ πως είναι λιγότερο ή περισσότερο το κακό, είχες κακή πολύ κακή εμπειρία και εγω το ίδιο. Η ζυγαριά ίσως να γέρνει περισσότερο προς την δική σου πλευρά. Σήμερα εσύ βλέπεις κανέναν ερωτευμένο; Εσύ είσαι η πρώτη και αναφέρεις στα μηνύματα ότι οι άνδρες θέλουν τις γυναίκες μόνο για σεξ. Βγαίνουν από την άλλη οι άντρες και λέμε και οι γυναίκες απορρίπτουν τους άντρες και πάει λέγοντας. Άρα για να πούμε ότι κάτι υπάρχει πρέπει να το δούμε. Έχεις δει εσύ ερωτευμένο/μενη; Εντάξει εγώ έζησα μια ηλίθια κατάσταση που με πλήγωσε πολύ, αυτό σύμφωνα με τα λεγόμενά σου δεν αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει έρωτας, αλλά ότι εγώ δεν τον έζησα. Οκ, ας το δεχτώ, πες μου λοιπόν έξω στον αληθινό και πραγματικό κόσμο, έχεις δει να ερωτεύεται κάποιος με την ρομαντική πάντα πλευρά του έρωτα; Όχι, οι άντρες ερωτεύονται τα οπίσθια και το στήθος της γυναίκας και οι γυναίκες το σώμα του άντρα, αυτό δεν λέγεται έρωτας του ατόμου, αλλά έρωτας του σώματος μόνο. Όλοι στην ηλικία μου κάνουν one night stand που βλέπεις εσύ τον έρωτα εδώ; Πρόσφατα μου είπε ένας μια περίπτωση με μια πολύ όμορφη κοπέλα, που έκαναν σεξ την ώρα που ο ένας φίλος του ήταν στο μπαλκόνι. Δηλαδή αν είχε έστω λίγη συναίσθηση και ηθική και έστω λίγο μυαλό αυτή η κοπέλα, δεν θα το επέτρεπε αυτό στον εαυτό της. Βλέπεις πάλι πουθενά τον έρωτα εδώ; Διάβασε αναμολόγητα πανεπιστημίων το τι γράφουν είτε άντρες είτε γυναίκες και πες μου αν βλέπεις που είναι ο έρωτας. Εδώ είχα πάει για έναν καφέ και σε μια παρέα κοριτσίων μικρών σε ηλικία, γυμνάσιο θα πήγαιναν, έλεγαν πόσο καλές (συγνώμη για την λέξη) πίπες, έπερναν στα αγόρια. Βλέπεις πάλι τον έρωτα εδώ; Όπου και να κοιτάξω είναι ό,τι αρπάξουμε και ό,τι πιούμε. Η ίδια η ζωή μας δείχνει ότι δεν υπάρχει έρωτας με την ρομαντική διάστασή του, είναι απλά ένας θαυμασμός και τίποτα παραπάνω.
[QUOTE=Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα;677067 Είμαι δηλαδή ένας εσωστρεφής άνθρωπος, δεν θα ερωτευτώ μια εσωστρεφή γυναίκα, αλλά μια εξωστρεφή, επειδή δεν είμαι εγώ εξωστεφής.[/QUOTE]
Αλλα θα ηθελες να εισαι εξωστρεφης.
...κ επδ δν μπορεις θες μια γυναικα με αυτο το χαρακτηριστικο...
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ Μ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΤ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ.ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ....??...ΓΤ ΔΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ...Κ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΥΤΑ Π ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ν ΕΙΜΑΣΤΕ...
φιλε μ.σιγουρα εχεις μια αρνητικη εικονα εαυτου
Δεν είπα ότι δεν είναι θετικό που είμαι εσωστρεφής, με έχει βοηθήσει αυτό σε κάποιες στιγμές, όπως να παίρνω καλύτερες αποφάσεις και όχι παρορμητικές. Όμως θεωρώ πως δύο εσωστρεφείς δύσκολα κάνουν σχέση, ενώ πιστεύω πως δύο εντελώς αντίθετοι άνθρωποι (όπως λέμε τα ετερώνυμα έλκονται), έλκονται περισσότερο και είναι πιο σταθερή αυτή η σχέση. Όμως και πάλι δεν κρίνω αυτό το χαρακτηριστικό σε μια γυναίκα, αλλά την ίδια την γυναίκα.
Καταρχην εγω προσωπικα πουθενα δεν εγραψα οτι οι αντρες θελουν τις γυναικες μονο για σεξ. Εγραψα οτι πολλοι εχουν λαθος κριτηρια και για τα δυο. Για το σεξ τα κριτηρια ειναι χαμηλα και για σχεση συχνα λανθασμενα. Αλλο το ενα αλλο το αλλο, μη μου βαζεις λογια, πρωτον. Επισης μιας και το εφερε η κουβεντα και να θελουν μονο σεξ καποιοι αντρες ειτε γενικα ειτε σε καποια φαση της ζωης τους δεν ειναι κακο για εμενα, το κακο ειναι να πουλανε φουμαρα για μεταξωτες κορδελες σε γυναικες. Αμα εισαι ειλικρινης και ευθυς με το τι θες δεν βλεπω το προβλημα. Ουτε σημαινει οτι δεν μπορουν δυο ανθρωποι που θα συγκαταθεσουν σε κατι τετοιο δεν μπορουν να βρουν τον ερωτα σε αλλα προσωπα σε αλλες φασεις στη ζωη τους.
