ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΛΑ.
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΘΕΣ
Printable View
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΛΑ.
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΘΕΣ
οσο γρηγοροτερα τελειωσει....Quote:
Originally posted by Xαος
weird mou καταρχην σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου....ειναι πολυτιμες...οντως τα ματια μου στην αληθεια δεν θα τα κλεισω ποτε οσο επωδυνο και αν ειναι το ταξιδι της αναζητησης..αλλα καταλαβε με δεν μπορω να σταματησω....ουτε να ξεκινησω αργοτερα οπως λες...ξερεις γιατι?γιατι θεωρω οτι οσο γρηγοροτερα τελειωσει ολο αυτο τοσο γρηγοροτερα θα ξαναγινω\'\'φυσιολογικη\'\'κα ι θα προσεξω τον εαυτο μου οπως λεσ και συ...δε λεω οτι εχεις αδικο απλα εγω δε μπορω να σταματησω..
Μονο που δεν ειναι στο χερι σου αυτο, εξαρταται κι απο τις συνθηκες, το ποια σταση θα κρατησουν οι αλλοι...
Οποτε?
Μπορει κι η μητερα σου η βιολογικη να χρειαζεται χρονο, ας μην το αποκλειουμε. Χιλια δυο μπορει να συμβαινουν..
Φανταζεσαι να ερθει να σε βρει μετα απο ενα δυο χρονια, κι εσενα να σ εχουν αποτελεισει τα ναρκωτικα?
Τοτε πανε καλη μου, ολες οι αναζητησεις...
Το σημαντικο ειναι οτι πηρες την αποφαση να βοηθησεις τον εαυτο σου..
Κι αν θελεις να ανοιχτεις παραπανω σ αυτο.. Τι προσπαθεια εκανες μεχρι σημερα και προς ποια κατευθυσνη?
weird μου.....καλημέρα.
Εννοούσα ότι θα μπορούσε να την είχε ψάξει η ίδια η μαμά της, κατάλαβες?
Συμφωνώ με αυτά ακριβώς που λέει κι η weird καλή μου...Γι\' αυτό σε ρώτησα τι θα κάνεις αν και ο βιολογικός πατέρας σου φανεί ασυνεπής. Λες ότι δεν σε νοιάζει αν φανεί ασυνεπής, αλλά να μάθεις ποιος είναι. Στην προηγούμενη αναζήτησή σου, έμαθες ποια είναι η βιολογική σου μητέρα. Αυτή η γνώση όμως δεν σου ήταν αρκετή και δεν ήταν η γνώση που σε έριξε ψυχολογικά, αλλά τα κενά που έμειναν και περισσότερο τα συναισθηματικά κενά που δημιουργήθηκαν.
Όμως πράγματι το πόσα θα μάθεις και πόσα θα σου δώσουν οι άλλοι δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα. Γι\' αυτό και δεν είναι καλό να λες ότι θα προσέξεις τον εαυτό σου όταν...όταν τι; Όταν οι άλλοι σου δώσουν αυτό που θέλεις; Κι αν δεν; Κι αν το θελήσουν αργότερα;
Γι\' αυτό χρειάζεται να βοηθήσεις πάνω από όλα εσύ τον εαυτό σου. Η δύναμη είναι μέσα σου και είναι καλό να την ενισχύεις με συμπαραστάτες στο εδώ και τώρα, όπως έκανες ξεκινώντας από εδώ μέσα.
Μαρίνα....εγώ πιστεύω πως η Χριστίνα θέλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.
Να φτάσει στο σημείο όπου θα πει, \"εγώ έκανα τα πάντα\".
Εκεί όπου δεν θα μπορεί πλέον να δικαιολογείται. Αντιμέτωπη με την ίδια της τη ζωή: \"Αυτό είναι, τώρα τι γίνεται?\"
Κάπου εκεί θα αναλάβει τις ευθύνες για τον εαυτό της. Όσο μένουν υπόλοιπα, έχει δικαιολογία...
Ναι καταλαβαίνω αυτό το σκεπτικό. Όμως είναι άλλο να εξαντλεί τα περιθώρια της δικιάς της αναζήτησης και άλλο να καταστρέφει τον εαυτό της στη διάρκεια. Με ποια ζωή θα έρθει αντιμέτωπη στην πορεία;
Μακάρι όλοι να λειτουργούσαμε σωστά.
