Originally Posted by
elisabet
Δεν είσαι καθόλου λάθος jock συμφωνώ μαζί σου.
Απλά βάζω μια παράμετρο ακόμα. Μερικές φορές, φαντάζομαι σε όλους έχει τύχει, θέλουμε απλά να τα πούμε κάπου να τα βγάλουμε από μέσα μας και τίποτα παραπάνω. Ίσως κατα βάθος ξέρουμε τις απαντήσεις, αλλά έχουμε ανάγκη για λίγο να "κλαφτούμε" βρε παιδί μου. Να πούμε κοίτα τι χάλια που περνάω, κοίτα σε τι αδιέξοδο βρίσκομαι και να νιώσουμε απλά οτι κάποιος μας συμπονά και μας καταλαβαίνει, απλά ένα χέρι να μας χτυπήσει στον ώμο χωρίς να μας πει τίποτα άλλο. Η κοπέλα δεν πρόσεξα αν ειχε ξαναγράψει εδώ ή αν ήταν καινούργια, αλλά προσωπικά μου έδωσε αυτή την αίσθηση, οτι αυτό ήταν που ήθελε. Προφανώς η ψυχολογία της ήταν τόσο χάλια που δεν νομίζω να ήταν σε θέση προς το παρόν να "λάβει" κάποιου άλλου είδους βοήθεια πέρα από το οτι κάποιος την καταλαβαίνει.
Αν ένα άτομο βέβαια παραμείνει σε αυτή την θέση, τότε ναι βέβαια έχεις δίκιο, η ουσιαστική βοήθεια είναι να του πεις την αλήθεια για το τι βλέπεις στο φέρσιμο του και τι μπορεί να βελτιώσει γιατί προφανώς είναι μια στάση που δεν την βοηθάει και πιθανόν ευθύνεται για την κατάσταση που έχει έρθει.
Όμως σαν ένα μικρό "διάλειμμα" στον κάθε άνθρωπο , μπορώ να το καταλάβω. Χρειάζεται μερικές φορές να σου πει κάποιος "έχεις δίκιο, περνάς ένα δράμα" για να μπορέσεις να ανέβεις λίγο ψυχολογικά και μετά να μπορέσεις να δεις τι κάνεις λάθος.
Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή....