Quote:
Originally posted by TC
πολύ συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε ότι η ανάγκη να μας χρειάζονται γίνεται πιο δυνατή από την ανάγκη αυτού που χρειαζόμαστε
σωστή η τισώ...
Printable View
Quote:
Originally posted by TC
πολύ συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε ότι η ανάγκη να μας χρειάζονται γίνεται πιο δυνατή από την ανάγκη αυτού που χρειαζόμαστε
σωστή η τισώ...
Πραγματικά Θοδωρή μου είναι τόσο ζεστός ο χώρος εδώ μέσα που κάθε φορά που διαβάζω τις απαντήσεις όλων των παιδιών παίρνω τόση δύναμη και νιώθω ότι υπάρχει λύση κι ελπίδα για όλα τα προβλήματα , χαμογελώ και συνεχίζω ακούγοντας τα λόγια σας . Ξέρω ότι δεν είναι λόγια απλά , ξέρω ότι είναι σκέψεις κ αισθήματα ανθρώπων που έχουν νιώσει και έχουν ζήσει πολλά , άνθρωποι που έχουν πονέσει και έχουν δώσει μάχη για να κατακτήσουν μια όμορφη ζωή και ξέρουν τι να πουν .. Η συμβουλή τους , λοιπόν είναι κάτι το ιερό για μένα.... Όσον αφορά τον \"πρασινομάτη άγγελο\" όπως τον είχαμε ονομάσει , τελικά κρατάμε επαφές , μιλάμε όλο και κάποιο βράδυ στο τηλέφωνο , έχουμε βρεθεί κ από κοντά δυο τρεις φορές για καφεδάκι να μιλήσουμε , και νιώθω τόσο ευτυχισμένη που τον βλέπω τόσο καλά και όλο και πιο όμορφο ! Βάζει στόχους στη ζωή του και κάνει όνειρα κ αυτό με κάνει να δακρύζω κάθε φορά , αγαπάει τη ζωή κι αυτό είναι το πιο σημαντικό .... Δεν έχω πια ενοχές γιατί ξέρω ότι είναι δυνατός και ο Θεός τον προσέχει ... Τον αγαπώ πολύ κι αυτό δεν θα φύγει ποτέ , μπορεί να μην είμαστε μαζί όμως θα είμαι πάντα στο πλευρό του ... Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ παιδιά ..
Ειπα καπου οτι με καλυψε ενα μελος... ομως ηθελα και γω να σουγραψω ακομα 2- 3 πραγματα
Δηλαδη εχουμε και λεμε ..ΟΣΟ δεν τον εβλεπες τον ερωτα σου τον τοξικομανη ηταν ολα πολυ ΚΑΛΑ ...οσο δεν ειχες οπτικη επαφη ηταν ολα ξανα τελια ..βρηκες αλλον αντρα τοσο ευκολα μεσα σε 6μηνες και οχι μονο..αλλα ετοιμαζοσουνα και γιΑ γαμο μαζι του...(κολημα και αυτο)
Τωραπου ξανα εχεις απροσμενη οπτικη επαφη με το \"παρελθον\"- \"ερωτα\" -\"τοξικομανη\".... σε σερνει η επιθυμια του παρελθοντος ξανα εκει.......ΓΙΑΤΙ?
αυτο ειναι
ενα απο τα πολλα ΓΙΑΤΙ που πρεπει να λυσεις.......
Γιατι τοσο ευκολα σκεφτηκες να απαρνηθεις τον νεο σου Συντροφο που σε βοηθησε να σβησεις αυτο το οποιο επεστρεψε ..για αυτον τον οπιο Επεστρεψε..?
αλλο ενα ΓΙΑΤΙ..
ΜΕσα στα πολλα που εχεις πει ειπες και
αυτο.. ///Το αγαπάω αυτό το παιδί ρε γαμώτο.. Ώρες ώρες σκέφτομαι πως αν τον αφήσω θα είμαι η αιτία να ξαναπέσει.... ///
Αγαπη ...?η ΛΥΠΗ?
αλλο ενα Ερωτημα
Γιατι να ανεχεσε απο τον ΕΑυτο σου να σου γεμιζει αυτες της ενοχες -τυψεις....που δεν ΣΤΕκουν στην ΠΡαγματικοτητα..
Εκεινος σε εχει σαν πατεριτσα .....ΕΣΥ?
Αλλο ενα ερωτημα
ΞΕρεις δεν ειμαστε εμεις Υπευθηνοι!! για οτι του συμβαινει η οτι νιωθει ο καθες ενας επανω στην ΓΗ..
