καλησπερα κι απο μενα
τα ψυχωτικα δεν κρυβονται.οσο εξυπνος και να εισαι.δεν εχει να κανει.τις παρανοικες ιδεες τις πιστευει ο ασθενης.μεσα στην κουβεντα φαινονται οι λαθος τροποι σκεψης.
και να κρυψει καποιος κατι που εχει δει πως καποιοι αλλοι αντιδρουν σε αυτο λεγοντας τον πχ παρανοικο θα φανει μεσα στις συνεδριες με το μπιρι μπιρι..
βεβαια οσο καποιος δε μιλαει το κανει πιο δυσκολο.
αλλα θα σου πω το εξης παραδειγμα με εμενα οταν ειχα οπτικες ψευδαισθησεις.δεν το ξεστομιζα ουτε σε γιατρο ουτε σε ψυχολογο.με παρατηρουσαν ομως να κοιταω στο κενο, να χανομαι, να αλλαζω σταση και συμπεριφορα.τους ηταν αρκετο.
2ο παραδειγμα οταν ειχα ακουστικες ψευδαισθησεις.επειδη γινοταν χαμος στο κεφαλι μου απο φωνες εξωτερικες και εσωτερικες δε μπορουσα να συγκεντρωθω σε αυτο που μου ελεγαν οι αλλοι.αλλαζα θεματα χωρις να το καταλαβαινω.δεν εβγαζε ο αλλος ακρη μαζι μου.
3ο παραδειγμα οταν ειχα ιδεες παρακολουθησης..κι αν δεν ο ελεγα στη ψυχολογο φαινοταν απο τον τροπο που λειτουργουσα. επιθετικοτητα, κλεισιμο στο σπιτι, αναστατωση ψυχικη, δυσπιστια, καχυποψια αλλα κυριως επιθετικοτητα.