Στην περίπτωση της φίλης μας είναι αυτό που λέμε, πως αν δεν πιάσεις πάτο, δεν θα σηκωθείς ποτέ.
Εκεί, στον πάτο, πιστεύω ότι θα \"δει\" πως ήταν πριν, και μόλις φάει την πρώτη φρίκη, θα βρει τη δύναμη να σηκωθεί.
Μονο που στην περιπτωση της Θεοφανια, υπαρχουν δυο πατοι.
Ο ενας θα ειναι του τυπου, εγω εκανα τα παντα, τερμα, αυτα ειναι τα δεδομενα ως εδω!
Ο αλλος ειναι του τυπου να γινει κανονικη ναρκομανης και με τα ολα της, ενας πατος που ανταγωνιζεται τον πρωτο και αν τον πραφτασει ο πρωτος πατος δεν θα ερθει ποτε.
κι ακριβως επειδη εδω εχουμε εναν τετοιο αγωνα, καλό είναι να βγάλει απο την μέση την πιθανοτητα του πατου που η ιδια δημιουρησε για τον εαυτο της και να μεινει αντιμετωπη με το πραγματικο της προβλημα.
που ειναι η ευρεση ολης της αληθειας, η αντιμετωπιση ολων των συναισθηματικων της τραυματων απο αυτη την ιστορια, η σχεση της με τους αλλους, θετους γονεις, φιλους...
Για την ακριβεια, νομιζω οτι η φιλη μας προσπαθει να αποτελειωσει τον εαυτο της πριν φτασει στον αληθινο πατο αυτης της ιστοριας....
Συμφωνω απολυτα Μαρινα.Quote:
Originally posted by marina38
Ναι καταλαβαίνω αυτό το σκεπτικό. Όμως είναι άλλο να εξαντλεί τα περιθώρια της δικιάς της αναζήτησης και άλλο να καταστρέφει τον εαυτό της στη διάρκεια. Με ποια ζωή θα έρθει αντιμέτωπη στην πορεία;
weird...επειδή έχω μια πείρα στο θέμα των ναρκωτικών και ειδικά της κοκαίνης, είναι όλα μες το κεφάλι του εκάστοτε χρήστη. Ο Θεός να κατέβει, αν η Χριστίνα δεν το πάρει μόνη της απόφαση, δεν μπορεί κανείς να τη βοηθήσει.
Γι αυτό στο άλλο θέμα της ήμουν τόσο επιθετική.
Επειδή μας άνοιξε την καρδιά της και τη γνώρισα στην πορεία, πιστεύω ότι είναι ένα πολύ αξιόλογο παιδί, που μπορεί μεν να είναι πονεμένο, αλλά όχι τελειωμένο, ή καμμένο.
Ο ίδιος της ο εαυτός θα την βγάλει από κει που την έβαλε.....
Συμφωνω μαζι σου στο οτι αρκει να το ΘΕΛΕΙ και θα βγει απο το λουκι. Δεν ειναι ουτε τελειωμενη ουτε καμμενη! Τουλαχιστον στα δικα μου ματια....Quote:
Originally posted by Θεοφανία
weird...επειδή έχω μια πείρα στο θέμα των ναρκωτικών και ειδικά της κοκαίνης, είναι όλα μες το κεφάλι του εκάστοτε χρήστη. Ο Θεός να κατέβει, αν η Χριστίνα δεν το πάρει μόνη της απόφαση, δεν μπορεί κανείς να τη βοηθήσει.
Γι αυτό στο άλλο θέμα της ήμουν τόσο επιθετική.
Επειδή μας άνοιξε την καρδιά της και τη γνώρισα στην πορεία, πιστεύω ότι είναι ένα πολύ αξιόλογο παιδί, που μπορεί μεν να είναι πονεμένο, αλλά όχι τελειωμένο, ή καμμένο.
Ο ίδιος της ο εαυτός θα την βγάλει από κει που την έβαλε.....