Αυτο πρεπει να το Χονεψουμε....
ΚΑπου αλλου λες /// έχω την έντονη ανάγκη να τον προσέχω ,να ξέρω ότι είναι καλά, ///
Εισαι η μαμα ολου του κοσμου? η μηπως η νοσηλευτρια ολων των τοξικομανων??
Τι ακριβως ψαχνεις?? εναν ανθρωπο να ακουμπισεις και εσυ ??
ΤΙ?
\'\"Εαν σε ενα τραπεζι στιριζεσε πανω του...και σπασει καποιο ποδι του τραπεζιου ,θα πεσεις και συ μαζι, του, ισως γκρεμοτσακιστεις κι ολας....\"\"
Για μενα μεσα σε ολο αυτο το μπερδεμα ΣΟΥ,
ο ΓΑμος οντος ειν το τελευτεαιο...
Εναν ανθρωπο που εχει ταση να εξαρτιετε απο ανθρωπους πως μπορει να τον στιρηξει ενας ανθρωπος που εξαρτιετε απο την ηρωινη?
Τεσπα..ειναι πολλα τα ερωτηματα που πρεπει να σου χουν δημιουργηθεικαι πρεπει ,λεγοντας ο καθε ενας την δικη του αποψη-τοποθετηση... Ελπιζωμαζι εμ τα ερωτηματα να καταφερεσ σιγα σιγα να ΔΙΝΕΙς και της απαντησεις ΣΟΥ
Εσυ απλα πρεπει να απαντησεις σε αυτα μεσα σου ..και να προχωρησεις......
Εκανες πολυ καλα και μοιραστικες αυτο που ηθελες εδω μεσα..
Ειναι ο πιο καταληλος χωρος
ΚΑΤΙ καπου αλλου ειπε το μελος Θεοφανια,και ειναι πολυ καλο που πρεπει να κανεις.
Ειπε /// Βγες λίγο έξω απ τον εαυτό σου, αποσασιοποιήσου και δεν τα πράγματα απ έξω. ///
ΚΑΠΟΥ αλλου λες///σαν να ήθελα να βολευτώ και να φύγω μακρυά από τα προβλήματα ///
ΚΑΙ γιατι παρακαλω ειναι ΚΑΚΟ κατι τετοιο....?
Γιατι ειναι κακο να ειμαστε και μεις στην Ζωη μας ΗΡΕΜΟΙ ?? τελος παντων δηλαδηηηηηη
Γιατι ειναι βολεμα να μην θες να εχεις \"προβληματα\" που δεν σου αναλογουν στο κατω κατω...
Μηπως παρα εισαι αυστηρη με ΣΕνα...?
κι αλλο ερωτημα.
Και να μην ξεχνασ να εχεις παντα στο μυαλο Σου.. πως..
...ΝΑΙ οι τοξικομανεις ειναι πολυ ευεσθητα ισως και τα καλυτερα ΠΑιδια...
Δωσε βαση..
Οι Τοξκομανεις Ειναι παιδια που Δεν ΕνηλικιωΘηκαν Ποτε.........
Να το θυμασαι παντα.. αυτο..
ΚΑπου αλλου λες//Ο χρόνος τα γιατρεύει όλα κι ευελπιστώ ότι κάποια μέρα θα κλείσει και αυτή η πληγή ... ///
Σιγουρα !! ειναι ο καλυτερος Γιατρος αλλα Χρειαζετε και την βοηθεια μας ε.....οχι ολα πανω του...
Ηθελα να σου τα γραψω ολα αυτα να τα διαβασεις.. καλα και ας αλαξαν τα πραγματα...
