Quote:
Originally posted by psilos
Άργησα λίγο να μπω στη συζήτηση αλλά με ενδιαφέρει πολύ το θέμα. Παίρνω ένα αντιψυχωσικό (zyprexa 1 χάπι των 5mg ημερησίως) εδώ και 1,5 χρόνο, ενώ τον τελευταίο χρόνο δεν έχω συμπτώματα. Ρωτώντας το γιατρό πότε πρέπει να το κόψω, ούτε αυτός ξέρει να μου απαντήσει, μία μου λέει να συνεχίσω να το παίρνω, μία μου λέει να δοκιμάσω να το κόψω. Εγώ συνεχίζω να το παίρνω για λόγους ασφαλείας, με δική μου τελικά πρωτοβουλία, αφού είτε το κόψω είτε όχι θα έχω δράσει συμφωνα με υποδείξεις του γιατρού. Από τη μία νιώθω κάποιες παρενέργειες όπως μείωση του αισθήματος απόλαυσης, από την άλλη όμως δεν είμαι σιγουρος ότι αυτό είναι απόρροια του φαρμάκου, και φοβάμαι να το κόψω μήπως ξανακυλήσω. Στη δική μου περίπτωση οι επιστημονικές απόψεις διίστανται (έχω επισκεφτεί αρκετούς ψυχίατρους και έχω λάβει πολλές διαφορετικές και συχνά αντικρουόμενες απόψεις)και πρέπει μόνος μου να κρίνω τί πρέπει να κάνω!
Νομίζω πως το πρώτο βήμα θα ήταν να διαλέξεις και να καταλήξεις σε έναν γιατρό που θα εμπιστεύεσαι εσύ περισσότερο.