Και για να απαντησω την ερωτηση σου, εχω δει ερωτευμενους, ναι. Δεν ξερω το βαθος των συναισθηματων τους ουτε τι σημαινει αυτο για το μελλον και τη κοινη τους ζωη, αυτα δεν μπορω να τα ξερω εγω απο την απ'εξω. Αλλα μπορω με σιγουρια να πω ναι, εχω δει ερωτευμενους ανθρωπους.
Επισης εχω την αισθηση πως εισαι τοσο απογοητευμενος επειδη εχεις εξιδανικευμενη την πλατωνικη υπερβατικη πλευρα του ερωτα και απαξιεις την ανθρωπινη γηινη σωματικη πλευρα του. Θεωρεις το σεξ κακο; Βρωμικο; Κατωτερο; Ειναι εξισου σημαντικο κομματι του ερωτα, χωρις αυτο ο ερωτας ειναι μισος, δεν ειναι καν ερωτας...
Σεξ χωρις ερωτα μπορει να υπαρχει...ερωτας ομως, αληθινος, βιωσιμος και υγιης μεταξυ αντρα και γυναικας χωρις σεξ...χλωμο.
Το κακο με τις πιπες που λες ειναι; Γιατι σε ενοχλει; Οκ εξερευνει τη σεξουαλικοτητα του ο κοσμος, και για πιπες και για βυζια και για κωλους και για π*τσες θα μιλαει, ειδικα σε ηλικιες που τα ανακαλυπτει και τα εξερευνει πρωτη φορα...θεωρεις προτιμοτερο τι;
Να καταπιεζονται και να ζουμε σε μια πουριτανικη κοινωνια οπου ο κοσμος θα δινει ορκους αγαπης για να δει χαρα στα σκελια του μια ωρα αρχυτερα;
Ισα ισα οταν εισαι ελευθερος σεξουαλικα εισαι ελευθερος και συναισθηματικα να κανεις πιο σωστες επιλογες.
Εκει νομιζω ειναι το θεματακι σου...ψαχνεις το βαθος στη ζωη σου, την ουσια, εισαι ιδεαλιστης και ρομαντικος με την ευρεια εννοια (οχι λουλουδακια και καρδουλες, με την εννοια των ανθρωπιστικων ιδεων το λεω)...ΑΛΛΑ μου φαινεται εχεις πεσει σε παγιδα... Αυτο σε εχει κανει να απαξιωσεις σημαντικα κομματια της ζωης και του ερωτα, τα πιο "χωματινα"....
Να στο πω με παραδειγμα:
Μιλας με τροπο που παραπεμπει στο διπολο ψυχη-σωμα. Και λεω "στο διπολο" και οχι "στην ενοτητα" επειδη νιωθω απο τον τροπο που μιλας οτι τεινεις προς το "το σωμα ειναι η φυλακη της ψυχης"....κατι αχρηστο, η μετα βιας χρησιμο, κατι αμελητεο η ασημαντο τελοσπαντων, κατι δευτερευον....ωστοσο δεν ειναι ετσι.
Για παραδειγμα αμα δεν ειχαμε σωμα δεν θα νιωθαμε τον πονο της κουρασης και δεν θα μαθαινε η ψυχη μας να εκτιμα αυτα για τα οποια κοπιαζουμε, ουτε θα εκτιμουσαμε τον κοπο των κοντινων μας ανθρωπων... πχ δεν ξερεις ποσο εκτιμησα τους γονεις μου οταν αρχισαν να με σκοτωνουν στον πονο τα ποδια μου στη δουλεια, ενα σωματικο μου βιωμα γιατρεψε μια ψυχικη μου ελλειψη δηλαδη, την αχαριστια μου...
Το ιδιο ισχυει με ολα τα αλλα. Το σωμα και η ψυχη (αν υπαρχει καν διαχωρισμος, εγω δεν πιστευω καν σε αυτο) ειναι ενα. Δεν ειναι το σωμα σου ενα δοχειο του ποιος εισαι. Το σωμα σου ειναι εσυ! Στον ιδιο ακριβως βαθμο με τις σκεψεις και τα συναισθηματα σου...
Για αυτο ξεκολλα λιγο απο τα "πωπω τι ρηχος που ειναι ο κοσμος και τι βαθυς που ειμαι εγω", αγαπα λιγο,νιωσε , δειξε κατανοηση στις αδυναμίες τις δικες σου και των αλλων, χαλαρωσε, μην εισαι τοσο απολυτος και επικριτικος...εισαι πολυ σκληρος με τους αλλους επειδη εισαι καταβαθος σκληρος με τον αυτο σου και απλα ανακουφιζεσαι αποδιδοντας στον ευατο σου την ηθικη υπεροχη...οτι αααα ποσο μαλακες και ανωριμοι και επιπολαιοι ειναι ολοι, εγω λογω της σοφιας μου καθομαι μονος και κλαιω τη μοιρα μου...
Αμ δε. Δεν ειναι αυτο. Ειναι πρωτον το οτι εισαι ενας απογοητευμενος ιδεαλιστης (εγνοια σου θα περασει) και δευτερον οτι αποβαλλεις καθε προσωπικη ευθυνη για πραγματα που ισως απλα δεν ετυχε να μαθεις ακομη και τα προβαλλεις στους κακους, ανωριμους, χαζους, ανικανους να αγαπησουν "αλλους", απαξιωνοτας τον περιγυρο σου και ολα οσα ενα μικρο κομματακι σου ψιλοφθονει...