ΜΕ εκτιμηση Θοδωρης
Θοδωρή μου και πάλι σε ευχαριστώ που μου αφιέρωσες λίγο από το χρόνο σου. Σε όλα αυτά υπάρχουν όντως απαντήσεις και θα ήθελα να τις μοιραστώ. Καταρχάς με τον Κωνσταντίνο ( κι αυτό γιατί δεν θέλω να τον λέμε τοξικομανή, δεν ξέρω μ ακούγεται κάπως ) υπήρχε κάτι το αρκετά σοβαρό, είχαμε αρραβωνιαστεί, μου μίλαγε συνεχώς για γάμους και παιδιά και κάναμε πολλά όνειρα μαζί. Ήτανε πολύ ζωηρός άνθρωπος, είχε χίλιες δθο ασχολίες , σπορ ταξίδια και μάλιστα ήτανε πάρα πολύ εργατικός. Δεν είχα καταλάβει το παραμικρό , κι ακόμα αναρωτιέμαι ΠΩΣ γίνεται κάποιος να κάνει επί μήνες ηρωίνη και να μην φαίνεται ΚΑΘΟΛΟΥ το παραμικρό !! Το μόνο που είχα παρατηρήσει είναι ότι στον ύπνο του παραμίλαγε και ίδρωνε πάρα πολύ. Τίποτε άλλο ! Ξαφνικά άρχισαν τα ψέμματα, άρχιζε να εξαφανίζεται , να μη σηκώνει τηλέφωνα , άσχημη διάθεση και πολλές περίεργες εναλλαγές στην συμπεριφορά του. Μόλις το έμαθα εξαφανίστηκε για τα καλά , χβρίς να ξεκαθαρίσει καν μαζί μου , χωρίς ούτε ένα αντίο (!!!) έφυγε για Ισπανία. Όσο κι αν προσπαθούσαν οι γονείς του να με πείσουν ότι το έκανε διότι δεν μπορούσε να φύγει με άλλο τρόπο κι αν με έβλεπε δεν θα φευγε καν, δεν το πίστεψα ποτέ. Έπεσα σε κατάθλιψη , τον μίσησα γιαυτό που έκανε , και αν σου πω ότι γενικά εκείνη την περίοδο μίσησα όλους τους άντρες του πλανήτη !! Ήταν για μένα προδωσία, ήθελα να σταθώ δίπλα του κι εκείνος έφυγε έτσι απλά και δεν ζήτησε καν να τον περιμένω ... Τότε λοιπόν μόνο ένας άνθρωπος ήταν δίπλα μου συνεχώς και έκανε τα πάντα για να ξεχάσω ... Ο φίλος μου, που τόσα χρόνια του άρεσα πολύ κρυφά αλλά δεν το είχε δείξει ποτέ , εκείνος μου έδειξε ότι υπάρχουν άτρες που νοιάζονται και αγαπούν αληθινά ... Μπορώ να πω ότι με έπιασε σε ευάλωτη στιγμή . Έτσι λοιπόν δεν άργησα να ανταποκριθώ , είχα ανάγκη από αγάπη .. Και έκανα την λάθος κίνηση να δεχτώ μέχρι και την πρόταση γάμου. Γύρισε ο Κωνσταντίνος και γκρεμίστηκαν όλα . Εκείνον αγαπούσα πραγματικά. Σκέφτηκα που είπες ότι ίσως να είναι ΛΥΠΗ και όχι ΑΓΑΠΗ . ΟΧΙ δεν είναι λύπη , από αγάπη θέλω να τον προσέχω , τον νοιάζομαι και με πονάει αν ξέρω πως υποφέρει. Δεν το αντέχω . Με πονάει όταν βλέπω να υποφέρουν και άλλα παιδιά , αλλά δυστηχώς δε θα μπορέσω να κάνω κάτι εγώ η τόσο ασήμαντη για τοοοοοοοσους ανθρώπους , εκείνος όμως είναι κάτι άλλο, είναι το πρελθόν μου , είναι η αγάπη μου .
Όντως ΛΑΘΟΣ ήταν οι ενοχές μου , αν ξαναπέσει ποτέ δεν θα είναι εξαιτίας μου , δεν είμαστε υπεύθυνοι όπως είπες για ότι συμβαίνει στον κάθε ένα στη γη . Τώρα έχω ηρεμήσει , ξεκαθάρισα και με τους δυο το τι συμβαίνει , τους είπα απλά την αλήθεια .. Και ΝΑΙ είμαι ακόμα ερωτευμένη με τον Κωνσταντίνο , αλλά κρατάω απόσταση .. Πρέπει να βρει την ισορροπία μακρυά μου , πρέπει να παλέψει μόνος του .. Εγώ είμαι απλός θεατής .. Τον βλέπω καλά , έκλεισε 1 χρόνο που είναι καθαρός . Το αύριο όμως πάντα θα με φοβίζει ...
Θοδωρή θα ήθελα πραγματικά να μιλάγαμε και από κοντά.
Με εκτίμηση ,
alexloukoumaki.
Σε ευχαριστω
Σε ευχαριστω που μοιραστικες ακομα και αυτες της λεπτομερες στιγμες ...
Δεν θελω να σου πω για ραντεβου, για να βρεθουμε κλπ ακομα ....
......και θες να σου εξηγησω εν μερη?
