βασιζομενη στο δικο σου σκεπτικο, εχω να σου πω οτι ο ανθρωπος διαφερει απο την αμοιβαδα κυριως λογω της ελευθερης βουλησης του και οχι λογω της μορφης του...
οτι οι αναφορες στην 'βιολογια " και τη "φυση" και στο κατα φυσιν και παρα φυσιν συνηθιζονταν ανεκαθεν στην κοινωνια μας, μονο που ανακαλουνταν συχνα-πυκνα , καθως οι γνωσεις πανω σαυτην (βιολογια) εξελισσονταν και αφου στο μεταξυ οι αγαπητοι επιστημοπνες ειχαν παρει στον λαιμο τους αρκετες χιλιαδες ψυχων..
να σε ενημερωσω μιας και σε ενδιαφερει ο παραλληλισμος με τα ζωα, οτι δεν αυτοκτονουν μονο για λογους μη ευρεσης τροφης οπως λες, πολλα απο αυτα αυτοκτονουν και οταν απλα χασουν το ταιρι τους....και μερικα κι οταν χασουν τον φιλο τους (πχ εναν ανθρωπο)..
με το "παρα φυσιν -κατα φυσιν σκεπτικο και την παθολογια που επικαλεισαι,θα πρεπε να θεωρουμε νοσηρη την καταστασηκαι μιας γυναικας χωρις κανενα παιδι που ομως δεν θελει παιδια απο επιλογη, αν καταλαβα καλα αυτο που λες...
ε, απεχουμε πολυ σε σκεπτικο , χωρις να ειναι απαραιτητα κακο αυτο...
ακομα, ειναι πολυ μακρια απο μενα η λογικη του να βαλουμε στον καθενα το ταμπελακι του και ετσι να τον αντιμετωπιζουμε...δλδ, εφοσον δεν ειναι σαμουραι η ο σοπεναουερ αυτοπροσωπως οποτε και θα δικαιολογουνταν οι αποψεις του για την ζωη και τον θανατο, τοτε μιλαμε για νοσηρες περιπτωσεις....
περα απο ολα αυτα ομως, που βρισκονται σε καθαρα φιλοσοφικο επιπεδο, και αν δεν το προσεξες, εγω δεν ειπα ποτε οτι καποια ατομα δεν θεωρω ΕΓΩ οτι χρειαζονται βοηθεια....
αντιθετα εχω πει σε πολλα σημεια οτι την χρειαζονται...
αυτο που εχω πει ειναι οτι δεν πρεπει να δινουμε βοηθεια ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ..
και βοηθεια ΔΕΝ μας ζητησε η ναταλια, η οποια νοιωθει πανευτυχης που χανει κιλα ενω ξερει οπως ειπε "οτι ισως πεθανει πιο γρηγορα απ τους αλλους ανθρωπους"
βοηθεια ΔΕΝ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΑΔΕΡΦΗ του λουκουλου που εχει το προβλημα γιατι θεωρει τοι δεν την χρειαζεται,
βοηθεια μας ζητησε Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΗΣ< ο οποιος την αγαπαει και ανησυχει, αλλα αυτος και η οικογενεια του, λογω της ανησυχιας τους που ειναι ευλογη ΦΥΣΙΚΑ, εχουν προχωρησει πολυ παραπερα απο το να προσφερουν βοηθεια η να προσπαθησουν να μεταπεισουν την κοπελα...
ακουσαμε για πιεσεις και εκβιασμους, ακουσαμε αποψεις φιλων μας για πιεσεις με καθε τροπο για να αλλαξει συμπεριφορα η κοπελα...
σε ολα αυτα ειμαι εγω αντιθετη παρολο που αναγνωριζω οτι η προθεση τους ειναι αγαθοτατη και οχι κακη....
μονο που, ο δρομος για την κολαση ειναι σπαρμενος με αγαθες προθεσεις...
και οπως ειπες κι εσυ," η βοηθεια προσφερεται σε συνεργασια με τον ασθενη"...δεν ειδα ουτε στην περιπτωση της ναταλιας ουτε στην περιπτωση της αδερφης λουκουλου κανεναν ασθενη να συνεργαζεται η να ζηταει βοηθεια....αυτο λεω εγω και μονο , να δινεται οταν ζητειται και οχι με το ζορι......διοτι ΕΜΕΙΣ κρινουμε τις αποψεις του μη ιαπωνα συνανθρωπου νοσηρες....
και τελος αν σε ενδιαφερει η αποψη μου, δεν κρινω την αυτοκτονια ως φυσιολογικη η μη φυσιολογικη σταση...ΤΗΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ... τοσο απλα...δεν χρειαζεται αντα κρινουμε ολα οταν αφορουν τις αποφασεις καποιου αλλου, μπορουμε απλα να τα δεχομαστε ως εχουν...
αυτα τα ολιγα...τα περι επιθετικοτητας που ειπες δεν ισχυουν καθολου...απλα διαφωνω με τις αποψεις σου