Συμφωνω απολυτα με τη Θεοφανια.
Printable View
Συμφωνω απολυτα με τη Θεοφανια.
Διακρίσεις γίνονται Σοφία μου, και θα μασταν στρουθοκάμηλοι αν δεν το βλέπαμε. Και με βάση τα λεφτά, και με την κοινωνική θέση και με την ομορφιά. Όπως και με την επαγγελματική καταξίωση.
Σε σχέση με τα λεφτά και την κοινωνική θέση, χωρίς να είμαι σνομπ ούτε να σημαίνει ότι ασπάζομαι αυτές τις απόψεις, κατανοώ ότι για να ευδοκιμήσει μια φιλία παιδιών θα πρέπει να δεθούν με παρόμοιες εμπειρίες. Οι εμπειρίες των παιδιών βασίζονται στις δραστηριότητες μέσα στα οικογενειακά πλαίσια και είναι άμεσα συνυφασμένες με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της οικογένειας. Αναφορικά με την εμφάνιση μου φαίνεται τελείως χαζό να ενθαρρύνεις το παιδί σου να κάνει παρεα μόνο με όμορφους-ες. Δεν καταλαβαίνω τι κερδίζει απο αυτό.
Σε σχέση με τις μεγαλύτερες ηλικίες, οι άνθρωποι αρχίζουν και δένονται δημιουργώντας μόνοι τους το πλαίσιο στο οποίο κινούνται και εκεί μπορεί να αναπτυχθούν φιλίες δυνατές μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων που τους ενώνει όμως κάτι κοινό όπως πχ στο πανεπιστήμιο ή σε κάποια κομματική νεολαία.
Επίσης θέλω να προσθέσω πως κατά τη γνώμη μου η φιλία, η πραγματική φιλία, δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την ομορφιά.
Εμένα πάντως οι φιλοι μου δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, ούτε οικονομικά, ούτε επαγγελματικά, ούτε κοινωνικά.
Και αν εξαιρέσω μια φίλη μου που μεγαλώσαμε μαζί και υποτίθεται πως έχουμε κάποια κοινά βιώματα, με τους υπόλοιπους μας έδεσε η ματιά που βλέπουμε τη ζωή.
Κάπου εκεί πιστεύω ότι βρίσκεται η αλήθεια στη φιλική σχέση και πουθενά αλλού...
Δε διαφωνώ σ αυτο που λες Θεοφανία, η Σοφία μίλησε για επηρεασμό των παιδιών και υπέθεσα ότι μιλούσε για παιδικές, εφηβικές άντε και μετεφηβικές ηλικίες.
Αλλά συνήθως πρέπει να βοηθάει και το περιβάλλον στο οποίο κινείται κάποιος,κάπως να ταιριάζει. Το οικονομικό χάσμα πχ δε βοηθάει και δημιουργεί συχνά αίσθημα μειονεξίας στον φτωχότερο (σε ηλικίες πάνω απο 30)
μιλάω για κοινωνικα πρεπει που μας φοράνε: πρεπει απο παιδια........πρεπει μεγαλώνοντας.
πρεπει να σαι ομορφος, έξυπνος, πλουσιος.δεν υπάρχουν αληθεια αλλα πραγματα να δουλέψει κανεις? να αποκτήσει? να κερδίσει?
Αυτά είναι πρέπει που μας επιβάλλει το σύστημα.
Απο κει και πέρα ο κάθε άνθρωπος ακολουθεί τη δική του πορεία.
Σε ότι αφορά εμένα, ναι θέλω να έχω καλή εξωτερική εμφάνιση γιατί πρώτα απ όλα νιώθω καλά εγώ με τον εαυτό μου, θέλω να βγάζω χρήματα γιατί έτσι περνάω καλύτερα. Για το έξυπνος, είναι κάτι τελείως υποκειμενικό. Ανάλογα με ποιους ανθρώπους συναναστρέφεσαι και τι IQ έχουν, ώστε να φανείς έξυπνος ή βλάκας...
Τώρα, αν υπάρχουν άνθρωποι που μας κρίνουν από τους δυο πρώτους παράγοντες, δεν αξίζει καν να ασχοληθούμε μαζί τους.