Ειμαι και γω μυστηριο τρενο.....
..Μου εχουν ζητησει απο το διαδυκιο να γνωριστουμε και απο κοντα
Ανθρωποι που πυστευουν ειτε μεσα απο το site μου ,στελνοντας μου πολλες φορες email ,ειτε μεσα απο διαφορα φορουμ, οπως ειναι και αυτο εδω το πολυ αξιολογο e-psychology..ανθρωποι που εκεινοι !λενε !οτι εχουν παρει βοηθεια απο μενα.....
Ξερεις ποσοι ανθρωποι? παραπανω απο τα δαχτυλα και των δυο χεριων..να βρεθουμε ,να γνωριστουμε.....
και δεν το χω κανει ποτε...
Γιατι?
Μην με ρωτας ,ακομα ουτε ο ιδιος δεν μου εχω απαντησει σε εμενα.....εν μερη κατι εχω βρει α΄λλα δεν ειμαι και σιγουρος εντελως..το ψαχνω..........
Τι νομιζεις οτι ειμαι ο ΤΕλειος?
οχι!!
Συγνωμη αν σε ζαλισα..με τα δικα μου..
ΜΕχρι να συμβει \"κατι αλλο\"....θα τ λεμε σιγουρα διαδυκτιακα....
;)Με εκτιμηση Θοδωρης
Δεν είσαι τέλειος , είσαι όμως ένας άνθρωπος που έδωσε μια μάχη , η οποία έγινε μάθημα ζωής για πολλούς , ακόμα και για μένα που δεν είχα ποτέ καμία επαφή με ναρκωτικά ... Έτσι απλά μου έδωσες δύναμη .. Γιαυτό η κάθε σου λέξη μου είναι πολύτιμη ..
:)
λοιπον περναμε την ιδια ιστορια.Ο δικος μου ειναι εναμιση χρονο καθαρος αλλα περναει μεγαλο λουκι με τα ψυχολογικα του.Τα καταφερε να κοψει αλλα εχει τωρα νευρα πολλα ,καταθλιψη.Αληθινη αγαπη και ερωτας σημαινει να ειστε μαζι και στα δυσκολα και στα ευκολα!!!Εγω ποτε δεν τον αφησα μονο του.Εξαφανιζοταν ,νομιζα δε θα τον ξαναδω ποτε και ξαφνου ερχοταν.Παντοτε θα ειμαι διπλα του και πιστευω εκανες λαθος.Η ζωη δεν ειναι ολο ροδινη και πρεπει να βοηθαμε τον αλλον και οχι να τον παραταμε στα δυσκολα.Ειμαι ειλικρινης παντοτε!!!
Εκτιμώ την γνώμη σου afrula , όμως εδώ δεν μιλάμε για απλή σχέση, μιλάμε για γάμους, για οικογένεια , παιδιά .. Γιατί αυτό ήθελε εκείνος , και όχι απλά μια σχέση . Τι να σου πω, ίσως να είσαι πολύ πιο δυνατή από εμένα ..... Να δεχτώ να τον παντρευτώ πάντως δεν μπόρεσα, ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση αυτή για μένα .. \'Όμως είμαι πάντα δίπλα του, δεν τον έχω παρατήσει στα δύσκολα όπως λες, όποτε και να μου το ζητήσει τρέχω κοντά του και προσπαθώ να του δώσω δύναμη και χαμόγελο , και ότι χρειαστεί , απλά δεν είμαστε μαζί .... Μπράβο σου afrula και εύχομαι τα καλύτερα για σένα και το αγόρι σου , καλή δύναμη παιδιά ... Εγώ δυστηχώς δεν την έχω, και το παραδέχομαι ...
αγαπημενη μου μαζι του ειμαι οποτε με χρειαστει ,μα οποτε ,τα παραταω ολα στο λεπτο και τρεχω.Ελπιζω να μεινουμε μαζι και πρωτα ο θεος να παντρευτουμε.Οσο για τα παιδια αν και ειναι αμαρτια να λες δε θελω ειμαι πολυ μικρη 25 χρονων και εκεινος ειναι καθαρος αλλα δεν εχει σταθει στα ποδια του.Τα παιδια μετα απο 10 χρονια βλεπουμε.Αν υπαρχει πραγματικη αγαπη δυνατος αδυνατος να εισαι ολα λυνονται και μη ξεχνας ποτε οτι ο ΘΕΟΣ ειναι μαζι μας.