Χαιρομαι που εχεις αρχισει να βρισκεις την θεληση Χριστινα, και ψαχνεις τροπους να ανασυνταξεις τις δυναμεις σου. Οπως βλεπεις, ειμαστε ολοι διπλα σου:)_
weird,marina kαι Θεοφανεια...μολις ειδα τα μυνηματα σας...καταρχην καλημερα...θα ξεκινησω απαντωντας στην ερωτηση της weird ουσιαστικα στο θεμα αυτο των ναρκωτικων δεν εχω ζητησει απο αλλου βοηθεια αν αυτο εννοεις...πιστευω οτι ολα ειναι μεσα στο μυαλο μου και οπως λεει και η φιλη μου η θεοφανεια και ο θεος να κατεβει αν δε το παρω αποφαση εγω να τα σταματησω τοτε....ειχα π ροσπαθησει πιο παλια αλλα δεν ειχα καταφερει και πολλα...μαλλον γιατι πραγματικα δε το ηθελα..τωρα οσο για το αν προσπαθω να αποτελειωσω τον εαυτο μου πριν φτασω στον πραγματικο πατο οπως λες και συ,δεν ξερω...εννοω αν υποσεινυδειτα παω να κανω αυτο...θα το επεξεργαστω ομως και θα σου απαντησω..και μαρινα οντως δεν ειναι μονο στο δικο μου χερι να μαθω η να αναστρεψω αυτην την κατασταση απλα νιωθω οτι δεν εχω κανει τα παντα...οτι αντεχω και αλλο λιγο...και ναι δε πιστεψα ποτε οτι θα εβλαπτα και τον εαυτο μου αλλα παντα χανεις κατι και παντα κερδιζεις..θεοφανεια διαβαζω αυτα που γραφεις και ειναι λες και τα εχω γραψει εγω..:)
Χριστίνα καλημέρα και από εμένα.
Μερικά πράγματα σε αυτή τη ζωή έρχονται καλά. Άλλα στραβά. Μερικά θεόστραβα.
Μερικά πράγματα έρχονται δίκαια. Αλλα άδικα. Μερικά παράλογα.
Μερικά πράγματα είναι όμορφα. Λίγα είναι πανέμορφα. Εξίσου λίγα όμως είναι τόσο μα τόσο άσχημα.
Θέλω να σου ευχηθώ ΕΣΥ στην δική σου πορεία να δημιουργήσεις τα καλά, τα δίκαια και τα πανέμορφα.
Γιατί?
Γιατί πρώτα από όλους ΕΣΥ θα απολαύσεις την χαρά ότι τα έκανες.
Επίσης θέλω να σου εκφράσω την όποια δύναμη μπορεί να εκφράσει ένα μυνηματάκι ώστε να μπορέσεις να αποδεχτείς ότι η βιολογική σου μητέρα δεν κατάφερε να κάνει αυτά που στην προηγούμενη παράγραφο σου εύχομαι να κάνεις ΕΣΥ στη δική σου ζωή.
Μια κοπελιά πολύ νεώτερη από σένα, υιοθετημένη κι αυτή, αυτοκτόνησε. Στη δικιά της περίπτωση δεν την αφήνανε να μάθει ποιοί ήταν οι βιολογικοί της γονείς. Έγραφε εδώ στα forum αυτά. Οπότε σύνελθε και πήγαινε μπροστά. Κόψε κοκαϊνες και μαλακίες. Αυτό που είσαι δεν άλλαξε.
Αλεξανδρε, συγνωμη που παρεμβαινω αλλα αν ημουν η Χριστινα και το διαβαζα αυτο, νομιζω πιο πολυ θα με εβλαπτε παρα θα με ωφελουσε..Quote:
Originally posted by alexandros3
Μια κοπελιά πολύ νεώτερη από σένα, υιοθετημένη κι αυτή, αυτοκτόνησε. Στη δικιά της περίπτωση δεν την αφήνανε να μάθει ποιοί ήταν οι βιολογικοί της γονείς. Έγραφε εδώ στα forum αυτά. Οπότε σύνελθε και πήγαινε μπροστά. Κόψε κοκαϊνες και μαλακίες. Αυτό που είσαι δεν άλλαξε.
ΑΝ λεω.