Originally Posted by
PositiveWave
Αν και καλοκαίρι, που συνήθως οι φοιτητές το ρίχνουν στο χουζούρεμα, σηκώθηκα από το πρωί και πήρα τους δρόμους για να αγοράσω το βιβλίο. Μέσα σε 2 ώρες το τελείωσα.
Τι να σου πω φίλη Stardust; Το βιβλίο αυτό μου έφτιαξε τη μέρα και σε ευχαριστώ πραγματικά μέσα από την καρδιά μου που μου το πρότεινες! Ήταν σαν δώρο Θεού, στη φάση που περνάω.
Δεν ξέρω τι ρόλο έπαιξες στην πραγματική μου ζωή, αν ήσουν ο Μάγος Μέρλιν, η Σκιουρίτσα ή η Ρεβέκκα, αλλά το γεγονός ότι μου υπόδειξες το δρόμο αυτό, με συγκινεί πραγματικά.
Έχει πολλούς συμβολισμούς και αλληγορικά νοήματα. Προσωπικά, μεγάλο μέρος εκείνων των νοημάτων, τα κατάλαβα και τα συνέδεσα με πραγματικά περιστατικά στη ζωή μου Ξέρεις ποιο σημείο με συγκίνησε; Το άγραφο γράμμα... Και θα σου πω γιατί. Γιατί πολλές φορές αγάπησα και αφιέρωσα χρόνο σε πολλούς ανθρώπους και στο τέλος πήρα ένα άγραφο γράμμα από εκείνους. Επίσης, ο ψεύτικος δράκος είναι αληθινός, μόνο αν είναι μέρος της αλήθειας μας. Οι φωτιές του είναι αληθινές, μόνο αν εμείς πιστέψουμε ότι υπάρχουν.
Σε θυμήθηκα, στις σελίδες 123-124, στη στιχομυθία:
"Είμαι πολύ λιγότερο φοβισμένος απ' όσο πριν" είπε ο ιππότης.
"Αν είναι έτσι, τότε άσ' τα χέρια σου και δείξε εμπιστοσύνη", είπε ο Σαμ.
"Σε ποιον;" ρώτησε ο ιππότης, εκνευρισμένος. Είχε βαρεθεί τις αμπελοφιλοσοφίες του Σαμ.
"Μη ρωτάς σε ποιον" απάντησε ο Σαμ, "αλλά σε τι!"
"Δηλαδη;", ρώτησε ο ιππότης.
"Στη ζωή, στη δύναμη, στο σύμπαν, στο Θεό" είπε ο Σαμ, "πες το όπως θες."
Τέλος, εκεί που έπρεπε να γράφει ΤΕΛΟΣ στην τελευταία σελίδα, έγραφε ΑΡΧΗ... Πόσο αισιόδοξο αυτό το μήνυμα!
Χίλια ευχαριστώ!
Τα λέμε!