Καλησπέρα είμαι καινουργια στο φόρουμ και θα ήθελα νασας πω μια μεγάλη καλησπέρακαι καλόμήνα για αύριο. Λοιπόν, η γνώμη μου για το θέμα αν μου επιτρέπεται να μπω στην παρέα σας είναι οτι ο καθένας μας ανάλογα το πως έχει μεγαλώσει και τι παιδικές εμπειρίες κουβαλάει νιωθει ομορφος -η ή άσχημος-η. Το βασικο είναι να βλέπουμε τα μειονεκτηματα μας και να προσπαθούμε να τα βελτιωνουμε. Απο κει και πέρα η γνώμη των άλλων για μας μάλλον θα είναι υποκειμενικη , γιατί θα επηρεάζεται από τις διάφορες καταστασεις που θα συμβαίνουν τη στιγμή μας γνωρίζουν.Ενω οταν μας γνωρίσουν καλυτερα θα έχουν πιο ολοκληρωμένη άποψη για μας.
Καλως μας ηρθες, κι εγω δεν ειμαι παλιος καθε αλλο. Θα συμφωνησω μαζι σου. Καποια πραγματα κι εμενα με εχουν επηρεασει αρνητικα απο μικρο και τωρα ειμαι σε φαση στη ζωη μου που προσπαθω να τα απομυθοποιησωQuote:
Originally posted by maria1965
Καλησπέρα είμαι καινουργια στο φόρουμ και θα ήθελα νασας πω μια μεγάλη καλησπέρακαι καλόμήνα για αύριο. Λοιπόν, η γνώμη μου για το θέμα αν μου επιτρέπεται να μπω στην παρέα σας είναι οτι ο καθένας μας ανάλογα το πως έχει μεγαλώσει και τι παιδικές εμπειρίες κουβαλάει νιωθει ομορφος -η ή άσχημος-η. Το βασικο είναι να βλέπουμε τα μειονεκτηματα μας και να προσπαθούμε να τα βελτιωνουμε. Απο κει και πέρα η γνώμη των άλλων για μας μάλλον θα είναι υποκειμενικη , γιατί θα επηρεάζεται από τις διάφορες καταστασεις που θα συμβαίνουν τη στιγμή μας γνωρίζουν.Ενω οταν μας γνωρίσουν καλυτερα θα έχουν πιο ολοκληρωμένη άποψη για μας.
Ok.. οταν αγαπαμε καποιον δεν κοιταμε εμφανιση...οταν μασ καλυπτει ψυχικα..και ειναι υπεροχοσ συντροφοσ...αλλα...υπαρχει και κατι αλλο... αν δεν μασ αρεσει πολυ((τονιζω πολύ)) εξωτερικα ο συντροφοσ μασ..οσο καλοσ και αν ειναι...δεν θα παψει να μασ τραβαει ερωτικα??????? ((καποια στιγμη?))
αν κρινω απο τον εαυτο μου...χμμμ αν δεν κατι κατι που θα αλλαξει τη τωρινη της εικονα ή την εικονα την εξωτερικη που μου αρεσε εμενα (πχ το να βαλει ξαφνικα 10+ κιλα, λεμε τωρα), τοτε θα περασουν αρκετα χρονια μεχρι να φτασω στο σημειο να πω δε με τραβαει ερωτικα.
Για να προσέξουμε έναν ανθρωπο και να κανουμε μια σχέση μαζί του πρέπει πρώτα να μας τραβήξει κάτι στην εμφανιση του. Και τα υπόλοιπα έπονται.Αν δεν μας αρέσει απλά αδιαφορούμαι.DIMITRIS σε ευχαριστώ για το καλωσορισμα και καλή επιτυχία στην προσπ
αθεια σου. Και επανερχομαι στο προηγουμενο ΄θέμα πάντα πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας και να τον προσέχουμε για οσο περισοτερο καιρι γινεται. Σιγουρα η φθορα του χρόνου είναι αναποφεκτη αλλά όταν αγαπάς βοηθάς και στηρίζεις το συντροφο σου σε αυτή την προσπάθεια, για να περνάμε και οι δυο καλά.