Σωστά :)
Αχ, Alexloukoumaki,
το μόνο που θα σου πω είναι την ιστορία μιας φίλης μου για να κρίνεις η ίδια:
Ερωτεύτηκε έναν άνθρωπο που της είπε ότι ήταν πρώην χρήστης ναρκωτικών. Έμεινε έγκυος (κατά λάθος) και παντρεύτηκαν. Ίσα που ο γιος τους ήταν 2 μηνών όταν γύρισε εκείνος σπίτι, προφανώς χάλια από την πρέζα. Η φίλη μου είχε όλη την καλή διάθεση να τον βοηθήσει, να τον στηρίξει, να του συμπαρασταθεί σε αποτοξίνωση κλπ.
Δεν θυμάμαι αν τον έδιωξε απ\' το σπίτι ή αν μόνος του έφυγε, πάντως την ίδια μέρα ήρθε η μάνα του (μένει σε άλλη πόλη) και τον μάζεψε.
Σήμερα, ο γιος της είναι 5 χρονών, η φίλη μου τον μεγαλώνει μόνη της, αν ζει ή πέθανε ο πρώην (φυσικά έχει πάρει διαζύγιο) άντρας της δεν ξέρει. Δεν έχει καμία επαφή μαζί της, κανείς από την οικογένειά του δεν έχει νοιαστεί για το παιδί, δεν συζητάμε για λεφτά κλπ. Και έρχεται μια μέρα πριν από 2 χρόνια και εκεί που καθόμαστε όλοι μαζί μας λέει ο μικρός Αλέξης: \"εγώ δεν έχω μπαμπά\".
Δύσκολες καταστάσεις.
Από την άλλη, αναγνωρίζω σε αυτά που λες, τη συμπεριφορά που είχε η φίλη μου στην αρχή, όταν έφυγε ο άντρας της.
Θα σε συμβούλευα να μην παντρευτείς προς στιγμήν, αφού δεν είσαι σίγουρη, αλλά και να ρωτήσεις εμπειρίες ανθρώπων που έχουν ζήσει από κοντά τέτοιες καταστάσεις. Κάποιοι ειδικοί θα σε κατατοπίσουν καλύτερα για το τι σε περιμένει.
Και θυμήσου... ο έρωτας φεύγει κάποτε.
Αγαπητή Marnek ,
η ιστορία της φίλης σου με άγγιξε και μου έδωσε να καταλάβω ότι τελικά έκανα την καλύτερη επιλογή , να τον απομακρύνω .. Κάθε μέρα το συνειδητοποιώ όλο και περισσότερο , ακούω ιστορίες , βλέπω καταστάσεις , συζητώ με ανθρώπους με παρόμοια περίπτωση , Χριστέ μου , δεν μπορείς να φανταστείς πόσο δύσκολο είναι να ξεφύγεις από αυτή την κόλαση , είναι ένας δεσμός ζωής πλέον και εκείνος πρέπει να παλεύει συνεχώς , καθημερινά , με τον πειρασμό , τις σκέψεις, σε κάθε δύσκολη κατάσταση δεν μπορείς να φανταστείς πόσο δυνατός πρέπει να είναι για να παραμείνει καθαρός για πάντα.. Ήρωες χαρακτηρίστηκαν εκείνοι που το κατάφεραν ..
Εντάξει εγώ, δεν το σκέφτομαι τόσο για μένα , αλλά τα παιδιά τι φταίνε , γιατί να το πληρώνουν το τίμημα ! Τα ρώτησε κανείς τα παιδιά αν θέλουν να υποφέρουν?
Κάθε μέρα που περνά καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα.. Υποφέρω με την απουσία του, νοσταλγώ τα πάντα του, νιώθω ακόμα ερωτευμένη μαζί του και με σκοτώνει αυτό , όμως δεν θα επιτρέψω να γίνουν τόσο μοιραία λάθη ..
Ο έρωτας κάποια στιγμή θα φύγει , όπως είπες κ εσύ , ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός μου.
Εύχομαι καλή δύναμη στη φίλη σου , ο Θεούλης θα την προσέχει και εκείνη και το μικρό Αλέξη..
Σε ευχαριστώ Marnek , μου έδωσες κουράγιο...
Ότι χρειαστείς στη διάθεσή σου!!
Να ξέρεις ότι με τον καιρό θα το ξεπεράσεις και θα φτιάξεις τη ζωή σου με κάποιον άνθρωπο που αγαπάς και ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ κάθε στιγμή για το τι θα συμβεί.
Φιλάκια
;););)
:):):):):)
Κι από μένα ένα!
:)