Quote:
Originally posted by forty
ουσιαστικα και οι διατροφολογοι συμφωνουν,αν δεις μια διαιτα που εχει πχ μακαρονια η πατατα,ειναι τοσο μικρη η ποσοτητα που δεν αφηνει την ινσουλινη να ανεβει ψηλα
Το εχω παρατηρησει και στη διατροφη που εκανα για να χασω τα κιλα που ειχα,οταν ετρωγα οτιδηποτε σε πολυ μικρη ποσοτητα δεν πεινουσα μετα,αν ηταν η μεριδα μεγαλυτερη απο ενα πιατο του φρουτου μετα απο λιγο πεινουσα,και οχι μονο αν ηταν κακος υδατανθρακας αλλα και αν ηταν πρωτεινη γιατι και η μεγαλη ποσοτητα πρωτεινης ανεβαζει τον γλυκαιμικο δεικτη,το εχω καταλαβει αλλα το ειπε και η διαβητολος στην μητερα μου που εχει ζαχαρο.Πρεπει να τρωμε μικρες μεριδες πολλες φορες την ημερα.
ετσι εξηγειται γιατι χθες το μεσημερι οταν αρχισα να τρωω τη μακαροναδα κ εκανα ενα διαλειμμα να πλυνω κατι χορτασα? μετα ομως οταν συνεχισα να τρωω (σιγα μη χασω τη μεριδα) πεινουσ αολο κ πιο πολυ :( σας ειπα κ το κατορθωμα μου στο αλλο τοπικ...εφαγα κ το βραδυ μακαρονια γαμωτο...δε κρατηθηκα...βεβαια ο συνδιασμος ηταν καλος γιατι ηταν ολικης αλεσης κ με λιγο ελαιολαδο κ ντοματα αλλα βραδυ μακαρονια!!! γουρουνια