,
Για το αν οι γυναίκες ενδιαφέροντε για την εμφάνιση από την δική μου εμπειρία θα πω το εξής: ΟΧΙ τόσο όσο οι άνδρες επειδ ή για τους περισσότερους από μας πάει 80% εμφάνιση μάλιστα έχω και φίλους που φτάνει 100%. ΟΜΩΣ, στις γυναίκες και μάλιστα στις ΝΕΑΡΕΣ παίζει εξίσου και μάλιστα όχι μόνο η εμφάνιση αλλά και το στυλ. Θα σας πω παράδειγμα μάλιστα το είχα θίξει και παλαιότερα... Πάχυνα πάρα πολύ απότομα λόγω καθισιού πανελληνίων κτλ πήρα κοντά 30 κιλά σε 2 χρόνια. Πριν λοιπόν το συμβάν ενώ είχα πολλές επιτυχίες και μάλιστα σε μικρή ηλικία - μόλις πήρα βάρος ούτε να με δουν. 30 κιλά συμφωνώ απολύτως είναι χάλια και μάλιστα έχω πεί πόσο μ\'εχει χαλάσει αυτό αλλά μην ακούω ότι οι γυναίκες δεν ενδιαφέροντε για εμφάνιση γιατί αφρίζω. Για να μην αρχίσω για το πως μου συμπεριφέρονταν διάφορες πρώην μου μετά που με είδαν με την μπυροκοιλιά και τα μαγουλάκια.
Λοιπόν, για να λέμε τα σύκα σύκα... η εμφάνιση στις σχέσεις μετράει πάρα πολύ και είναι νομίζω αρκέτα υγιεινό και σωστό. Ούτε εγώ θα έβγαινα με κάποια που είναι στο βάρος μου τώρα και γιαυτό περιμένω και το ίδιο από τις γυναίκες και μέχρι τώρα είναι οφθαλμός αντί οφθαλμού... να μην κρυβόμαστε όμως γιατί στο κάτω κάτω δεν είναι κακό.
εξάλλου ο άνθρωπος έχει ανάγκη για ομορφιά, η οποία κατατάσσεται στην κορυφή της πυραμίδας των αναγκών του Maslow.
το θέμα και πάλι είναι το πώς καθορίζεται η ομορφιά και πώς η ασχήμια!
όμορφο θεωρώ κάτι που με συγκινεί όταν το κοιτάζω
http://estadosdeespirito.files.wordp.../12/maslow.jpg
Που ακριβώς είναι η ομορφιά???? (ειδικά των άλλων????)
Και αν αντιλαμβάνομαι καλά η maslow έγραψε περί το να απολαμβάνουμε την ομορφιάς της φύσης .
Τώρα για την θεώρηση του ευατού μας ναι εκεί στο self esteem είναι το πως βλέπουμε τον ευατό μας και αν αυτό που βλέπουμε μας ικανοποιεί προχωράμε παραπάνω στο selfactualization.
Για περισσότερα
http://en.wikipedia.org/wiki/Maslow\'s_hierarchy_of_needs
(ομολογουμένος πάντως πολύ ενδιαφέρουσα η θεωρία)
ΥΓ μπορεί φυσικά να μη κατάλαβα εγώ καλά περί ομορφιάς των άλλων αλλά δεν τα είχα ξαναδιαβάσει.
Πράγματι δε λέει κάτι συγκεκριμένο για την ομορφιά των άλλων. Αυτό που παραθέτεις πάντως είναι η πρωτότυπη πυραμίδα των αναγκών του Maslow. Στην πορεία της ασκήθηκε κριτική, αναθεωρήθηκε και σε κάποιες εκδοχές συμπεριλαμβάνει την ανάγκη για γνώση (και γενική γνώση και αυτογνωσία) και τις αισθητικές ανάγκες (ομορφιά, τάξη, αρμονία) χωρίς απ\' όσο θυμάμαι να αναφέρεται ειδικά η εμφάνιση. Οι γνωστικές και αισθητικές ανάγκες είναι ανάμεσα στην αυτοεκτίμηση και την αυτοπραγμάτωση. Μετά την αυτοπραγμάτωση (και πάλι σε κάποια αναθεώρηση της πυραμίδας) μπορούμε να βοηθήσουμε τους άλλους να αυτοπραγματωθούν!...
Τώρα ως προς τη σημασία της εμφάνισης στις σχέσεις, για εμένα είναι σημαντική σαν μέρος ενός συνόλου, ανάλογα βέβαια και με το είδος της σχέσης που επιθυμώ. Στη σχέση με τον άντρα μου με ενδιαφέρει πρωτίστως ο κοινός τρόπος σκέψης, αλλά δεν θα έμπαινα στον κόπο να ανακαλύψω αν έχουμε παρόμοιο τρόπο σκέψης ή όχι αν δεν υπήρχαν άλλες προϋποθέσεις, μία εκ των οποίων είναι η καλή (για τα δικά μου μέτρα πάντα) εμφάνιση.